i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 08:17, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ki mit olvas?
PostPosted: 01:59, 01-04-2012 
ujonc

Paracelsus - Philosophia Magna :!:

Profile  

PostPosted: 20:46, 02-04-2012 
original nuttah

Image
nagyon jo konyv, hangulat: sírás :tired:

Profile  

PostPosted: 22:52, 27-04-2012 
pokemon

koszi az ajanlast tomanek, ha lesz ra modom, beszerzem!

az elozo postom ota befejeztem az almatlansagot, helyenkent tomor (Non Serviam), szorakoztato (Létezik-e Mr. Jones?), vagy teljesen zavarbaejto, talan pont az utobbi miatt a Futurológiai Kongresszus tetszett a legjobban

elolvastam meg a Randevú A Rámával-t, es mikozben gyorsan befaltam, eszre sem vettem, hogy a vegen ugyanugy mindent a fantaziamra biz Clarke, ahogy az elejen felve sejtettem. emiatt meg sokaig fog foglalkoztatni a tortenet, es mindig is idegesiteni fog, hogy nem tudom meg, az o kepzelete minek szanta a monstrumot :)
persze Dr. Perera utolso mondata sokfelekepp ertelmezheto, es ettol is lesz zsenialis a befejezes, nem hagy nyugodni a triplicitas :)

beszereztem a The Age Of Spiritual Machines-t, a predikcioknal meg nem tartok (amiket egyebkent is inkabb egy jo sci-fikent olvasnek), viszont erdekesebbnel erdekesebb elmeleteirol ir az idorol, evoluciorol es technologiarol

a ket kovetkezo jelolt:
laczko geza: innen es tul
mesterhazi lajos: sempiternin

Profile  

PostPosted: 00:18, 17-05-2012 

rhigo wrote:
elolvastam meg a Randevú A Rámával-t, es mikozben gyorsan befaltam, eszre sem vettem, hogy a vegen ugyanugy mindent a fantaziamra biz Clarke, ahogy az elejen felve sejtettem. emiatt meg sokaig fog foglalkoztatni a tortenet, es mindig is idegesiteni fog, hogy nem tudom meg, az o kepzelete minek szanta a monstrumot :)
Reméljük Szukitsék kiadják majd valamikor a következő néhány évben a Ráma 3. és 4. kötetét is, mert azok állítólag szintén jól sikerültek (engem a Ráma II. nem győzött meg annyira, mint az első kötet, de azért az sem volt rossz),
amúgy én meg ezeket olvastam az utóbbi másfél hónapban:

Dennis Lehane: Hideg nyomon
Image
Sajnos már láttam korábban filmen, de azért így sem volt rossz. Annyira mondjuk nem tetszett, mint a Sötétség, fogd meg a kezem (szerintem az volt a legjobb a kiváló Kenzie-Gennaro sorozat eddigi négy kötetéből), de bőven jöhetnek még a következő darabok is majd. Vigyázat, mert vannak benne szolid (vagy kevésbé szolid) szpojlerek is a korábbi krimikre, ill. történetekre vonatkozóan!

William Wharton: Éjfélre kitisztul
Image http://static.est.hu/kepek/77/galeria/77795_galeria_ejfelre_kitisztul_jo.jpg
A Madárka írójának még egy szép és emlékezetes háborús regénye. Filmen is jó volt, ajánlom.

Gál Zsuzsa: Az én zeneszerzőm – Kodály
http://marvin.bookline.hu/product_tnimages_6/155/TN6_1111006423096.JPG
Nagyszüleim örökségéből elhoztam néhány könyvet, először ezt olvastam el közülük, mert könnyű és érdekes darabnak tűnt az elején. Utána egy kicsit azért szárazabb lett, de nem bántam meg, hogy kicsit jobban képbe kerültem Kodály életével kapcsolatban.

Terry Pratchett: Mort – A Halál kisinasa
Image
Bevállaltam a Korongvilág-sorozat 4. kötetét is (bár mintha olyan túl sok kapcsolat vagy időbeli sorrendiség itt már nem nagyon lenne a kötetek között), ha már az is megvolt egy haveromnak. Ez sem volt rossz (a Halál amúgy is jó karakter a sorozatban), de nem tudom, hogy fogok-e még a közeljövőben olvasni valamit a sorozatból, hiszen általában zsírújan, 2000 Ft feletti áron látok sokadik könyveket a sorozatból, míg szívem szerint legközelebb az 5.-et olvasnám, háromszámjegyű áron kitúrva valamelyik antiváriumban.

Robert Charles Wilson: Bioszféra
Image
Az első harmada kifejezetten biztatóan indult, de aztán egy kicsit leült számomra, és egy-két kategóriával gyengébbnek éreztem a szerző Pörgés c. regényénél. Sebaj, azért így sem volt rossz.

Székely Júlia: Elindultam szép hazámból – Bartók Béla élete
Image
Ezzel folytattam az örökségből való szemezgetést. Gyakran szintén száraz, de a Kodály életével foglalkozó könyvnél eggyel érdekesebb kötet volt, megindító befejezéssel, „szememből a könny kicsordult”. Riszpekt a két remixkirálynak.

H. G. Wells: Istenek eledele (újra)
Image
Gyerekkoromban szerettem ezt a könyvet, ezért újból elolvastam. Mint sok más ilyen dologgal is szokott lenni, így már jóval kevésbé jött be (ha egyáltalán), de igazából kb. csak az első harmadára emlékeztem belőle, így nem volt rossz hiánypótlásnak.

Larry Niven & Jerry Pournelle: Szálka Isten szemében + A szálkák
Image + Image
Voltak bennük érdekes és kevésbé érdekes dolgok is. Néhány dolog kifejtésére jobban rámentem volna az írók helyében (lett volna rá hely a két kötetben), néhányra meg kevésbé, de azért így sem bántam meg, hogy kölcsönkértem egy haveromtól ezt a két könyvet.

José Saramago: Megvilágosodás
Image*http://www.filmkultura.hu/filmek/cikkep/vaksag_netre3.jpg
A szerző Vakság c. regényének folytatása, melyet sajnos eddig csak filmen láttam. (Úgy egyébként kiváló volt, ajánlom.*) Iszonyatosan fárasztó volt a stílusa (végtelenül hosszú bekezdésekből állt, és a dialógusok csak kezdő nagybetűvel és mással – mint pl. gondolatjelek vagy kérdőjelek stb. - nem voltak jelölve, úgy is mint pl. Helló, szevasz, mizújs, Semmi, és veled, Itt sincs semmi stb.), ráadásul engem nagyon taszítani szoktak a poltikai témák, ill. taszít az olyan közeg, de szépen odapirított az író, ill. amúgy szépen is ír, illetve a könyv második felében már utalt néha valamire a Vakság történetéből és megjelent néhány szereplője is, úgy érdekesebb volt. Olvasnék mást is az írótól, csak félek tőle, hogy mindig ilyen lehet a stílusa, ill. a regényei formája, legalábbis nekem a Kőtutaj van meg még tőle (amiből szintén készült egy nem rossz film), és abban ugyanilyen fárasztó formában olvashatóak a párbeszédek.

Úgyhogy most visszatértem a számomra megbízhatóbb vizekre, kezdésnek beszereztem ezt a csütörtöki bemutatóján 40%-os kedvezménnyel a Tündergyárban, eddig jónak tűnik:

John Scalzi: Vének háborúja
Image

Utána meg majd valószínűleg a Második Alapítvány trilógia első két kötetére fogok rámenni - mituán a múlt héten végre kitúrtam őket a Nyugati aluljáróban -, ezekre:

Gregory Benford: Az Alapítvány félelme és Greg Bear: Alapítvány és káosz
Image+ Image

Profile  

PostPosted: 20:17, 22-05-2012 
Misspent Music

elado (vagy a regi sorozat darabjaira cserelnem) galaktika 177-190 (2004 dec - 2006 jan)
ha esetleg vkit erdekel, pü

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 12:57, 25-05-2012 
pokemon

Image

Profile  

PostPosted: 16:08, 25-05-2012 
Misspent Music

clarke: a varos es a csillagok
Image
elvagyodos sci fi romantika, erdekfeszito utopisztikus elgondolasok, ifjusagi kalandregenyekre jellemzo cselekmeny, egyetemes emberi kerdesek, humanizmus. tetszett, de clarke-tol meg mindig a gyermekkor vege a nyero nalam (azt hiszem)

most:
Image

Profile  

PostPosted: 17:19, 07-06-2012 
Misspent Music

http://index.hu/kultur/2012/06/06/elhunyt_ray_bradbury/
szomoru apropo, de vegre elolvasom a marsbeli kronikakat

Profile  

PostPosted: 14:53, 23-06-2012 
ujonc

Így az államvizsgán is túl nekiestem pár kiszemelt sci-finek, amik már régóta várólistán voltak! :)

Joe Haldeman: Örök háború

Image

Érezni erősen a vietnámi háború hatását a regényen, de szerintem nagyon jó kis könyv. Ennek az új kiadásnak meg sztem a borítója is brutál jó lett! :D

A. és B. Sztrugackij: Fogadó a Halott Alpinistához

Image

Kellemes, de nem kiemelkedő krimi-féle, csipet sci-fivel a végén, jó volt, tetszettek a karakterek! :D

Robert Charles Wilson: Tengely

Image

A szerintem baromi jó Pörgés után ez elég nagy csalódás volt. Kicsit izzadságszagú volt nekem a sztori, a karakterek se tetszettek annyira. Az első rész azért magasra tette a lécet, de jó könyv azért ez is, érdemes elolvasni. Kíváncsi leszek a befejező részre.

Stanislaw Lem: Solaris, újra, még mindig zseniális.

Image

Tervben van Arthur C. Clarketól most a Gyermekkor vége és A város és a csillagok, illetve Lemtől Az Úr hangja! :)

Profile  

PostPosted: 03:44, 02-07-2012 

Az utóbbi másfél hónapban ezeket olvastam:

John Scalzi: Vének háborúja
Image
Talán a legjobb könyv volt, amit idén - az év első felében - olvastam, legalábbis a dobogón minden bizonnyal ott van a helye. Pörgős, szikár és nem túlcifrázott regény Heinlein és Haldeman után szabadon, részemről lehetett volna hosszabb is. Állítólag van három folytatása is (de nyugodtan olvashatóak külön is), amelyeket gondolom majd évente fog felénk gurítani az Agave, jól is teszik.

Paolo Bacigalupi: A felhúzhatós lány
Image
Felbukkant egy új kiadó itthon, az Ad Astra, kezdésnek két-két egész pofás sci-fivel és fantasyvel. Az előbbieket be is szereztem, és ezzel kezdtem közülük (a Kvantumtolvajt meg későbbre hagytam). A kiinduló-, ill. alaphelyzete ugyan szerintem nem teljesen kerek (legalábbis nehéz összeegyeztetni egymással a génmanipulációkat és azt, hogy pl. óriáselefántok által felhúzott lendrugókban tárolt energiával és léghajókkal nyomulnak a népek, míg az pl. nagyon extra luxust jelent, hogyha valakinek kocsija van), de érdekes a környezet és a sok különböző érdekvonal, ill. azok ütközése, szóval nem veszt vele sokat az ember, ha elolvassa.

Orson Scott Card: A hetedik fiú
http://srvimg11.aprod.hu/images_aprodhu/3326467_1_644x461/orson-scott-carda-hetedik-fiu-sorozat-pecs.jpg
Elég sok antikváriumban jártam már itthon, a legtöbb budapestit meg többször is szoktam csekkolni (kisebb-nagyobb rendszerességgel), ezért nagyon meglepődtem azon az igen meggyőző kínálaton, amit a Szellemlovas Szondi utcai boltjában láttam, amikor néhány hónapja végre oda is eljutottam. Nem is tudom, hogyan maradhattak ki nekem olyan sokáig, mert azóta többször is megállapítottam már, hogy az a legjobb SF&F-bolt itthon (az előjegyzések is sokkal jobban pörögnek ott, mint pl. az antikvarium.hu-nál stb). Orson Scott Cardtól eddig meg kivétel nélkül csak jó dolgokat olvastam (a Galaktikás elbeszélései és a Végjáték-ciklus regényei is tetszettek (az utóbbi első kötetével párhuzamos Ender árnyékát amúgy nemrég kiadta az Alexandra, és hamarosan jönnek-jöhetnek majd a Shadow-saga második kötetével is)), úgyhogy nem hagytam ki a lehetőséget, amikor végre a Teremtő Alvin sorozat első (és nem pl. harmadik-negyedik) kötetébe is belefutottam valahol. Aztán a többit is beszereztem a Szellemlovasból, még úgy is, hogy a hétkötetes cucc anno elakadt itthon az ötödik kötet kiadása után, sebaj, legfeljebb a hatodik-hetediket majd angolul fogom elovasni.

Gregory Benford: Az Alapítvány félelme
Image
Hát ez az ún. Második Alapítvány-trilógia első kötete még nem nagyon győzött meg, azaz elég száraz, lassú és – csak egyes fejezetekben és csak az elejükön – érthetetlen is volt néhol számomra. Mindazonáltal a lehetőség benne maradt, hogy az általa kinyitott szálak majd Greg Bear és David Brin kötetei által szépen ki lesznek bontva (és kielégítő módon el is lesznek kötve), szóval egyszer majd beveszem azokat is.

Neil Gaiman: Amerikai istenek
Image
Különösebben nem fogtak meg eddig Neil Gaiman dolgai (csak az Elveszett próféciák, de igazából az is inkább Terry Pratchett kezének-tollának nyoma és humora miatt), de azért erről már sok jót hallottam, úgyhogy egy ideje gyúrtam rá és be is szereztem a jubileumi, bővített kiadását. Akkora katarzist végül nem okozott, bár kétségkívül voltak nagyon erős részei (pl. a rabszolgás szál, ill. történetek), szóval összességében tetszett, jó „kis” könyv volt.

Orson Scott Card: A rézbőrű próféta
A Teremtő Alvin sorozat második kötete, eddig (háromból) ez tetszett a legjobban a ciklusból. Bár nem vagyok oda különösebben a fantasykért és mesékért, de Orson Scott Card nagyon jól ír, amit ezen a könyvön is lehetett érezni.

Ian McDonald: A dervisház
Image
Az Ad Astra ötödik könyve (és újból sci-fi, yes!), igen jó darab, eddig szintén dobogós nálam az idén. Aki járt már Isztambulban, annak feltétlenül ajánlom (különösen kánikulában!), de a többiek sem vesztenek azzal sokat, hogyha elolvassák. Igen műveltnek tűnik a szerző, szerethetőek a karakterei és szépen beleírja a várost, ill. elvarrja a regényben felmerülő összes szálat a könyv végére.

Orson Scott Card: Kovácsinas
Teremtő Alvin 3. Ez sem volt rossz, de azért óvatosabban (visszafogottabb tempóval) fogok majd neki a 4-5. köteteknek, legalábbis szeretem úgy elolvasni a könyveket (vagy pl. megnézni egy-egy sorozat egy-egy szezonját), ha már a közelemben vannak a folytatásaik is, szóval lassan ideje utánanéznem annak, hol és hogyan szerezzem be a 6-7. kötetet angolul, ha már láthatóan, évekkel ezelőtt elakadt a magyar kiadásuk.

Most meg Jo Nesbotől a Vörösbegyet olvasom, eddig jónak tűnik.

Profile  

PostPosted: 23:18, 05-07-2012 
pokemon

:thumbsup:

Image

most ingyen van az ebook! de azér lehet támogatni!

http://www.recreation.hu/villanynaplo/mennyek-kapui-letoltes/

Profile  

PostPosted: 10:02, 06-07-2012 
ujonc

Magyar sci-fi íróktól mely műveket érdemes elolvasni? Nem nagyon vagyok képben velük kapcsolatban. Tudtok ajánlani 1-2-t?:)

Profile  

PostPosted: 19:16, 06-07-2012 
pokemon

az elozo postom ota:

ray kurzweil: the age of spiritual machines - erdekes parhuzamokat von az univerzum keletkezese, az evolucio es a technologiai fejlodes kozott, neha megfuszerezve egy kis fikcioval, ugyan a predikciokra is inkabb sci-fikent tekintek, mindenesetre megerte elolvasni

kurt vonnegut: hamvaskék sárkány - jo kis novellagyujtemeny, szokasos groteszk vilagok, fekete humor, tonnanyi ironia, a legjobban talan a 2BR02B tetszett

elkezdtem az egesz alapitvany-sorozatot, mert par eve csak az eredeti trilogiat olvastam, es most elkezdtem az alapítvány előtt-el, jo volt jobban/ujra megismerkedni Trantor vilagaval, es termeszetesen Hari okfejtesei is mindig erdekesek, a vegen meg az egesz a feje tetejere all, alig varom, hogy elolvashassam az osszeset (egy baratom egy semi-spoilerrel elarulta, hogy az alapítvány pereme vegen egy csavar az egesz addigi perspektivat megvaltoztatja, kivancsi leszek :slayer: )

PzZoll, magam sem olvastam sok regenyt magyar sci-fi iroktol, de a laczkó géza: innen és túlt nemreg szereztem be, annak ellenere, hogy kisse idejetmult, nagyon tetszett, az emberi fajrol keszult naplo resze pedig grafomanoknak kotelezo. a vegen van egy par novella is, itt egy kis kedvcsinalo: Az Üvegemberek (173.oldaltol)

meg egy kis random olvasnivalo, amivel mostanaban talalkoztam:

H.P. Lovecraft: Cthulhu hívása (http://www.scribd.com/doc/61112305/H-P-Lovecrart-Cthulhu-hivasa)
Philip K. Dick: A betolakodó (link)
Asimov: Az utolsó kérdés (http://kriszcson.blogter.hu/384276/asimov_az_utolso_kerdes)

Profile  

PostPosted: 20:48, 06-07-2012 

PzZoll wrote:
Magyar sci-fi íróktól mely műveket érdemes elolvasni? Nem nagyon vagyok képben velük kapcsolatban. Tudtok ajánlani 1-2-t?:)
A rhigo által ajánlotton (és általam nem ismerten, köszi) túl, bár eddig én sem olvastam túl sok mindent magyar sci-fi íróktól, szóval a teljesség legcsekélyebb igénye nélkül még ezek ugrottak be:

Az újak közül Izing Róbert Támadás az űrből! c. regénye kifejezett tetszett, bár azért az inkább egy sci-fi akció(film) paródia, mint valódi SF-regény. Brandon Hackett könyveit még nem olvastam, de hamarosan csekkolom majd valamelyiket. Ja és a Galaktika Kétszázadik c. könyvében elég sok és egész jó magyar novellák olvashatóak (a kedvencem amúgy Somlai Nórától A farmer és a lányka c. rövid elbeszélés volt).

Az eggyel régebbiek közül Zsoldos Péter egész jó, kifejezetten vállalható regényeket írt (pl. A feladat és a A Viking visszatér - Távoli tűz - Ellenpont trilógia). Rémlik, hogy még valakitől (talán Dévényi Tibortól? Nem a pöttyöslabdástól, hanem a kémikus sf-írótól :) ) olvastam valami egész vicceset sok évvel ezelőtt, bár itthon most tőle csak a Hová lett Artúr? c. könyvet (az azonos című regénnyel és néhány novellával) találtam meg, és talán nem az volt az. Trenka Csaba Gábortól meg még csak az alternatív történelmi Egyenlítői Magyar Afrikát szereztem be, de a felénél elakadtam, mert annyira nem fogott meg. (Mindazonáltal azért egyszer még befejezem, mert rossz sem volt.) Kuczka Péter meg a legnagyobb király volt, bár csak a szerkesztői szövegeit olvastam.

A sokkal régebbiek közül meg anno beszereztem néhány, kevés száz forintért Karinthy Frigyestől A delejes halál c. sf-novelláskötetet, ill. abból a négykötetes sorozatból az első kettőt (A Fekete sugár és A rádiumkirály), amelybe a XIX. század elejétől 1945-ig született magyar sci-fi novellákból gyűjtöttek össze sokat, és amely köteteket elég sok helyen be lehet szerezni, de azokból még csak eléggé ímmel-ámmal szemezgettem, mivel személy szerint engem csak nagyon ritkán szoktak megfogni a nagyon, ill. esetleg már túl régi sci-fik. De ha valakinek beugrana azokból a kötetekből valami kedvence, akkor megköszönöm a tippjét, hátha az (azt kimaszolázva, ill. kiválasztva olvasásra a gyűjteményekből) meghozná a kedvemet a kötetek teljes elolvasásához. :)

Profile  

PostPosted: 22:39, 19-07-2012 
Misspent Music

alexandran augusztus kozepeig tobb mint 2000 konyvre 50-80%

Profile  

PostPosted: 13:05, 20-07-2012 
Misspent Music

btw a vegso urodisszeiabol mennyit nyomtak h antikvar konyvkent tizezer?
http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Arthur_C_Clarke_3001_Vegso_Urodisszeia&id=2101732661&type=10

Profile  

PostPosted: 20:12, 20-07-2012 
pokemon

ezen a hetvegen: http://galaktikabolt.hu/kategoria/3_nap_-_3_konyv_-_3000_ft_akcio.html

Profile  

PostPosted: 18:17, 24-07-2012 

ICR wrote:
Hát valószínűleg nem túl sok példányt, legalábbis én sem találkoztam még vele, és néhány évvel ezelőtt papírra, kis betűkkel kinyomtatva olvastam el.
Mindenesetre úgy látom, hogy itt valamikor még csak 750 Ft-ért vitték el, szóval talán érdemes lehet itt is előjegyezni (regisztráció után jobb lent jelenik meg az előjegyző ikon), legalábbis nekem ez a Szellemlovas ezerszer hatékonyabbnak tűnik, mint pl. az antikvarium.hu, ahol olyan könyvek is "csak előjegyezhető" állapotban vannak, amelyekből egyből három példányt is vehetnék, hogyha elsétálnék a Múzeum krt-i antikváriumokba (a booklinet eddig még nem használtam): http://www.szellemlovas.hu/wb_fantasy/index.php?main_page=product_book_info&cPath=1&products_id=981

Profile  

PostPosted: 11:47, 25-07-2012 
Szolfézs/Eclips3

eredeti Fleming Bond könyveket tud valaki a következőkön kívül megvételre?

Gömbvillám akció, Csak kétszer Élsz, Voodoo, Dr. No, Gyémánt Örök, Goldfinger

//szolfezs minden szombaton @ radiocafe98.6 - 22:00-01:00 (cet)//
www.soundcloud.com/aximszolfezs | www.twitter.com/aximszolfezs
www.szolfezs.com | www.szolfezs.hu

Profile  

PostPosted: 16:18, 26-07-2012 

Annyira nem vágom, de itt pl. látok egy Casino Royale-t angolul (és nem is megvételre, hanem - bárminek az - elcserélésére*): http://www.rukkola.hu

Ezt a rukkolát sem vágom még, csak a napokban olvastam róla itt, ahol *a rendszerét is leírják jobban: http://profunduslibrum.blogspot.hu/2012/07/te-mivel-rukkoltal-ma-elo.html , és most néztem rá először. Elsőre persze - néhány próbakereséssel - csak olyanokat láttam, hogy a jobb könyveket többnyire csak többen keresik és senki nem kínálja, de azért néha vannak jó és ritka darabok is a kínálatban, ráadásul mivel nem túl régen indulhatott az oldal, ezért néha, egy-egy ritkább könyvnél még egészen elölre lehet kerülni egy-egy "happolási előjegyzéssel", azaz az igényjelzéssel.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]