|
orion.
(öreg? leereszkedően spanolós hangnem? azt hittem mi tartjuk magunkat az egyszerű kijafaszagyerek utálkozáshoz.. L0L)
najó, befejeztem.
szóval ha van türelmem, akkor csak soundforge-al, sokáig csak azzal bohóckodtam.
bohóckodás maradt, hiába a műpuffogás azzal kapcsolatban hogy profinak hiszem magam. csak csinálom amit tudok, tetszik, egyébként nem sokat értek a zenéhez. tod, nem jártam szolfézsra sem, meg ilyenek L0L..
sf dobhangokat szinezni, vagy akár fullban megcsinálni zsír, ált. egy egyszerű szintézisből egy erős hiperboloid alakú pitch benderrel, delayyel. mély sineból bd (3sávból érdemes minimum, különböző sebességű frekvenciaeséssel..), közép noiseból snare, cint magas sineból szoktam csinálni, mert ha pitch shifterrel feljebb tolod, és jól belőtt reverbet használsz, kicsit fémes hangzása lesz tőle (előbb reverb utána pitch shift, kicsit fém). néha, ha nagy ritkán találok egy új proggerban valami igen fasza beépített hangot (dob), felveszem egy loopba és azt effektezem tovább, általában ütem nélkül, azt a kész dobhanból rakom össze. néha viszont érdemes nem sokat, de 1-2 effektet az ütem összerakása után rádobni, pl ismét pitch shifter, jó beállítás mellett nagyon minimális elcsúszással élőbbé lehet tenni a dobot, 1-2 bd pl kicsit különböző erővel szólal meg, alig hallhatóan, de ahoz elég hogy olyan legyen mintha a dobos lába csúszott volna 1 centivel hátrébb a lábgépen.. jellemző hibája a dolognak, hogy halkak a dobjaim, a samplereket jobban szeretem hallani, ez más zenében is kibukott.
megjegyzés beyond recognition -höz:
a bassline nem sima recés, egy saw, egy triangle, és egy naonmély noiseból készült, notch cutoff, két csúcsra.
a terát nem sequencernek hanem szintézisre használom (külön samplereket csinálok néha vele). tulajdonképpen gépen egyáltalán nem használok sequencert.
nem kipróbálni az újat faszság, 1-2 új megoldás akinél meg megfertőzi a stílust, annak meg talán érdemes is változtatni rajta.
errefelé csak az új mókákat nem divat kipróbálni.. legalábbis tudatosan.
|