a4s wrote:
...bárhonnan indul, képes ide eljutni.
Snaper_OFF wrote:
Mert ezek a natív cuccok azok mindent csinálnak csak kompresszálni nem kompresszálnak.
monomán

:D:D
Nem akartam vasakra kiélezni a dolgot, szóval előre is bocs.
Az van hogy én tudom hogy amai "divat" megköveteli a kompik használatát. Ettől lesz a zene divatosan "rollin'". Csak bennem van az a hiba sajnos, hogy én megnéztem mit kell csinálni egy kompinak, könyvekben, rajzokon blabla, és szégyen nem szégyen soha nem tudtam natív szoftokkal elérni azt a várt "nagykönyvben" leírt hatást.
Hozzáteszem senkinek nem javaslom vas kompi vásárlását.
Egyrészt mert az 50 ezer alatti kategória (ami számunkra elérhet ő még, tehát Behri, DBx, Samson, Alesis) olykor töbet ront mint használt (részint a rossz konverterek, részint a használhatatlanságuk miatt), szóval ezeket az igényes natívok is megeszik (TC, Waves).
Volt viszont szerencsém hallani kompit működés közben (kb apám használt Passat-jának az árába került), és na az kompresszált. Ezért gondolom ugy hogy a kompi használata max csak full pro arcoknak ajánlott akik szó szerint a szarból is ki tudják csavarni a tutit.
Ott a másik pénztárcabarát lehetőség, a DSP. Ezek viszont olyan szinten alázzák a natív meg olcsó vas cuccokat, hogy egyszerű házi használatra "túl" jók.
Amugy multiband kompit érdemes használni. A végén, de nem a hostban. Pl. Logicba hiába rakom rá, ha maga az audio engine "limitál" egy kicsit...sval le wav-ba és open editroban...

... jazz ninja ...
*忍び*
* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *