svéd aláírással sikerült leszednem. semmi különbséget nem érzek a svéd és a dán nyelv között. a sorozat nagyon kegyetlen. nem tudom ezek mit csinálnak ott fenn skandináviában..[/quote]
tok mas a ket nyelv, nem is ertem h ha a svedek svedul a danok meg danul beszelnek benne akkor hogy ertik egymast..
3 resz utan en csalodott vagyok. csomo kovetkezetlenseg van benne
, meg a semmibol hoznak bele uj szalakat, teljesen irrevelans, semmitmondo szituaciokban
lattam en ennel sokkaldesokkal jobbakat is, adok neki meg par resznyi eselyt, de sztem pocsekul van megirva[/quote]
a svédország déli részén (pl. malmö) beszélt svéd jelentősen eltér az északibb nyelvjárásoktól, ráadásul mivel koppenhága és malmö régiója kb. egy gazdasági-kultúrális egység (hisz ott a híd), az ott élő emberek jó része valamennyire megérti mindkét nyelvet. a híd a magyar szinkronnal szerintem kb. élvezhetetlen.
egyébként igen, valóban vannak következetlenségek és nagyon sok fejlemény előre kiszámítható, ennek ellenére szerintem hangulatban, kivitelezésben rendben van és meglehetősen szórakoztató is, ha az ember a helyén kezeli. biztos vagyok benne, hogy a US remake ezerszer fosabb lesz.
személy szerint van mostanában egy másik dán kedvencem is, a borgen c. pol. dráma. két 10 részes szezon ment már le belőle. csak ajánlani tudom. valahogy csömöröm lett az amerikai hatásvadász, kurvamű sorozatoktól az utóbbi időben és ez egy tökéletes gyógyír erre. magyar felirat egyelőre nincs hozzá és szerintem nem is nagyon lesz.