i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 05:56, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 130 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 11:33, 25-10-2006 
piper

kinek van xboard25 vagy xboard49?

és persze valami nagyon profi, segíthetne valaki a potik kiosztásánál, lehetőleg reasonnel

köszi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:32, 25-10-2006 
ujonc

nihilist wrote:

és persze valami nagyon profi, segíthetne valaki a potik kiosztásánál, lehetőleg reasonnel

köszi

Igaz nem vagyok profi, de használok(használtam emu xboard 25-öt és azt kell mondjam, hogy jó. Megéri az árát(habár a novation vagy egy cme az jobb... :D) A potikat sem kell profinak lenned hogy beállítsd.
Pontosan reasonbe már nem tudom, hogy van(nagyon rég használtam), de minden szoftba úgy kezdődik, hogy belövöd a midi preference-nél majd álltalában a potira kell kattintani és itt szokott lenni midi learn vagy hasonló. Ilyenkor csak megkell csavarni a kivánt potit és oda van állítva. (persze a sávot is bekell jelőlnöd midizésre)
Azt pontosan nem tudom, hogy reasonben pontról pontra ez, hogy működik, de biztos nem bonyolúltabb. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:43, 25-10-2006 
original nuttah

field822 wrote:
nihilist wrote:

köszi

Igaz nem vagyok profi, de használok(használtam emu xboard 25-öt és azt kell mondjam, hogy jó. Megéri az árát(habár a novation vagy egy cme az jobb... :D) A potikat sem kell profinak lenned hogy beállítsd.
Pontosan reasonbe már nem tudom, hogy van(nagyon rég használtam), de minden szoftba úgy kezdődik, hogy belövöd a midi preference-nél majd álltalában a potira kell kattintani és itt szokott lenni midi learn vagy hasonló. Ilyenkor csak megkell csavarni a kivánt potit és oda van állítva. (persze a sávot is bekell jelőlnöd midizésre)
Azt pontosan nem tudom, hogy reasonben pontról pontra ez, hogy működik, de biztos nem bonyolúltabb. :wink:

ez jó a reasonben, kb ennyi mint amit field leírt, nagyon jól kezeli a midis cuccokat

cubase néha azért macerásabb

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:19, 25-10-2006 
piper

jó akkor elmondom a pontos problémát!

két verzió van a leírás szerint:
az egyik a normál mód:
itt elvileg 4 midicsatornán a 16 potit 4-részre osztja és 4 opciót tudok "tekergetni" csatornán ként , hangerő, filter cutoff, velocity, meg még valami. na ebből nekem csak a hangerő meg a velocity működik.

a 16 csatornás módban pedig az adott midicsatornára kijelölt gép dolgait tudom állítani. ez meg is van csak épp egy filter freq-et nem tudok vezérelni, a resonanciát igen de a freqit nem :( ezeket az opciókat merre lehet beállítani? mert én nem találtam.
vagy úgy kéne próbálnom mintha billentyűre osztanám ki a dolgokat?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:20, 25-10-2006 
son of nitrous

nem adtak hozza a kulonbozo progikhoz patcheket?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:27, 25-10-2006 
piper

duplabe' wrote:
nem adtak hozza a kulonbozo progikhoz patcheket?

van egy progi hozzá amibe patcheket lehet kreálni de azt a proteus x-hez :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:33, 25-10-2006 
mindscape

nekem is van egy 25-ös
telepítés után azonnal működött cubaseben minden további probléma nélkül
viszont reasonben nem próbáltam még, tehát segíteni, na azt nem tudok

valaki viszont vegy már meg a másik midi billem :)
49 bill fatar/studiologic hihetetlen olcsón adnám el hehe

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:48, 26-10-2006 
corebreak

legalapabb, legmegbízhatóbb USB : Evolution eKeys37...kemény 12ezresért:)

Vagy M-Audio O2...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:17, 27-10-2006 
piper

kicsit konkrétabb segítséget szerettem volna :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:19, 27-10-2006 

Snaper wrote:
legalapabb, legmegbízhatóbb USB : Evolution eKeys37...kemény 12ezresért:)

Vagy M-Audio O2...

volt valakinek ilyen eKeys37-e? találtam rola egy képet, nem tul bizalomgerjesztő, de hát annyira olcso :) megéri az árát, úgy értem nem fog ez tönkremenni tul hamar?
tudtok valami szintén arcpirítóan olcsó keyboardot, amin potik is vannak, legalább pár darab? köszi 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:30, 29-10-2006 
corebreak

eKey-el nincs semmi baj...12ezer meg nem sok, főleg ha azt veszed hogy a benne lévő MIDI portokat külön is használhatod és a kis szutyok ilyenkor USB-s MIDI interface-ként működik...potis key talán M-Audio O2, vagy a Miditechnek van valami olcsó Oxygen 8 klónja...WWW.HITSPACE.HU

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:52, 04-11-2006 
pokemon

nihilist wrote:

köszi

x board 25 jelen :]
rízönnel a potik kiosztása elég problémás..
pontosabban én nem is mélyedtem el benne külön, mer minden egyes szintinél újra szét kell osztani a potikat..
elvileg...
vagy valami ilyesmit olvastam.. :]
googleben találtam ezt azt..
de csak arra jutotottam, hogy felesleg erőlködni..
reaktorhoz vagy absynthez (vagy gondolom akármilyen analóg szintihez) elég a 25 sztem..
vagynemezvoltakérdés? :/ :]

"A zene ismeri az állandóan visszatérő, ismétlődő vezérmotívum fogalmát..."M.Gy.

http://www.myspace.com/solarcube5
http://solarcube.commers.hu/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05:55, 04-11-2006 
ujonc

Alap.

http://www.hitspace.hu/download/emu/xboard.pdf

Ilyened biztos van. Nekem nincs Xboardom, a 28. oldalon, viszont összesen 5 perc keresés alatt találtam meg félrészegen, hajnal négykor. Kétlem, hogy gyorsabb dolog a problémát egy fórumba beírni, fél napot várakozni, mint egyszer elolvasni a tetves leírást (még ha angolul van is (márpedig magyarul van)).

Amúgy... MIDI szabványban a MIDI controller üzeneteket Controller Change parancsok továbbítják (MIDI CC). Ezek egy byteon ábrázolják adott controller állását, tehát maximum 128 különböző értéket vehetnek fel (0-127).
Vannak általános dolgok, mint pl. a cutoff, aminek a száma általában a 74-es (tehát ha a controllered úgy van beállítva, hogy vmelyik potija a 74-es CC-n küldi az adatokat, akkor az a poti 0 és 127 között valszeg egy szinti cutoffját lesz képes a minimum és maximum értékek között vezérelni, összesen 128 lépésben).

Gondoltam, ennél a pontnál megemlítem azt is, hogy mekkora hülyeség pl. az automap a Novation MIDI controllerekben (a forradalmi újítás). Halvaszületett ötlet. Nincs szabvány a MIDI CC-k felosztására. Minden szinti azt a CC-t rendeli ahhoz a paraméteréhez, amelyiket csak akarja. Nagyon kevés olyan paraméter van, aminek a CC-je általában minden gépen ugyanaz. VST plug-ineknél van még olyan szabály, hogy minden paraméternek kell adni egy 8 karakter hosszú nevet. Akárhogyis, ezen nevek elnevezése sem szabványos, szóval automatizálni lehetetlen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:01, 04-11-2006 
son of nitrous

nihilist wrote:

az egyik a normál mód:
itt elvileg 4 midicsatornán a 16 potit 4-részre osztja és 4 opciót tudok "tekergetni" csatornán ként , hangerő, filter cutoff, velocity, meg még valami. na ebből nekem csak a hangerő meg a velocity működik.

a 16 csatornás módban pedig az adott midicsatornára kijelölt gép dolgait tudom állítani. ez meg is van csak épp egy filter freq-et nem tudok vezérelni, a resonanciát igen de a freqit nem :( ezeket az opciókat merre lehet beállítani? mert én nem találtam.

én ezzel nem pepecselek enyit hiszenb két kattintés és tekerés és bármelyik potit tudod vezérelni!jobb klikk a kivánt paramétere és edit remote overide mapping ott kipipálod a learn-t és megcsavarod a potit amit használni akarsz, egy perc alat bálitod a kivánt 6-8 potit amire szügség van éppen.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:44, 04-11-2006 
piper

N. wrote:
nihilist wrote:

az egyik a normál mód:

én ezzel nem pepecselek enyit hiszenb két kattintés és tekerés és bármelyik potit tudod vezérelni!jobb klikk a kivánt paramétere és edit remote overide mapping ott kipipálod a learn-t és megcsavarod a potit amit használni akarsz, egy perc alat bálitod a kivánt 6-8 potit amire szügség van éppen.....

na ezt akartam tudni :D

de nehezen lehetett kiszedni belőletek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:53, 19-12-2006 
original nuttah

vennek olcso midibillt... olcsot szepet es jot :)
pu please

MySpace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:07, 19-12-2006 
droid

PM3 wrote:
field822 wrote:
nihilist wrote:

köszi

ez jó a reasonben, kb ennyi mint amit field leírt, nagyon jól kezeli a midis cuccokat

cubase néha azért macerásabb

Pont erre lennék kíváncsi cubase-ben...sajna itt nincs mindig midi learn.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:27, 19-12-2006 
mindscape

Isotope wrote:
Pont erre lennék kíváncsi cubase-ben...sajna itt nincs mindig midi learn.

ha egy vsti-re akarod rakni, ott van midi learn, néha előre ki vannak osztva egy két potik
pl kontaktban nagyon jól meg van oldva ez, mert kb draganddrop ráhúzod a kívánt effektre a kívánt midi cc-t és már megy is

ha vmi vst plugint akarsz tekergetni, akkor annak kell egy midi sávot csinálni, aholis beállítod, h melyik effektre vonatkozik, és már tekergetheted is

tehát a lényeg, h midi sávon tudod tekerni a potikat

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:51, 07-02-2007 
partiarc

tegnap vettem egy novation remote sl zerot és egy fatar tmk37et
mivel a fataron csak dines midi out van, ezért beküldtem a zero midi thru-jába, ennek ellenére nem tudok hangokat kicsikarni semmiből
ableton midi jelzője sem mutatja, hogy lenne input
ezek szerint nem küldi tovább a zero az usb midi bus-án?
kell még egy midi kábel zero midi out és a hangkártya közé? :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:03, 07-02-2007 
droid

deviant wrote:
tegnap vettem egy novation remote sl zerot és egy fatar tmk37et
mivel a fataron csak dines midi out van, ezért beküldtem a zero midi thru-jába, ennek ellenére nem tudok hangokat kicsikarni semmiből
ableton midi jelzője sem mutatja, hogy lenne input
ezek szerint nem küldi tovább a zero az usb midi bus-án?
kell még egy midi kábel zero midi out és a hangkártya közé? :?

midi inbe kosd be a fatart.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 130 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]