nem nagyon nyugoznek le az ev eleji dijszezonos filmek
the secret life of walter mitty - egyetertek tobbek velemenyevel, ebbol sokkal jobb filmet lehetett volna csinalni. azert kedves, jopofa (a szakallas "rosszarc" blod figuraja meg sztem kilog az egeszbol)
the wolf of wall street - nem vitatom el dicaprio alakitasat, sem scorsese rendezeset, hiaba harom oras, el lehet rajta szorakozni vegig - a gond viszont a temaval van, nem biztos h ezt ilyen habosbabosan, kurvalazan, dejopofan kellene bemutatni mert kozben az egesz baromira visszataszito
filth - a trainspotting etalon, igy irvine welsh-t feldolgozni bator es onmagaban is elismeresle melto dolog. vhogy nem talaltam meg benne az aranyokat, kusza mind mufajilag, mind hangulatilag nekem, amin inkabb kinjaban rohog az ember. pedig james mcavoy jo
her - max tisztelet spike jonze-nak, de tartom, h mint ahogy gondry, o is csak akkor tudott zsenialis filmet csinalni, ha charlie kaufmannal dolgozott egyutt.. persze erdekes az otlet, gondolatebreszto es phoenix-t tokre birom. viszont kesobb csak arra fogok emlekezni h mennyire idegesito johansson hangja es h milyen jo munkat vegzett az art decorator (es tul hosszu is)
saving mr. banks - disney film, felemelo keseredes tortenet, jo szineszekkel. csak kicsit giccses (helyenkent a valtasok a 2 tortenet kozott nekem tul gyakoriak, kizokkentenek) (es tul hosszu is)
august: osage county - meryl streep meg julia roberts jok, a sztori eleg dramaira kerekedig, de nemtom.. talan tul hosszu (miert lett trend a 2 oras jatekido?)
enough said - romkom, szellemesebb mint az atlag, es hat james gandolfini.. csajos
heli
mar az elso kepkockakbol lehet tudni h ennek a tortenetnek nagyon nem lesz jo vege, megis a kozepe olyan naturalisan durva, hogy mar extrem. amugy nagyon minimalista rendezes, de annal hatasosabb. mexiko kegyetlen arca. legjobb rendezes tavaly cannes-ban
michael kohlhaas
a nemet irodalom jeles kisregenyenek feldolgozasa, 16. szazadi locsiszar "maganhaboruja". hasonloan minimal, nehany jelenetben durva, amugy hangulatos mads mikkelsen enigmatikus alakjaval (de denis lavant is feltunik)
moj pes killer
rasszizmusrol kicsit maskent, minimalistan, kisrealistan, mindenfele szajbaragastol vagy itelkezesttol mentesen, szlovakul
big bad wolves
hidegen hagy h tarantino szerint az eve filmje volt tavaly, nem ettol jo, hanem mert nem veszi komolyan magat, mint horrort v thrillert, megis feszult emberrablos film, okos befejezessel, amiben ha nagyon akarunk meg erkolcsi uzenetet is talalhatunk, vagy csak egy ujabb latlelehet az emberi lelek gonoszsagarol
inside llewyn davis
az 'o testver merre visz utad' realistan, keserubben, de hasonloan szorakoztatoan. coenek kozott is jo (john goodman!)