i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:38, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 180  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ki mit olvas?
PostPosted: 15:12, 08-01-2012 
partiarc

tomanek wrote:
Na, a tavalyihoz hasonlóan idén is be lehet dobni egy talán topiksűrűsítő, "kinek mik voltak idén a kedvencei" témát?

Nalam ez az ujraolvasasok eve volt, nem is volt annyi idom mint regebben :)
Azonban kiemelnemezt a sorozatot, okozott sok kellemes napot:
http://s05.static.libri.hu/cover/88/2/820214_5.jpghttp://konyvbagoly.web4.hu/thumbnail.php?f=/blogimages/k/konyvbagoly/gallery_1/21_original.gif&x=600&y=600http://konyvbagoly.web4.hu/thumbnail.php?f=/blogimages/k/konyvbagoly/gallery_1/33_original.jpg&x=600&y=600
könnyed sci-fi kaland a huszonsokadik szazad Indiana Jonesaval, nagyon jo stilusban. Azota mar kijott a negyedik resz is, az lesz az elsö idei bevallalt könyv :)

Tovabba az elobb emlitett Asimov: Az istenek is... kiemelendö az ideiek közül.
Es halat adok az egnek, hogy egy szekreny aljaban veletlenul megbuvo A. C. Doyle: A satan kutyaja elinditotta nalam a Sherlock novellak kiolvasasanak lavinajat :)

10.30. - Mav
11.06. - Spyral - Spytech - Endor
11.13 - Giocator + Guests
11.20 - Flipside BDay show!
.flipbook.

Profile  

PostPosted: 16:31, 08-01-2012 
impulsecreator.hu

nálam philip k dick: a titán játékosai és egy kicsit konkrétan tudományosabb, a pratkanis és aronson-féle rábeszélőgép :)

Profile  

PostPosted: 18:12, 08-01-2012 
partiarc

idén ezek kerültek a kedvencek közé:
Aglaja Veteranyi: A gyermek a forró puliszkába esett
Bartis Attila: Nyugalom
Erlend Loe: Doppler
Hermand Brusselmans: A férfi aki munkát talált
Szív Ernő: Összegyűjtött szerelmeim + Hogyan csábítsuk el a könyvtároskisasszonyt
a klasszikusok közül a 22-es csapdája
a győztes pedig: Alessandro Baricco: Tengeróceán

Profile  

PostPosted: 18:16, 08-01-2012 
pokemon

legtobbjuket szerintem nem kell bemutatnom, csak en maradtam le sok alapmuvel:

kurt vonnegut: a titán szirénjei
aldous huxley: szép új világ
robert merle: állati elmék
philip k dick: kizökkent idő
george orwell: állatfarm
david toop: ocean of sound (ugyes betekintes a 90-es evekbeli tanczenei robbanasba, rengeteg tortenettel afx-tol eno-n keresztul debussy-ig)
john cage: silence (lassan 4 honapja nem sikerul kivegezni, john cage filozofikus irasai kiserleti zenerol, komponistakrol, a mindenrol es a semmirol, nem egy egyszeru olvasmany)
richard e. cytowic: the man who tasted shapes (a szinesztezia kutatasaval foglalkozo naploszeru iromany fokent egy szinesztetarol, aki az izeket a kezen, a markaban eszleli, es a formajukrol, feluletukrol kulonbozteti meg oket)

most eppen lemtol olvasom az edent, es az eddigiek alapjan surgosen be kell szereznem tobb muvet, elkepeszto ez a reszletesseg

Profile  

PostPosted: 22:52, 08-01-2012 
Misspent Music

tomanek wrote:
tomanek wrote:
Na, a tavalyihoz hasonlóan idén is be lehet dobni egy talán topiksűrűsítő, "kinek mik voltak idén a kedvencei" témát?
(Ennyire azért ne legyen túlvadulás... :D
Na, ki vele, ne?)

chuck palahniuk: altato
philip k. dick: istenek invazioja, csordulj konnyem mondta a rendor, kamera altal homalyosan, timothy archer lelekvandorlasa
nick hornby: egy fiurol, a meztelen juliet
neil gaiman: torekeny holmik, anansi fiuk
kurt vonnegut: mesterlovesz
duncan shelley: kunoichi trilogia (asszem a harmadikat mar tavaly olvastam)

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 01:34, 11-01-2012 
ujonc

Nos, munkaköri "kötelesség" a rengeteg történelmi szakirodalom olvasása nálam, de az utóbbi időben e két sci-fire sikerült sort kerítenem, kellett már a lelkemnek! :)

Image

Kifejezetten tetszett, alapból imádom a posztapokaliptikus, világvége dolgokat, állítólag a folytatás már sokkal "mélyebb", kíváncsi leszek rá.

Image

Terítékre kerül nálam a Sztrugackij testvérek teljes életműve úgy érzem, bár úgy hallottam, akadnak gyenge írásaik, de hát, a puding próbája az evés. :) Ezen kívül még csak a Piknik az árokparton című regényt olvastam tőlük.

Profile  

PostPosted: 17:06, 11-01-2012 
elmondom

PzZoll wrote:
Terítékre kerül nálam a Sztrugackij testvérek teljes életműve úgy érzem, bár úgy hallottam, akadnak gyenge írásaik, de hát, a puding próbája az evés. :) Ezen kívül még csak a Piknik az árokparton című regényt olvastam tőlük.

Beleturháznék akkor a szenteltvíztartóba gyorsan. Szerintem Sztrugackiék müveinek nagy része lényegében érdektelen, viszont néhány tényleg remek. Csak angolul olvastam tölük, föleg amit a könyvtárban találtam meg kölcsönkaptam, úgyhogy nem vagyok rendszeres olvasójuk, de... Nagyon kettös érzéseim vannak velük kapcsolatban, egyik-másik könyv nagyon ízléses, sötét, okos Sci-Fi, néhány meg rosszabb fajta ürmese. Még a Noon-témán belül is, mintha két teljesen különbözö zsáner lenne. Durva politikai-ideológiai jövöképekböl ugranak ilyen furcsa ürmanók kalandjaiba. :nemtom:

Tetszett a Final Circle of Paradise, illetve a nagyon szarkasztikus Monday Begins on Saturday. Állítólag az ilyen parodisztikusabb könyveik különösen jók, egyik-másik masszívan betiltott szamizdat volt annó a Szovjetúnióban.

A Roadside Picnic esetében is, jó volt a könyv, de nekem jobban bejött a film (Tarkovszkij: Sztalker), amiért a hardcore Sci-Fi fejek mindig leugatnak.

Profile  

PostPosted: 21:20, 11-01-2012 

Na ezért a "belerondításért" különösen hálás vagyok - a többi tippen túl -, mert én eddig nem túl szerencsés kézzel nyúltam bele a műveikbe (pl. a Fogadó a halott alpinistához* után egy nagy WTF?-felhő jelent meg a fejem felett, és azt mondtam, hogy ilyenből többet nem kérnék). A Piknik a senkiföldjénből amúgy nekem még csak egy részlet van meg a hasonló c. novellás antológiában, úgyhogy arról nem (sem) tudok nyilatkozni. *:
Kb. egy szokványos kriminek éreztem, azzal a nem elhanyagolható gyengeséggel, hogy az utolsó ötödében a semmiből, mindenféle különösebb előjel nélkül jelenik meg az amúgy az eseményekre is magyarázatot jelentő "idegen"-szál és a semmibe is tűnik el, minden különösebb magyarázat nélkül, szóval a leghalványabb esélye sincs arra az embernek, hogy megveregesse a saját hátát, amiért jól okoskodott a krimi olvasása alatt, mint pl. mondjuk egy-egy Agatha Christie regénynél, inkább csak azt érzi, hogy balekként végigolvastott 200 oldalt. Mondjuk azért előnyére legyen mondva, hogy végig olvasható volt, csak így kriminek és sci-finek sem volt jó.
Egyébként az általam évvégén olvasott, már említett vagy még nem említett három könyvből mindegyik tetszett:
Isaac Asimov: Az istenek is…
P. G. Wodehouse: Tavaszi bezsongás
Dan Simmons: Hyperion bukása

Az idén meg eddig belekezdtem néhány szárazabbnak tűnő Carl Sagan könyvbe, illetve elolvastam három "könnyebb" kötetet, ezeket:

John Brunner: Teljes napfogyatkozás
Image
Tetszett a könyv első fele, de aztán eléggé leült, úgyhogy egy ideig továbbra is csak szemezni fogok a mostanában a polcomon egyre többször szemem elé kerülő Yan játékmestereivel.

Harry Harrison: A Rozsdamentes Acélpatkány visszavág
Teljesen megfelelt könnyed, akciódús és humoros olvasmánynak, hozta azt, amit a Rozsdamentes Acélpatkány és a Technicolor időgép is, azt hiszem adok még majd esélyt Harrisonnak, ha másba is belefutnék tőle. (A Helyet! Helyet! c. könyvét még nem olvastam, csak a Soylent Green c. filmet láttam, amit abból készítettek. (Egyébként meg a "no hotlink" jelenség elkerülése végett hanyagoltam a borítóképet.))

Iain Banks: A Darázsgyár
Image
Valahogy sosem éreztem arra az igényt - pl. csak a borítón olvasható részlet miatt sem -, hogy beszerezzem és elolvassam az előzetesen betegnek tűnő sztorit. Aztán egy vagy két Könyvhéttel ezelőtt 250 Ft-ért már nem tudtam otthagyni az Agave akciós ládájában, aztán csak elolvastam, ha már az M. Banks-es sci-fiket szeretem. Hát valóban beteg történet volt, mindenesetre most már ez is megvolt.

Amúgy meg köszi mindenkinek a kedvences tippeket, szívesen olvastam őket, ill. részemről jöhet még bátran akármennyi, abból okkulunk, okkulhatunk, ill. talán másoknak is jól jöhetnek a tippek.

Profile  

PostPosted: 14:20, 13-01-2012 
ujonc

Father Sun wrote:
PzZoll wrote:

Beleturháznék akkor a szenteltvíztartóba gyorsan. Szerintem Sztrugackiék müveinek nagy része lényegében érdektelen, viszont néhány tényleg remek. Csak angolul olvastam tölük, föleg amit a könyvtárban találtam meg kölcsönkaptam, úgyhogy nem vagyok rendszeres olvasójuk, de... Nagyon kettös érzéseim vannak velük kapcsolatban, egyik-másik könyv nagyon ízléses, sötét, okos Sci-Fi, néhány meg rosszabb fajta ürmese. Még a Noon-témán belül is, mintha két teljesen különbözö zsáner lenne. Durva politikai-ideológiai jövöképekböl ugranak ilyen furcsa ürmanók kalandjaiba. :nemtom:

Tetszett a Final Circle of Paradise, illetve a nagyon szarkasztikus Monday Begins on Saturday. Állítólag az ilyen parodisztikusabb könyveik különösen jók, egyik-másik masszívan betiltott szamizdat volt annó a Szovjetúnióban.

A Roadside Picnic esetében is, jó volt a könyv, de nekem jobban bejött a film (Tarkovszkij: Sztalker), amiért a hardcore Sci-Fi fejek mindig leugatnak.

No igen, épp azért mondom, hogy amíg nem olvasom el őket, nem tudom meg. A Kammerer trilógiájukról pl. egész jókat hallottam, amint lesz időm, el is olvasom, de hát ugye ezeknek a könyvajánlóknak nagy része is szubjektív, vagy pozitív vagy negatív irányban.

Profile  

PostPosted: 18:10, 13-01-2012 
elmondom

PzZoll wrote:
A Kammerer trilógia

Azt köll. :thumbsup: Prisoners of Power rokkolt.

Profile  

PostPosted: 12:24, 14-01-2012 

Image most ezt
Image aztán ez következik

Profile  

PostPosted: 17:26, 17-01-2012 
ujonc

Father Sun wrote:
PzZoll wrote:
A Kammerer trilógia

Azt köll. :thumbsup: Prisoners of Power rokkolt.
:thumbsup:

Image

Profile  

PostPosted: 12:01, 27-01-2012 
original nuttah

Image
David Ogilvy - Egy reklámszakember vallomásai

Profile  

PostPosted: 22:48, 27-01-2012 
Misspent Music

Image
nehez a valisrol ket mondatban barmit is irni. nehez megerteni, befogadni is, hiszen valojaban pont azokra a kerdesekre keresi a valaszt, amit az emberi elme nem kepes megvalaszolni, talan csak ha belehasad. dick elmeje is belehasadt istennel valo talalkozasaba, bar ki tudja, lehet ettol pont h kozelebb kerult a valosaghoz, mint mi. a valis mindenesetre csak annak ajanlott, aki nem csak h jaratos dick eletmuveben (regenyeinek tortenesei, szereploi osszemosodnak eletevel, a valis pedig a leginkabb oneletrajzi konyve), de a teologia es filozofia sem riasztja el - vagy egyszeruen annak, aki szereti a gondolatebreszto irodalmat!

amugyilag meg engem teljesen lebilincselt, a legnagyobb dicserete talan az h egyszerre hatott ram annyifele modon, mint semmi mas: ujabb, nagyon szemelyes betekintes az iro eletebe, vivodasaiba; az elmet, intellektust probara tevo elmelkedesek, vallastorteneti szem-felnyitas; pszichologiai latlelet (skizofrenia es paranoia); es izgalmas, szorakoztato (dick-es humorral!) sci-fi

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 04:36, 31-01-2012 

Arthur C. Clarke: A Mars titka
http://img.7books.hu/191651-n.jpg Image
A könyv olvasása közben elég sok párhuzamot véltem felfedezni az általam itt korábban már dicsért Hold börtönében c. Heinlein-regény és Clarke e korai írása között, bár persze Clarke szokásához híven végig békésebb és idealisztikusabb vizeken evez. Az elején viccesnek és szellemesnek találtam, ahogy beleírta a dolgait, ill. a sci-fi írók dolgait a cselekménybe, egyébként meg végig jó és olvasható regény volt annak ellenére is, hogy nem egy mai darab. (1951-ben írta, én az '57-es magyar kiadást olvastam.) Azt hiszem a második legjobb könyv volt, amit eddig idén olvastam.

Brian W. Aldiss: Amíg világ a világ
Image
A könyv első felében - a kivétel nélkül csak buta, ellenszenves és maximum csak sajnálnivaló szereplők kalandjait olvasva - néha eszembe jutott, hogy nem igazán tudom, hogy miért bízok minden egyes alkalommal Aldiss könyveiben, mert a -többek között általa elkövetett és szerintem kiváló - kétkötetes, Trillió éves dáridó c. sci-fi ~enciklopédián kívül olyan igazán jó könyvet, regényt egyet sem olvastam még tőle, de aztán a második felében szépen kinyílt a történet, és végül nem sajnáltam, hogy elolvastam. (Bár azért jó, hogy csak néhány száz forintért túrtam néhány éve Nyíregyházán, ahol egyébként meglepően jó sci-fikbe lehetett akkor belefutni az antikváriumokban nagyon olcsón, pl. olyan fekete Galaktikákat is találtam 200-400 Ft-okért, amelyek Budapesten inkább 1000-2000 Ft-ba fájhatnak.) Egyszer talán majd a Helliconia: Tavasz c. regényét is elolvasom (ha már kitúrtam néhány éve azt is, illetve hátha majd az! :) ), bár az a tény nem túlságosan lendíti előre a dolgot, hogy a (nem tudom mennyire összefügő) Helliconia-trilógia második és harmadik kötete tudtommal nem jelent meg magyarul.

Charles Lorre: Ki nevet a végén
Image
Nagy Károly '30-'40-es évek tájékán írhatott, teljesen jó és pörgős, vicces, néhány óra alatt elolvasható ponyvája.

Iain M. Banks: Anyag
Image
Az eleje, első 100-150 oldala (számomra) szokás szerint tömény és néhol túl lassú és fárasztó volt (beszédes adat ezzel kapcsolatban, hogy a könyv végén található, rövidítéseket, szereplőket, civilizációkat, állat- és növényfajokat, hajókat, élőszinteket és egyéb, "általános" dolgokat felsoroló függelék 18 oldal hosszú... :) ), de a Kultúra-regények harcedzett rajongójaként és ismerőjeként zokszó nélkül legyűrtem. Az utána következő 200 oldalban már el is kezdtek szépen gurulni a dolgok, a harmadik, utolsó 200 oldalas, Tömör anyag c. rész pedig annyira zseniális és lenyűgöző volt, hogy amiatt most megadom azt, hogy ez volt a legjobb regény, amit eddig az idén olvastam. (Azt hiszem azt az utolsó 200 oldalt később még egyszer át fogom majd futni a 2008-as Matter (ez) után két évvel, 2010-ben megjelent Surface Detail magyar megjelenéséig hátralevő, ínséges hónapok/évek átvészelését egy kicsit megkönnyítve.) Szóval megy rá a :thumbsup:, élmény volt.

Profile  

PostPosted: 02:52, 02-03-2012 

Jo Nesbo: Fejvadászok
Image
Teljesen jó kis pörgős, izgalmas krimi volt. Eddig ez tetszett a legjobban a Skandináv krimik sorozatból, úgyhogy fogok még mást is olvasni Jo Nesbo-től. [szerk: tól->től, szorri, de azért áthúzott o-t lusta vagyok keresni :)]

Terry Pratchett: Sofőrök
Image
Egyszer belefutottam néhány száz forintért egy antikváriumban, úgyhogy elhoztam akkor, most meg elolvastam, hogy ne csak a Korongvilág-sorozat első köteteiből vállaljak néhányat, hanem a Mana-trilógiába is beleolvassak. Az eleje elég unalmas volt (ill. úgy az egész könyv is jóval kevésbé tűnt színvonalasnak, mint a Korongvilág-kötetek), de a végére érdekesebb és viccesebb lett, szóval ha látnám a második részét is néhány száz forintért valahol, akkor majd azt is bevállalom.

Arkagyij és Borisz Sztrugackij: A század ragadozó tárgyai
Image
A múltkor átfutottam az általatok írt Sztugackij-tippeket, és rájöttem, hogy ez a Father Sun által említett történet benne van az ezer éve meglevő Metagalaktikás köteteim egyikében (a hatodikban). Eggyel (vagy kettővel) jobban tetszett, mint azok, amiket eddig olvastam a tesóktól, de azért továbbra sem érzem annyira az esetemnek a regényeiket. (Mindenesetre töretlenül próbálkozom tovább, a napokban megnéztem pl. a Stalkert és az Inhabited Island c. orosz sci-fi kalandfilm két részét is.)

Frederik Pohl: A hícsik birodalma (Átjáró-ciklus 6. kötete)
Image
Végül csak sikerült befejeznem az Átjáró-ciklust is. A legjobban a 2. (Túl a kék eseményhorizonton) és 4. kötet tetszett, az 1. és 3. kötetben azért voltak eléggé fárasztó részek is. Az 5., vékonyabb kötet amolyan töltelékjellegű volt, ebben meg bár nem voltak (annyira) fárasztó dolgok, de olyan hű de nagy továbblépéseket és látókörtágítást sem éreztem, mindenesetre a dobogó harmadik fokára becsúszott számomra a sorozatban.

Arthur C. Clarke: A jövő körvonalai
Image
Kicsit lassan haladtam vele, mert sokszor elég tömény, száraz és régi volt ez a Clarke által '62-ben írt könyv, de amúgy kiváló darab volt agyalásra, és igen sok okosságot írt benne. Kár, hogy - tudtommal - nem "update-elte" vagy gurított valami hasonlót mondjuk 30-40 évvel később is, de azért így is tetszett.

Libisch Károly: Feketére festve – Szabó Gábor gitárművész bio-diszkográfiája (1992-93/2011)
[nincs hozzá borítókép a neten]
Ezer éve gyúrtam erre a beszerezhetlen könyvre, amiről minimális információ található az interneten. Aztán egy hete kiderült, hogy a Magyar Jazzkutatási Társaság tavaly év végén kiadott belőle 50 reprintet. Be is szereztem közülük egyből hetet (egyet magamnak és Haze, Keyser, Shuriken, Suhaid, Hanglemezbarát és Suefo kollégáknak is egy-egy példányt). Száraz és nem is túl dekoratív kiadvány, de azoknak jó, akik annyira szeretik Szabó Gábor munkásságát, hogy még ez is érdekli őket.

Ma meg egy közelgő négynapos síelésre és az utazásra feltankoltam néhány relatív újabb dolgot - biztosra menve és nem a sok kikészített régiségből vagy kevésbé érdekesnek tűnő újdonságból válogatva szájhúzósan -, a legutóbbi PKD-et (A Frolix-8 küldötte), Wodehouse-t (A dinka lelke) és egy kétkötetes, Hugo-díjas regényt (Neal Stephenson: Gyémántkor) a Galaktika/Metropolis tavalyi gurításai közül, amely utóbbival kapcsolatban látatlanban - legalábbis a Snow Crash és a fülszöveg alapján - egész vérmes reményeim vannak, azaz előzetesen jófélének érzem.

Last edited by tomanek on 21:12, 12-03-2012, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 19:55, 02-03-2012 
metalhead

Mana trilógiából abban a kiadásban amiről a képet is kiraktad csak az első rész jelent meg, viszont jó pár éve kiadták mindhármat. Végülis van esélyed beszerezni őket :)

Profile  

PostPosted: 17:14, 04-03-2012 
pokemon

Image
sokadszorra 8)

Profile  

PostPosted: 16:27, 27-03-2012 
pokemon

amiket mostanaban:

pierre boulle: a majmok bolygoja
eddig (szerintem szerencsemre) egy filmet sem lattam ami ebben az univerzumban jatszodik, igy repteren egy ulto helyben el is olvastam, remek volt, a szo szoros ertelmeben az utolso oldalon egy olyan csavarral, ami az egesz tortenetrol alkotott kepem megvaltoztatta

isaac asimov: szivelyes fahrenheit
17 1954-ben publikalt sci-fi novella, egy-ket kivetellel az osszes kivalo (feltetelezem az az egy-ketto is inkabb csak meghaladta a kognitiv kepessegeim, mint rossz volt). egyet ki is emelnek: philip k. dick: az álapa - aki gyakorlott pkd olvaso, az mar megszokhatta a teljesen hetkoznapi kornyezetbe beagyazott felkavaro jelensegeket, ez egy ekes peldaja ennek, elolvasasa utana orakig nem tudtam elkezdeni a kovetkezo novellat, mert folyamatosan ez jart a fejemben, hatborzongato (itt elolvashato)

mikszath kalman: uj zrinyiasz
sok poent nem ert(h)ettem benne mert nem a mi korunknak szol, ettol fuggetlenul is elveztem, a helyzetkomikum idotallo

most lem almatlansagat olvasom, es egyelore nem tudom eldonteni, hogy tetszik-e vagy nem, hogy fogalmam sincs ki mikor mit hallucinal, mi valosag es mi illuzio. kicsit nehez feldolgozni az amugy is rettento mennyisegu adat mellett. erdekes

olvasott valaki barmit is ray kurzweiltol? szeretnek belekezdeni egybe, de nem tudom, hogy a the age of intelligent machines-zal, vagy a the age of spiritual machines-zal lenne-e erdemes

Profile  

PostPosted: 20:34, 29-03-2012 

Ray Kurzweil-tól még nem olvastam semmit, de hogyha a Szívélyes Fahrenheit tetszett, és a Gyilkos idő még nem volt meg, akkor ajánlom azt a kötetet.
Image
Ugyanolyan kiadvány, szintén 17 db, de 1953-as és szerintem még jobb sci-fi novellákkal, mint amilyenek a Szívélyes Fahrenheitbe kerültek, ugyanúgy Isaac Asmimov és Martin H. Greenberg szellemes előszavaival az írások előtt.

Nekem a legutóbbi bejelentkezésem óta ezek voltak:

Philip K. Dick: A Frolix-8 küldötte
Image
Szokás szerint egyhuzamban, egy autóút alatt elolvastam a hátsó ülésen, és akkor tetszett is, de az előbb alig tudtam felidézni, hogy miről szólt és mi lett a vége (azon mondjuk jót szórakoztam, amikor újból csekkoltam), szóval a legtöbb eddig megjelent PKD-regény jobb nála, de aki szereti az ezt is elolvashatja bátran.

P. G. Wodehouse: A dinka lelke
Image
A második golfos könyv, rövid golfos sztorikkal Wodehouse-tól. Szintén a gyengébb eresztések közül valónak érzem, de eggyel jobban tetszett, mint az előző golfos könyv.

Neal Stephenson: Gyémántkor I-II.
Image
Annyira nem tetszett, mint a Snow Crash, de azért nem bántam meg, hogy beszereztem és elolvastam.

Jussi Adler-Olsen: Nyomtalanul
Image
Jo Nesbo általam olvasott könyvénél eggyel kevésbé, Indridasonénál meg eggyel jobban tetszett ez a skandináv krimi, nemsokára jöhet majd a Q ügyosztály 2. esete is, ha el tudom happolni néhány napra a szülőktől.

Különféle szerzők: Fényévek – sci-fi antológia
Image
Kitűnő válogatás volt, a szerzők rövid (nagyon rövid) ismertetésével a végén, megint találtam jóságot az egyik Múzeum krt-i antikváriumban az egymás melletti 9-10-ből (középtájt) három számjegyű áron.

Arthur C. Clarke: Mélység
Image
Annyira nem éreztem egy vadító regénynek ezt Clarke-tól, de ha már belefutottam egy antikváriumban, akkor elhoztam ezt is és elolvastam, rossz azért nem volt.

Simon Welfare és John Fairley: Arthur C. Clarke titokzatos világa
Image
Néhány éve elkezdtem olvasgatni, mostanában nyilvánítottam befejezettnek részemről. Voltak érdekes részei, amiket többször is átnézhettem, és talán olyanok is, amelyeket egyszer sem. Clarke fejezenként körülbelül (ill. maximum) egy-egy oldalt írt hozzá, de érezhető a keze nyoma abban, hogy kevésbé ezoterikusak a témák, mint amilyenek lehetnének, ill. szoktak lenni a hasonló könyvekben. Mindenesetre nem egy új kötet (a benne levő fényképeken általában pl. alig látszik valami), és többnyire nem is olyan izgalmas a stílusa. (X ezt látta itt ekkor és ekkor, Y meg ezt látta itt ekkor és ekkor stb.)

Terry Pratchett: Egyenjogú rítusok
Image
Mivel a Korongvilág-sorozatból eddig az első két könyvet olvastam el kölcsönkérve, így beszereztem ezt, ha már pont a "harmadik" jött velem szembe (nem sokban kapcsolódik az előzőekhez, szóval az írás-megjelenés idejét tekintve lehet az), illetve a negyedik még megvan egy másik haveromnak. Ez sem volt rossz (bár persze kevésbé vadított, mint az első kötet), szóval még nem hagyom abba a sorozat olvasását.

Különféle szerzők: Fényévek II. – sci-fi antológia
Image
A végén járok, ez is tetszik (ill. azt is megtudtam belőle pl., hogy a nem ügyetlen Damon Knight felesége volt az a Kate Wilhelm, aki szintén gurított néhány színvonalas sci-fi novellát). Ott liheg szorosan ez a két kötet a Gyilkos idő, Szívélyes Fahrenheit, Kaland a végeken, Út a csillagokig, Álmok a jövőről, A seholnincs bolygó, az Ötvenedik és a Kétszázadik nyomában, remélem még sikerül ilyen jó, az említett kötetek minőségét megközelítő sci-fi antológiákat kitúrnom.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 180  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]