i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 06:43, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: 2013/02 dof - Ice Age (Dark Drum & Bass)
PostPosted: 12:52, 02-02-2013 
ujonc

Sziasztok! Ebben a hónapban egy keményebb hangvételű művet szeretnék közzétenni. Jó hallgatást!

Dl.: https://soundcloud.com/devoidofface/dof-ice-age/download

Last edited by dof on 15:53, 21-02-2013, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject: Re: 2013/02 dof - Ice Age (Dark Drum & Bass)
PostPosted: 20:41, 02-02-2013 
partiarc

Nálad ez trend már ez a különös terű hangzás.Zavaró számomra.Amúgy jó lenne.

Profile  

PostPosted: 08:16, 03-02-2013 
original nuttah

a téma tetszik, a magyar szöveg számomra furcsa, a snare nagyon kivan küldve kevesebb enhancer-t, erőtlen lesz tőle de lehet kicserélném valami kopogósabb snare-re meg a kick-et is valami erőteljesebbre cserélném, egyébként :villa:

Profile  

PostPosted: 10:40, 04-02-2013 
ujonc

A magyar szöveg az poén, de így marad mostmár :) Különös terű hangzást úgy érted, hogy nagyon szét vannak húzva a hangok a térben? Mert lehet amúgy azt rontom el, hogy Ozone-al egy kicsit a mély-közepet, a közép-magasat meg a magasat stereozom, azontúl, hogy már master előtt is általába rakok rájuk enhancer-t (mármint a bassline-okra, snare-re, ahogy KSHM is említette).

Profile  

PostPosted: 10:47, 04-02-2013 
ujonc

Snare-re egyébként feltétlen muszáj enhancer-t rakni? Én azért szoktam, mert több embertől hallottam, hogy kell, mint azt, hogy nem. Azok mondták általába, hogy nem kell, akik élőzene felvétellel/keveréssel/mastereléssel foglalkoznak. Mert azt észrevettem, hogy negatívan hat néha, "erőtlen lesz tőle". Kick az ugye alap, hogy elől meg középen szóljon, a snare-el néha szokott gondom lenni ilyen téren. De majd ránézek jövőhéten, köszönöm az észrevételeket!

Profile  

PostPosted: 15:55, 21-02-2013 
ujonc

UPDATE-elve!

Profile  

PostPosted: 16:02, 21-02-2013 
ujonc

nekem kimondottan tetszik, hg próbálgatod/tekergeted a soundot valami egyedire!
DE a pergőt ne húzd szét, főleg ne ennyire. picit tompa a kick. a panorámázott dolgok meg jók, csak kicsit sok. ne szedd szét ennyire :)

Profile  

PostPosted: 22:35, 21-02-2013 
partiarc

Neked valami baj van a gépeddel vagy a hangkártyáddal.Hol szól ez az egész????Bádogdobozból? Évek óta ezt csinálod.Nem értelek.

Profile  

PostPosted: 23:34, 23-02-2013 
ujonc

Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha be tudnék egyszer ruházni normális cuccokra. A gépem egy Soundblaster AWE 64 kártyából meg egy monitorfülesből áll. Az évek óta ezt csinálom dolgot azért ignorálnám, mert sokat változott a hangzásvilág meg úgy az egész. Viszont az ezelőtti hozzászólást köszönöm, meg fogadom a panorámázással kapcsolatos dolgokat :) Igen, próbálgatom tekergetni mindig a hangokat meg tényleg igyekszek, hogy ne tömegcikk legyen a zeném. Egyébként a teljesen negatív dolgokat azért nem fogadom el (pedig egyébként az a belenyugvós típus vagyok meg annyira nem izgat, mert ezer más dolgot csinálok a zenén kívül), mert magamnál 3-6 évvel idősebb DJ-kel, buliszervező csoportokkal vagyok már régóta baráti viszonyba (nem 16 éves önjelölt sztárokkal), akik mindig megmondják, ami nem jó elég keményen, ennek a zenének az FL-ben masterelt változata is megkapta a maga jól megérdemelt kritikáit. Viszont ez a verzió az egyik illetékesnél normális hangcuccon meghallgatva már nem kapott szidást. Sőt, szeretnék majd játszani, de ha tényleg rossz, akkor utána úgyis megkapom a magamét, bár akkor nem játszanák, rosszat senki nem akar magának :) A Katharsys hangzás az idol nálam, ott egyébként tipikusan az általunk "bilisnare"-nek nevezett jelenség viszi a zenét végig, ezt kicsit kinéztem magamnak!

Profile  

PostPosted: 00:48, 24-02-2013 
partiarc

Sok sikert de hidd el valami gond van ott.Van érzéked a zenéhez de azt a hangkártyát meg sürgősen dobd ki a p*ba. Ezer éves cucc. Atyám szerint a gyereket fel kell nevelni ami sok pénzbe kerül de megéri!(általában) Költekezzél!

Profile  

PostPosted: 01:04, 24-02-2013 
ujonc

Ebben tényleg igazad van.. Jó cuccal lehet jó zenét írni. Őszinténszólva én is unom már, hogy állandóan azon görcsölök, hogy ebből hozzam ki a lehető legjobbat. Plusz most gondom is volt a hangkártyával, sőt, hogy őszinte legyek egy komplett új gépet kell majd vennem, normális külső hangkártyát, monitorhangfalakat. Lehet jobban járnék, ha csak elkezdeném megcsinálni az ötleteimet és majd normális cuccal effektezni, kitekergetni normálisan meg masterelni. Csak akkor meg teljesen inaktívnak tűnnék, bár akkor legalább a végeredmény jobb lenne és ha kapok valami kritikát, az alapján tudnék változtatni. Mert most is próbáltam megfogadni őket, de egyszerűen nem adja vissza a hangkártya annyira a zenét, hogy érdemben sokat tudjak javítani rajta :/ Ha foglalkozni szeretnék a zenével, tudom, hogy muszáj lesz előbb-utóbb fejleszteni. Sőt, ez az egyetlen járható út. Bocs, ha túl felindultan válaszoltam!

Profile  

PostPosted: 03:19, 24-02-2013 
ujonc

dof wrote:
Ebben tényleg igazad van.. Jó cuccal lehet jó zenét írni. Őszinténszólva én is unom már, hogy állandóan azon görcsölök, hogy ebből hozzam ki a lehető legjobbat. Plusz most gondom is volt a hangkártyával, sőt, hogy őszinte legyek egy komplett új gépet kell majd vennem, normális külső hangkártyát, monitorhangfalakat. Lehet jobban járnék, ha csak elkezdeném megcsinálni az ötleteimet és majd normális cuccal effektezni, kitekergetni normálisan meg masterelni. Csak akkor meg teljesen inaktívnak tűnnék, bár akkor legalább a végeredmény jobb lenne és ha kapok valami kritikát, az alapján tudnék változtatni. Mert most is próbáltam megfogadni őket, de egyszerűen nem adja vissza a hangkártya annyira a zenét, hogy érdemben sokat tudjak javítani rajta :/ Ha foglalkozni szeretnék a zenével, tudom, hogy muszáj lesz előbb-utóbb fejleszteni. Sőt, ez az egyetlen járható út. Bocs, ha túl felindultan válaszoltam!

nem a hangkártya a legfontosabb, hanem a monitor hangfalak.ha nem hallod pontosan hogy mit csinálsz akkor sosem tudsz majd kritikus lenni önmagaddal szemben. a soundblaster kártyád egészen jól fog működni ha felraksz egy KXdrivert próbáld ki... a többi már a füled és a hallásod 'csiszolásán' fog múlni. de természetesen idővel megéri egy jobb hangkártyát is venni...

jah ezt még kiegészítésként írom mivel visszaolvastam és írtad hogy Kathyarsys a kedvenced.
RENGETEGET KELL FEJLŐDNÖD. Ők fenomenális producerek és egészen kivételes hangzást sikerült a dnb-n belül létrehozniuk, hidd el ez nagyon keveseknek sikerül. Mellesleg nem elég hogy a dnb önmaga eléggé bonyolult stílus, a darkstep még sokkal nehezebb.

http://soundcloud.com/thepervertjunglist

Profile  

PostPosted: 12:14, 24-02-2013 
ujonc

Tudom, azért ők a kedvenceim. Hihetetlenül letisztult zenéket írnak és valószínűleg mások ugyanezt soha nem fogják elérni. Viszont remek motiváció, mert folyamatos fejlődésre sarkallják az embert :) Meg nem is kell még egy kiköpött Katharsys, egyedi zenék kellenek. Bár tuti, hogy nekik is jó hangcuccaik vannak, főleg, hogy ők tanulták mindketten a zene valamely részét. Tudják, mit csinálnak, de ez hallatszódik is minden egyes zenéjükön. Amúgy hidd el, nekem az egész gépemet kéne cserélni. Ahhoz pont elég gyenge, hogy mikor minden vst ki van tekerve meg le van effektezve, akkor már a drumloop-okat egy külön fájlba kellen megcsináljam meg kiírjam wav-ba őket, mert rengeteg effectet használok a dobokon, és egybe az egészet nem bírja a gép, pedig megkönnyítene sokmindent.

Profile  

PostPosted: 14:36, 24-02-2013 
ujonc

Kathyarsys-ra én is felkaptam a fejem, imádom azokat a kopogó beteg szarjait.
egyszer láttam egy youtube komment alatt valami ilyesmit: olyan a hangzás mintha két ninja harcolna életre-halálra egy kibaszott fadobozban :D
éstélleg!
dolgozol élő hangokkal? én sokat veszek fel gityit, bégityit, éneket -> jódolog a külső hangkártya. a legolcsóbb EMU0202 van, bőven jó amire nekem kell... nem egy EP készült már el vele, a maga szférájában elég jó elismeréssel. semmiféle önimádatot nem akarok elrejteni a mondadóba, inkább csak azt szeretném mondani, hg ez nem nagy pénz és durr. teljesen megfelel.
ha nem használod a REC gombot, tök fölös a hangkártya. minek? beépített effekteket felejtsd el. csábító, hg nem a proci dolgozik, hanem a hangkártyáé de az amit MI... a halandó ember meg tud fizetni egy sapka szar! nyílván vannak olyan szörnyek, amiknek megéri használni a compressor-át, vagy a reverb-jét, de biztos vagyok benne, hg nem olyan árkategóriában nézegetsz karikat :D

proci! ha sok sample -> RAM. én pl mostanában sinfóóónikus zenéket írogatok. lófaszt, próbálgatom, ismerkedek... Nna az zabálja a ramot, 4 gigám van, eddig elég :D
a proci egy quadcore, nem az i5 a régi erőmű verzió. sec-perc alatt leültetem ha szeretném, a masteren a saturátorral, egy-két lead meg reese effekteléssel már nem is tudom valós időbe hallgatni a nótát. de én soha nem spóroltam etéren. mindenkimásképcsináéááááálllja :D
hangal ofkórsz. én két panasonic hifi hangfalon veretem, azt ennyi. masterelni van egy komolyabb fülesem, amin igazából kijön a mély meg a magas, de teljesen megfelel az a két ősrégi izé is :D

annyit akartam csak mondani, hg egy erős proci, egy ma már sztem átlagosnak (talán kevésnek) mondható ram mennyiséggel, egy profi fülessel bőven el van az ember.
kiaráknak van pénze monitor hangfalra? :D

Profile  

PostPosted: 17:00, 24-02-2013 
original nuttah

dof wrote:
nekem az egész gépemet kéne cserélni. Ahhoz pont elég gyenge, hogy mikor minden vst ki van tekerve meg le van effektezve, akkor már a drumloop-okat egy külön fájlba kellen megcsináljam meg kiírjam wav-ba őket, mert rengeteg effectet használok a dobokon, és egybe az egészet nem bírja a gép, pedig megkönnyítene sokmindent.

figyelj,én két évet úgy k*rtam el az életemből,hogy ugyanígy szenvedtem.bármit csináltam,rögtön export ki wavba az egész,hogy nyomhassam a következő sávot egy plusz vstivel :D .egyszerűen elavult lett a laptopom,és nem volt zsém újat venni.aztán kezdett gyanús lenni,hogy miért nem haladok semmivel,vagy ha kész is leszek nagy nehezen,miért nem hallok fejlődést.semmi nem változott,mert az ötleteimet nem tudtam kidolgozni normálisan.

ha fejlődni akarsz,vegyél új gépet,mert így sehova nem vezet ez a szenvedés.hallgatom a zenéidet,vannak ötleteid,de ne haragudj - 4trax jól írta - nincs fejlődés.az meg alap,hogy monitor hangfal kell és kész.nincs vita.lehet profi fülesed,akkor sem az igazi.ha nem tudod meghallgatni azonnal normális hangcuccon a trekket,be fog csapni az egyoldalúságával a fejhallgató.vagy szerintetek a buliban mindenki fejhallgatóval hallgatja a zenét? :D

Profile  

PostPosted: 17:17, 24-02-2013 
ujonc

batroteph wrote:
be fog csapni az egyoldalúságával a fejhallgató.vagy szerintetek a buliban mindenki fejhallgatóval hallgatja a zenét?

nem zenét hallgatunk fejhallgatóval, hanem masterelünk... az nem ugyan az :D
főleg, hg sokminden be tud csapni egy nem ecélre kialakított szobában legyen az monitorhangfal, vagy pcspeaker...
ha tudod hova nyúlj + füled is van, simán lehet fülessel átlagon felülit alkotni... sőőőt mondok mégjobbat, a panorámázással se fogsz elszálni ennyire :D
sztem...

Profile  

PostPosted: 18:35, 24-02-2013 
original nuttah

na jó eléggé eltértünk már a topik tárgyától.további offolásomat ezért spoilerbe teszem.
mastert azt ti tuti nem csináltok,mert optimális esetben azt szakember végzi,milliós vasakon.amiről te beszélsz,az a mixdown ill. sound design.a master másról szól.valahol a zenetech topikban van erről pár téma,olvasgass utána,ha tényleg érdekel.

Profile  

PostPosted: 18:51, 24-02-2013 
ujonc

ez egy fórum. azért van, hg beszélgessünk.
főleg, hg pont arról beszélek amiről Te, csak nem akarod meghallani :)
azok a problémák, amik ebben a nótában mindenkinek fület szúrtak... kiszól akármin. lehet olyan zenét csinálni egy szaros fülesen is, ami megállja a helyét az amatör kategóriában. bőven :)
nyílván az a master amiről Te beszélsz, megköveteli a profi környezetet, de eeehez se skill, se pénz szerintem a kollégának... ahogy persze nekem se!
én csak annyit akartam mondani, hg rengeteg olyan hiba van a nótában, amik javításával, pofás kis trekk lesz ez. a célegyenesbe meg belehet érni drága hangcucc nélkül is. sztem :)

Profile  

PostPosted: 20:10, 24-02-2013 
original nuttah

értem én,hogy mire gondolsz,csak nem értek vele egyet :) leírtam a tapasztalataimat,mert én is jártam ebben a cipőben,mint dof.szenvedtem a gyenge gépemmel meg a trágya hangcuccommal...ezért gondolom úgy,hogy a monitorhangfal megkerülhetetlen - persze csak akkor,ha nem annyi az elvárás,hogy "megállja a helyét az amatőr kategóriában" :wink: természetesen csak attól,hogy drága cuccod van,nem fogsz jobb zenét írni,és ez így is van rendjén.

Profile  

PostPosted: 20:50, 24-02-2013 
original nuttah

mivan... nekem a monitorhangfal pont a masteroláshoz kell, a többi mindet fülesen végzem el. a monitorhangfalat néha bekapcsolom, hogy ne legyek becsapva, de amugy csak a nagy finish-hez kell. mer ha azon jól szól, akkor a többi helyen se lehet szar (ha minden igaz).

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]