|
Ha egy szolnoki CK bulira időben érkeztek (értsd 21-22 körül), akkor elkaphatjátok, ahogy 2step-et jáccok. Általában ekkor tudok rakni, mert azért a vendégek játszanak főidőben, az illendőség ezt kévánja. Most 7végén, mekkorákat lestek az emberek a Tempa007-re (na persze ez nem tipical 2step, inkább dubstepnek írják a hyperdub-on), öröm volt nézni.
Én már gondolkodtam azon, hogy a garage miért a tökéletes fúziója a zenének (ezért imádom): egyesíti magában azokat a tulajdonságokat, amelyeket az értő fülek igényelnek (break-ütem, iszonyatos és érdekes szubok) és amelyeket a csak bulizni betérő (néhány esetben Szolnokon a közeli diszkókból átnéző) kevéssé avatott emberek favorizálnak (vokál, szöveg, kissé kommerszebb hangzás, amely erősen hasonlít néha Rnb-re). Végre egy műfaj, amely becsalja az átlagos zenei ízlésű csajokat is a tánctérre, és amelyikre az értőbbeknek sem annyira kellemetlen denszelni, ha csajozni akar.
Nem tudom vajon értitek-e mit akarok mondani, talán nem pontosan írtam körül. Ok, itt Pesten elég átlagos dolog már, hogy több nő van egy-egy progresszívebb hangzású bulin, de vidéken az még nagyon fontos, hogy be tudjuk csalogatni a "kívülállókat" is. Mert hát tudjuk: igazi buli ott van, ahol szép leányzók is vannak. Nem igaz?
Szóval ezért lenne fontos ezt a stílust terjeszteni, játszani. Én a magamét minden CK bulin megteszem, aki nem hiszi, járjon utána!
Megjegyzés: mindemellett persze, kell a többi stílus is, mert azok is fontosak egy bulin.
|