i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 19:44, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 74 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 01:04, 01-02-2001 
impulsecreator.hu

halkan kerdezem meg, hogy vajon ki irhatta a szilveszteri runnaz beszamolot?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:13, 01-02-2001 
ujonc

Mint már irtam, teljes mértékben elismerem a Freee szerepét a magyar szcéna építésében.. sőt, kb. 1 évvel ezelőttig és is vettem, és azóta is majd minden hónapban beleolvasok (értsd: elolvasom belőle, ami érdekel, de nem veszem meg) -- így talán lehet némi rálátásom, hogy milyen cikkek vannak benne...
A problémám csak annyi, hogy én nem tekintem a Freeet elsődleges információforrásnak ebben a témában. Zenében (lemezkritikák, partibeszámolók stb) csak a saját tapasztalataimra hagyatkozok (lemezeket -> hallgatok, partikra -> elmegyek), főleg egy olyan témában, mint az "undergroundabb" irányok.
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy mindenkinek azt ajánlom, hogy alakítsa ki a saját véleményét (zenéről, öltözködésről, drogokról meg at egész túlhype-olt partikultúráról) és ne mindíg kövesse azt, amit a média diktál, mert nekik sincs mindig igazuk. A Freee-n NAGYON nagy a felelősség ilyen szempontból.. sokan kézpénznek veszik azt, amit írnak, és ezzel közvetlenül befolyásolják az egész "szub"-kultúrát. És itt jön a lényeg: néha úgy érzem, hogy rossz irányba terelik a népet. Persze nem csak, ők, hiszen ez igaz majd minden írott vagy elektronikus sajtóorgánumra :)
Sajnálom, ha ezzel valakinek a lelkébe tapostam... de ez a véleményem.
race face, remélem ezzel konkretizáltam mi is a bajom, de ígérem, többet nem aktivizálom magam... legalábbis nem ebben a témában.

Na peace...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:06, 01-02-2001 
droid

Nállunk itt Debrecenben az M47 diszkó miatt egy kicsit "lejáratta" magát a Free magazin Dj Budaival meg TommyBoyjal az élen.
A tonna májer csíkosgatyás, ökölrázó majomtól meg egész héten azt hallod hogy megint Free magazinos buli lesz az M47-ben. Itt a legszarabb arcok "olvassák" Free-t - mondanom sem kell fingjuk nincs a DnB-ről, meg semmiről sem, mert nekik a drog a lényeg.
Meg a Free tele van az M47-el, közben meg egy kurva szar hely, a legtrógerebb debreceniekkel megtömve. Ott csak az a lényeg hogy mi van rajtad - egyszer megpróbáltam elmenni egy buliba, de akikkel mentem azt mondták hogy ciki a szerkóm (nem NRG-ben voltam :( ). Nekem az öcsémék járnak oda bulizni, sajna az öcsém sírköves szakmunkás, a havejai meg burkolók, kőmüvesek, karosszéria laktosok, meg munkanélküliek és mind egy piti gengszter.. és ilyen emberrekkel van tele a hely. Mindenki rázza a rongyot a bulin - itthon meg egy 20 forintos paraszt az ott bulizók 80%-a, a mardék 20% meg az anyuék pénzére hiszi magát....

Na a lényeg ? Szerintem csinálni kéne egy olyan elktronikai újságot amiben helye minden elktronikus zenének : Dnb :), Trance, house, tecno, breakbeat, goa .. meg minden .. és nincsen romon reklámmal - reklám az kell, de mértékkel.

"Hogy mit igen azt nem muszáj tudni,
Azt kell tudni hogy mit nem!"
Nádasdi Kálmán

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:11, 01-02-2001 
ujonc

ilyen letezik? marmint freee magazin es tortek... erdemes errol beszelni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:12, 01-02-2001 
ujonc

hey.. nem is en hoztam letre a topicot es megis en irok bele eloszor... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:24, 01-02-2001 
ujonc

minden elismerés a freee-e, amit a magyar dance szcenáért tett, de kicsit gázos rengeteg önfényezés és az, hogy valahogy nem jön át a lap igazi irányvonala.
csak belekapnak ebbe-abba... vagy legyen minden hónapban breaks meg dnb rovat meg lemezkritikák vagy felejtsék el az egészet...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:25, 01-02-2001 
ujonc

Nyílván befolyásolja az embereket a freee magazin, de mint írott médium, ezt a szerepet kell betöltenie, az hogy valakinek az izlését megváltoztatja, vagy akár erőteljesen elhúzza egy más irányba, akkor az nem az újság, hanem az egyén problémája,
lehet, hogy környezetéből kifolyólag nem tud információhoz jutni, net hiánya, társaság más irányú ízlése stb
ilyen esetben mit tud tenni? sajnos a freee az egyetlen állandó képviselője az elektronikus tánczenei kulturának, a hátlütője ennek az, hogy az újságot nem a nép, hanem egy adott szerkesztőség hozza létre, ennek velejárója, hogy nem lehet maximálisan objektíven kezelni a körülöttünk zajló eseményeket, tehát egy adott ízlés felé fog eltolódni az újság imázsa, tartalma stb
magától értetődik, hogy innentől monopolhelyzetben tündököl(nem pejoratív) az újság, és véleményformáló szerepe van
de senki nem kötelez senkit arra, hogy a laptot megvegye, vagy akár egyet értsen annak véleményével, sajnos ez az ország ilyen, az emberek mindig szerettek birkanyájmódra vonúlni a vezényszóra, ez ugye a könnyebbik lehetőség, és sajnos az általános életszinvonal velejárója, hogy másodsorba rendelik a művészetet(megélhetési problémák stb, nem akarok politizálni, de minden innen indul ki)
tehát max respect freee kru
hogy a dnb mit köszönhet a freeenek azt már elöttem sokan leírták, ismételni nem fogok, de a lényeg, nem hiszem, hogy az újság miatt menne tönkre a dnb társadalom
peace :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:43, 01-02-2001 
ujonc

sztem a dnb-nek nem tesz jot a reklam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:54, 01-02-2001 
ujonc

jo lenne ha nem ilyen es ennyire steril lenne a freee. nem vettetek eszre, h mennyire konzervativ?

annak aki meg nem latott mixmaget, vagy muzikot ajanlom figyelmebe. bar lehet, h ez az orszag miatt van, de a freee megteremtett maganak egy olyan helyzetet amit ideje lenne kihasznalni.

arrol nem is beszelve, h az ujsag kezd az unalmasba hajlani (itt mar megint csak a sterilseget tudom felhozni). nincsenek apro erdekes hirek, (nem feltetlenul kell hirertekunek lennie), erdekessegek, kepek barmi.

szoval olyan dolgok kellenenek bele amik kicsit felfrissitik az egeszet. meg a reklamok is ugyanazok...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:56, 01-02-2001 
ujonc

jah, es a masik iszonyatosan irritalo dolog az interaktiv.

ez a mar tobb oldalas rettenetesen szaraz dolog, tenyleg csak annak erdekes aki irja. olvasasra egyatalan nem alkalmas, hosszu, suru. fejbol tudom, h azt a harom negy embert aki oda irogat pedig ha haromszor olvastam eddig bele.

ennyire nincs kontent?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:00, 01-02-2001 
metalhead

sztem azert, mert beszamolnak partykrol, meg lemezekrol, esetleg cikkeket irnak eloadokrol, meg nem = reklam. hagy kerdezzem mar meg, hogy mondjuk aki nem tud net_kozelbe jutni, az honnan szerezzen infot...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:03, 01-02-2001 
droid

Talán a trogos részben olvastam, hogy az interactive az olvasók kérésére került vissza. Vagy ez csak kamu ? Amúgy a cikkek szerintem is elég jók, csakhát ugye két oldalanként sterbi reklám van. Szóval a 100 oldalas (csak írtam egy számot nem belekötni) újságnak max. 30 oldala használható. Ezért én nem adok ki pénzt, inkább elkérem ismerőstől (bár már ő is mondta, hogy ennyiér többet nem veszi meg).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:18, 01-02-2001 
ujonc

az a baj, hogy a magyar piac kicsi és nincs értelme kifejezetten dnb/breaks/hiphop magazint csinálni.

egyébként meg a reklám semminek sem tesz jót

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:28, 01-02-2001 
ujonc

naja, bar szerintem meg igy is rendben van az ara.

ne csak mennyisegre, hanem minosegre is menjenek ra.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:40, 01-02-2001 
partiarc

sztem se teszjot a D&B-nek a reklam igy is eleg divatmajom van a partykon.nem?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:44, 01-02-2001 
ujonc

1. "BENNE VOLTAM A FREEEBEN BENNE VOLTAM A FREEEBEN!" (ekigolyok)
2. "Feri! he nezd mar ezt a sok majmot, hogy neznek man ki,...mennyuk lekkozelebb ilyen helyre!" (zoldsegesek)

nem a partivjukat kellene nyomatni, hanem cikkeket, interjukat, stb.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:46, 01-02-2001 
metalhead

a tajekoztatast azert ne keverjuk mar a reklammal. nem az van a freeeben, hogy partyarc gyere dnbbuliba mer' az gizda+mellette foto 13.6 eves cicalanyokkal meg szetekizett gyerekekkel. ..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:07, 01-02-2001 
ujonc

a partivju ilyen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:07, 01-02-2001 
ujonc

jo a freee de telleg kicsit ultraortodoxkonzervativ a kulfoldi lapokhoz kepest.
pl az nem jo egy lapnal se ha igy olvasgatod es max a hirdeteseken tudsz rohogni es azokon is csak azert mert annyira szarok.
ertem pl: magyar narancs se viccujsag de azert tele van jo szovegekkel, kepekkel, kepalairasokkal, amik azert eleg ironikusak igy hat nevetesre ingerlik az embert.
lehet hogy az anyagi helyzettol van es nem tud a freee megfizetni hiper kreativ embereket vagy nem is akar mert akkor atveszik a hatalmat, nem tudni.
azert amit eddig csinaltak azert respect.
nektek meg bigupchill.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:26, 01-02-2001 
ujonc

téged mit tudna nevetésre bírni egy zenei újságban?
Asszem a Mancs és a Freee között enyhe eltérés van...
A freeenak a dolga, hogy tájékoztató jellegel beszámoljon a kategóriájába illő történésekről, nem pedig az, hogy néhány multikreatív emberke ironizáljon a tehetségtelen zenészek és dj játékaról, mert mást ugye nem nagyon tudnak kés alá venni
Ha kritikát írunk valamiről, szerintem alapvető dolog, hogy mérjük fel a terepet és csak utána engedjük szabadon a gondoltavihart az agyacskánkban!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 74 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]