i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:06, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 08:49, 09-02-2001 

Már az elején szeretnék mindenkitől elnézést kérni a címben lévő megfogalmazás miatt, de egyszerűen nem tudtam jobb megfogalmazást találni. Remélem senki nem vesszi magára ezt a jelzőt. Tudom, hogy ez az oldal általában -mint mostanság mindig minden- a drum and bassról szól, de én akkor sem szeretem ezt a fajta zenei stilust, bár igaz, hogy kb. 2-3 éve még én is ezt hallgattam. De azt már nem birom felfogni, hogy nem lehet értelmesen elmondani egy d+b "függőnek", hogy más zenei stilusok is vannak a zenei pallettán,és azokat is meg lehet hallgatni, sőt lehet őket szeretni. Fel kéne már fogni, hogy nem csak dob és basszus van a világon!!! Erre sajnos "néhányan" főleg az "új generáció" tagjai közül nem jönnek rá. Ez akkor tudatosult bennem végleg amikor el akartam mondani egy "fémzene " rajongónak, hogy minden zenének van valami másfajta zenei alapja, de ezt ő nem akarta vagy nem tudta megérteni. Kijelentette és most szó szerint idézem a szavait: a drámendbéz az drámendbéz bazdmeg! Na itt megszakadt valami bennem. Most az érdekelne leginkább, hogy tényleg minden d+b-t hallgató ilyen fanatikus és tényleg ennyire korlátoltak zeneileg -bár a forumot olvasgatva kiderült számomra, hogy azért van még néhány tényleg zeneértő és elismerő arc- vagy csak megint én fogtam ki egy hosszútávú agyzárlatot kapó elemet.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:20, 09-02-2001 
son of nitrous

nem hiszem,hogy itt a fórumon túl sok olyan ember lenne,aki csak drumandbass-t hallgat.fiatalabbaknál meg előfordul ideig-óráig.a megfogalmazás tényleg nem jó,mármint részedről

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:00, 09-02-2001 
ujonc

nem hiszek a hazai dárenbéz kultúrában, úgy értem, hogy eljutottunk egy olyan szintre, ami már nem a kultúra ápolásáról vagy éppen képviseléséről, hanem a divatból felvett ideológiákról, életstílusokról és álnonkomformtista hozzáállásról(nem állok be a sorba úgy, hogy közben beállok egy másik sorba) szól, erőteljesebb az verbális része a mostani állapotnak, teszem azt, soksok kedves arcnak pusztán annyit jelent, hogy kimondhatják az ominózus kérdésre(milyen zenét hallgatsz?) azt a gyémánt értékű szócskát, hogy dárenbéz, ennyi :(
közben a zene háttérbe szorúl, és mostanra megérkeztünk az agyatlan dnb szintre, amikor elég egy zúzda ütem, egy mormogó szanaszét effektezett basszus, egy kedves kis ének, hogy legyen mit énekelni...
wazzer, eljutottunk arra szintre, hogy panel zenéket hallgatunk szinte minden partin
a dj-k már nem a népnevelésre, hanem a nép kielégítésére áldoznak időt, megfogtak egy fonalat (fehér dnb, ed rush, bc stb) és azt nem engedik
történjen már valami!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:24, 09-02-2001 
ujonc

2sas: nem mond azt, hogy a módfelett intellektuel kategóriába tarozik a jelenlegi dnb termés amit a partikon az arcunkba tolnak
otthoni hallgatásra teljesen értelmetlen használni
egyébként még annyit a dnb "fasizmusról", amikor palotai megpróbál kisérletezni(mert néha még próbál) akkor abban a pillanatban az emberek megijednek és sürgősen távoznak a wc és a büfé irányába, vagy valahova...
ez vajon miért van?
elvileg ennek a továbblépésről kellene szólnia, a nyíltságról, az új zenék, zenei stílusok befogadásáról és nem az ellaposodásról, pedig most ez van kőkeményen,
szép lassan átcsúszott a pénzbe minden
van egy raklap szervező csapat, akik egyenként lehúznak minden bőr a dnb-ről, tökéletesen kicsinálják.
személyekre lebontva a partik telitettsége és állandósága teljesen okés, de próbáljuk meg egy kicsit globálisan vizsgálni, hogy mi lehet a következmébnye annak, ha egy apró piacot ilyen mértékben lefednek
most per pillanat tök jó, hogy majdnem minden hétre jut egy sztárocska, de már sokan panaszkodnak, hogy jön ma dom/roland és szombaton nem lesz semmi
régen akár hónapokat kellett várni egy egy mérvadó eseményre
túl nagy a buborék, előbb utóbb kipukkan...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:59, 09-02-2001 
partiarc

amikor palotai megpróbál kisérletezni(mert néha még próbál) akkor abban a pillanatban az emberek megijednek és sürgősen távoznak a wc és a büfé irányába, vagy valahova...
ez vajon miért van?
to sergio:
sztem ez azert van,mert ha elmegyek egy DRUMANDBASS partyba akkor ott nem valoszinu,hogy kivancsi vagyok arra,hogy valaki mas zenei stilusokkal probalkozzon,mert nem amiatt mentem el.ha kiserletezni akar csinalja,nyitottsag van mindenre,de ne egy D&B partyn csinalja,mert nem biztos,hogy nagy sikere lesz.es mielott barki beszolna:nem APUT akartam ezzel fikazni!
pisz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:04, 09-02-2001 
ujonc

a minimalizmus az egyik legalapvetőbb része a zenének, nem tudom hallotál-e jojo majerről, ő világ egyik legjobb dobosa, mégis 2/4-et üt, ha kell, de azt úgy, hogy tömve van érzéssel és tudatossággal
ha valaki egy picit is ért a zenéhez, akkor az világosan kiérzi, hogy mikor készül egy track mindenféle zenei képzettség nélkül.
pont ezek a "zenék" azok, amik hatásvadász elemekkel vannak dúsítva, módosítják az érzelmeket a tudatalattira hatva, és a fő cél hogy meghipnotizáljanak, félre ne érts, ezt is kell hallgatni, de nekem sokszor hiányzik a gondolkodás és az ösztönösség harmóniája, amitő egy adott zene több lesz, mint az átlag
most egy partin talán minden 20. track rendelkezik evvel a kondicióval
zenei pszichológia...
meg lehet tanulni a kliséket, és elég annyi, hogy megfelelő sorrendbe teszed és kész a következő, csak igazodni kell a bevett logikai sorrendhez, mert különben nem lesz értehető maximálisan a "művészeted".
én még mindig imádom a dnb-t, csak ritka a jó szám főleg a partikon, és nem mondtam azt, hogy prinyó, csak nekem már a legtöbb nem felel meg, túlságosan egysíkú, minden track a másik klónja,
ez lenne a dj-k felelősége, mert készülnek jó lemezek, csak lehet, hogy első hallásra nehéz megérteni, és pont ettől lenne jó, hogy gondolkodtat, ellenben lehet rá bulizni, mert van ilyen.
csak a könnyeb út mindig hamarabb vezet a nagy léhez, egyszerübb követni valakit, mint felvállalni a saját hangodat, és képviselni olyan szinten, hogy példaértékű legyen.

bocs, hogy offtopic vagyok
(rossz a kedvem)
üdv mindenkinek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:09, 09-02-2001 
ujonc

2kidd: egy bulinak az lenne a lényege hogy legyen íve, fel -levezetés(ilyenkor kötelező a kisérletezés) és közben önfeledt banzáj

wazzer mindenkinek ugatok
bocs :)
szerelmes vagyok egy isteni leányzatba és ez bassza tönkre a kedvemet

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:18, 09-02-2001 
partiarc

to sergio
nem voltal offtopic,egyetertek veled.tenyleg szukseg van az igenyes zenere es tenyleg nem biztos,hogy otthon bejon a nagyon zuzda(en szeretem),de neha szuksegem van arra,hogy elmenjek egy igazi D&Bpartyba es ott kieljem magam.hagyom,hogy elsodorjon a zene,muszaj kielnem magam,mert maskepp nem megy.csak azt akarom ezzel mondani,hogy neha jol esik egy kis agyatlansag.megegyszer:nyitott vagyok minden jo,igenyes zenere is.
pisz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:19, 09-02-2001 
partiarc

to sergio:
a szerelem szep dolog,de ne legyen emiatt roszkedved.fel a fejjel!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:22, 09-02-2001 
ujonc

2kidd
:)
azonvagyok

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:24, 09-02-2001 

soha nem fognak kitalálni uj zenét , az alpok megvannak , ezeket variáják ...
viszont a dnb a többi zenével ellentétben szinte minden érzést elő tud hozni ...
ezért jó ....
mindenki hallgassa azt ami bejön neki ...
saját maga , a saját IGÉNYei szerint ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:35, 09-02-2001 
ujonc

bocs, hogy kötekszem, de a dnb csak egy érzést tud közevetíteni, de azt maximálisan

minden érzés alá tartozik az érzelmi skála minden szegmense
nem hinném, hogy valakiből mondjuk bánatot csalna elő a dnb
de a szubjektivitásban igazad van:)
kingpeace:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:36, 09-02-2001 
ujonc

peacetothebeatznek válaszoltam az előbb
:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:50, 09-02-2001 
ujonc

2sas: ahhoz, hogy hatásvadász elemeket létrehozzanak semmiféle zenei képzttség nem kell, csak egy megfelelő hangszer, erre jó példa a Virus, amiből egy hang lenyomásásval is lehet akár egy komplett tracket összedobni(ezt komolyan mondom, folyamatosan használom)
megfelelő hangszer, megfelelő stúdió és már a legyártott loopokat az effektekkel lehet olyan állapotba hozni, hogy a büdös életben senki sem fogja felismerni
miről beszélünk?
azt gondolom te is érzed amikor egy zene kiemelkedően jó, az nem véletlenül van(tudás, zenei képzettség, ösztön,érzelmek, zenei alázat stb)
de ez mondjuk nem vita tárgya, én csak azt mondtam, hogy túl sok az igénytelen buta track az utóbbi időben, + a fejlődés belassult a dnb-ben az utóbbi években, nem bír továbblépni a műfaj, egyhelyben toporog...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:52, 09-02-2001 
ujonc

meg ha mindig csak kliséken belül gondolkodnánk, akkor még tartana a beatkorszak

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:53, 09-02-2001 
partiarc

akarki akarmit mond hihetetlen elmeny egy partyn resztvenni.legjobb amikor szinte euforikus allapotba kerulsz a zene hatasa miatt.(persze ezt csak fokozni tudjak a segedanyagok,de nem ez szamit)mindenfele erzes kerit a hatalmaba kiveve a rosszak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:56, 09-02-2001 
ujonc

"a tett halála az okoskodás"
abbahagyom :)
juhúúúúúúúúú

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:01, 09-02-2001 
partiarc

tenyleg nagyon rossz kedved lehet.
jol beszeltel!
pisz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:41, 09-02-2001 
ujonc

2sas:
némi nemű cinizmus volt az irományomban
de pl. egy hang +arpeggiator+filter+attack stb kész egy fullos ambient zene(jó még kell rá egy szőnyeg), na tessék. a virus meg egy csoda!
csak a magam kedvéért csinálok zenét, nem fogod meghallani
csak egy kérdés: nincs valami komplexusod, mert egyből mindent támadásnak veszel?
szerintem ne offold a topicot, inkább küldj emilt, ha vitatkozni akarsz!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:49, 09-02-2001 
partiarc

to sergio:respect!
vegre egy ertelmes ember aki nem a phorumban akarja leugatni a masikat.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]