i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:10, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 287, 288, 289, 290, 291  Next
Author Message
 Post subject: Re: .:filmklub:.
PostPosted: 00:35, 12-07-2015 
original nuttah

Strangerland 2015? Érdemes? Jónak tűnik a szereplők végett...

Profile  

PostPosted: 18:09, 12-07-2015 
Misspent Music

bassbinvisual wrote:
Strangerland 2015? Érdemes? Jónak tűnik a szereplők végett...

meg nemtom, de nekem is ott sorjazik vhol

119. maend & hons (men & chicken)
nem gondoltam volna h a gengszterek fogadoja, a zold hentesek es az adam almai utan anders thomas jensen ra tud tenni meg egy lapattal groteszksegbol, oruletbol, stiluskavalkadbol, eszement szineszvezetesbol, szerzoi onazonossagbol, beteg humorbol es moralis melysegbol. de tud :thumbsup: :eek4:

118. musaranas (shrews nest) / last days in vietnam
torturara hajazo pszichothriller, amiben a vegere biztos kiderultek volna a multbeli defektek, de annyira irritalt mar a spanyol affeltalos hiszterika h skip / erdekelne a tema, de ez vhogy nem kotott le, ugyh ez is feleig

117. kamisama no iu tori (as the gods will)
ööö young adult fantasy takashi miike modra egy mangabol. orult, infantilis ocskasag

116. while we're young
nem is ertem miert probalkoztam ezzel a filmmel, a kritika odavan noah baumbach-ert, o most a meno new york-i rendezok woody allen utoda, wes anderson nagy haverja (ezt mondjuk nem banom annyira, mert azzal, hogy beleirt a fantasztikus rokaba meg az edesvizi eletbe, nem rontotta el). mar a frances ha is idegesitett, de ez aztan tenyleg egy irritalo hipszter-muvesz-intellektualis komedia(?)-sznoberia, kb annyi szellemesseggel mint az utobbi woody allenek

115. realite (reality)
mr oizo legujabb agymenese az abszurd-trash rubber, a nem annyira elszallt wrong es az igazan szar wrong cops utan egy tok okosan megcsavart, szellemes kovalygas valosagok kozott :thumbsup:

(multkor elcsusztam a szamozassal)

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 12:34, 02-08-2015 
impulsecreator.hu

ICR wrote:
91. it follows
ha nem szexszelsz vkivel akkor lathatatlan szellemek megolnek vagy vmi ilyesmi, pont ilyen szar, hiaba imadjak a horror-fanatikusok

en tokre birtam :thumbsup:
bar nem vagyok egy hatalmas horror-fogyaszto, nagyon bejott a mostanaban latott horrorokhoz kepest total mas hangulata, plusz a szinten mostanaban szokatlan zene is sokat tett hozza

Profile  

PostPosted: 13:07, 12-09-2015 
Misspent Music

136. il racconto dei racconti (tale of tales)
kozepkori mesek, horrorisztikusan :thumbsup:

135. avengers - age of ultron
erdekes h amig mas akcio-scifi-fantasy franchise-ok (transformers, terminator, alien, planet of the apes stb) nezotomegei es kritikusai mintha erzekenyebbek lennenek a forgatokonyveli baromsagokra, rendezesre, szineszekre, agyatlansagra (lasd legutobbi teljesen jogos terminator-nonszensz bukast), addig mintha a marvel filmeknel semmi sem szamitana, es mindent ahitattal vennenek tudomasul a kepregeny-geekek. nem tudom elhinni h 16 eves kor felett lehet elvezni az avengers 2-t, annyira gyermeteg. pedig leteznek jo szuperhos kepregenyek is, ahol nemileg tobb erdekesseg es izgalom tortenik, minthogy minden fel percben vmi menozessel vagy poenkodassal kelljen elutni a jatekidot - meg persze minel nagyobb rombolassal, a nep megmentesevel, (a kovetkezo reszek megagyazasaval) es persze egy ugyanugy menozo es poenkodo huszadrangu papirmase szupergonosznak lebutitott mesterseges unintelligenciaval, aki meg chappie-nel is benabb. de faraszto volt ez a ket es fel ora

134. terminator - genisys
ellenszenves es bena az egesz szereplogarda (kiveve svarcit), a rebootolashoz kitalalt uj idovonal cselekmenye tele van batar nagy hulyeseggel (pl miert hasznalnak idogepet h eloreugorjanak a skynet ontudat elott tizenakarhany orara mikor lenne a szabotazsra normal idoben vagy harminc evuk stb) kar h a kinai bevetel megmenti a folytatast

133. z for zachariah
a posztapokaliptikus regeny sztorija egeszen mas (eleve nem 3 hanem 2 szereplos es talan sotetebb, kiabranditobb), a hozzairt szereplovel viszont mint bunbeeses-tortenetkent (adam, eva, kigyo, csabitas) is lehet ertelmezni, de szimpla emberkozeli dramakent is mukodik. nalam legalabbis ugy hat h vegul nem nagyon tudtam hova tenni :thumbsup:

132. the boy
gyermekpszichologiai rettenet, az ev egyik legsulyosabb filmjenek, a goodnight mommy-nak amerikai kistestvere. ja es hauschka szerezte a nyomaszto fura zenet :thumbsup:

131. phoenix
nemtom h mennyire hitchcock-i, azt mondjak az, mindenesetre lassu folyasu thriller nemetorszagbol, ami nekem inkabb film noir-os pszichologiai drama egy naci halaltabort tulelt no identitasarol, hinni akarasrol, arulasrol, felismeresrol :thumbsup:

130. difret
a vilag egyik legszarabb helye etiopia. nem sok film keszul az ottani problemakrol, talan emiatt lehetett a valos sztorin alapulo (jog kontra torzsi szokas precedenst teremto ugye egy kislany eseteben, aki lelotte elrablo, megeroszakolo "ferjjeloltjet") difret kozonsegdijas tobb fesztivalon. az a baj h minden ami ott zajlik (a noknel kb a teheneket is tobbre becsulik az etiop torzsek tarsadalmai), az egy ilyen mediumon, mint egy mozifilm, teljesen idegennek hat, nem is jo a film szerintem. szomoru belegondolni, h etiopia az emberi civilizacio bolcsoje, kozben lakoi pedig nagyjabol a primitivseg evezredekkel ezelotti szinten ragadtak - es ez nem kulturalis kerdes

129. shingeki no kyojin: attack on titan
nem ismerem az animet, de ez csak egy zs-kategorias akcio-horror emberevo orias-zombikkal meg repkedo kardos kvazi-ninjakkal

128. cop car
nekem bejott a mocskoszsaru bajuszos badass kevin bacon meg a ket nyariszunetben rendorautot elkoto srac veresen vegzodo hajszaja :thumbsup:

127. liza a rokatunder
orulok h ilyen magyar film is keszult, de messze van attol h tetszen is. art direction-ben jok a magyarok (lasd legutobb duke of burgundy pl), szepen lekoveti a wes anderson, j p jeunet fele jopofa geges kornyezetet, csak amig a mesterek filmjei a porgos poenoktol mukodnek, itt a sebesseg es a humor egy kaurismaki film tempojaval sem er fel, mintha minden jelenet legalabb haromszor olyan hosszu lenne mint amennyit a turelmem elbir. szoval kulcsin szuper, belbecs bena

126. harbinger down
alien es the thing homage, praktikus (nem cgi) trukkok rajongoi csinaltak egy filmet - kb maguknak. mert amugy zs

125. il-dael-il (one on one)
nem ez a legjobb kim ki duk film, sot, lehet h a legrosszabb. mindenesetre van min tepelodni ezutan is.. sajat bevallasa szerint vmi olyasmirol szol h hogyan eroszakoljak meg es olik meg a demokraciat (a film eleji lany neve erre utal) a korrupt es elnyomo hatalmak. erdekes szimbolikaja van amit nem konnyu elsore befogadni, meg talan tul radikalis is (sok sok eroszak mar megint), ugyh csak hardcore kim ki duk rajongoknak :thumbsup:

124. durak (the fool)
szinten tarsadalomkritika, rendszerkritika, akar a fenti parja is lehetne csak oroszorszagbol. a becsuletes kisember harcol igazaert, masokert, de legyuri a politika es a torz rendszerben eltorzult tarsadalom is. (yuriy bykov elozo filmje, a major is jo) :thumbsup:

123. ich seh ich seh (goodnight mommy)
pszicho-drama, thriller, nemi horror, bazinagy wtf. az osztrak ulrich seidl (paradicsom trilogia) irotarsanak, veronika franz elso rendezese nehez es kemeny film, vegig feszult es erthetetlen, katarzissal felero feloldassal :thumbsup:

122. strangerland
ausztral sivatagos nyomorusagos thriller egy csaladrol, eltunt gyerekekrol, a film feletol nem nagyon tudja fenntartani az erdeklodest, tul sok a nyuglodes benne

121. jurassic world
a vilag harmadik legtobb bevetelet hozo film, nekem ez csak egy zs-kategorias blodli

120. the death of "superman lives": what happened?
nem egy jodorowsky's dune, de azert erdekes latni milyen lehetett volna egy tim burton fele superman - de jol latszik az is h nem hiaba nem keszult el ez sem, meg az h mennyire egy fsz ez a jon peters producer :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 23:56, 26-09-2015 
impulsecreator.hu

ICR wrote:
133. z for zachariah
a posztapokaliptikus regeny sztorija egeszen mas (eleve nem 3 hanem 2 szereplos es talan sotetebb, kiabranditobb), a hozzairt szereplovel viszont mint bunbeeses-tortenetkent (adam, eva, kigyo, csabitas) is lehet ertelmezni, de szimpla emberkozeli dramakent is mukodik. nalam legalabbis ugy hat h vegul nem nagyon tudtam hova tenni :thumbsup:

fokent bunbeeses-tortenetkent ertelmezheto, volt ra epp eleg nagyon / nem nagyon nyilvanvalo utalas
birtam, kosz az ajanlast :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 13:22, 26-10-2015 

bassbinvisual wrote:
80. song of the sea
szomoruszep animacios film, gyonyoru

KOSZI A TIPPET ICR, valóban frankó!

Innen is megy érte egy köszi! :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 15:41, 29-10-2015 
Misspent Music

157. the gift
nem remlik hogy lattam iden jo thrillert es valszeg nem is fogok, ugyh mondhatom h ha csak egy thrillert neztek meg akkor legyen ez az. bar a finalet jo elore kitalaltam, ettol meg kellokeppen izgalmas a sztori amit joel edgerton osszerakott (rendezesben-irasban-foszerepben) :thumbsup:

156. mot naturen (out of nature)
a wild utan egy ujabb "spiritualis megtisztulas a vadonban" temaju film. ez sokkal jobban tetszett, mint reese witherspoon el caminoja. sokkal realistabb, hetkoznapibb, egyszerubb tortenet a jomodu, csalados, kozepkoru norveg ferfi, martin fejben torteno utazasa, tepelodese magarol, eleterol, vagyairol, ketsegeirol :thumbsup:

154. the look of silence
155. experimenter
stanley milgram szocial-pszichologus kiserleteirol szolo film es joshua oppenheimer (act of killing) masodik indonez nepirtasi doku-dramaja ket tanulmany az emberi viselkedesrol, tomegpszichozisrol, cselekedeteink mozgatorugoirol, arrol, hogy miert kepesek az emberek szabalykoveto modom masoknak artani stb stb :thumbsup:

153. back in time
a vissza a jovobe jovoje mar a multe, ennek oromere itt ez a kis doku dokirol meg martyrol meg a vilag legjobb filmtrilogiajarol. sok erdekessegget nem tartalmaz, de a fanok ugyis megnezeik

152. catch me daddy
ez a brit videki hangulat annyira lesulyto onmagaban is, hogy azt alig kell tetozni alvilagi figurakkal, es megkapjuk ezt az erfelvagos (lassan) uldozos thrillert - nem a brit-pakisztani kisebbseg imazsfilmje az biztos (inkabb ajanlom a hyena-t ha valaki szeretne bűnfilmmel nyomasztani magat)

151. beasts of no nation
az afrikai polgarhaboruk rosszak es nagyon durvak, ertem? szamomra nagyjabol ennyi derul ki a tobb mint ketoras filmbol, meg h mar lattam. cary joji fukunaga (true detective) felmondja a kotelezot a gyerekharcos agu tortenetevel, de a regenybol keszult adaptaciobol hianyzik az igazi tortenet, mintha idris elba alakitasara alapozna csak. ami pedig szinpadias (neha inkabb olyan mint egy flegma gengszterfonok, nem pedig eszelos, manipulativ junta parancsnok), a gyerek belso monologjai pedig a vegere szajbaragos szentimentalizmusba viszi a filmet, ami azzal probal tultenni jobb elodjein (johnny mad dog, war witch, the redemption of general butt naked - mindharmat inkabb ajanlom), hogy van benne egy-ket csunya oncelu sokkolas, amivel a rendezo is meghasonul es valik maga is a tema kizsakmanyolojava

150. dope
jobban hozza az osulis geekseget mint a turbo kid, lazabb es humorosabb gimis haverfilm mint a me and earl.., es gengszterkedesben, hip hop kortortenetben is szorakoztatobb mint az nwa-biopic, de meg igy is csak kozepes az egesz, mert a stilusossagon (meg asap rocky, vince staples, tyga es casey veggies meno szerepeltetesen) tul nagyon erezni rajta a darabossagot es a forgatokonyv otlettelenseget

149. mr. holmes
sir ian mckellen-t orom nezni, ahogy az oreg sherlock-ot jatsza. tobb szinten hato film, tartalmas sztori, relytejjel es emberi dramaval - erdekes adalek a legendariumhoz :thumbsup:

148. the assassin
legjobb rendezes cannesban a taiwani film, kb a leglassabb wuxia, arra abszolut jo lenne h elmeruljunk a gyonyoru, nyugtato, meditativ kepekben - csakhogy mindebbol mindig kibillentett az a par jelenet ahol fel kellett volna fogni h valojaban milyen politikai-hatalmi harc is folyik a hatterben

147. inside out
a mainstream animacios filmek kozul iden a legjobb, tenyleg otletes-erdekes-poenos-tartalmas :thumbsup:

146. yakuza apocalypse/knock knock
takashi miike is minden szart megrendez mar, az as the gods will-t meg vegigneztem (de minek), ebbol fel ora is sok volt. sono rap-musicalt csinalt a yakuzakkal (tokyo tribe), erre miike vmi orultgagyi vampirhorror hulyeseggel valaszolt - humanoid bekaval meg buzlo csőrös teknos-goblinnal. kosz, nem/eli roth thrillere meg olyan dogunalmas h csak na, 2 csaj bekereckedik a csalados de epp egyedul otthon dolgozo keanu reeves hazaba, majd kezdodik a csabitas es kb 1 ora eltetevel vmi tortenik is, a vegen meg jon a fantasztikusan blod, hudemely pszichologiai csattano (lasd az it follows egesz atvitt-ertelmes hovaszarjak erzeset). eli roth-ot mostmar alapbol skippelni fogom igy a green inferno (tinis-kannibalos-kaszabolas) attekerese utan meg vegkepp

145. the wolfpack
szociologia irant erdeklodoknek egy nagyon erdekes doku-film egy new yorki csaladrol, ahol a lakasba zarva nottek fel a gyerekek, csak 14 ev utan leptek ki onnan.. sok-sok kerdest vet fel, elgondolkodtat, elkepszt. a sundance legjobb doku filmje amugy, talan oscar eselyes is. erdemes a film utan az abc filmjet is megnezni: https://www.youtube.com/watch?v=pzDBXaPPykc :thumbsup:

144. mia madre
kellemes szerzoi film olaszorszagbol (nanni moretti az iro-rendezo-co-star). szep, intim tortenet embersegrol, veszteseg elfogadasarol, nem hiaba kapta az okumenikus zsuri dijat cannes-ban. john turturro paradesan hozza a komikum reszt is, igy szivmelengeto dramasaga mellett uditoen is hat :thumbsup:

143. straight outta compton
jo kis emlekezteto h miert is birtam jobban anno a keleti parti rappereket, a nyugatiaknal. megy az arcoskodas, gengszterkedes vegig, egymas furasa, a zene meg kozben biznissze valik - szamomra eleg buta kepet fest ez az nwa-rol, raadasul a wikipedia-n is tobb hatterinfot tudnek meg roluk, mint ebbol a filmbol

142. me and earl and the dying girl
kifejezetten nem jo disease-exploitation. a mu-intellektuel-geek humor nekem eroltetett, a buvalbaszott melodrama pedig bosszanto: kifejezestelen arcu nihil fiatalok es habkonnyu tinivigjatekokba illo szemelyiseg nelkuli bolond felnottek. olyan az egesz, mint a vegen a korhazban bemutatott film: szomorusagot kivalto szanakozas nagyon feluletes mondandoval (kb h ne utaljuk magunkat es tegyunk vmi ertelmeset az eletunkkel (?!) exploit azert is mert a szoban forgo betegseget csak felhasznalja (annak korulmenyei a valosagban nem ilyenek), erzelmi kizsakmanyolasnak tartok minden hasonlo filmet. de mondjuk ez alol kivetel a fifty-fifty, ami tenyleg jo

141. li'l quinquin
bruno dumont francia filmesre jellemzo az egyeni latasmod. a flandres es a hors satan furcsa, kicsit beteg, nyomaszto de erdekes filmjei utan itt is a francia videken vagyunk, van relytejes gyilkossag, nyomozas, abszurditas, wtf - mindez tetezve azzal h amator, valamennyilyen fogyatekkal elo szineszekkel, akiknek a cselekvese, jelenlete ugy illeszkedik az egesz film "normalitasaba" h nincs semmi jelentosege - igy eleg erdekes a vegeredmeny, kerdes h mennyire turelmes ehhez a nezo (200 perces) :thumbsup:

140. minions
jopofak nagyon a minyonok, kar h nagyon sablonos es unalmas akcio-vigjatek semaba illesztettek bele oket ugyh ez nekem max egyszernezos felmosolyra eleg

139. saat po long 2 (SPL 2: a time for consequences)
nem lattam az elso reszt, de ez egy nagyon jo kis kiados adrenalin-bomba kinabol. intenziv krimi-akcio, nem ostoba sztorival (de azert a figurakat nem a realizmus szulte), van drama is, ugyhogy nem annyira fekszi meg a gyomrot, mint mondjuk a hasonlo tavolkeleti csonttoro raid :thumbsup:

138. turbo kid / fantastic four
nem jott be ez a '90-es evek revival itt sem (lasd meg pl king fury), max a hardcore geekeknek valo akik birjak a slasher-horror vigjatekokat / nemtom hanyszor kell meg hozzafogni az f4-hez, hogy abbol vmi nezheto keszuljon, megerdemelte a foldbeekezest, de ezzel egyutt nem sokkal rosszabb mint barmi ami szuperhos manapsag

137. listening
kis amator sci-fi gondolatatvitel temaban, alapotlet erdekes, de amugy eleg rossz

Profile  

PostPosted: 14:31, 11-11-2015 
Misspent Music

170. la loi du marche (the measure of a man)
dardenne modra igy kell rogrealista naturalista modon filmet csinalni - unalmasan. merthogy a munkasosztaly egy akarkijet koveto tortenet nyilvan azt hangsulyozza h ilyen az elet, ilyen barmelyik ember banalis hetkoznapi kuzdelme a munkaugyissel, a banki hitelezovel, szemelyisegetol tavol allo bolti szekuritis meloval. egyutt tudunk erezni vele, de ettol meg ez ures (vincent lindon ezert lett legjobb szines cannesban)

169. schneider vs. bax
alex van warmerdam holland filmes uj thrillere nem akkora wtf mint a borgman, de azert itt is lehet felmosollyal vakarni egy darabig a fejet, amire a bohozatszeru cselekmenyszalak osszegabalyodnak es feszultsegge ernek. nem olyan eroteljes, mint elodje de ezzel egyutt jo :thumbsup:

168. the stanford prison experiment
a kiserlethez kapcsolodo ket film (egy jobb nemet es egy szar amerikai) utan legalabb hitelesnek tunik, es ezzel meg is kerdojelezodik a hirhedt rab-bortonor szocial-pszichologia kiserlet, es az ezaltal hiresse valt zimbardo alakja is - kodolva van az egeszbe a vegkifejlet (iranyitott), nem tamasztja ala a resztvevok profilja (egyszeru kerdez-felelek teszt) es maga a kiserlet vezetoje sem kivulrol szemlel, hanem resze lesz (mint bortonfelugyelo). a szineszek amugy jok, csak mindez ismereteben faraszto nezni ezt a genyozast masfel oran at

167. people places things
166. infinitely polar bear
ket eleg hasonlo emberi kapcsolatos, szulok-gyerekek-tema film. utobbi az ev egyik meglepetes feel-good filmje nekem, csaladi dramedy ami inkabb nevettet, kb ugy ahogy egy maniakus-depresszios teszi - mark ruffalo nagyon jo :thumbsup: / a cimeben is gagyi masik viszont olyan mintha otvoztek volna az amerikai indie dramedyt a brit hughgrantes romkommal, pedig jopofa lenne jemaine clement meg ez a kepregeny rajzolos tema, de annyira eleszerutlenul mamlasz, a no meg ugyanennyire bitch, hogy ebbol csak gagyi lehetett vegeredmenyben

165. tangerine
azzal valt hirhedte h iphone 5-osokkel lett felveve, ilyen modon tenyleg a filmkeszites "forradalmat" hirdeti, de csak azert mert tenyleg nem rossz es raadasul eleg bator is. nyugat-los angelesi mocsokban gazol terdig, transznemu prostikkal, ormeny taxissal. nem ajanlom csak azoknak akik mondjuk el tudjak kepzelni milyen lenne ha larry clark csinalna egy crank-filmet. visszataszito az egesz megis vhogy szorakoztato es meg lelke is van :thumbsup:

164. theeb
aki szeret gyonyorkodni a sivatagban annak mersekelten erdekes lehet, amugy eleg semmilyen jordaniai kaland-drama egy beduin sraccal

163. cartel land
az ev egyik legerdekesebb dokuja, asszem oscar-jeloles eselyes is, mindenesetre a sundance-en ket dijat is nyert. mexikoi hatar ket oldalan ket sztori, mindketto a droghaboruhoz kapcsolodik, a mexikoi kvazi-polgaror szervezet es vezetojenek tortenete sokkal hangsulyosabb es osszetettebb, mert nem csak a korrupt rendszerrol szol testkozelbol, de a vezeto dr jose mireles emberkozeli portreja is :thumbsup:

162. black mass
valahol biztos lattam mar ezt a mogyoros talas jelenetet, de nemtok rajonni. mint ahogy ezt a tipikus gengszter-karrier tortenetet is, ami tenyleg csak arra jo h most el lehet mondani h a vampirnak maszkolt johnny depp nem csak felnotast tud jatszani (de hat gengsztert is jatszott mar, jobban). unalmas az egesz es a vegen meg talany h miert akarjak szivszorito zenevel eladni h a nezonek sajnalnia kene barmelyik szereplot. ja es edgerton>depp

161. bone tomahawk
biztos van akinek bejon ez a formabonto western-horror, de en elegge muveszkedosnek erzem h majdnem vegig altat es az utso 20 percben akar direkt sokkolni a kannibal-indianos gore-ral, nem tetszett

160. tales of halloween
sztem a horrornak es fantasynek nagyon jol all a kisfilmes mufaj, erre tok jol racafol ez a szkeccsfilm. unalmas, egykaptafa trick-or-treat sztorik, legalabb lucky mckee-tol tobbet vartam volna

159. youth
tavalyelotti filmjevel csak elkapraztatott, ideivel mar magaval is ragadott paolo sorrentino. az oscar-dijas 'a nagy szepseg'-hez kepest itt annyival kapunk tobbet, h a muveszet (zene es film), a termeszet es emberi szepsegek melle erzelmi toltetet is ad - nekem az egyik leguditobb film iden :thumbsup:

158. güeros/ryuzo to 7 nin no kobun tachi (ryuzo and his seven henchmen)
elobbi egy berlinben dijazott legjobb elso film, megvan benne az egyedi latasmod, de a mexikoi egyetemista sracokat filmezo kamera semmi forgatokonyvet nem kovet, hamar eluntam/iden mintha minden japan nagyoreg direktor yakuza filmek ujragondolasaval baszna el karrierjet. sono es miike utan most kitano vette elo a japan gengszterfilm zsanert, csak o nem extrem modon, hanem verszegeny nagypapa blodlikent

Profile  

PostPosted: 15:52, 25-11-2015 
Misspent Music

177. one and two
mintha a shyamalan-fele falu talalkozna a divatos realista-dramas szemszogu szupernaturalis filmekkel (pl chronicles vagy maggie), ami jo otletnek indul, de mivel igazi feszultseg, rejtely-feloldas, csavar hianyaban teljesen esetleges es kidolgozatlan a sztori, igy egy pocsek bloff az egesz - nem beszelve a terrence malick-fele narrativaidegen tajesztetika+belso monolog reszekrol

176. victoria
fesztivalkedvenc nemet truvaj-film, ahol az operatori bravur, miszerint elvileg nincs vagas, nalam pont a visszajara sul el: a valos ideju ket oras itt-es-mostban epphogy hihetetlenne teszi azt, ahogy victoria belekeveredik a krimi-helyzetbe, ahol a tobbi szereplovel is keptelenseg rokonszenvezni, annyira fatalisan hulyek. a feszultsegkeltesre pedig nils frahm patetikus zongoraminimalizmusa is ellentetes hatassal van

175. going clear: scientology and the prison of belief
a foleg beszelofejes formatum nem a legerdekesebb dokufilm tipus, de a tartalom erdekesse teszi :thumbsup:

174. the end of the tour
173. manson family vacation
ket teso/haver-film, ahol sok a duma es nincs sztori. a manson-fele meg eppen nezheto, poen nem sok jutott bele, de legalabb valamennyire erdekesse teszi halvany morbidsaga es a filmvegi csavar / james ponsoldt pedig ha csinal meg egy ilyen intellektuell-farasztast (az ongyilkos amerikai iro david foster wallace es a rolling stones riporter semmitmondo beszelgetesei), akkor gyorsan feljon nalam a legutaltabb amcsi indie okostojasok, alex ross perry (listen up philip) es noah baumbach (while we're young) melle - a jopofizo, szellemesnek szant bolcsesz-eleterzesnel csak jesse eisenberg feje irritalobb

172. entertainment
valoszinuleg rick alverson sajat filmmuveszeterol, szorakoztatasrol gondolt nezeteirol is szol az entertainment. a mojave sivatagban turnezo andy kaufman-alterego tony clifton-szeru bunko komedias fura portreja egyszerre visszataszitoan erdekes es kiakasztoan wtf, de legalabbis tavol all mindentol amit szorakoztatonak gondolunk. a nev nelkuli humorista mogotti emberalak valos(?) dramajaval (szeretne lanyaval talalkozni) es a kivalo mellekszereplokkel (tye sheridan, michael cera, john c reilly) valo "normalis" interakcioival szemben az egyre inkabb gyarapodo latomas/remalomszeru jelenetek a komfortzonankon kivulre helyeznek. bizarr anti-komedia, ami bizonyos szempontbol kicsit olyan mint a youth szoges ellentettje, de jo :thumbsup:

171. the hallow (the woods)
nyilvanvalo h csaladapakent egy fenyegeto, baljos helyre koltozven az elso dolgom, h a csecsemo gyerekemmel rohangaljak egy ir folklor szerint faszornyek lakta erdo kozepen

Profile  

PostPosted: 04:23, 26-11-2015 
tactile

ICR wrote:
172. entertainment

atyaúristen... crazy heart / somewhere

de nekem is bejött.

Profile  

PostPosted: 17:22, 03-12-2015 
Misspent Music

skc wrote:
ICR wrote:
172. entertainment

atyaúristen... crazy heart / somewhere

de nekem is bejött.

btw, koszonet az Amy forditasert :thumbsup: mi varhato meg?

Profile  

PostPosted: 20:04, 03-12-2015 
tactile

hát nem volt kis meló... de ez volt az én kis minitribute-om a művesznő előtt. a moziverzió feliratában elég röhejes félrefordítások voltak, remélem az enyémben kevesebb az ilyen.

schneider vs bax-ot is fordítottam, kösz a tippet, nagyon jó kis film. utólag fogtam fel, hogy a baxot maga warmerdam alakította. nagyon jó színész.

most pihenek egy kicsit. :P

Profile  

PostPosted: 19:50, 17-12-2015 
original nuttah

`Profane’ – Usama Alshaibi

Ezt látta valaki? Érdemes?
Image

Profile  

PostPosted: 23:19, 18-12-2015 
Misspent Music

200. enklava (enclave)
evekkel a delszlav haboruk utan egy koszovoi szerb csalad utolsokent probal megmaradni az albanok lakta faluban, a tiz eves gyereket kfor harckocsi hozza-viszi az iskolaba, ahol egyszer csak mar nincs tanar, stb stb.. a film masodik feleben erezni h egyre inkabb sodrodunk egy tragikus vegkifejlet fele, nem tortenik sok minden, de a rendezes nagyon jol tartja fenn a feszultseget, a zene szep, az uzenet egyertelmu, a film pedig jo (jobb mint sok mas fesztivalhypeolt kozep-kelet-europai drama) :thumbsup:

199. riaru onigokko (tag)
sion sono idei termesebol egyelore csak ezt tudtam megnezni (felirathiany), nem mondom h tukon ulok h lassam a tobbit.. ez is manga-adaptacio, szokasos extremitas, valamifele nok kiszolgaltatottsaga a szubtextje, ami igy direkten nem annyira jon at, mert nem latok ki a vertocsabol (nyitojelenet: busznyi iskolaslanyt felvevag a "szél"). nem irom le teljesen a zuhanorepulesben sorban bena filmekkel elorukkolo japan kultrendezot, mert a brutal eroszak/melodrama kozott azert meg mindig ott van a sajatos hangnem, ami legalabb az egyik szememet odavonzotta a kepernyore

198. heaven knows what
197. taxi
amig a szinten minap latott taxival (nem a francia, az irani) az volt a bajom, hogy a kenyszer-formatumbol (panahit 20 evre tiltottak el a filmezestol) adodo valosagszeruseg helyett vegig ugy ereztem h minden kitalalt es megirt, szineszekkel eloadott al-doku, addig - az akar a tangerine tavoli parjanak is tekintheto - new yorki utcak heroinfuggo hajlektalanjainak jatekfilmje maga a valosag: a sztorit a foszereplo lany kiadatlan konyve inspiralta es elhunyt baratjanak allit emleket, de magat adja a filmbeli dealer is akit meg a bemutato elott pl le is csuktak, a korabban szinten droggal visszaelo (amugy rapper) necro is autentikus kozegben mutatkozik - szoval rogvalosag testkozelbol, manhattan mocska, caleb landry jones nagy jateka. talan csak valami pozitiv hianyozna a vegere, hiszen a kezdodo szinesznoi karrier is azt mutatja, hogy van kiut :thumbsup:

196. crimson peak/creed/don verdean
benasagok. del toro nekem tovabbra is ketfilmes rendezo (ordoggerinc, a faun labirintusa), a biborhegy - ameddig lattam - kosztumos miszteriumos romancos ijesztgetes, unalmas / furcsamod a rocky sorozat fiatalitott folytatasa felbukkant az ev vegi toplistakon itt-ott, de fel ora utan ra kellett jojjek h nem nekem valo listakat neztem, sztem csak annak lehet erdekes aki szereti a boxot / a napoleon dynamite kultfilm lett, azota jared hess viszont csak gagyit csinal, ehhez pedig most sam rockwell adja a fejet, nagyobb baj h jemaine clement (flight of the conchords, what we do in the shadows) is szepen lassan leirja magat ilyen bena filmekben

195. aferim!
ugy latszik az idei berlinale nyertesekkel mellefogok, az aranymedves taxi es a victoria utan a legjobb rendezest elnyero roman film sem tetszett kulonosebben. persze szep ahogy a mai vilagunkban is jelenlevo eloiteletekre, rasszizmusra, diszkriminaciora, eroszakra, onkenyre hivja fel a figyelmet ugy h egy 19. szazadi roman videken hurcol vegig egy rabszolga ciganyt a pandur es fia, de a fekete-feher (amugy szepen fenykepezett) westernszeru road-movieba nekem tobb cselekmenyre es kevesebb szajtepesre lenne szuksegem

194. buzzard
egy evvegi listarol szedtem, meglepetesfilm, no-budget geekseg, a kisstilu rendszerellenesseg creepy luzersege :thumbsup:

193. sicario
kb ezt vartam denis villeneuve-tol, csendes-gyilkos drogthriller, training day-szeru beavatastortenet nehany nagyon feszult jelenettel es gyomrossal felero 'fordulattal' :thumbsup:

192. meru
a hegymaszokrol tudjuk h valamilyen szinten orultek, adrenalin-fuggok, fizikai es psziches hatarokat feszegetnek, eletukkel dacolnak, eletceljuk pedig a hegy legyozese - erre mindre szep peldasztori a meru dokufilm, amit valszeg nagyobbra ertekeltem volna ha nem lattam volna a mi hazai hegymaszofilmunket, az 'a hoparduc talpra all'-t. a kepek es a sziklamaszas satoros technikaja amugy elkepeszto, viszont a cgi-s belekontarkodas sztem hulyeseg volt

191. 99 homes/queen of earth/one eyed girl
rebesgetik h michael shannon-t jelolhetik mellekszereplokent oscarra, nem mondom h nem erdemli meg, de pont az a bajom h jobb szerepekre, vagyis inkabb filmekre lenne erdemes - fel oranal nem erdekelt jobban az ingatlanos simliskedes/a masik kettot is csak attekertem: a queen of earth lehet h erdekes parkapcsolati drama, de egyszeruen unalmas a nonstop duma/az ausztal one eyed girl akar jo is lehetne, feszult, hangulatos, de a szektas tortenetnek eleg zavaros a forgatokonyve es a befejezes tul melodramatikus

190. the keeping room
kicsit sok az arthouse jelleg es keves a cselekmeny, de azert eleg szikar thriller, az amerikai polgarhaborus embertelenseg mikroverzuma mar-mar apokaliptikus hangulatban :thumbsup:

189. mustang
az europa fele kozelito torokorszagban igy fest a noi egyenjogusag, terben es idoben ez nem a nyugat. amugy a film magaval ragado, erzekeny es dramaisagaval egyutt elettel teljes. sztem a saul fia legfobb rivalisa :thumbsup:

188. am-sal (assassination)
az ev egyik legszorakoztatobb kaland-akcioja! mar ha letezik meg ilyen kategoriaju jo film, raadasul thriller, vigjatek, drama, western es tortenelem is jelen van, sot romanc es sok lovoldozes es ver is. nem ragoznam, az ev egyik legjobb filmje - koreabol :thumbsup:

187. le petit prince (the little prince)
szorakoztato szep a tortenet nivojahoz melto korhu feldolgozas, benne van az eredeti sztori es aktualizalva is van, talan csak a filmvegi akcio billen ki, azert jo :thumbsup:

186. amy
nem nagyon ismertem az enekes mogotti hattertortenetet, igy erdekes volt latni a dokut, meg h eleg nyiltan lejon belole h mi/kik miatt sodrodott az enekes a tragedia fele

185. sen aydinlatirsin geceyi (thou gild'st the even)
ebbe nem tudom hogy futottam bele, de nagyon orulok h elcsiptem, baromi nagy torok wtf :thumbsup:

184. felt
onmagat jatsza es velhetoen sajat elettapasztalatait is belevitte a foszereplo ebbe a kis amerikai indie-be, eroszak aldozata lett majd a traumat sajatos muveszeten keresztul feldolgozo(?) es ujra szerelembe eso lany tortenetenek egeszen a vegeig lenne ertelme, de a verben tocsogo extrem zaras miatt nekem ne mondja senki h ez egy ertelmes modja a temafelvetesnek

183. the cut
fatih akin uj filmje eleg nagyivu kaland-drama az ormeny nepirtasrol es a lanyait kereso ferfirol, eleg kemeny es szep, kicsit epizodikus a masodik fele, de nekem tetszett (kar h angolul beszelnek az ormenyek benne) :thumbsup:

182. partisan
ausztral elsofilmes furcsasag, pozitivuma h erdekesse tudja magat tenni egybol (egy kulonos, talan a jovoben jatszodo varoson kivuli onjelolt profeta (vincent cassel) gyujt maga kore arva gyerekeket es noket, es neveli furcsa elvek alapjan), atmoszferat teremt keppel zenevel (oneohtrix point never), de nem tolti meg markans tartalommal, markans mondanivaloval, igy csak kihagyott ziccer marad (az angolul beszelo kelet europai akcentusos beszed meg szimplan hulyeseg es idegesito)

181. absolutely anything
simon pegg blodli amolyan douglas adams/monty python light verzioban, egy hetvegi konnyed tv-s filmnek amugy elmegy

180. bridge of spies
179. im labyrinth des schweigens (labyrinth of lies)
nem tudom aterezni sem az amerikai hideghaborus kemcseres, sem a vele szinte egy idoben jatszodo frankfurti auschwitz-pert elokeszito tortenelmi dramat. a "minden ember szamit"- elkotelezettsegu ugyved es a "szembe kell nezzek a nemzetem buneivel" ugyesz torteneteiben nincs nagy tet, feszultseg helyett viszont minden szempontbol dijszezonra kalibraltak: csak az elmult ket ev fobb oscar-jelolesei kozott a filmek fele eletrajzi vagy megtortent esemenyeket feldolgozo, tuldramatizalt, giccsbe hajlo sulytalan tanmesek, nyilvan ezeknek is ott lesz a helyuk

178. the visit
nem gondoltam volna, hogy annyi ev benazas utan pont egy kezikameras horrorral ter vissza m night shyamalan. erdekes h pont abban a found footage/aldoku formatumban sikerult most egy egesz nezheto filmet csinalnia, ami ugyanabban az evben kezdte hoditasat az ijesztgetos zsanerben (1999, blair witch project), mint amikor o berobbant a hatodik erzekkel. az azota agyonhasznalt, olcso jump scare-re epito videozasert itt sem vagyok oda, de a sosem latott nagyszulokrol dokut keszito kamaszok sztorijaban van eleg suspense, humor es filmvegi csavar, hogy bar a hardcore horror-fanok kevesbe, de a regi shyamalan filmekert rajongok joggal bizzanak a rendezo feltamadasaban (2017 januarjaban jon a split james mcavoy foszereplesevel, de elvileg bruce willis-szel is ujra kozos munkaba kezd (labor of love)) :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 17:48, 19-12-2015 
tactile

buzzard a legeredetibb wtf komedia a napoleon dynamite ota, elkepesztoen abszurd. aki szereti az ilyeneket, az ki ne hagyja!

Profile  

PostPosted: 14:16, 21-12-2015 
Misspent Music

iden latott legjobb filmek
http://icrmusic.blogspot.hu/2015/12/top-movies-2015.html
kepekben: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1117880498237686.1073741828.149449281747484&type=3

Profile  

PostPosted: 19:55, 12-01-2016 
original nuttah

YOUTH nagyon bejott, koszi a tippet!!! :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 15:41, 20-01-2016 
Misspent Music

19. krigen (a war)
ellentetben a siros tuldramatizalt atlag igaztortenet haborus filmekkel, a dan iskola hozza a megbizhato letisztult, moralizalo szemleletet, nem mondom h izgalmas v szorakoztato de aki vevo az ilyen dramakra, annak bejohet ez az uj lindholm (r, a hijacking) :thumbsup:

18. the big short
ha ertenek a penzugyekhez v erdekelne vmennyire, akkor biztos jobban elveztem volna, amugy a folyamatos halandzsat tenyleg jol ellensulyozza a porgo rendezes (azert a filmbol kinezes, monologizalas itt is idegesito), es ha a tematol fuggetlenitunk (hogyan jottek ra nehanyan a gazdasagi valsagot eredmenyezo ingatlanbuborek problemara, majd ugyeskedtek azon h ebbol ok is hasznot huzzanak), akkor steve carrel es christian bale jatekat meg szorakoztatonak is mondanam, viszont az h a wall street farkasa utan megint ilyen kurvamenozve jatszak el a fel vilagot megnyomorito brokerkedest, az nekem tobb mint visszas. ja es kurva hosszu is

17. joy
a film a noi onmegvalositasrol: jennifer lawrence teleshopban adja egy sajat keszitesu felmosofejet - eh? amugy meg ez is tuldramazital es szentimentalis, amellett amolyan david o russelesen "meno"-re formalt

16. the lobster
nagy oromomre a gorog weird wave el! sot mostmar europat is elerte (irorszagot). yorgos lanthimos raadasul jottanyit sem finomkodott korabbi filmjeihez (dogtooth, alps) kepest, most is teljesen kiforditja a tarsadalmi konvenciokat. remelem a kdnp-hez nem jut el a film, mert mar igy is pedzegettek egy-ket baromsagot ami egy ilyen vegtelenul abszurd filmben csak rohogest eredmenyezhet - amugy gunyos wtf komukuma mellett eleg kegyetlen film :thumbsup:

15. le tout nouveau testament (the brand new testament)
dormael elozoje (mr nobody) is mar eles hataran volt a giccsnek es a virtuoz, szentimentalis de melyertelmu ezoterianak - na ezt az aranyt itt nagyon eltolta. itt is az elet nagy dolgairol akar fantaziadusan es filozofikusan elmelkedni de ezt otromba gagyi modon teszi, raadasul tulstilizalva, tulmonologizalva. gyermeteg es bugyuta (bezzeg anno a toto a hos, vagy a nyolcadik napon)

14. 45 years
45 eves hazassagi evfordulora keszulo par ferfitagja multjabol elokerul egy sok mindent megkerdojelezo regi tortenet - lassan, a szereplokre, a noi erzelmekre koncentralo klasszikus tortenetmeseles, nekem keves volt

13. carol
ket ora ures melodrama arrol h egy ferjes-gyerekes asszony es egy fiatal lany szerelmesek lesznek - ennyi

12. in the heart of the sea/brooklyn/knight of cups
moby dick-es agyonszentimentalizalt szinpadias giccs/ugyanilyen a brooklyn is lanyregenyben/malick meg ne farasszon tobbet, nezhetetlen

11. trumbo
hollywood, forgatokonyviras, filmes kulisszak, kommunista-paranoia korrajz, bryan cranston jo, amugy nem tul erdekes

10. room
szerencsere nem tudtam errol semmit, igy en sem spoilerezek, mert amugy nem utott volna akkorat a film elso fele - amiert mar erdemes megnezni, kemeny, feszult, erzelmileg megterhelo - noi nezo szamara plane :thumbsup:

09. steve jobs
a film amibol megtudhatjuk h steve jobs egy seggfej, amugy ez is olyan mint egy szinpadi mu, ahol mindenkinek minden pillanatban pontosan kimert dramai/frappans mondatai vannak

08. spotlight
akit erdekel az oknyomozo ujsagiras, annak ajanlott a boston globe altal feltart katolikus egyhazat vilagszerte megrengeto gyerekmolesztalos ugyet feldolgozo dijszezonos film (persze dramatizalt formaban a kulisszak moge pillantas sosem biztos h valosagszeru). aztan rajtuk kivul nem tudom, kinek lehet erdekes az, ahogy 2 oran keresztul ujsagirok es ugyvedek beszelgetnek egymassal, vagy telefonalnak szerkesztosegben, irodakban, konyvtarakban, irattarakban, kavezokban, ettermekben, vagy teszik ugyanezt a ket hely kozott menetkozben es kozben szol a tipikus sejteto vmi-nagy-dolog-fog-ebbol-kisulni-zene es neha radobbennek h "holy shit". ebben az egeszben vhol teljesen elsikkad a lenyeg, hogy milyen ereje es felelossege van a medianak

07. chi-raq
visszagondolva, a regi "klasszikus" spike lee jointokbol sem tetszett feltetlenul minden ugyh nem vok elfogult. a nagy visszateresben (amit nalam mar a harom evvel ezelotti red hook summer-rel teljesitett) markansan elojonek azok a stilusbeli vedjegyek, amik anno naggya tettek (azert egy komolyabb dolly shotot hianyoltam), raadasul ujra tarsadalmilag erzekeny, fontos temahoz nyul, amerika egyre aktualisabb problemajat (fegyverhasznalat) dolgozza fel batran es harsany/erzekeny modern szatira formaban, szinte musical-szeruen (arisztophaneszt alapul veve), rimekbe szabott szinpadias tragikomediaban. aztan hogy ez kinek mennyire fekszik, az mar izles kerdese (pl spike zenei izleseben en egyre inkabb csalodok - jo hogy halad a korral, es nem egy megfaradt public enemyt szeretnek en sem hallani, de azert nick cannon?). sokszor nagyon jol szorakoztam rajta, de (kb mint a hasonlo koncepcioju tokyo tribe-nal, itt is) vegul kicsit tulcsordult nekem. talan ha ez sem 2 oraig tartana. ja wesley snipes-ert mar erdemes megnezni es a wire-klasszikus beszolas is ut.

btw samuel l jackson anno tarantino mellett allt ki a niggerezes kapcsan is, most meg a chiraq utan mond egy olyat h mostmar neki is van fegyvere es ellenzi a kontrollt, mostmar nem ertem spike lee szereposztasat

06. concussion
remelem ez lesz a legtuldramatizaltabb film, amit iden latok. a forgatokonyiro is erezhette h az eredetikeg egy _cikket_ alapjaul vevo "sztori" "fordulatait", "revelaciojat" (kb olyan szintu ez, mint bemutatni, hogy a dohanyzas karos az egeszsegre) csak tulzasokkal, ferditesekkel lehet filmre vinni - ennek ellenere csak sikerult 2 oranyi melodramara huzni azt a keves cselekmenyt, amiben az a csucspont, amikor a fura afrikai akcentusos (allitolag nem lett vmi autentikus ez sem) csodabogar (igy ugye erdekesebb a karakter) patologus konyveket es meccsfelveteleket bujva majd edzeseket figyelve (!) akciojelenet hatterzenere rajon h ha fejjel rohansz a masiknak az nem tesz jot az agyadnak. de van itt irrelevans szerelmi szal (ennek kapcsan kedvenc felkavaro dramai jelenetem, mikor a csaladi feszeknek sporoltpenzbol vett kastelybol elkoltozven willsmith szetver egy kozfalat kalapaccsal); thrilleres szuszpenz (halalra izgultam magam, mikor vki talan kovetni kezdte a feleseg kocsijat); es persze david es goliat "harc" (emberseges patologus vs kodosito nfl biznisz). nem csodalom h bukta lett

05. shan he gu ren (mountains may depart)
04. yi ge shao zi (a fool)
a kinai hatarvidek sivar rogvalosaga/westernbe illo mocska egyre tobb filmen jelenik meg (no mans land, touch of sin), ezt hozza 'a bolond' is, ami szorakoztato abszurd egy falusi farmerrol (akit amugy az elsofilmes rendezo jatszik). a kafkai tortenet maro gunnyal mutatja be a becsuletes kisember kalvariajat a kapitalizalodo kinai rendszerben. :thumbsup: hasonlo kritikai ellel keszult a touch of sin utan filmjet ismet epizodokra bonto zhangke jia uj dramaja is, de ez a korszakokon ativelo szerelmi haromszogrol es tarsadalmi valtozasokrol (?) szolo melodrama nekem nem all ossze - a szereplokhoz nem jutunk kozel (egyikuk a film feletol mar a rendezo szamara sem erdekes), a tarsadalomkritika meg esetlen (a mar az uj rendszerben szocializalodo gyerek neve dollar)

03. the hateful eight
pont akkor kezd "erdekesse" valni, amikor egy normalis film mar a stablistanal tart, de nem csak a majd harom oras jatekidot nem birta a turelmem, a szinpadias ripacskodo folyamatos szajtepes mellett a kulsagfaktorkent talalt horrorba illo verfurdo se fogott meg - the thing/reservoir dogs crossovernek lehetne csufolni, de en csak morricone zenejet tudnam az elodokhoz merni, a tobbi oncelu kamarakrimi/eroszakorgia, amiben en semmi szorakoztatot nem talaltam, sot. ja, hogy ez a frusztralt amerikai tarsadalom parabolaja? nem veszem be

02. the revenant
nem akarom ragozni, zsigeri, naturalis tuleles es bosszutortenet, nekem nem volt hianyerzetem. a kep zsenialis, a hang szinten (sakamoto es alva noto) :thumbsup:

01. the peanuts movie
a comic stripnek itthon vhogy nem lett nagy kultusza, nekem is csak nehany karacsonyi rajzfilm ugrik be gyerekkorombol, igy annyira nincs a karakterekhez kotodesem, de amugy nagyon szeretheto figurak, az animacio rajzszeru 3d-s stilusa nagyon jo, a repulos akciojelenetek kicsit unalmasak es a neha bevagott popzene eleg gagyi ugyh kozepes

Profile  

PostPosted: 22:57, 10-02-2016 

no habrá paz para los malvados:
egy torrente kaliberű piás rendőr magánakciójával indul a film, amiből egy jóval összetettebb, fordulatos nyomozás lesz a végére.

dope:
nagy csalódás.

straight outta compton:
látszott, hogy dre és cube producerek is voltak, sokkal többet tudtunk meg róluk, mint a többi tagról.

sicario:
a heli/narcos/tropa de elite után már semmi újat nem tudott mondani!

Profile  

PostPosted: 13:36, 01-03-2016 
Misspent Music

37. remember
ha atom egoyan-enal avatottabb kezekbe kerul ez a forgatokonyv akkor nagyon jo noir/thriller lehetett volna ebbol, ami nagyon halvanyan a mementora is hajaz - igy viszont van benne valami sutasag ami miatt kozepes

36. ak-ui yeon-dae-gi (chronicles of evil)/daeho (the tiger)
ket koreai film, egy tucatkrimi, meg egy tucatkrimi folotti minoseget (new world) produkalo rendezo tortenelmi kalandfilmje egy cgi-tigrissel, egyik se eleg erdekes

35. mojave/southbound/forsaken
eleve nem kellett volna a tegla remake-ert oscart adni a forgatokonyvre, de a mojave miatt nemhogy vissza kene venni, de el is tiltanam a filmezestol ezt a kontart, pocsekszar thriller. a southbound azt hittem nezheto horror lesz, tevedtem, gagyisag. a forsaken meg dogunalmas odivatu western a sutherland apa-fiu parossal

34. the survivalist
a the road ota nem volt ilyen komor jovokepe az emberisegnek - raadasul ugy h ebbol a vilagbol szinte semmit se mutatnak meg. sulyos disztopia elsofilm eszak- irorszagbol :thumbsup:

33. the smell of us
larry clark most parizsban forgatta le nagyjabol azt amivel parszor mar megbotrankoztatta a kozonseget (kids, ken park), a voyeur szemszogbol lattatott (de a rendezo maga is szerepel, mint szakallas hobo), deszkas fiatal himringyok, aszott oreg testek pornos kozelsege tenyleg csak arra hivatott h undort keltsen, igy maga a film is elidegenito - a zenei szerkesztese viszont nagyon jo

32. uncle john
az elso jelenet (holtesteltuntetes) jo felutes, de ott meg is kellett volna allnom, erthetetlenul ket szalon (egy romantikus, amugy tok irrelevans vonal) futo miszteriumthriller kinkeservesen benan all ossze valamive

31. un francais (french blood)
nagyivu (tobb evtizeden ativelo) megis tok sulytalan tortenet a francia szelsojobbrol, nem erdekes

30. kuime (over your dead body)
takashi miike megint tultolta a horrort, fajoan rossz ez is, mint egy ideje tole barmi

29. macbeth
justin kurzel a snowtown libaboros, hidegrazos, verben fagyott atmoszferaju stilusanak jol all a klasszikus shakespeari drama is, kivancsi leszek hogy fog ez ervenyesulni nagy studios kozegben (assassin's creed) :thumbsup:

28. charlie's country
az aboriginal oslakos tortenete valahogy nem tudott megerinteni, ertem h a szemet feherek elvettek a foldjuket es szegrolvegrol ok tehetnek az elhetetlen korulmenyekrol, de charlie karakterevel nem tudok szimpatizalni, mert egyszeruen buta: nosztalgiaval gondol arra ahogy anno cirkuszi mutatvanykent paradezott torzsi tancaval a kiralyno elott, de amugy meg az erdo kozepen akar vadaszva elni, aztan mikor ez nem megy, pial a tobbi lecsuszott alkoholista homeless-szel

27. ji-geum-eun-mat-go-geu-ddae-neun-teul-li-da (right now, wrong then)
koreai romantikus film, ket reszre osztva - ugyanazt az ismerkedos tortenetet meseli el ketfelekeppen. erdekes, tanulsagos, szeretheto :thumbsup:

26. vic + flo ont vu un ours (vic + flo saw a bear)
fura miszteriumthriller kanadabol egy epp szabadlabra de felugyelet ala helyezett no es leszbi tarsarol, a vegere elegge sokkol, de akkor mar keso

25. near death experience
az abszurd belga delepine-kervern paros korabbi filmjeitol (aaltra stb) nagyban eltero egyszereplos filmje, sokkal inkabb nyomaszto mint betegvicces elodjei, kicsit a mot naturen (magam ura) parja, de itt a foszereplo nem magaval akar szembenezni a termeszet maganyaban, hanem mindent feladni - depressziv es elettagado

24. o menino e o mundo (boy & the world)
oscar jelolesig juto brazil animacios film, keseredes tortenet a felnotte valasrol, a csodak eltuneserol, a brazil favellak nyomorarol es vilagunk elkeserito mukodeserol, nagyon otletesen megrajzolva :thumbsup:

23. the diary of a teenage girl
a tavalyi ev egyik nagy indie sikere, csakugy mint a masik (me and earl and the dying girl) nekem nagyon nem jott be - fiatal lany szexualis ebredese a 70es evekben, amugy a mostohaapjaval kur, es ez nagyon menon es jopofan van abrazolva

22. martyrs (2015) / dom (a home)
a martirok amerikai remake-je tok jo pelda arra hogy kell egy jo europai horrorbol amerikai zs kategoriat csinalni/reg vartam ezt az orosz "western"t, de kisebb reszben a benacska forditasnak, nagyobban az unalmasfaraszto orosz dramai hagyomanyokra epito szajtepesnek koszonhetoen nezhetetlen csalodas

21. lamb
nehezen tudom hova tenni ezt a filmet, nagyon zavarba ejto (amugy regenyadaptacio) egy kislany es egy ferfi kapcsolatarol, amiben vegig attol felek mikor megy at pedofilba a tortenet - de nem megy, es igy a vegere marad a zavarba ejtes, hogy mit is lattam..

20. dheepan
nekem nem volt bajon azzal h a vegere atmegy thrillerbe a sri lankai kenyszer formalta menekult csalad dramaja, jacques audiard (profeta, rozsda es csont) itt is jol kelti a feszultseget, ami az utolso jelenetre robban is :thumbsup:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 287, 288, 289, 290, 291  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]