i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 12:14, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 180  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ki mit olvas?
PostPosted: 18:21, 28-04-2010 
poszthumusz

Kirov wrote:
tippeket kerek a kovetkezo honapra
magyar "nehez" muveket, ujabb "probalkozasokat" is szivesen latok(pl esterhazy peter /doctorow/szilvasi lajos,stb)
kb 20 cim kene :fog:
gyorsan olvasok :) :bigglasses:
300 oldal folotti muvek elonyben :cooleek:
elore is koszonom :)

kirúgtak?

Profile  

PostPosted: 21:05, 28-04-2010 
original nuttah

plastik wrote:
Kirov wrote:
tippeket kerek a kovetkezo honapra
magyar "nehez" muveket, ujabb "probalkozasokat" is szivesen latok(pl esterhazy peter /doctorow/szilvasi lajos,stb)
kb 20 cim kene :fog:
gyorsan olvasok :) :bigglasses:
300 oldal folotti muvek elonyben :cooleek:
elore is koszonom :)

kirúgtak?

nem :fog:
de szakadok :heh:

Profile  

PostPosted: 02:46, 29-04-2010 

hát én amúgy célzott tippeket most nem tudnék írni, de most csütörtök-péntekig pl (legalább) az alábbi pakkot veszem át egy hétfő esti netes rápörgés után a vateráról-antikváriumponthuról, és örülök neki, mint majom a farkának, lesz mit olvasni a rekreációs :), pécsi-szombathelyi hétvégéim alatt:

Clifford D. Simak: A város
Fritz Leiber: A vándor
John Wyndham: A Triffidek napja
Robert Sheckley: A tizedik áldozat
Robert Sheckley: A státuscivilizáció
Brian W. Aldiss & D. Wingrove: Trillió éves dáridó I & II.
Robert A. Heinlein: A fenevad száma
Frederik Pohl: Az átjáró
Frederik Pohl: Túl a kék eseményhorizonton
. . . :villa:
:bigglasses: :olvas:

Profile  

PostPosted: 12:46, 05-05-2010 
souljah

Image

:thumbsup:

Profile  

PostPosted: 13:15, 05-05-2010 
Szolfézs/Eclips3

a késve megtalált második birodalom miatt becsúszott egy ilyen is :D

Image

//szolfezs minden szombaton @ radiocafe98.6 - 22:00-01:00 (cet)//
www.soundcloud.com/aximszolfezs | www.twitter.com/aximszolfezs
www.szolfezs.com | www.szolfezs.hu

Profile  

PostPosted: 14:10, 05-05-2010 
Szolfézs/Eclips3

ICR wrote:
esetleg vkinek tippje hol tudnek jo aron regi kozmosz fantasztikus konyveket talalni?

nézz körül itt pl: http://vonnegutantikvarium.com/?q=kozmosz&qt=q&qm=kozmosz

Profile  

PostPosted: 14:13, 14-05-2010 
partiarc

Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi
Image
imádtam minden sorát, Hornby pedig újabb kedvenc író-gyanús, igyekszem majd még sokat olvasni tőle, csak jókat hallottam

Jack Kerouac: Úton
Image
szintén szenzációs, mióta elolvastam nagyon rajta vagyok a stoppoláson, legszívesebben vonatozás közben is leszálltam volna, hogy nekivágjak a világnak :)

Milan Kundera: A lét elviselhetetlen könnyűsége
Image
ettől nem ájultam el. voltak benne jó részek, gondolatok, stb, de erőltetettnek éreztem.

Douglas Adams: A kétség lazaca
Image
Imádtam. Pedig szomorú, hogy Adams nem fejezhette be, és úgy egyébként is, hogy meghalt. A cikkeit, interjúit, egyéb írásait olvasva még rosszabb belegondolni, mennyi minden volt még a fejében. Ahogy a "trilógiával" a kedvenc íróm lett toronymagasan, úgy most emberként rajongok érte méginkább.

Quentin Tarantino: Ponyvaregény
Image
nagyjából olyan szórakoztató olvasni a forgatókönyvet, mint nézni a filmet. nagyon szeretem Tarantino stílusát, előre várom a többit is.

Profile  

PostPosted: 14:43, 14-05-2010 
souljah

gyurmapok wrote:

Jack Kerouac: Úton
Image
szintén szenzációs, mióta elolvastam nagyon rajta vagyok a stoppoláson, legszívesebben vonatozás közben is leszálltam volna, hogy nekivágjak a világnak :)

Ennek nekikezdtem anno én is de akkor befejezem ha ennyire tetszett :)

Profile  

PostPosted: 14:48, 14-05-2010 
Szolfézs/Eclips3

lassan vége felé, de jönnek post birodalom kötetek sorban bekészítve, aztán az előzmény amit sajnos csak most találtam meg. azt hiszem megint rákaptam a scifire :D
Image

Profile  

PostPosted: 15:18, 14-05-2010 

Egyébként (legalább) kettő előzménye van (legalábbis az oldschool kiadásokban és nem a szekrényméretű Szukitsos mindent-bele kötetekben annyi volt szerintem), ezek:
Az Alapítvány előtt (Prelude to Foundation)
http://m.blog.hu/xd/xdjatekelemzes/image/konyv_azalapitvanyelott_lrg.jpg
Előjáték az Alapítványhoz (Forward to Foundation) - "Az Alapítvány előtt "után" nyolc évvel kezdődik, és Hari Seldon haláláig tart"
http://bookline.hu/product_images/1046/1111005525432.JPG

gyurmapok wrote:
Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi
Image
imádtam minden sorát, Hornby pedig újabb kedvenc író-gyanús, igyekszem majd még sokat olvasni tőle, csak jókat hallottam
Douglas Adams: A kétség lazaca
Image
Imádtam. Pedig szomorú, hogy Adams nem fejezhette be, és úgy egyébként is, hogy meghalt. A cikkeit, interjúit, egyéb írásait olvasva még rosszabb belegondolni, mennyi minden volt még a fejében. Ahogy a "trilógiával" a kedvenc íróm lett toronymagasan, úgy most emberként rajongok érte méginkább.

Hornbytól nekem az összes többi könyve is tetszett, amit olvastam emellett (Fociláz, Egy fiúról, Hosszú út lefelé, Betoncsók, 31 dal és a Vájtfülűek brancsa), állítólag egyedül a Hogyan legyünk jók? c. könyve nem olyan jó, amit egy női szereplő nevében írt egyes szám első személyben, nekem (eddig) egyedül az maradt ki.
Douglas Adams az öt Galaxis-köteten, a két Dirk Gently-könyvön és az általad említett "fél" könyvön kívül egyébként meg írt még egy kicsit ritkábban előforduló, de szintén egészen kiváló, Utoljára látható c. könyvet is Mark Carwardine biológussal, néhány, kihalás szélén álló állatfajról és az élőhelyükről, ugyanaz a világbajnok stílus, útikönyvnek sem rossz, ajánlom azt is, ha belefutnál valahol:
http://static.libri.hu/cover/45/7/723375_4.jpg

Én meg legutolsó bejelentkezésem óta az alábbiakat olvastam:

Robert Sheckley: A tizedik áldozat
Image
Hamisítatlan Sheckley-kötet, ahogy az emberek a napi rutinjuk közben fel sem veszik, ahogy mások meg gyilkolják egymást az utcán, gyorsan végigolvasható könyv, a belőle készült filmet még nem láttam.

Frederik Pohl: Az átjáró
Image
Ez még annyira nem tetszett, mint amekkora hype van körülütte (talán a főhős analitus robotával, Sigfriddel történő beszélgetései voltak túl vontatottak és túlreprezentáltak a kötetben számomra), de kétségkívül elhintett néhány bíztató magot a ciklusra.

Frederik Pohl: Túl kék az eseményhorizonton ("Átjáró 2.")
Image
Na ez viszont már annál jobban (sokat lendített rajta, h a Sigfriddel való lelkizés helyett egy pipázó, Albert Einstein kinézetű robottal ment a diskurzus fekete lyukakról és egyebekről), ötből öt csillag közeli volt.

Most meg ezekből szemezgetek, illetve valószínűleg az utolsót fogom majd elkezdeni a napokban:

Galaktika 60. (Brian W. Aldiss novellák)
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20080820224103/egalaktika/images/5/5e/Gal060.jpg
Galaktika 53. (Frederik Pohl novellák)
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20080820210018/egalaktika/images/4/43/Gal053.jpg
John Wyndham: A Triffidek napja
Image

illetve a napokban fogom átvenni a Galaktika Kétszázadik c. könyvét (benne egy Ted Chiang-elbeszéléssel, amire kíváncsi vagyok) és egy Hullócsilag c. sci-fi antológiát is, amiben van egy Greg Egan írás is, akitől ezer éve nem tudom kitúrni a Karantént, pedig széjjeldicsérték olyan emberek, akiknek adok a sci-fis véleményére, és ezért már elég régóta gyúrok rá.

Profile  

PostPosted: 15:47, 14-05-2010 
ujonc

Daniel Keyes - Érintés most éppen...

Profile  

PostPosted: 18:13, 14-05-2010 
partiarc

tomanek wrote:
Egyébként (legalább) kettő előzménye van (legalábbis az oldschool kiadásokban és nem a szekrényméretű Szukitsos mindent-bele kötetekben annyi volt szerintem), ezek:
Az Alapítvány előtt (Prelude to Foundation)
http://m.blog.hu/xd/xdjatekelemzes/image/konyv_azalapitvanyelott_lrg.jpg
Előjáték az Alapítványhoz (Forward to Foundation) - "Az Alapítvány előtt "után" nyolc évvel kezdődik, és Hari Seldon haláláig tart"
http://bookline.hu/product_images/1046/1111005525432.JPG

mióta vadászom őket, és nincsenek meg :?

10.30. - Mav
11.06. - Spyral - Spytech - Endor
11.13 - Giocator + Guests
11.20 - Flipside BDay show!
.flipbook.

Profile  

PostPosted: 18:55, 14-05-2010 

Az Alapítvány előtt-et ma szerintem legalább egy, ha nem két példányban is láttam a Múzeum krt 37. és kb 11. közötti, kb 6-7-8 antikváriumban. Eszetlenül sok jó sci-fi könyv van azokban a boltokban, sokszor egész baráti árakon (érdemes rászánni egy-két órát, végigjárni a sort, és csak utána megvenni a kinézetteket, bár én szerencsés voltam, mert mindegyikből az olcsóbbat vettem meg már elsőre is, szóval csak azért írtam, mert láttam 2500-3000 Ft-ért is olyan könyveket, amelyeket előtte öt perccel 500-1000 Ft-ért vettem meg két bolttal/kapualjjal arrébb).
Tankoltam is újból egy súlyosat, ezeket:

Ursula K. Le Guin: Égi eszterga
Galaktika 42. (Damon Knight és Brian W. Aldiss novellák)
Arthur C. Clarke: A Mars titka
Arthur C. Clarke: Mesék a Földről
Trenka Csaba Gábor: Egyenlítői Magyar Afrika
Harry Harrison: Rozsdamentes acélpatkány
4 db Cherubion-os sci-antológia: Csillaghajók, Ópium keringő, Ezüstláng, A jég birodalma (az olyan, olcsóbb kötetek, amelyekben több Greg Egan novella is van)

Profile  

PostPosted: 19:30, 14-05-2010 
partiarc

tomanek wrote:
Hornbytól nekem az összes többi könyve is tetszett, amit olvastam emellett (Fociláz, Egy fiúról, Hosszú út lefelé, Betoncsók, 31 dal és a Vájtfülűek brancsa), állítólag egyedül a Hogyan legyünk jók? c. könyve nem olyan jó, amit egy női szereplő nevében írt egyes szám első személyben, nekem (eddig) egyedül az maradt ki.
Douglas Adams az öt Galaxis-köteten, a két Dirk Gently-könyvön és az általad említett "fél" könyvön kívül egyébként meg írt még egy kicsit ritkábban előforduló, de szintén egészen kiváló, Utoljára látható c. könyvet is Mark Carwardine biológussal, néhány, kihalás szélén álló állatfajról és az élőhelyükről, ugyanaz a világbajnok stílus, útikönyvnek sem rossz, ajánlom azt is, ha belefutnál valahol:

Igen, Douglas Adamstől már mindent várólistára raktam, sajnos se a Dirk Gently-könyvekbe, se az Utoljára láthatóba nem futottam bele, de amint lehetőségem lesz rá, pótolni fogom. :)
A Hornbys tippet szintén köszi, egyelőre a Fociláz és az Egy fiúról közül választom majd ki a következő áldozatot (vagy ami bent lesz a könyvtárban).

Profile  

PostPosted: 21:54, 14-05-2010 
metalhead

gyurmapok wrote:
tomanek wrote:

Igen, Douglas Adamstől már mindent várólistára raktam, sajnos se a Dirk Gently-könyvekbe, se az Utoljára láthatóba nem futottam bele, de amint lehetőségem lesz rá, pótolni fogom. :)
A Hornbys tippet szintén köszi, egyelőre a Fociláz és az Egy fiúról közül választom majd ki a következő áldozatot (vagy ami bent lesz a könyvtárban).

pedig jók az adamsek, most hogy előhoztátok asszem újra is olvasom őket 8)

Profile  

PostPosted: 03:07, 15-05-2010 
partiarc

tomanek wrote:
Az Alapítvány előtt-et ma szerintem legalább egy, ha nem két példányban is láttam a Múzeum krt 37. és kb 11. közötti, kb 6-7-8 antikváriumban. Eszetlenül sok jó sci-fi könyv van azokban a boltokban, sokszor egész baráti árakon (érdemes rászánni egy-két órát, végigjárni a sort, és csak utána megvenni a kinézetteket, bár én szerencsés voltam, mert mindegyikből az olcsóbbat vettem meg már elsőre is, szóval csak azért írtam, mert láttam 2500-3000 Ft-ért is olyan könyveket, amelyeket előtte öt perccel 500-1000 Ft-ért vettem meg két bolttal/kapualjjal arrébb).

hopp hopp köszi a tippet, holnap körülnézek :thumbsup: :)
sajnos lusta vagyok antikváriumozni, kevés rá az idő, így általában neten vadászom a szépségeket.
remélem szerencsém lesz, akkor vendégem vagy egy virtuális rekesz sörre :cross:

10.30. - Mav
11.06. - Spyral - Spytech - Endor
11.13 - Giocator + Guests
11.20 - Flipside BDay show!
.flipbook.

Profile  

PostPosted: 12:21, 15-05-2010 

azt hiszem abban pl volt egy, ami úgy kb a Múzeum krt 31-25 között volt (a 37-es házszám irányából mentem végig :) ), és ahol egymás mellett voltak a Sci-fi mesterei sorozatban megjelent kötetek (a borítók élén a színes SF felirattal), közvetlenül bejárattól bal oldalt található pult és jobb oldalt található pénztárpult utáni, jobb oldalon levő, Galaktikákat tartalmazó polc utáni szekrénysoron, ennyire, ill. így tudom belőni :)
Egyébként szerintem több olyan is könyv volt, ami a neten csak "előjegyezhető" állapotban dekkol régóta, bár ezen kívül konkrétan csak az Égi esztergáról tudom azt biztosan (amiből a 600-asat elhoztam magamnak az egyik antikváriumból, a 2000-3000 Ft-os példányt pedig otthagytam egy másikban).

Profile  

PostPosted: 22:03, 29-05-2010 
metalhead

olvasta már valaki Douglas Adams regényfolytatását?

Image

Profile  

PostPosted: 20:05, 30-05-2010 

Itt írtak róla, én majd valamikor a Könyvhét környékén fogom megvenni és elolvasni: http://konyves.blog.hu/2010/05/25/douglas_adams_folytathato_galaxis_utikalauza

Profile  

PostPosted: 20:42, 30-05-2010 
pokemon

Márai Sándor - A gyertyák csonkig égnek

:goofy:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 180  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]