statik> azt a pia-dolgot csak az érdekesség kedvéért említettem meg, nem szorosan ehhez a témához kapcsolódóan.
"a nevedbol egeszen mast feltetelezne az ember mintsem azt, h pesz*od az amerikai haborus propagandat (mar az amerikaiak sem mind vevok ra), tehat vagy nem azt smoke-olsz (amire gondolok), vagy nem eleget...de azis lehet h mar tulolntul sokat is sikerul...

ja a smoke is legal az araboknal ;)"
én is ellenzem ezt a háborút! de ugyanakkor megértem az okokat. szerintem is az lenne a legjobb, ha el sem kezdődött volna ez az egész. de ha már elkezdték, be kell fejezni.
és nem alaptalan az amerikaiak "előítélete" a szélsőséges arab országokkal szemben, azt hiszem ez érthető...én sem helyeslem, nagyon örülnék neki, ha nem lenne, de reálisan nézem a dolgokat. könnyű azt mondani, h "legyen világbéke!", de az élet nem erről szól. vannak konfliktusok, amiket meg kell oldani.
mostanában nagyon trendy azt mondogatni, h "ezek a geci amerikaiak már megint lebombáznak egy náluk sokkal kisebb országot, és utána még gazdagabbak lesznek!", de azt mindenki elfelejti, h WTC 9/11 egy kurva nagy pofon volt nekik. több, mint provokáció. most csodálkoznak egyes arab országok vezetői (akik évtizedek óta pénzelik a nemzetközi terroristahálózatokat), hogy beindult az amerikai harci gépezet??
persze nyilván azért pont Irak, mert ott az olaj. Irak népének mi haszna van abból a rengeteg olajból? semmi! az iraki kormánynak van haszna belőle, és nem az infrastruktúra fejlesztésére, élelmiszerre, oktatásra meg ilyen faszságokra költik, hanem a szent háborújukra.
"tovabba amerika sem korhazakra es iskolakra forditana a megszerzett profit nagy reszet."
mert nekik már van elég iskolájuk meg kórházuk, amiket fenn is tudnak tartani.
szerintem igenis jobb, ha amerikai, európai, orosz, ausztrál stb. cégeknek hoz hasznot az az olaj, mintha Szaddamnak.