i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 05:10, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 338 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:56, 05-10-2007 
droid

halucska wrote:
Isotope wrote:
Van ez a gitarr ring produktum ami a leirottak alapján nagyon patentos. Arra lennék kiváncsi h a gitárt hogyan lehetne összekötni vele a pedál nélkul? Egyáltalán megoldhato ez vagy feltétlenul szukséges hozzá az a midi vezérlö egység?

szerintem a guitar rig-re gondolsz, es egy szimpla hangkartya eleg hozza.

Igen , de van hozzá egy gitárom is..A kérdés még mindig ugyanaz szoval mit hogyan kötögessek ossze?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:17, 05-10-2007 
droid

Isotope wrote:
halucska wrote:
Isotope wrote:
Van ez a gitarr ring produktum ami a leirottak alapján nagyon patentos. Arra lennék kiváncsi h a gitárt hogyan lehetne összekötni vele a pedál nélkul? Egyáltalán megoldhato ez vagy feltétlenul szukséges hozzá az a midi vezérlö egység?

szerintem a guitar rig-re gondolsz, es egy szimpla hangkartya eleg hozza.

Igen , de van hozzá egy gitárom is..A kérdés még mindig ugyanaz szoval mit hogyan kötögessek ossze?

es meglepo modon a hangkartyad line in-jebe kell bedugni :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:59, 06-10-2007 
droid

hát ha csak ennyi akkor köfi! :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:08, 10-10-2007 
original nuttah

anĐr01Đ wrote:
Most szeretnék átállni reasonről cubase-re, és érdekelne, hogy milyen dob vst-t és basszus vst-t ajánlanátok, amivel korrekt hangzást lehet készíteni. Fontos lenne az "elindulás"-hoz, úgyhogy várom a javaslatokat!
Előre is köszönöm mindenkitől! :wink:

sztem inkább próbálj abletonra átállni, a cubase elég macerás tud lenni néha, viszont abletonnal egy csomó vsti-n alapból van midi learn, meg sokkal felhasználóbarátabb. arról nem is beszélve, hogy nekem kb 2 nap volt, míg kitapasztaltam, onnastól már lehet vele mit kezdeni.

csak egy tanács :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:43, 10-10-2007 
én inkább boxolnék

nemtom szerintem a Cubase főleg a régiebbiek sokkal átláthatatlanabbak mint pl az Ableton live
Más kérdés ,hogy milyen gyári cuccok vannak benne és az Abletonban (bár a 7-ben már javulni látszik a helyzet)meg. hogy melyik szól szebben!

Sztem Abletonban sokminden egyszerűbben van megoldva az tényleg egy olyan progi amit így mindenre lehet használni kicsit! nem vérpofi (mint a cubase, vagy logic) de közel áll hozzá! És könyebben is tanulható legalábbis nekem az volt! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:37, 10-10-2007 
souljah

pme wrote:
anÐr01Ð wrote:
Most szeretnék átállni reasonrõl cubase-re, és érdekelne, hogy milyen dob vst-t és basszus vst-t ajánlanátok, amivel korrekt hangzást lehet készíteni. Fontos lenne az "elindulás"-hoz, úgyhogy várom a javaslatokat!
Elõre is köszönöm mindenkitõl! :wink:

sztem inkább próbálj abletonra átállni, a cubase elég macerás tud lenni néha, viszont abletonnal egy csomó vsti-n alapból van midi learn, meg sokkal felhasználóbarátabb. arról nem is beszélve, hogy nekem kb 2 nap volt, míg kitapasztaltam, onnastól már lehet vele mit kezdeni.

én is most kezdek live-val, bár most hogy kijött a rsn4 kicsit lassabb lesz az átállás :)

de a live7 is jön nemsoká'

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:58, 11-10-2007 
original nuttah

[mindscape] wrote:
pme wrote:
anĐr01Đ wrote:
Most szeretnék átállni reasonről cubase-re, és érdekelne, hogy milyen dob vst-t és basszus vst-t ajánlanátok, amivel korrekt hangzást lehet készíteni. Fontos lenne az "elindulás"-hoz, úgyhogy várom a javaslatokat!
Előre is köszönöm mindenkitől! :wink:

ez marhára ízlés dolga sztem
nekem pl nem felhasználó barát az ableton mivel cubaset sokkal jobban ismerem, ezért az felhasználó barátabb nekem ...
úgyis a vstken múlik minden

ez igaz, de pl(lehet hülyeség), de azok a vst-k, amiken cubaseben nincs alapból midi learn, abletonban kapásbólrajta van, meg sokkal gyorsabb is benne a zene színezése, hangsúlyozom, hogy nekem

nekem a cubase inkább precíziós progi(master), míg ableton szerkesztésre jött be. a kettő együtt meg :thumbsup:

ja amugy bassra VST:
Cakewalk Rapture
NWsynth(?)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:59, 11-10-2007 
original nuttah

ja, nem tud valaki olyan patternes vsti dobgépet, ami szépen lekezeli a rex fájlokat??

nem igaz, hogy nem létezik ilyen
thx

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:48, 11-10-2007 
corebreak

pme wrote:
ja, nem tud valaki olyan patternes vsti dobgépet, ami szépen lekezeli a rex fájlokat??

thx

Uh...hát REX fileok...gondolom Reason-ből maradt...

Pattern alap meg nemtom, tehát olyat nem ismerek, viszont simán MIDI-be le tudod "kottázni" a dobokat...

Hát most lehet itt mondani a Phatmatik Pro-t pl...ed pl Kontaktba is lehet tölteni REX-et asszem. EXSP24-be is.

De a komolyabb DAW-ok (Cubase, Logic, Sonar, stb), azok már kezelik a REX fileokat integráltan, szal simán rá tudod húzni audio csatira, viszont akkor nem tudsz envelope-ot állítani, meg pitchet meg semmit...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:09, 11-10-2007 
son of nitrous

Snaper_OFF wrote:
pme wrote:

thx

Pattern alap meg nemtom, tehát olyat nem ismerek, viszont simán MIDI-be le tudod "kottázni" a dobokat...

Hát most lehet itt mondani a Phatmatik Pro-t pl...ed pl Kontaktba is lehet tölteni REX-et asszem. EXSP24-be is.

De a komolyabb DAW-ok (Cubase, Logic, Sonar, stb), azok már kezelik a REX fileokat integráltan, szal simán rá tudod húzni audio csatira, viszont akkor nem tudsz envelope-ot állítani, meg pitchet meg semmit...

hát cubasebe biztos lehet pont nemrégen csináltam...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:39, 11-10-2007 
corebreak

[mindscape] wrote:
Snaper_OFF wrote:
pme wrote:

thx

.....

szal simán rá tudod húzni audio csatira, viszont akkor nem tudsz envelope-ot állítani, meg pitchet meg semmit...

pitch envelope? miért ne lehetne?
inkább úgy fogalmazhatnál, h te nem tudod hogy kell :P

és te nem használsz rexet? és ha csúszik a breaked hogy oldod meg egyszerűbben?

No mindegy:D

Lassan megszokom, sőt kezdem élvezni, hogy ti mindig "leszidtok":D

Én arra gondoltam spec. (ami sztem marhára lejött az írásból), hogy ha egy REX filet simán behúzol audio csatira, akkor az általam ismert progikban, az úgy jelenik meg, hogy sok kis hangfájlból tevődik, magyarul a rex az slicenként van benn audio csatin...Szal én egyenlőre nem vagyok azon a magas szinten mint ti, hogy a sok slice-nek a pitch-jét egy envelope-al állítsam, sampler plugin nélkül. Télleg azt hogy kell? Van ilyen siman Pitch Enveloper VSTi?

Mindegy.

Használok REX-et, sokat. Spec amit írtam is, EXS24, az konvertolja exs formába és ugy rakom be...de én csak PM3 varátomnak próbáltam segíteni...mert tudtam reason-öl(t), gondolom most áll(t) át valamire, vagy ilyesmi, és kell neki valami, ami a Dr. Rex Loop Player "modult" helyettesíti...

Na remélem tudtam segíteni, ki van nyitva Logic nagykönyv, meg Cubase PDF, meg propheads.se is itt van, meg hit.hu, csakhogy megfelelően "technikai" színvonalon tudjak ide írni...

PM3 amugy meg tudtad oldani a dolgot?

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:52, 12-10-2007 
corebreak

[mindscape] wrote:
snaper ne fárassz

pitch, envelope: ezeket simán tudod a poolból is, azaz szépen és konkrétan lehet piszkálni a rexeket, ugyanúgy ahogy a poolban lévő wavokat is.
sőt akár fel is vagdoshatsz wavokat cubaseben is a wave editorban és akkor lesz vmi rex szerűséged.

pitch envelope VST: ilyenről nem tudok :D

de kontaktban meg batteryben akár azt is lehet a rexel könnyen
a midit meg ki lehet exportálni ha kell
de én jobban szeretem simán a poolból az a leggyorsabb és eléggé hatékony is.
vagy ha reasont szereted/szeretted akkor lehet rewire is akár

új kontaktban a rex használot is továbbfejlesztették, az valószínüleg elég jó lehet :perv:

:oops:

Oksa, nem fárasztalak, bocs. Télleg...ránéztem múzeális PIIőmön a Cubase-re és bah...audio editben atom. Csak akkor sztem most elbeszéltünk egymás mellett...izé, ja szal én így nem vágom a CB-t de atom lehet a kis pool cucc amit emlegetsz.

Ö...kontakt 3 hát ja:D Komoly lett na:D:D:D:D

Amugy nemtom, szal az a lényeg hogy PM srácnak kellett valami amivel rexelni tud...rexasztal meg gondolom nem szól jól, szal ezér mondtam amit írtam...hm...no mindegy. Szal ja, there are many ways to use your rex files...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:58, 23-10-2007 
original nuttah

hi

sajna csak most olvasom a topikot,
sikerült cubaseben megoldani a dolgot, nem is olyan bonyolult :)

de azért egy-két plusz infóért megérte megkérdezni 8)

szal thx, pisz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:27, 23-10-2007 
droid

Nekem valami szinezgetős dobgépre lenne szükségem , mint pl a redrum ,csak vst

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:47, 23-10-2007 
son of nitrous

Isotope wrote:

http://www.kvraudio.com/get.php?mode=re ... =1&rpp=100

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:19, 24-10-2007 
droid

N. wrote:
Isotope wrote:

http://www.kvraudio.com/get.php?mode=re ... =1&rpp=100

Van egy két használhato de valami komolyabbra gondoltam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:21, 24-10-2007 
corebreak

- Battery, (bár nem dobgép)
- iDrum,
- LM-9,
- Guru,
- Stylus...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:12, 24-10-2007 
metalhead

fav/

-kontakt
-exs24
-battery
-v-station
-vanguard
-es1

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:04, 24-10-2007 
corebreak

:D

Most akkor a favokat is én is:D

- Logic Built-in plugins,
- Waldorf PPG Wave,
- Waldorf D-Pole,
- TC Native Bundle,
- V-Station,
- Battery 2,
- Kontakt 1,
- Klanglabs Ninja,
- ReFX JunoX2,
- Betabugs Monstachorus,
- Albino 3,
- Alpha 3

...hát kb csak ezek...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:45, 26-10-2007 
droid

Snaper_OFF wrote:
- Battery, (bár nem dobgép)
- iDrum,
- LM-9,
- Guru,
- Stylus...

Hú...ez a guru nagyon csinos csak valamiért nem tudom belerani a wav file-okat...+ mp3 sem

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 338 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]