i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 04:28, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291  Next
Author Message
 Post subject: Re: .:filmklub:.
PostPosted: 20:32, 12-11-2014 
metalhead

ICR wrote:
reni wrote:
ICR wrote:
the congress
nagyon nehez faba vagta a fejszejet az oscar jelolt (libanoni keringo) izraeli filmes ari folman. hogyan lehet filmre vinni egy metafizikai, lelektani, a valosagot sarkaiban kifordito tortenetet? bar nem olvastam az alapul szolgalo (sokak szerint matrix-ihleto) kisregenyt, de gondolatisagaban sikerult hozni a filmnek a dick-i-, ez esetben lem-i posztmodern scifit. sokszor nyilvanvaloak ugyan a dramaturgiai hibak (az elso fel oraban minden jelenet mintha ketszer olyan hosszura sikerult volna, mint kellene), hullamzo a tortenetvezetes, es enyhen mezesmazas a stilus, megis elgondolkodtato es figyelemre melto adaptacio!
ja es max richter a zene :thumbsup:
nem tudtam, h ki ajanlasara (persze sejtettem azert :wink), de egy ideje ottvolt a watchlistemen, szoval tegnap megneztem, es nagyon tetszett. en sem olvastam a lemet, de nemereztem igazan dramaturgiai hibakat. igen igen kicsit mezesmazas, de szerencsere egyaltalan nem bargyu es szajbaragos (nekem ez utobbi mostanaban folyamatos problemam szinte minden filmmel). egyeduli kifogasom a rajz stilustansaga, elnagyoltsaga, dehat ezt is sokfelekeppen meglehet kozeliteni, siman lehet h karakteresebb stilus elnyomta volna a film ertekeit
ilyen javaslatok johetnek meg!!! koszi :thumbsup:

Talán tavasszal láttam moziban.
Nekem valami hiányzott, talán több, vagy valamivel ravaszabb vágás ráfért volna. Nem állt össze rendesen.
Pedig az animáció és az alaptörténet egész jó volt szerintem.

Profile  

PostPosted: 14:51, 16-11-2014 
impulsecreator.hu

pls, mondja meg valaki, hogy miért kell hanyattesni a gone girl-től... (magyar címe: holtodiglan)

Profile  

PostPosted: 16:12, 21-11-2014 
original nuttah

utobbi ido egyik legjobb meglepetesfilmje volt nekem:

Image

Philip Seymour Hoffman utolsó alakítása zseniális..

Profile  

PostPosted: 19:56, 25-11-2014 

most wanted man?

tényleg nagyon jó lett!

Profile  

PostPosted: 18:04, 28-11-2014 
tactile

L.A.S. wrote:
pls, mondja meg valaki, hogy miért kell hanyattesni a gone girl-től... (magyar címe: holtodiglan)

na és az interstellartól?

Profile  

PostPosted: 11:23, 01-12-2014 
impulsecreator.hu

azt még nem láttam, de hétvégén rámegyek

skc wrote:
L.A.S. wrote:

na és az interstellartól?

Profile  

PostPosted: 20:10, 01-12-2014 
original nuttah

Fury

Egyszer nézhetős, tankos film

Image

Profile  

PostPosted: 02:22, 04-12-2014 
original nuttah

volt egy misztikusabb kalandfilm, amit kb 27 éve láthattam, és csak arra emlékszem, h volt benne vmi tojás(?), amiért a hegy tetejére(?) mentek, vagy ilyesmi, meg sztem harcoltak is benne.

nincs valakinek tippje, h mi lehetett az?

Profile  

PostPosted: 15:24, 06-12-2014 
Misspent Music

wish i was here
zach braff elozo, elso filmjet a garden state-et is nagyon kedveltem, most tiz evvel kesobb forgatott dramedyje lehet h csak epp jo pillanatban kapott el, de ez az ev egyik meglepetesfilmje nekem. csaladrol, eletrol, halalrol

saibi (the fake)
a 2011es king of pigs-t mar ajanlottam ettol a del-koreai rajzfilmestol, hasonloan kemeny ez is. hiaba animacios film, husbavago drama es thriller tavolkeleti modra

a band called death
nagyon erdekes, hihetetlen es szep tortenet egy ismeretlen amerikai fekete punk bandarol a 70es evekbol

a most wanted man
bazi nagy fricska minden akcios-uldozos-szuperkütyüs kemfilmnek. realista, lassu ritmusu, de mesterien kimert rendezes, kivalo philip seymour hoffmann

tore tanzt (nothing bad can happen)
az ev talan legfelkavarobb filmje, ugyhogy nem ajanlom nyugodt szivvel, csak eros idegzetueknek. egy fiatal, nincstelen, naiv, keresztenypunk srac vegtelen szeretetet, bekes tureset kepes e megtorni a legzsigeribb, legundoritobb emberi gonoszsag - kb errol szol ez a nemet drama

the boxtrolls
aki latta a neil gaiman fele coraline adaptaciot es a paranormant, az kepben van milyen is a boxtrolls. kicsit groteszk, gyereknek felnottnek egyarant elvezetes humoros (de nem poenkenyszeres) stop motion kavalkad. az eve egyik legjobb animacioja

st. vincent
bill murray az bill murray, onmaga egy karakter, ami majdnem eleg is egy jo filmhez. a st vincent nem rossz film amugy, de ne varjunk tobbet egy kellemes delutani dramedytol

cold in july
krimi, thriller es modern westernszeruseg. tok jo lett volna ha nem ilyen eles a valtas a felenel, mintha ket film lenne, nem erteni a foszereplo motivacioit, "dexter" viszont jo szinesz itt is, don johnson meg jo volt ujra latni

of horses and men
kisse groteszkt izlandi filmetud lovakrol es emberekrol, gyonyoru kepekkel, megmosolyogtato jelenetekkel, titanicon kulondijas lett, nekem kicsit keves volt

transformers - age of extinction
en birtam az elozo kettot, szorakoztatott. ez is hozza a mozielmenyt, kiveve h mark walhberg nem szorakoztato. meg rohadt hosszu is, ugyh kicsit tulzas, viszont a vizual az kiveteles most is

dawn of the planet of the apes
teljesen elfogult vagyok a '68-as eredetivel, ugyh mindenfele majmokbolygoja feldolgozas hendikeppel indul nalam. mondjuk ez tenyleg jobb mint az elozoek (de amugy mifele "forradalom?"), de a faek egyszerusegu tema (az emberek kozott is vannak jok es rosszak, a majmok kozt is vannak jok es rosszak) erdektelenne teszi

a walk among the tombstones
a feleig azt gondoltam h egy tokos hard-boiled krimi, stilusos regenyadaptacio, aztan tul sok lett a klise. liam neeson kemenykedese eleve egy klise, de a tulmagyarazas, szajbaragas es vegso csavarok jol elrontottak

predestination
tenyleg erezni h az alkotok a legjobb szandekkal vettek elo heinlein rovid irasat, de sajnos olyan scifit kerekitettek belole, ami sok tekintetben megbukik nalam: eleve nem tudok ertekelni olyan scifit, ami teljesen logikatlan, ertelmezhetetlen (nyilvan az idoutazas temaban sokminden lehet megengedett, de itt ugy erzem csak a nezo agyat huzzak - feleslegesen), a film feleben meg eroltetett mormogo hangon megy a storytelling.. na az krvaunalmas es giccses raadasul

the babadook
nem ertem a film koruli hype-ot (ev horrorfilmje?), az embert megszallo gonosz remtorteneteben annyi a nagy truvaj, hogy a szokasos klisek mellett visz bele egy kis pszichologiat - de ez nem ujdonsag

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 23:00, 07-12-2014 
impulsecreator.hu

ICR wrote:
the babadook
nem ertem a film koruli hype-ot (ev horrorfilmje?), az embert megszallo gonosz remtorteneteben annyi a nagy truvaj, hogy a szokasos klisek mellett visz bele egy kis pszichologiat - de ez nem ujdonsag

a 444 cikkje alapjan en is valami olyan filmre szamitottam, ami felboritja az eddigi osszes horrorszabalyt, de hat azt egyertelmuen nem tudja hozni, viszont ha felresoporjuk az indokolatlan hype-ot, akkor a film egesz jo lesz, en birtam :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 13:47, 08-12-2014 
tactile

gergo wrote:
ICR wrote:
the babadook

a 444 cikkje alapjan en is valami olyan filmre szamitottam, ami felboritja az eddigi osszes horrorszabalyt, de hat azt egyertelmuen nem tudja hozni, viszont ha felresoporjuk az indokolatlan hype-ot, akkor a film egesz jo lesz, en birtam :thumbsup:

bőven átlagon felüli a látvány, a színészi játék, meg a sound design is, és értelme is van, szokatlanul átgondolt a sztori is. de tény, hogy a szokásos ijesztgetős jelenetek vannak benne. a horror-mezőnyből így is magasan kiemelkedik, de ebben szerepe van annak is, hogy rengeteg hulladék jelenik meg. nekem kifejezetten tetszett.

Profile  

PostPosted: 15:10, 08-12-2014 
Misspent Music

skc wrote:
gergo wrote:
ICR wrote:
the babadook

bőven átlagon felüli a látvány, a színészi játék, meg a sound design is, és értelme is van, szokatlanul átgondolt a sztori is. de tény, hogy a szokásos ijesztgetős jelenetek vannak benne. a horror-mezőnyből így is magasan kiemelkedik, de ebben szerepe van annak is, hogy rengeteg hulladék jelenik meg. nekem kifejezetten tetszett.

btw mondj vmit a the guest-rol, ha mar leforditottad : )

Profile  

PostPosted: 16:15, 08-12-2014 
tactile

ICR wrote:

nagyon elfogult vagyok, nem tudom objektíven megítélni. a drive-nál is sokkal erősebb 80s mashup (minden benne van, nem is sorolom), azoknak a filmbuziknak akik a 80-as években voltak gyerekek ajándék ez a film. sokszor meg fogom nézni az tuti.

(hallás után fordítottam mert nincs még angol felirat, hibákért elnézést, ha valaki magyar felirattal nézi)

Profile  

PostPosted: 18:13, 08-12-2014 
tactile

ja meg van benne ilyen

Image

remélem ezzel kedvet csináltam hozzá! :)

Profile  

PostPosted: 15:20, 13-12-2014 
Misspent Music

skc wrote:
ICR wrote:

nagyon elfogult vagyok, nem tudom objektíven megítélni. a drive-nál is sokkal erősebb 80s mashup (minden benne van, nem is sorolom), azoknak a filmbuziknak akik a 80-as években voltak gyerekek ajándék ez a film. sokszor meg fogom nézni az tuti.

(hallás után fordítottam mert nincs még angol felirat, hibákért elnézést, ha valaki magyar felirattal nézi)

haat nekem annyira nem jott at a 80s revival, vagy a b movie erzes, felek h ez az egyik legrosszabb film amit iden lattam : ) (de biztos meggoszto, mert az egy dolog h sztem gagyi, kozben imdbn is 7 felett van)

mas

frequencies (oxv - the manual)
Image
nagyon jo h vannak meg scifik amikben nem a cselekmeny, a latvany a fontos, hanem csak egy gondolatjatekkent mukodnek, elmeleti, filozofiai korbejarasa egy temanak. ilyen volt anno a man from earth vagy pl amit tavaly lattam, a travelling salesman. a frequencies-ben vannak azert gyengebb pillanatok, amik konnyen banalisba fordulhatnanak, de nagyon erdekesen topreng egy megfoghatatlan filozofiai kerdesrol: van e vegzet, minden elore elrendeltetett, vagy szabad akaratunknak megfeleloen valtozik vilagunk? vagy mindketto? egyaltalan szamit ez?

i origins
ahogy zal batmanglij (sound of my voice), ugy robbant be mike cahill is (another earth) brit marling tarsiro-szinesz oldalan az indie scifik vilagaba. az a baj viszont, hoogy ugyanugy meg is buktak (de legalabbis szamomra erdektelenne valtak) masodik, mar studiofilmjukkel. elobbi a the east-tel, utobbi pedig ezzel. a problema ott kezdodik h nagyon nagy volumenu temahoz (spiritualitas es tudomany ellentete, bizonyithato-e isteni eredetunk, vagy eppen a lelek vandorlasa), tet, barmi komoly vallalas nelkul teszi azt, felszinesen, zavarosan, semmitmondoan es meg szentimentalisan is

das finstere tal (the dark valley)
azt hittem tommy lee jones (the homesman) meg a danok (the salvation) utan a nemetek allnak majd elo az egyetlen jo westernnel iden, de nem. pedig klasszikus szituaciobol indul a film, titokzatos idegen erkezik a senki foldjere (hegyvideki taj, falu a volgyben), ahol egy csalade a hatalom, lassan ki is bontakozik h az idegen miert erkezett es elkezdodik a leszamolas. viszont ez keson kezdodik, es ahelyett h ha mar kemeny es realista probal lenni, messze kerulhetne a patoszt is

comet
lehet h jo kis romantikus film, aminek vmi koze van egy ustokoshoz is, de husz perc utan ki kellett kapcsolnom mert borzaszto faraszto h folyamatosn beszelnek benne

Profile  

PostPosted: 18:38, 13-12-2014 
impulsecreator.hu

az új carrie :thumbsdown:

sikerült egy igazi szar hollywoodi tinifillmé degradálni, és ezen még julianne moore és chloé grace moretz kiváló alakítása sem tudott javítani.
a rengeteg digitális trükk meg szétbaszott mindent, ami miatt a stephen king-adaptációkat megszerettem.

Last edited by L.A.S. on 16:29, 15-12-2014, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 21:40, 13-12-2014 
tactile

ICR wrote:
haat nekem annyira nem jott at a 80s revival, vagy a b movie erzes, felek h ez az egyik legrosszabb film amit iden lattam : ) (de biztos meggoszto, mert az egy dolog h sztem gagyi, kozben imdbn is 7 felett van)

LOL hát látod ezért nem mertem annyira ajánlani, sejtettem, hogy ez vagy elkap vagy teljesen hidegen hagy, kiszámíthatatlan. sokan fel vannak háborodva, hogy mitől nagy szám.

de ahogy írtad is, nem csak engem vett le a lábamról: http://smokingbarrels.blog.hu/2014/06/18/the_guest_479

Profile  

PostPosted: 11:33, 15-12-2014 
Misspent Music

skc wrote:
de ahogy írtad is, nem csak engem vett le a lábamról: http://smokingbarrels.blog.hu/2014/06/18/the_guest_479

a smokingbarrelst hagyjuk.. inkabb adok a te velemenyedre

Profile  

PostPosted: 12:08, 22-12-2014 

frank: óriási szenvedés ez az egész

Profile  

PostPosted: 19:51, 26-12-2014 
ujonc

keresek egy filmet !
Fiatal amerikaiak törnek be hírességek házába a filmben. Valaki tudja ?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]