Meséljetek egy kicsit magatokról, honnan jött a buliszervezés …
Octo (Bogdán Attila 28): Részemről úgy 6 éve kezdődött koncertek szervezésével, ami underground zenei vonalon indult – Balaton, Európa kiadó, Sziámi majd Anima Sound System, Neo, VHK vonalon folytatódott, végül 98/99-ban kötöttünk ki a törtütemeknél. Először a ’Before2000’ nevű fesztiválon, ahol a Vágtázó Öröm (A VHK és a Korai Öröm fúziója) mellett Palotai és Cadik lépett fel a Klinika Moziban.
Tözke (Tóth Zoltán): Én ez idő tájt ismerkedtem meg Octoval, szerveztünk közösen két bulit, majd 2001 januárjától beindítottuk a Soundwavet. Korábban csak dj-zéssel, és hangtechnikával foglalkoztam.
A dj-zés mikor kezdődött nálatok?
O: Már legalább 7 éve dj-zem, igaz az elején kazettával kezdtem, majd cd-vel, sima egyetemi bulik, egyetemi diszkók keretén belül, a bakelit akkor került képbe, mikor komolyabban kezdtünk el foglalkozni a drum n’ bass-vel, mivel ez abszolút nem működik cd-ről…
Sveda (Svéda Szabolcs): „Szokásos” történet… általános iskola, klubdélutánok, diszkók, majd a zenéléssel komolyabban az egyetemi bulikon kezdtem én is foglalkozni, itt nyílt először lehetőségem, hogy nagyobb közönség előtt is játsszak, Tözkéék mellett.
T: Az enyém kevésbé szokásos, második gimisként szájbavágtak az egyik sulibulin, és az odaérkező ápolót a Dj-pulton kellett megvárnom. Akkor hallottam először Dj-t ütemre keverni 2db, házilag fordulatszámszabályzóval tuningolt AIWA 260-as decken. Jövő héttől kezdve pedig már én is ott pakoltam Szakyval, együtt dolgoztunk kb. 3 évig, és ő tanított meg a hangtechnika alapjaira is.
A csapat hogyan állt össze?
T: Ez egy tágabb baráti társaságot jelent, amit a zene iránti érdeklődés tart össze. Együtt járunk bulizni, szórakozni, és az idők során úgy alakult, hogy a buliszervezésből is mindeki kivette a részét valamilyen módon.
O: Gazdasági értelemben ketten csináltuk Tözkével, majd múlt év végén csatlakozott hozzánk Svéda Szabi, így állt össze röviden a csapat.
Koncertszervezésből hogyan lett partiszervezés?
O: A kezdetekkor még nem is kifejezetten tört ütemű bulikban gondolkodtunk, de mára jórészt a d’n’b és a breakbeat dominál csak a bulikon.
Civil foglalkozás?
S: Tözke és én ötöd, illetve harmad éves orvostanhallgatók vagyunk, Octo pedig már praktizál, fogorvosként dolgozik Pálházán.
Na ezt hogy sikerül összeegyeztetni a partiszervezéssel és a dj-zéssel?
T: Mivel nem kizárólag partikkal folalkozunk, hanem mi szervezzük a szerdai és csütörtöki egyetemi bulikat is, elég nehezen. A legtöbb problémát a de.-i órákra járás jelentette, mert 2-3 óra alvás után elég nehéz a gyakorlatokon aktívan részt venni.
S: Te jártál gyakorlatra? Én már majdnem ott tartok, hogy jobban örülök egy fél év végi aláírásnak, mint egy sikeres vizsgának.
O: Elég komoly kompromisszumfolyamatot igyényel ez részemről is, de amennyire lehet max. energiabedobással próbálom mindkettőt csinálni.
Végül is egy hobbiként indult a dj-zés, a partiszervezés?
O: Igen és félig meddig meg is maradt annak.
Miért pont a törtek?
O: Nem is tudom… Ez volt az ami megfogott, de lehet, hogy az is közrejátszott a dologban, hogy úgy másfél éven keresztül doboltam. Innen jön a dob-ütemek szeretete és mára ez az a hangzás, ami kielégít zeneileg. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak ez a műfaj létezik a számomra, mert ugynúgy meghallgatom a techno-t a progressive house-t is, sőt esetleg el is megyek ilyen bulikra zúzni, mert érdekel, de igazán a fő vonal az a drum’n’bass…
T: Mi pont akkor kapcsolódtunk be, amikor a breakbeat és a drum’n’bass is kezdett egyre nagyobb teret nyerni és az Anima, Palotai és Cadik orszászerte egyre gyakrabban felléptek, és nekünk ez a zene tetszett. A változást talán az hozta, hogy úgy láttuk, most már van lehetőség ilyen jellegű bulik szervezésére , ugyanis van egy elég komoly közönségbázisa ezeknek a rendezvényeknek, ami mostanra egy olyan 4-500 fős társaságot jelent. Ez pedig vidéken és ebben a zenei világban, gazdasági helyzetben azért nem rossz eredmény, de koránt sem indult ez ilyen könnyen…
.........

))))
további részek a CHECK magazinban olvashatóak kb 2 hét múlva!!!!!