i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 07:48, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 130 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 19:46, 19-06-2007 
souljah

nekem egyszerû kérdésem van :)

m-audio axiom25 vagy alesis photon x25 ? ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:21, 08-08-2007 
droid

Nem tudom volt e valakinek olyan probléméja ,hogy a midi bill leütése után késett a hang. Vagyis nem valos idöben szolalt meg az adott plugin vagy egyéb. Az elején még nem foglalkoztam vele de mostmár elég idegesitö tud lenni...valami ötlet?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:45, 08-08-2007 
piper

Isotope wrote:
Nem tudom volt e valakinek olyan probléméja ,hogy a midi bill leütése után késett a hang. Vagyis nem valos idöben szolalt meg az adott plugin vagy egyéb. Az elején még nem foglalkoztam vele de mostmár elég idegesitö tud lenni...valami ötlet?

latency beallitva?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:44, 08-08-2007 
corebreak

Gagyi kari. Komolyan. Egyszer kell csak áldozni rá. Ez engem sem zavart, csak mikor meglett nekem is anno a Roland dobpadom, és szinte semmilyen progival nem tudtam feljátszani rendesen groove-ot (max standalone batteryvel, pedig nem gyenge PC-m volt), akkor el kellett gondolkoznom, lehet nem is kontrollereket kellene venni először hanem rendes karit.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:59, 09-08-2007 
metalhead

Snaper wrote:
Gagyi kari. Komolyan. Egyszer kell csak áldozni rá. Ez engem sem zavart, csak mikor meglett nekem is anno a Roland dobpadom, és szinte semmilyen progival nem tudtam feljátszani rendesen groove-ot (max standalone batteryvel, pedig nem gyenge PC-m volt), akkor el kellett gondolkoznom, lehet nem is kontrollereket kellene venni először hanem rendes karit.

mondjatok egy jót ár/érték arányban pls!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:05, 09-08-2007 
partiarc

implant wrote:
Snaper wrote:

Any E-MU.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:27, 09-08-2007 
droid

a4s wrote:
implant wrote:
Snaper wrote:

Any E-MU.

Jah de anno még azt hittem h az audigy 4-es elég lesz... Ráadásul valamiért ez a creativ hangkari + emu bill kompozicio nem igazán stimmel késik is meg a protheus-t sem nyitja meg (állitolag ezért)...Pedig eléggé közel áll egymáshoz a két cég nem értem miért nem birják rendesen összehozni..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:07, 09-08-2007 
original nuttah

Isotope wrote:
a4s wrote:
implant wrote:
Snaper wrote:

Any E-MU.

Jah de anno még azt hittem h az audigy 4-es elég lesz... Ráadásul valamiért ez a creativ hangkari + emu bill kompozicio nem igazán stimmel késik is meg a protheus-t sem nyitja meg (állitolag ezért)...Pedig eléggé közel áll egymáshoz a két cég nem értem miért nem birják rendesen összehozni..

Az audigy és a creative vonal az játékra film nézésre multimédiás felhasználásra lett létrehozva az emu pedig egy professzionális réteget képvisel. A kerttő nem hiozzható össze. A proteus nem is fog menni audigyvel.
A két cégnek mindössze gazdasági köze van egymáshoz plussz az emu gyárt néhány cuccot a creativnak (úgy nevezett dspket, de csak azért úgy nevezetett, mert annak siralmas másnak meg nem lehet hívni).

Ha hangkari kell bárkinek én első vonásból rávágom az emut annak ellenére, hogy sokak 'gyengék' a setupolásához és a megértéséhez (ilyen setupolások szükség szerint az irqzások és annak a megértése, hogy az emu pro kártyákat gyárt és utálja legtöbb esetben a másjellegű felhasználást mint pl a játékok kodekek stb.......habár nekem azokkal is boldogan elvolt)

Ár / érték arábnyban 1212m.....ha találsz akkor a v1 az anyagdúsabb, de az ólom mentes gyártás óta megjelent a v2 aminek viszont előnye ha macet használsz, hogy van drivere. A v1-hez nincs.

Amni az emu vetélytársa az az maudio viszont árérték arányban gyengébb és nekem a hangminősége is gyatrábbnak tünt. De kinek, hogy. Valaki az maudiora esküsznek (de közülük elég kevesen hallottak valaha is emut én viszont mint volt emu tulaj hallottam már több maudiot is)

Ha többregondoltál mint a 1212m akkor gondolkozhatsz a focusrite kártyákba is vagy ha macről tolod akkor ott a metric halo apogge, de szerintem ez már magas árban. :)
Én azt tanbácsolom, hogy hallgasd össze A/B-ben az maudiot és az emut. Így kitudod választani melyik is az amelyik neked inkább fekszik.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:58, 09-08-2007 
corebreak

E-mu, Emagic, Focusrite, Motu...

Amire azt lehet mondani sztem hog na ez elég, és ki is birja fizetni a kispénzű ember, az sztem egy M-Audio Audiophile 2496. Eléggé régi széria, de nem véletlenül lehet kapni istentudja hány év után is. Csak attól még nem szól jól Peti hogy jó karid van. Azt le is kell hallgatni. Ez a para. Veszel karit, aztán monitorokat, de ahhoz megint ez kell, meg az....meg amaz...meg ez is:D:D:D

ördögi kör...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:02, 09-08-2007 
metalhead

Snaper wrote:

Amire azt lehet mondani sztem hog na ez elég, és ki is birja fizetni a kispénzű ember, az sztem egy M-Audio Audiophile 2496. Eléggé régi széria, de nem véletlenül lehet kapni istentudja hány év után is. Csak attól még nem szól jól Peti hogy jó karid van. Azt le is kell hallgatni. Ez a para. Veszel karit, aztán monitorokat, de ahhoz megint ez kell, meg az....meg amaz...meg ez is:D:D:D

ördögi kör...

és a végén eladod az összeset és veszel egy szájharmonikát ‹:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05:57, 10-08-2007 
original nuttah

Snaper wrote:

ördögi kör...

Így van, de egy maudio audiopkil és egy 1212m között nincs akkora árrés. :) Annyi pénzért meg az emui komolyabb szoplgáltatásokat hoz és az nén fülemnek sokkal kellemesebben is szól. Az maudionak az elönye szerintem annyi, hogy a kezelőfelülete egy fokkal felhasználó barátabb első nekikfutásras, de az emut megszokva az sem bonyolult.

Az meg hogy kell lehallgató, hogy normálisan kitudd használni? Persze hogy kell.....ezek ördögi körök. Mint amikor veszel egy szintit és azthiszed most fasza, de még kell hozzá venni ezer dolgot, hogy normálisan kitudd használni. Ez már csak ilyen. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07:36, 10-08-2007 
corebreak

Jaja...hát tudod beszéltük ezt mi már msnen...ebbe vagyok benne. És ja implant lehet 3 év után megunom és eltatlálom hogy nekem jobban megy a photoshop...bjmatt is grafikázik mostanábna azt hszem.
Emu patchmixe meg gyilkos.:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:41, 10-08-2007 
droid

Hát ha legközelebb veszek vmt az biztos h emu lesz már csak azért is mer az xbordommal abszolute meg vagyok elégedve. . sztem nem érdemes összevissza vásárolgatni minden féle cégtöl elég ha ráállsz egy biztos vonalra és összehozol egyfaja konfigot.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:42, 10-08-2007 
droid

'G' wrote:
Isotope wrote:

latency beallitva?

Jah amugy megoldottam. köszike! :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:50, 10-08-2007 
original nuttah

Isotope wrote:
Hát ha legközelebb veszek vmt az biztos h emu lesz már csak azért is mer az xbordommal abszolute meg vagyok elégedve. . sztem nem érdemes összevissza vásárolgatni minden féle cégtöl elég ha ráállsz egy biztos vonalra és összehozol egyfaja konfigot.

Azért ezzel nem értek egyet. Már csak azért mert a sokrétű hangzáshoz minnél több különféle cucc kell. Ha most te megveszed a nord modulárt aztán gondolsz egyet és csak tőlük veszel mondjukl egy nord 2x-et meg egy 3-at egy jó setupot kapsz, de a hangzás világ sablonos lesz és egy idő után unalmas. Jó az ha ott van a roland 101 vagy 201 vagy egy evolver vagy egy waldorf pulse vagy bármi.

Persze az xboaerdnak semmi köze a hangzáshoz,de neki meg mindegy milyen kártyán kap midi portot. Ha meg usbről nyomod végképp mindegy.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:46, 10-08-2007 
corebreak

Isotope : Mondjuk én sem értek egyet ezzel, de a következő cucc amit veszek nekem is E-Mu lesz:D Csak nem mondom meg mi:D:D:DBruahaha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:48, 10-08-2007 
droid

Mondjuk arra gondoltam itt h a még nem létezö emu hangkarimhoz csak és kizárolag emu hangfalatvennék. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:33, 10-08-2007 
original nuttah

Isotope wrote:
Mondjuk arra gondoltam itt h a még nem létezö emu hangkarimhoz csak és kizárolag emu hangfalatvennék. :wink:

Ez mondjuk logikus. Asszem rengeteg helyen eset már szó arról, hogy az emu az alap belépőszintő monitor. Az alatt nem igazán van ellenfele. Persze igazán értéke a ps12vel van viszont aki eddig csak pc hangszórókon zenélt ez is bőven elég lesz. Aztán lehet fejleszteni.
Mindenesetre első a hangkari mert nincs annál kiábrándítóbb mikor egy audigyre rádugod a pm5-öt és iszonyatos zajt hallasz. :)

És még egy. Amikor megveszed valszeg leleszel törve, mert nem hifi hangfal (ha hallottál már studio monitort tudod miről beszélek) amihez a füled szokott. Naggyából lineáris a freki menete. Ezt csak azért mondom, mert nagyon sokan pár hétig fentartással vannak majd egy hónap múlva áradoznak. :) Persze ha tényleg csak pc speaker volt az eddigi szint akkor inkább sírni fogsz a boldogságtól,hogy van egy kicsivel több hangerő hátha megis 'tanulja' a füled...:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:04, 10-08-2007 
corebreak

Meg is tanulja a füled...ez jó:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:48, 11-08-2007 
droid

Hát ha meglesz biztosan sirva fakadok.... :D

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 130 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]