i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:45, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

Te melyik audio formátumot preferálod?
Csak MP3, az Ogg-ot le se töltöm 12%  12%  [ 7 ]
Ha van mindkettő, akkor inkább MP3 47%  47%  [ 27 ]
Ha van mindkettő, akkor inkább Ogg Vorbis (.ogg) 17%  17%  [ 10 ]
Ha nincs MP3, akkor Ogg Vorbis (.ogg) 24%  24%  [ 14 ]
Total votes : 58
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20:49, 12-04-2005 
metalhead

- Liquid - wrote:
zsolti123 wrote:
az biztos hogy jobb az ogg, de van az az elmélet hogy a számítástechnika fejlődéséről (most nem jut eszembe az ember neve), szóval sztem a jövő inkább a veszteségmentes formátumokban lesz, ahogy gyorsul a net meg nőnek a tárolókapacitások. persze ez még [color="red"]minimum 10 év sztem.[/color]

Node ismertek olyan veszteségmentes formátumot, ami mondjuk egy 50 perces mix esetén nem 500 megás fájlméretet produkál?! Mert én [color="red"]még nem...[/color]

sztem a válasz ott van..

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:50, 12-04-2005 
metalhead

hm, szinek nem sikerültek. :?

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:54, 12-04-2005 
Szolfézs/Eclips3

OGG-WAV fájlok konvertálására rengeteg alternetíva létezik, én az alábbiakat szoktam javasolni:

Egy WAV fájlt az OggDropXPd nevezetű progival tudsz Ogg-be konvertálni (és vissza is).

Jelenleg az 1.8-as verziónál tartanak, és létezik belőle különféle processzorokra (P4, P3, AMD, stb.) optimalizált változat is. Én ezt szoktam használni.

Ha pedig ezt a fájlt később ki akarod írni, akkor egy Nero Ogg Plug-innal simán meg tudod oldani.

További infók, szoftverek, plug-inek, stb:

http://www.vorbis.com

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:31, 22-04-2005 

Írja le valaki mindkét formátum algoritmusát...kódolási eljárását és eldöntjük melyik a jobb! Én inkább mp3... 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:36, 22-04-2005 
Szolfézs/Eclips3

OstricH wrote:
Írja le valaki mindkét formátum algoritmusát...kódolási eljárását és eldöntjük melyik a jobb! Én inkább mp3... 8)

Nocsak! Valaki szakmabeli? Mi vajod az OGG kódolási algoritmusával? :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:39, 22-04-2005 
impulsecreator.hu

ha mar "szakmazunk", akkor essen szo arrol is, h az mpeg 1 layer 3-nal (aka mp3) a moving picture experts group a _dekodolast_ szabvanyositotta - aminek epp az a celja, h kodolot sokfelet lehet csinalni. es csinalnak is.

elejen ugye a a fraunhofer institute jart elen ebben (emlekszem az elso demo l3enc/l3dec csomagra, ami legfeljebb 128kbps-t engedett, es az akkori gepeken kb. egy ejszaka alatt lehetett megbirkozni egy albummal, a windowsos lejatszoban pedig nem lehetett beletekerni a szamba - nosztyalgia :lol: ), aztan jott a xing (gyors, de ketes minosegu), vagy pl a blade (errol mitsem tok, de gyanitom, h minosegben ez sem jart elen), es mara ugye a lame valt a legnepszerubbe (de meg abbol is kulonboznek a build-ek, a scene standard pl. a "lame3.90.3 modified" neven elterjedt valtozattal keszitett vbr mp3)

valamint szeritnem azert is felrevezeto algoritmusokkal dobalozni, mert itt alapvetoen az a cel, h az "erzet" meglegyen, es nem az, h teszem azt informacio es jel elmeleti parameterek alapjan a legjobb legyen a visszallithatosag - kihasznalnak ugyanis olyan jelensegeket, mint az elfedes ido- es frekvenciatartomanyban, v pl bizonyos hatar alatti/feletti - ugysem erzekelt - frekvenciak egyszeru levagasa a jelbol.

en egyebkent az emlitett "scene standard" mellett teszem le a voksomat, de tekintve, h a statisztikak szerint magyarorszagon meg mindig csak 25%-os az internetpenetracio, es ennek egy jelentos resze is meg mindig betarcsazos kapcsolat, en ertekelem azt, h az ogg kisebb fajlmeret mellett is tud hasonlo(nak tartott) minoseget produkalni, ezert szerintem ott, ahol az a cel, h minel tobben toltsenek le valamit, ott batran lehet hasznalni - tehat, kedves Liquid, szerintem jo az, h a korabbi szolfezs site-on akar 20-30 megabol meg lehetett uszni egy letoltest, es szerintem kitarthattok emellett a jovoben is :wink:

worrior.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:47, 22-04-2005 
chi recordings

- Liquid - wrote:
Node ismertek olyan veszteségmentes formátumot, ami mondjuk egy 50 perces mix esetén nem 500 megás fájlméretet produkál?! Mert én még nem...

*.ape

http://www.monkeysaudio.com
van hozza pl winamp plugin is... :) evek ota hasznalom... kb felere lovi ossze a wav file-okat...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:55, 22-04-2005 
Szolfézs/Eclips3

Kevin wrote:
*.ape

http://www.monkeysaudio.com
van hozza pl winamp plugin is... :) evek ota hasznalom... kb felere lovi ossze a wav file-okat...

Nos, ennek akkor utánanézünk... köszi!

(Amúgy ha felére lövi a wav-ot, akkor még így is 5ször nagyobb, mint egy mp3 fájl, szóval az internetes terjesztésre nem igazán javasolt.)

Itt jön képbe ib hozzászólása, úgyhogy akármilyen is egy veszteségmentes formátum, ilyen szempontból valszeg még mindig az OGG a nyerő...

De mindenképpen utánanézek, mert engem is érdekel.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 2 hours [ DST ]