i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:46, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Stanton Final Scratch - Rane Serato Scratch Live - stb.
PostPosted: 18:18, 13-06-2005 
pokemon

Láttam, hogy nincs ilyen topik még. És most, hogy a Sportszigeten Mixmaster Mike is egy Apple laptoppal kiegészítve a keverőt és a 2 lemezjátszót, lemezcserélgetés nélkül lépett fel a Sportszigeten, annak ellenére, hogy köztudottan az egyik legnagyobb élő lemezjátszóistáról van szó, gondoltam, itt az ideje ennek a diskurzusnak.

Én aszittem, h. MMM Final Scratchet használt, de a hiphop.hus interjúból kiderült, hogy a Serato Scratch Live-ot használta.

Röviden összefoglalom, amit tudok a 2 rendszerről, hogy az is be tudjon kapcsolódni, aki eddig nem vágta a témát.

A FS egy szoftver + egy kütyű, amivel összekötöd a számítógépeddel a lemezjátszóidat, és így egy (vagy két) speciális lemez segítségével digitális formátumú zenéket keverhetsz vinylen.
Amit én tudok, hogy pl. láthatod a monitoron az adott timecode-ot, a tűpozíciót és a hátralévő időt is, de a mixelés (pitch, cue, scratch) az direkte a lemezjátszóról v. cd-játszóról történik (attól függ, mivel használod). De a fő lényege, hogy szinte bármilyen digitális formátumú zenét (WAV, AIFF, MP3, AAC, WMA, CD audio) keverhetsz lemezjátszón.
A FS-lemez igazi vinyl lemez, de nem zene, hanem csak timecode van nyomva rá. Két fajta van, a ritkább 'Scratch' változat, és a sűrűbb 'Standard'.
Fő előnye, hogy pl. producerek friss műveikhez nem kell, hogy dubplate-et vágassanak egy party előtt. Vagy pl. beatjugglinghoz nem kell 2X megvenni uazt a lemezt, csak betöltöd uazt a trekket 2X. Meg hogy nem kell a lemezestáskát cipelni. Persze ezek komoly szentségtörések a vinyljunkie-knak. Meg tudom érteni. Egyébként kombinálható igazi vinyllel vagy CD-vel is.

FS 1.5:
Image

FS 2.0:
Image

More info: www.finalscratch.com

A Serato Scratch Live rendszerrel nem kell két lemezjátszó a hagyományos dj-knek. Gombnyomásra cseréli az oldalakat, így a közönség által hallgatott zene a virtuális lejátszón pörög tovább! Illetve nem szorulsz rá, hogy keresztbe tett kézzel szkreccselj, egyébként asszem nagyjából uaz, mint a FS.

Image

More info: http://www.rane.com/scratch.html

Szal a lényeg, hogy ki mit tud ill. kinek mi a véleménye ezekről a viszonylag új rendszerekről?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:29, 13-06-2005 
pokemon

Itt van a Serato Scratch Live-ról egy kis bemutató videó: http://www.rane.com/SeratoScratchLive_High.mov.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:30, 13-06-2005 
pokemon

http://www.rane.com/SeratoScratchLive_High.mov

Így helyes, pont nélkül a végén.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:11, 13-06-2005 
metalhead

tudtam anno arról hogy fejleszt a rane is egy klónt, de onnantól semmit nem hallottam róla.
ha ugyanaz a minőség jellemzi mint a rane mixereket akkor biztos rendben lesz.

az meg hogy ki melyiket fogja használni biztosan az ártól függ.

nekem kicsit ilyen másolatszagú a dolog, ízlések és pofonok... :wink:

(furák ezek az új stanton cuccok viszont, nem értem miért kell folyton redizájnolni)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:34, 14-06-2005 
original nuttah

a serato-nak volt egy pluginje a tdm-es protoolshoz, és abból készült egy kis hardvertámogatásos scratch live cucc. 700 euro körül van és van bundle is az empath keverôvel 1600 körül. rane azért elég jól hangzó név.

tejada is ilyenrôl nyomta a süssiben.

és ráadásul saját szoftja szimpatikusabbnak tûnik mint a fs traktorja...:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:11, 14-06-2005 
metalhead

ja hat rane az faszas kis keveroket gyart
pacsaban a tekeros brutal is az
amugy ebben sztem 2 nagy elony van
1) megmarad a vinyl kontrollalhatosaga es adott esetben normal vinylrol is jatszhatunk
2) a digitalis formatumu zenek megszolalasa nem az adott (sok esetben elegge fostalicska) cd lejatszok minosegetol fugg, hanem a hangkartyaetol..cdj1000ben mar jo a d/a, de sztem a 100asban ami van az nagyon gyengusz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:15, 14-06-2005 
crate soul brothers

Vadim is Serato Scratcht használ néhány hónapja.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:32, 14-06-2005 
pokemon

keyser wrote:
Vadim is Serato Scratcht használ néhány hónapja.

Durva, mert ha valaki, hát akkor ő aztán tényleg tiszteli a vinylt! (Erről végérvényesen Shurikennek a Fontos lapban megjelent Vadim interjúja győzött meg, amikor Vadim a kelet-európai "bakelit-turizmusáról" mesél.)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]