i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 17:33, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 510 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:09, 23-03-2007 
original nuttah

Annyit azért még megjegyzek, hogy a szoftos limitereket is lehetett volna jobban beállítani, de nem itt vérzik el a dolog. Maga a hangzás is magáért beszél.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:52, 23-03-2007 
ujonc

Túl sokat nem jelent az a teszt. Silk simán erôsebben limitált mindent, mint SzM. Ha összehallgatod csak SzM cuccait, akkor elég minimális különbséget hallasz köztük, ha csak Silk cuccait, akkor azok között sem nagyon hallasz differenciát... tegnap este kipróbáltam, mi van ha NWMaxx-ot (25 euro ugye) jobban megküldöm, mint amennyire SzM a Waves, Voxengo, Wavearts, vagy a mi cuccunkat. Ugyanolyan erôre fel tudtam húzni, mint Silk. Sok értelme nincs az egésznek... ettôl semmi sem jobb/rosszabb. Másokénál sem nagyon hallani különbséget elvileg... (kivétel az analógnál, ahol hallatszik, hogy nem lineáris az egész spektrumon... ami ízléskérdés, hogy jó-e, vagy rossz)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:41, 23-03-2007 
ujonc

nihilist wrote:
vagy a producereket, hogy lassabb zenéket csináljanak mert így eljutunk a gabbáig

es a gabba mar nem zene, ugye? :fog:

Watch live girls from Szeszgyármajor now! :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:42, 23-03-2007 
original nuttah

9b0 wrote:
Túl sokat nem jelent az a teszt. Silk simán erôsebben limitált mindent, mint SzM. Ha összehallgatod csak SzM cuccait, akkor elég minimális különbséget hallasz köztük, ha csak Silk cuccait, akkor azok között sem nagyon hallasz differenciát... tegnap este kipróbáltam, mi van ha NWMaxx-ot (25 euro ugye) jobban megküldöm, mint amennyire SzM a Waves, Voxengo, Wavearts, vagy a mi cuccunkat. Ugyanolyan erôre fel tudtam húzni, mint Silk. Sok értelme nincs az egésznek... ettôl semmi sem jobb/rosszabb. Másokénál sem nagyon hallani különbséget elvileg... (kivétel az analógnál, ahol hallatszik, hogy nem lineáris az egész spektrumon... ami ízléskérdés, hogy jó-e, vagy rossz)

Hát én a különbséget nem csak hangerőben éreztem. A limitálásoknál jól hallatszik a frekikhez való viszonyuk az egyes limitereknek. Igaz ha az első hatot nézem együt összehasonlítva vagy a silkes 3 felvételt akkor egymás közt én se nagyon érzek különbséget viszont a 6 szembe állíta a másik 3-al már mutat eltérést. (és itt nem a hangerőre gondolok). Valahogy ebből a szerintem nem megfelelő prezentációs anygaból a silkes témák jóval többet kihoztak. Olyan fülhez közelibb volt az eredmény. Persze nem azt mondom, hogy egetverő a különbség, de a felvétel se volt olyan amiből komolyabb következtetéseket lehetne levonni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:15, 23-03-2007 
partiarc

Conclusion wrote:
Lehet fülelni és kidobni a nativ szoftokat....:D (csak erős idegzetűeknek)

Conclusion wrote:
Persze nem azt mondom, hogy egetverő a különbség, de a felvétel se volt olyan amiből komolyabb következtetéseket lehetne levonni.

Mi ez, ha nem komoly következtetés? Elég szar ügyvéd lenne belőled.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:49, 23-03-2007 
ujonc

Conclusion wrote:
A limitálásoknál jól hallatszik a frekikhez való viszonyuk az egyes limitereknek.

Ezt nem értem.

Conclusion wrote:
Igaz ha az első hatot nézem együt összehasonlítva vagy a silkes 3 felvételt akkor egymás közt én se nagyon érzek különbséget viszont a 6 szembe állíta a másik 3-al már mutat eltérést.

Erre mondom, hogy narancsot a földimogyoróval nem lehet hasonlítani, mert tök másra lőtte be a dolgokat Silk, mint SzM...

De itt van akkor, ez pl. a Silk cuccaihoz hasonlítható karakterisztika, a 25 eurós, megfizethetetlen pluginünkből (szvsz a 3.-hoz áll legközelebb soundra, de én csak azt tom mindről mondani, hogy picit különböznek... azt, hogy egyik/másik jobb lenne, nem tom megítélni, akármennyit fülelek):
nwmaxx.wav
nwmaxx preset (ha csekkolni akarod)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:34, 23-03-2007 
original nuttah

9b0 wrote:
Conclusion wrote:
A limitálásoknál jól hallatszik a frekikhez való viszonyuk az egyes limitereknek.

Ezt nem értem.

Conclusion wrote:
Igaz ha az első hatot nézem együt összehasonlítva vagy a silkes 3 felvételt akkor egymás közt én se nagyon érzek különbséget viszont a 6 szembe állíta a másik 3-al már mutat eltérést.

Erre mondom, hogy narancsot a földimogyoróval nem lehet hasonlítani, mert tök másra lőtte be a dolgokat Silk, mint SzM...

De itt van akkor, ez pl. a Silk cuccaihoz hasonlítható karakterisztika, a 25 eurós, megfizethetetlen pluginünkből (szvsz a 3.-hoz áll legközelebb soundra, de én csak azt tom mindről mondani, hogy picit különböznek... azt, hogy egyik/másik jobb lenne, nem tom megítélni, akármennyit fülelek):
nwmaxx.wav
nwmaxx preset (ha csekkolni akarod)

'A limitálásoknál jól hallatszik a frekikhez való viszonyuk az egyes limitereknek.'

Ezt akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg...:)
Úgy értettem, hogy sokkal szebben nyúl bele a dolgokba freki szinten főleg a magasaknál. Persze amit most feltettél az megnyerő, de valahogy még magasban nem érzem annyira konkrétnak és nem is hallom annyira kiegyenlítetnek.

a4s a te cinikus értelmes megjegyzéseidre meg no comment (jó kis szakmai beleszólásaid vannak... :wink: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:31, 24-03-2007 
ujonc

Freki szinten egy limiternek sem szabad belenyúlni dolgokba. Ha arra gondolsz, hogy valami a magasakat erősebben húzza fel, mint a mélyeket, akkor te magadnak akarsz rosszat. Ezzel elveszted a kontrollt a hangerő felett, mivel a feldolgozandó sáv tartalmától teszed függővé, mennyivel legyen erősebb a jel. Hülyeség... ezt egy dinamikus EQ/multiband cucc csinálja, limiter, pláne mastering limiter SOHA.

A jó limiter NEM színez, még véletlenül sem. Dynamix-t, NWMaxx-ot ki lehet vonni az eredeti jelből (Dynamixban van erre egy külön button is: 'invert dry'; egyébként szerintem a Wavest, Voxengot, ...-t is ki lehet vonni (ezeknél a különbség szerintem a soft clipping függvényben van)), max. a hangerőt modulálja majd. EGY analóg eszközről sem tudod ezt elmondani... sajnos, mivel a mixed legalább egy D/A-n keresztül megy, ami SZÍNEZI a hangot (szerintem SILK analóg cuccán is egyedül a D/A, A/D hallatszik színezésnek).

Az, hogy neked az analóg - adott demo cuccon - jobban tetszik, ízléskérdés. Az, hogy a sok éve azt használók ezt preferálják/reklámozzák... ízlés/szokáskérdés... az, hogy melyik a jobb, viszont egyértelmű... amelyik kevésbé rongál.

Ha színezni akarod a hangot, használj frekvenciafüggő cuccokat IS, vagy csinálj olyan mixet, ahol minden a helyén van. Ne abban bízz, hogy a cuccod majd megcsinálja... azok a mérnökök, akik megtanultak jó felvételeket készíteni a híres analóg eszközökkel, ismerik a cuccaikat, ezért tudják, hogyan kell adott EQ-t/kompit belőni ahhoz, hogy jól szóljon a vége... nem azért szólnak jól, mert adott eszközt használják (persze, bizonyos keretek között... nem azt mondom, hogy szarból építenek várat, de van egy szint, ami felett már tökmindegy, hogy melyiket preferálja adott személy).

Manapság általában mindenki várja, hogy egy pillanat alatt a kezébe kerüljön az ultimate megoldás (ami leginkább egy eszköz használatát jelenti, nem annak megértését), és leggyakrabban csalódnak, hogy azzal, amivel más jól elvan, nem tudnak mit kezdeni. Erről nem a digitális technika tehet, hanem leginkább a legendákba vetett hit, ami arra készteti őket, hogy ne tanuljanak meg - egyébként hasznos - dolgokat, hanem ráfogják a sikertelenségüket olyan eszközök hiányára, amikről tudják, hogy az életben nem lesznek képesek megfizetni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:48, 24-03-2007 
original nuttah

JA.....hát én nem is terveztem egy TDM rendszer beszerzését....:D
Csak valahogy a fülemnek kedvesebbek voltak a silkes anyagok. Ez lehetett nyílván a többi embernek a rossz beállításaiból fakadó is.

Sajnos nem vagyok stúdió mérnök tehát ilyen szinten már nem tudnám korrektül elmagyarázni mitől tetszett jobban (és előzőlegi probálkozásaimből kiisderült, hogy nem is fog menni....:) ), de akkor nem is lehet akkora különbség......:D Mindenestre így is úgyis maradok a szoftoknál amíg nem jutok olyan amnyagi szintre, hogy súlyos pénzeket dobjak ki dinamikai hardverekre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:55, 25-03-2007 
corebreak

Sidechain...???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:22, 25-03-2007 
droid

az

Last edited by phaz matix on 13:25, 25-03-2007, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:32, 25-03-2007 
corebreak

Mármint vágja valaki?

...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:54, 25-03-2007 
son of nitrous

Snaper wrote:
Mármint vágja valaki?

...

kicsit de nekem nagyon bejön!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:41, 25-03-2007 
ujonc

Mit kell vágni rajta? Két bemenet kell hozzá, az egyik jel az alap, a másik a carrier. A carrier alapján dolgozza meg az eszköz az alapjelet. VST-knél általában úgy szokás ez, hogy a jobb oldal alapján a bal oldal szólal meg, a sztereo plugin kimenetén mindkét oldalon ugyanaz szól. Ezért egy sztereo hanghoz létre kell hozni egy left és right bust, ahol mindkét oldalt külön dolgozod meg a jelet, két ugyanúgy beállított pluginnal, a kimeneteit pedig szétpanorámázod.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:52, 25-03-2007 
droid

a sub problémát pl megoldja. a sub kicsit elhalkul amikor üt a kick így nehezebben torzul a zene hangosításnál. vagy rárakod az egész zenére és ilyen pumpálás szerűen hangosodnak fel a hangok. houseba biztos hallottál már ilyesmit de pl pendulum, noisia cuccokba alap.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:18, 25-03-2007 
corebreak

Oksa, utánanéztem in is...csak eddig nem érdekelt, mert nem nagyon vagyok kompi párti egy, másik meg hogy a Logic EXP-ből már kivették ezt a funkciót, de TC Works native pakkjában van ilyen cucc...SideChainer..elég meggyőző...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:30, 26-03-2007 
partiarc

Conclusion wrote:
Lehet fülelni és kidobni a nativ szoftokat.... (csak erős idegzetűeknek)

Conclusion wrote:
Persze nem azt mondom, hogy egetverő a különbség, de a felvétel se volt olyan amiből komolyabb következtetéseket lehetne levonni.

a4s wrote:

Conclusion wrote:
a4s a te cinikus értelmes megjegyzéseidre meg no comment (jó kis szakmai beleszólásaid vannak... :wink: )

Én csak azt látom, hogy folyamatosan egymásnak ellentmondó dolgokat írsz le, és ez azért idegesítő, nem tagadom. Ami egyik postodban "a", az a következőben "b" és így tovább, szóval, ha nem megyek bele vitába veled, akkor az ezért van. Egyébként szerencsére nem nagyon érdekel a véleményed, ebben a kérdésben sem, mert mint ismét kiderült szubjektív, fétisiszta és erősen befolyásolt. Szerencsére, mert sok referenciát megint nem szereztél a beszélgetés során. Egyébként csak natív tapasztalataim vannak ezen a téren, szóval nem fogok véleményt mondani, néhány minta alapján, amikről azt sem tudom, hogy valójában hogyan jöttek létre, azaz: ALAPTALANUL, hogy okoskodjak.

Ps.: ráadásul soha nem fogok ilyen jellegű hardware-be pénzt fektetni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:51, 26-03-2007 
original nuttah

a4s wrote:
Conclusion wrote:
Lehet fülelni és kidobni a nativ szoftokat.... (csak erős idegzetűeknek)

Conclusion wrote:

a4s wrote:

Conclusion wrote:

Én csak azt látom, hogy folyamatosan egymásnak ellentmondó dolgokat írsz le, és ez azért idegesítő, nem tagadom. Ami egyik postodban "a", az a következőben "b" és így tovább, szóval, ha nem megyek bele vitába veled, akkor az ezért van. Egyébként szerencsére nem nagyon érdekel a véleményed, ebben a kérdésben sem, mert mint ismét kiderült szubjektív, fétisiszta és erősen befolyásolt. Szerencsére, mert sok referenciát megint nem szereztél a beszélgetés során. Egyébként csak natív tapasztalataim vannak ezen a téren, szóval nem fogok véleményt mondani, néhány minta alapján, amikről azt sem tudom, hogy valójában hogyan jöttek létre, azaz: ALAPTALANUL, hogy okoskodjak.

Ps.: ráadásul soha nem fogok ilyen jellegű hardware-be pénzt fektetni.

Hát ha elolvasod a hitspaces topik erre vonatkozó részét érteni fogod miről van szó.... :wink: Vitába a továbbiakban nem vagyok hajlandó résztvenni (az aroganciád és a mondataimba belemagyarázásaid miatt). Tehát a továbbiakban no comment. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:16, 26-03-2007 
piper

nagyon kultúráltan osztjátok egymást!

remélem azért nem fajul tovább a helyzet :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:29, 26-03-2007 
partiarc

back to the sidechain

Nihilist: nem tudom a stílussal mi volt a probléma, nekem ez simán belefér, úgy értem, ha kapom, akkor is.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 510 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]