i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 04:25, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 176, 177, 178, 179, 180  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ki mit olvas?
PostPosted: 13:17, 21-10-2013 
ujonc

http://www.libri.hu/konyv/jungi-tarot.html

Profile  

PostPosted: 00:50, 26-11-2013 

Az utóbbi 4 hónapban nem tett jót az olvasási tempómnak a masszívabb melózás, de legalább jó dolgokat olvastam.

Ursula K. Le Guin: A kisemmizettek
http://moly.hu/system/covers/big/covers_25496.jpg?1373669988
Egyike azon könyveknek, amiket talán a legrégebb óta vadásztam úgy, hogy esélytelen voltam beléjük futni, de aztán egy évekkel ezelőtt bedobott antikvárium.hu-s előjegyzésem sikerrel járt. (Bónuszként meg egyébként király lemezeket is vettem annak a szörpös-lekváros boltnak a pincéjében, ahol átvettem a könyvet, haha.) A néhol igen csak cammogós tempójú Sötétség balkezénél ugyan eggyel gyorsabb volt, de azért annyira nem pörgött, mint az Égi eszterga. Mindenesetre szép, egyedi könyv volt, szóval bár az írónő sárkányos fantasy-jeire nem gyúrok, de a Regét egyszer még talán beveszem tőle.

Frank Schätzing: Limit (I-II.)
http://holdpont.hu/sites/default/files/Frank%20Schatzing%20Limit01.jpg
Nagyon jó „kis” sztori volt a maga 1426 oldalával. A Raj mondjuk még jobb volt az írótól, de azért ez is rendben van. Érdekes módon a városi akciójelenetek néha jobbak és izgalmasabb voltak, mint a Holdon játszódók, és talán a tudományos ismeretterjesztés is egy picit rosszat tett néha a szórakozató irodalmi jellegnek, de azért nagyon jó volt ez, nem véletlenül gyúrtam rá már régóta.

Buzz Aldrin & John Barnes: Csillagok fiai (I-II.)
http://moly.hu/system/covers/big/covers_19322.jpg?1373667612
Még egy kétkötetes darab, továbbra is a „keep it real” féle sci-fi vonalról (Arthur C. Clarke után szabadon). Amúgy Aldrin a második ember, aki a Holdra lépett, Armstonggal együtt szállt le rá. Picit lassan indult be a történet, de utána nagyon szép pillanatai voltak, egy újabb jóféle Möbius-os cucc, riszpekt nekik.

John Scalzi: Az utolsó gyarmat
http://sfmag.hu/wp-content/uploads/2013/07/john-scalzi-az-utolso-gyarmat.jpg
Annyira nem volt jó, mint az egészen kiváló, és a lécet nagyon magasra tevő Vének háborúja, de a – szintén jó – Szellemhadtestet überelte. Igen elégedetten csettintettem egy párszor, amikor végre eljutottam az olvasásáig, kitűnő köny volt.

Dan Simmons: Endymion
http://www.agavebolt.com/680-758-thickbox/dan-simmons-endymion.jpg
Hát még ez. Ahhoz képest, hogy a Hyperion a jó kezdése után – számomra – kissé „ellaposodott” és annyira még nem fogott meg (bár azért rendesen káromkodtam, amikor a kötet vége elvágta az addigra szépen felépített sztorit és „alaphelyzetet”, haha) a Hyperion bukása rendesen lehengerelt és teljesen meggyőzött. Na arra itt még néhol sikerült néhány további lapátot is ráraknia a szerzőnek és újabb színeket is behoznia – bár összességében a 2. kötet talán jobb volt, csak ennek nagyon tetszettek a legjobb részei és szépen beszippantott a története -, nagyon kíváncsi vagyok a befejező kötetre.

Jo Nesbø: Denevérember
http://marvin.bookline.hu/product_tnimages_6/954/TN6_B997608.JPG
Az új Nesbø-köteteknél már csak egyre vagyok attól, hogy utolérjem az itthoni megjelenéseket (szerk: illetve már kettőre, mert valamikor jöhet(ett?) a Police is, wow!:) ), ezért inkább az elsőt olvastam el, amit később adtak ki itthon, mint a 3. Hole-sztorit, a Vörösbegyet. Itt még annyira szerintem nem forrott ki az író, mint a 3-8. Hole-regényeknél, de azért persze még így is bőven jó volt.

John Scalzi: Zoe története
http://m.cdn.blog.hu/ko/konyves/image/John_Scalzi_Zoe_tortenete_b1_72dpi.jpg
Az utolsó gyarmat sztorija megírva Zoé szemszögéből, „csajos” stílusban és szemmel, néhány ott nem túl kifejtett szálat jobban kibontva és meg is magyarázva. Ez is jó könyv volt.

Dan Simmons: Endymion felemelkedése
http://m.cdn.blog.hu/ko/konyves/image//Dan_Simmons_Endymion_felemelkedese_b1_72dpi.jpg
Be kellett szereznem a megjelenése napján. Még csak néhány oldalt volt időm elolvasni a 832-ből, de remélem a következő szűk egy hónap során – ami egyébként nem a kedvencem az évben a sok hajtással, szar idővel és városi őrületekkel együtt – lesz majd alkalmam folytatni, és aranyozni fogja azokat a perceimet, illetve kellő mentális masszázst fog adni és jót fog tenni a lelkemnek. Ha hozza a 2-3. kötet színvonalát, akkor ennek a sztorinak ott lehet a helye a legnagyobb sokkötetesek között. (Nálam kb. Dűne, Alapítvány, Galaxis-útikalauz, Kultúra-regények, Vének háborúja, Ender-saga és talán a Valós halál trilógia, Clarke cuccai (Ráma, Űrodisszeia, Időodisszeia), az Átjáró kötetei, a Korongvilág-regények és a Pörgés-trilógia.)
Úgy legyen.

Profile  

PostPosted: 13:40, 12-12-2013 
ujonc

Paulo Coelho: A portobellói boszorkány

Profile  

PostPosted: 22:59, 01-01-2014 

egy hevenyészett top 15 tavalyról:

Ernest Cline: Ready Player One
Dan Simmons: Endymion felemelkedése
John Scalzi: Az utolsó gyarmat
Jo Nesbø: A megváltó
Dan Simmons: Endymion
Philip K. Dick: Az utolsó szimulákrum
Steven Saylor: A hét csoda
Kir Bulicsov: Kettészakított élet
Frank Schätzing: Limit (I-II.)
Dennis Lehane: Titokzatos folyó
Arthur C. Clarke & Gentry Lee: A Ráma kertje
Brandon Hackett: Az ember könyve
Buzz Aldrin & John Barnes: Csillagok fiai (I-II.)

https://31.media.tumblr.com/66e145ac5156d35e7ab5f39dcb401a9e/tumblr_mypcqgJTSQ1qa0j35o1_500.jpg

(Sajnos egyre kevesebb időm jut, jutott az olvasásra, és így még tovább szűkültem, mivel csak olyan dolgok olvasásába kezdtem bele - sci-fik és néhány krimi -, amelyekkel kapcsolatban előzetesen biztosnak éreztem azt, hogy élvezném őket. Sebaj, lesz ez még így sem, haha.)

Profile  

PostPosted: 13:26, 15-01-2014 

Image

Profile  

PostPosted: 17:26, 19-01-2014 
pokemon

ez baromira bejött. virus marketing, mémek sok sok érdekes példával és kísérlettel.
Image

Profile  

PostPosted: 01:33, 26-04-2014 

Jack London: A büszkeség háza
Dennis Lehane: Titokzatos folyó - Régóta gyúrtam rá (végre beszereztem), a film többszöri megnézése után is jó volt. :thumbsup:
http://moly.hu/system/covers/big/covers_72702.jpg
Arthur C. Clarke & Gentry Lee: A Ráma kertje - A Rámánál gyengébb, de a Ráma II-nél már jobb volt, várom a negyedik részt is.
https://www.szukits.hu/img/p/987-1362-thickbox.jpg
Frank Herbert: Úti cél: ismeretlen - Frank Herbert dolgait imádni szoktam, de ez borzalmasan vontatott és unalmas volt, elég nagy szenvedés volt végigolvasni.
Orson Scott Card: Vándorlegény
Terry Pratchett: Piramisok
James S. A. Corey: Leviatán ébredése
William Gibson: Árnyvilág
Lengyel Péter: Ogg második bolygója - Jó volt.
http://marvin.bookline.hu/product_tnimages_6/1420/TN6_1111003084900.JPG
Elmore Leonard: Szóljatok a köpcösnek! - Ezerszer láttam már a filmet, de még úgy is tök jó volt.
http://www.ultraimg.com/images/vJ0It.jpg
László Zoltán: Nulla Pont
(Ursula K. Le Guin: Rege - Már régóta küzdök vele, de még nem értem a végére, nem igazán találta el az ízlésemet.)
Különféle szerzők – Az ídő hídján – A mai magyar SF tükre - Volt benne egy-két jó novella is.
Ryszard Kapuscinski: A sahinsah
Jussi Adler-Orsen: Palackposta - A Q-ügyosztály 3. esete. Nesbo után a legjobb skandináv krimiket Adler-Orsen szállítja. Jól ír és adagol, jók a nyomozók karakterei és néha egész humoros is, csak kicsit túlságosan beteg és pszichopata esetek és emberek vannak a regényeiben. De hamarosan majd jöhet a Q-ügyosztály #4 is.
https://lh3.googleusercontent.com/-jD0zUG5VEqQ/Uw83Ld7NijI/AAAAAAAAIWQ/7Hg_NYuYBgw/w357-h500-no/Jussi-Adler-Olsen-Palackposta.jpg
Kim Stanley Robinson: A rizs és a só évei - Most meg ezt olvasom. Eddig hullámzó - voltak jó, legalábbis nekem nagyon tetsző történetei, de lassabban olvashatóak is -, mindenesetre nem rossz.

Profile  

PostPosted: 22:58, 21-05-2014 

Image

Profile  

PostPosted: 19:23, 17-06-2014 
partiarc

Image

Ismeretlen részeg wrote:
Süti a zene?

Profile  

PostPosted: 23:40, 22-06-2014 

Robert Charles Wilson: Kronolitok
Image
A Pörgésnél jobb könyvet még nem olvastam a szerzőtől, de azért mindegyik regénye jó volt, ez is.

Jo Nesbo: Police
Image
Harry Hole #10, az egyik legjobb regény volt az egész sorozatból. Nem szoktam olyat csinálni, de ennél néha belestem néhány oldallal előrébb, annyira izgalmas és jó volt. A Kísértetet érdemes előtte elolvasni, szóval az átlagosnál (jóval) több átgördülő szál volt a 9. és 10. HH-regény között.

Hannu Rajaniemi: Fraktálherceg
Image
Eggyel (vagy kettővel) kevésbé tetszett, mint a Kvantumtolvaj, de nem haltam bele, hogy ezt is elolvastam.

John Scalzi: A lázadás hangjai
Image
Baromi jó könyv volt ez is.

Ian McDonald: Brasyl
Image
A Dervisház után nagyon sokat vártam tőle. Annál azért gyengébbnek találtam, de azért így is jóféle könyv volt. A végén amúgy van egy magyarázó szószedet a sok dőltbetűs brazil (portugál) kifejezés zöméről.

Charles Stross: Accelerando
Image
Most meg ennek járok a végénél, nagyon tetszik. Előzetesen sokkal kevesebbet vártam annál, mint amit végül nyújt, nagyon kellemes meglepetés, ajánlom.

Profile  

PostPosted: 21:16, 11-08-2014 

Kir Bulicsov: Az utolsó háború
Image
Tök jó regény volt. A kettészakított élet c. novelláskötetnél figyeltem fel a szerzőre, örülök, hogy ezt is elolvastam tőle.

Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló
Image
Továbbra is jók a karakterek, jó az adagolás (bár néhány dolgot nyújt a szerző, mint a rétestésztát), jó a humor és betegek a történetek, legközelebb jöhet majd a Q-ügyosztály 5. esete is.

Konsztantyin Edvardovics Ciolkovszkij: Távol a Földtől
Image
Ősrégi könyv az 1900-es évek elejéről - legalábbis jóval az 1920 körüli befejezése/megjelenése előtt kezdte el írni a szerző - az orosz tudóstól, a modern rakétatechnika és űrkutatás egyik legismertebb elméleti megalapozójától, érdekes volt.

Itó Projekt: </Harmónia>
Image
Belefért, nem volt rossz.

Iain M. Banks: Félemmetes Géjpezet
Image
Szuper volt ez is, azaz a legutóbbi könyvek, amiket olvastam Bankstől (Nézz a szélbe, A száműző, Anyag és ez) nagyon tetszettek, hamarosan összeszedem majd a bátorságomat az Ellentétekre is, ill. majd beszerzem a Közelképet is.

Robert A. Heinlein: Ajtó a Nyárba
Image
Nem volt egy Hold börtönében (ami zseniális), de hozta az említett regény vagy pl. Az ember, aki eladta a Holdat c. kisregény és Heinlein legismertebb novelláinak tempóját és pörgését.

Brandon Hackett: Az időutazás napja
Image
Jó volt ez is (Az ember könyve is tetszett), csak így tovább!

William Wharton: Búcsú a szerelemtől
Image
Most ezt olvasom - a pirosborítós, régebbi kiadását, úgy is megjelent - és egyre inkább az a benyomásom, hogy Wharton mindegyik könyvét el kellene olvasnom, mert a Madárka és az Éjfélre kitisztul után ez is nagyon tetszik.

Profile  

PostPosted: 14:44, 04-10-2014 

John Irving: Garp szerint a világ
Image
Súlyos könyv volt, de örülük, hogy pótoltam, valamikor a következő hónapokban majd a filmet is be fogom.
(Update 8 nappal később: a film is tök jó volt - enyhített valamit a választási este nyomott hangulatán itthon : ) )

Ray Bradbury: A Toynbee-átalakító
Image
Nem teljesen a zsánerem Bradbury, de azért nagyon kedvelem a dolgait, mert az látszik a tollán, hogy igen magas ligában tevékenykedett. Az Agave meg szép melót végez a novellái kiadásával, szóval örömmel olvasok el tőle minden olyat, amit korábban még nem (meg persze néhány dolgát akár többször is, ha már éppen nem tudtam követni, hogy milyen novelláját hol és milyen címmel olvastam korábban).

Jack McDevitt: Elveszett kolónia
Image
Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet ez a Nebula-díjas kötet, ezért az utóbbi hónapokban elolvastam az Alex Benedict-sorozat első két kötetét is. Egyik sem fogott meg különösebben (Született stratéga és Polaris), de nem is taszítottak, így végül sikerült idáig eljutnom. Ez sem okozott katarzist - bár valóban a legjobbnak tűnt a három regényből -, de talán egyszer majd olvasok további részt is a sorozatból.

Steven Saylor: A nílusi rablók
Image
Saylor nagyon érzékletesen írja le a történelmi helyszíneket, és jó ötlet volt tőle Rómán kívülre elvinni a fiatal Gordianust. Szóval a Hét csoda után gurított még egy olyan könyvet, amely darab ezúttal elég sok helyen olyan volt, mint valami ifjúsági regény - viszont olyan, amit mostani fejjel is szívesen olvasok, szóval szuper volt ez is. :thumbsup:

P. G. Wodehouse: Galahad mindent elrendez
Image
Persze a több mint 50. regényével túl sok meglepetést nem tud okozni Wodehouse, de aki szereti a tollát annak ez ziccer (első itthoni megjelenés ÉS egyben blandingsi történet is).

John Scalzi: Bezárt elmék
Image
Szuper könyv volt - a legjobban esett az eddigi listán -, kb. Philip K. Dick találkozása David Brin Dettójával, vagy valami hasonló. Scalzi írt már remekművet Heinlein után szabadon ["Végezetül: Köszönöm, Robert A. Heinlein, azt, ami így a könyv végigolvasása után nyilvánvaló." (Vének háborúja)], vállalható young adult közeli regényt (Zoé háborúja), jó novellákat (A lázadás hangjai) és most már ilyet is. Kíváncsian várom a további dolgait.
:thumbsup:

Iain M. Banks: Közelkép
Image
Most meg ezt a Kultúra-regényt olvasom, a kétharmadánál járok, tök jó ez is. Előbb talán az Ellentéteket kellett volna elolvasnom Banks-től - legalábbis tartok tőle, hogy az annyira nem lesz jó -, de végül nem bírtam ki, és ezt előrébb vettem.

Profile  

PostPosted: 00:16, 03-11-2014 
impulsecreator.hu

China Miéville – Patkánykirály (könyvajánló + DJ Ren mix)
http://www.drumandbass.hu/china-mieville-patkanykiraly-konyvajanlo-dj-ren-mix/

Profile  

PostPosted: 17:08, 07-11-2014 

Image

:gnasher:

Profile  

PostPosted: 01:44, 31-12-2014 

Szakurazaka Hirosi: A holnap határa
A film (Edge of Tomorrow) meglepően jó volt, és amit olvastam utána a könyvről az alapján az még jobbnak tűnt. Végül annyira nem győzött meg, de nagyon gyorsan, nagyon könnyen végigolvasható és végig élvezetes is volt, szóval azért nem voltak vele komolyabb problémák.

P. G. Wodehouse: Mr. Mulliner meséi
Nagyon kellemes meglepetés volt számomra, hogy még most is tudtak olyan írásokat (kisebb novellákat) kiadni Wodehouse-tól, amelyeket - egy kivételével - nem olvastam korábban, és amelyek egy-egy soránál most is hangosan felnevettem. Szóval szuper kiadvány, ajánlom.

Jo Nesbo: Csótányok
Sajnos utolértem a szerzőt a Harry Hole-sorozatban, de ezt a 2. kötetet még nem olvastam, így bepótoltam ezt is, ez is jó volt, bár szerintem csak úgy a 4-5. kötet környékén indul be igazán a dolog, és akkor már (még) jobb krimiket írt a szerző, mint előtte.

Andy Weir: A marsi
Szépen olvastatta magát a könyv, jó sztori volt.

Terry Pratchett: Földvájók
Terry Pratchett: Szárnyalók
Korábban kimaradtak és sokáig vártak a sorukra, de most már akkor a Sofőrök trilógiát is elolvastam, nem volt rossz.

Kim Stanley Robinson: 2312
Voltak benne nagyon jó dolgok (mind a "keep it real", mind a fantáziadús vonalról) és elég fárasztóak is (mint pl. A rizs és a só évei c. könyvben is a szerzőtől), nem bántam meg, hogy ezt is bevettem.

Elmore Leonard: Mr. Majestyk – Dinnyeszüret vagy a halál
Néhány óra alatt elolvasható ponyvaregény (Charles Bronsonnal a borítón, haha), nem a világirodalom/szépirodalom csúcsteljesítménye.

Jussi Adler-Olsen: Hajtóvadászat
Q-ügyosztály 5. eset, talán eddig ez volt a legjobb könyv a sorozatban.

Andri Snaer Magnason: LoveStar
Az év egyik legkellemesebb meglepetése. Baromi fekete humor, kb. Sheckley és Vonnegut találkozása, tele sírva nevetősen groteszk pillanatokkal. :thumbsup:

Terry Pratchett: Őrség! Őrség!
Na VÉGRE kiadták ezt újból. Azért is BIG UP, hogy ennek az első oldalán már alsorozatokra vannak bontva a Korongvilágos regények (és azokon belül sorrendben szerepelnek), végre könnyebben tudom tudatosan választva és sorrendben olvasni az olyan regényeket. Jó fogás volt a rukkolán.

Terry Pratchett: Fegyvertársak
Egyből jöhetett is az Őrség-alsorozat második kötete, kiváló volt ez is, azt hiszem a Korongvilág-regények legjobb alsorozata lehet.

Szergej Sznyegov: Istenemberek 1.
Ennek járok a végén, eddig annyira nem győzött meg, de azért valószínűleg nem fogok félbehagyni és lenyomom a két kötet ~1020 oldalát.

https://33.media.tumblr.com/47d042b23253d6b1ca11d60d6e3ef02a/tumblr_nhegtcgO6o1qa0j35o1_1280.jpg

Éves toplista (20), csak nagyjából:

Jo Nesbø: Police
Terry Pratchett: Őrség! Őrség!
Andri Snaer Magnason: LoveStar
Charles Stross: Accelerando
John Irving: Garp szerint a világ
Iain M. Banks: Félemmetes Géjpezet
Steven Saylor: A nílusi rablók
Terry Pratchett: Fegyvertársak
William Wharton: Búcsú a szerelemtől
P. G. Wodehouse: Mr. Mulliner meséi
Kir Bulicsov: Az utolsó háború
Jussi Adler-Olsen: Hajtóvadászat
Iain M. Banks: Közelkép
John Scalzi: Bezárt elmék
Andy Weir: A marsi
Lengyel Péter: Ogg második bolygója
Kim Stanley Robinson: 2312
John Scalzi: A lázadás hangjai
Jussi Adler-Orsen: Palackposta

Nem volt egy erős év számomra könyvek szempontjából (a korábbi években sokkal pofásabbak voltak a toplisták, az elmúlt haté itt van a bejegyzés végén), de nagyon sok jónak ígérkező könyvet beszereztem az év végén, úgyhogy jövőre jobb lehet majd a helyzet, már ha lenne elég időm olvasni.
Boldog új évet!

Profile  

PostPosted: 22:56, 10-07-2015 

Idei olvasmányok:

Szergej Sznyegov: Istenemberek 2.
P.G. Wodehouse: Tökös-mákos
William Gibson: Periféria :thumbsup:
P.G. Wodehouse: Kéjgáz
Jo Nesbø: A fiú
H.G. Wells: Világok harca
Joe Haldeman: Örök béke
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Terry Pratchett: Agyaglábak
Robert Merle: Utolsó nyár Primerolban
Graham Greene: A genfi Doktor Fischer (Bombaparti)
Ramez Naam: Nexus
Kurt Vonnegut: Éden a folyónál :thumbsup:
Terry Pratchett: Érdekes idők :thumbsup:
Hannu Rajaniemi: A kauzalitás angyala
Preyer Hugo – Szendrei Tibor: Emberek és robotok
Terry Pratchett: Kisistenek
David Brin: Existence I: A létezés csapdája
Terry Pratchett: Hazafiak
Irvine Welsh: Acid House :thumbsup:
Elmore Leonard: Stick :thumbsup:
David Brin: Existence II: A létezés titka
Nick Hornby: High Fidelity (angolul) :thumbsup:
Orson Scott Card: Fáklya
Terry Pratchett: A kaszás
Jazz Covers (Taschen) :thumbsup:
Alastair Reynolds: Napok Háza
Különféle szerzők: 2045 – Harminc év múlva
Afrikai népmesék
Japán népmesék
Kondor Vilmos: Budapest noir :thumbsup:
P.G. Wodehouse: A leleményes szövetséges
Pék Zoltán: Feljövök érted a város alól
Terry Pratchett: Mozgó képek
Chuck Palahniuk: Harcosok klubja :thumbsup:

Csak 9 kötethez dobtam most thumbsup-ot, de - csak 1-2 kivételtől eltekintve -a többi is rendben volt.

Profile  

PostPosted: 08:21, 24-10-2015 

Image

Profile  

PostPosted: 00:06, 13-12-2015 

Olvasmányok az év második felében:

Terry Pratchett: Gördülő kövek :thumbsup:
Kondor Vilmos: Bűnös Budapest
Brandon Hackett: Az időutazás tegnapja
Ben H. Winters: Gyilkosság világvége előtt
Terry Pratchett: Maszkabál
Irvine Welsh: Pornó :thumbsup:
Elmore Leonard: Dinamit
Terry Pratchett: Vadkanapó
Jacek Dukaj: Extensa - Regény az EPR-paradoxonra
Charles Stross: Pokoli archívum
Terry Pratchett: Az ötödik elefánt
Simon Singh: A Nagy Bumm :thumbsup:
Elmore Leonard: Mint a szamár szürke ködben
Jussi Adler-Orsen: Határtalanul
Irvine Welsh: A sziámi ikrek szexuális élete
Jo Nesbø: Vér a havon
Terry Pratchett & Stephen Baxter: A Hosszú Föld
William Wharton: Apa :thumbsup:
Terry Pratchett: Kallódó kontinens
Orson Scott Card: Az elme gyermekei
Orson Scott Card: Kristályváros :thumbsup:
Váncsa István: Hírvilág
Dan Simmons: Ílion :thumbsup: :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 23:30, 01-01-2016 
ujonc

Murakami Haruki: Férfiak nő nélkül

Profile  

PostPosted: 15:18, 10-01-2016 
ujonc

Márai Sándor: Ajándék az egész élet

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 176, 177, 178, 179, 180  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]