markov wrote:
szerintem meg a magát ultra undergroundnak tartó közönség sértve érezte magát, mikor már nem arra volt igény, amit ők szerettek, ezért kikoptak a bulikból. mióta a kereskedelmi rádiók is egyre több dnb-t játszanak, a producerek meg rájöttek, hogy ezzel azért lehet suskát is keresni, egyre inkább ráálltak a radio friendly soundra. szerintem ez egy természetes folyamat és azt is simán elhiszem, hogy jön egy új örület, ami után 'mindenki' megint elfelejti a dnb-t egy időre.
mindezek mellett sokan vannak még, akik a mélyebb vonulatot szeretik, vagy tudatosan lázadnak a mainstream ellen és ezáltal lesznek 'menők', de sajnos nincsenek annyian, hogy komolyabb előadókat reptessen ide az ember a kedvükért (hacsak nem jótékonysági szervezetről beszélünk).
#nyitottsag

Ezt rosszul latod, aki "menosegbol" hallgatja a zenet az ponotsan a mainstream bulikon talalhato meg anno is igy volt (pendulumon 2005 utani ed rush bulikon etc a becuccozott hardtechnos arcok akik kotekedni jartak le, meg magukat fenykepezni meg a tancterrol telefonalni hogy ha de jol itt vagyok..."), es pont miattuk higult fel a szcena es ment el abba az iranyba amerre tart, mert ezek az emberek a mainstreamet szeretik alapvetoen es nem ok alakulnak az altaluk hon szeretett stilushoz, (mert eleve leszarjak es csak menozni jarnak, meg valojaban nem is tetszik nekik csak azert mertr olyan mint amitt eddig hallgattak csak gyorsabb, extremebb hangzasu es az extrem mint tudjuk meno), hanem a stilus volt kenytelen hozzajuk alakulni.
Ez nem csak itthon van igy angliaban is a low down deep,sdc bulikban lent van 1000 szetcsapott ilyen olyan tizeneves tatottszajjal ragozos hvcs, akik egymasnak feszengenek, a likvid bulikban meg ahova azok jarnak le akik valoban szeretik a zenet es ez motivalja oket es ezert utananymoznak stb mondjuk van 150 25-30-40 eves arc, mint legutobb (fabio,lenzman,bryan g bulin). Viszont ott a hangulat is mas, ott oszinte mosoly van az emberek arcan (nem a gyaa de kemeny gangszta szetbaszlakfeszules megy), ott keresik az emberek egymas tarsasagat, szeretnek es tudnak ertelmesen beszelni a zenerol stb, ezert mennek oda, hogy jol erezzek magukat hasonlo gondolkodasu emberek kozt. Legalabbis en ezt tapasztaltam itt az elmult evben.
Az valo igaz, hogy mivel a kozonseg szama alacsony ahhoz, hogy a rendezveny profitabalis legyen ezert az uzletszeruen promoterkedo emberek nem szerveznek ilyen bulit, ezert ritka hogy ilyen esemeny legyen, de azt is hozza kell tenni, hogy itt nem is ker egy fellepo x millio pengot hogy zeneljen, mert igenis "tudjak hol a helyuk" egyreszt, masreszt mert a producerek maguk is ilyan beallitottsaguak, hogy elvezetbol zenelnek, magukat adjak es nem az szamait a nap vegen, hogy mekkorara dagadt a buksza,hanem az hogy volt egy baromijo buli ahol eszetlen jol ereztuk magunkat ....
Biztos en vagyok hulye, de mondd erre azt oszinten magadbanezve, hogy nincs igazam (ismet lenzest ha profan voltam, en ilyen vagyok sajnos...)