skc wrote:
ICR wrote:
btw mondj vmit a the guest-rol, ha mar leforditottad : )
nagyon elfogult vagyok, nem tudom objektíven megítélni. a drive-nál is sokkal erősebb 80s mashup (minden benne van, nem is sorolom), azoknak a filmbuziknak akik a 80-as években voltak gyerekek ajándék ez a film. sokszor meg fogom nézni az tuti.
(hallás után fordítottam mert nincs még angol felirat, hibákért elnézést, ha valaki magyar felirattal nézi)
haat nekem annyira nem jott at a 80s revival, vagy a b movie erzes, felek h ez az egyik legrosszabb film amit iden lattam : ) (de biztos meggoszto, mert az egy dolog h sztem gagyi, kozben imdbn is 7 felett van)
mas
frequencies (oxv - the manual)

nagyon jo h vannak meg scifik amikben nem a cselekmeny, a latvany a fontos, hanem csak egy gondolatjatekkent mukodnek, elmeleti, filozofiai korbejarasa egy temanak. ilyen volt anno a man from earth vagy pl amit tavaly lattam, a travelling salesman. a frequencies-ben vannak azert gyengebb pillanatok, amik konnyen banalisba fordulhatnanak, de nagyon erdekesen topreng egy megfoghatatlan filozofiai kerdesrol: van e vegzet, minden elore elrendeltetett, vagy szabad akaratunknak megfeleloen valtozik vilagunk? vagy mindketto? egyaltalan szamit ez?
i origins
ahogy zal batmanglij (sound of my voice), ugy robbant be mike cahill is (another earth) brit marling tarsiro-szinesz oldalan az indie scifik vilagaba. az a baj viszont, hoogy ugyanugy meg is buktak (de legalabbis szamomra erdektelenne valtak) masodik, mar studiofilmjukkel. elobbi a the east-tel, utobbi pedig ezzel. a problema ott kezdodik h nagyon nagy volumenu temahoz (spiritualitas es tudomany ellentete, bizonyithato-e isteni eredetunk, vagy eppen a lelek vandorlasa), tet, barmi komoly vallalas nelkul teszi azt, felszinesen, zavarosan, semmitmondoan es meg szentimentalisan is
das finstere tal (the dark valley)
azt hittem tommy lee jones (the homesman) meg a danok (the salvation) utan a nemetek allnak majd elo az egyetlen jo westernnel iden, de nem. pedig klasszikus szituaciobol indul a film, titokzatos idegen erkezik a senki foldjere (hegyvideki taj, falu a volgyben), ahol egy csalade a hatalom, lassan ki is bontakozik h az idegen miert erkezett es elkezdodik a leszamolas. viszont ez keson kezdodik, es ahelyett h ha mar kemeny es realista probal lenni, messze kerulhetne a patoszt is
comet
lehet h jo kis romantikus film, aminek vmi koze van egy ustokoshoz is, de husz perc utan ki kellett kapcsolnom mert borzaszto faraszto h folyamatosn beszelnek benne