|
az a gáz a dohányzással, hogy a dohánygyártók ugyan rá vannak kényszerítve a szálankénti nikotin-adag (és a kátrány) minimalizálására, de raknak bele 600féle más dolgot, különböző, függőséget okozó kémiai vegyületekkel manipulálják a dohányt, olyan anyagokkal, amiket nagyon-nagy titokban tartanak, mert ha arról látnánk egy listát, hogy milyen anyagok vannak a cigiben, akkor biztos, hogy mindenki azonnal letenné, aki nem kifejezetten önpusztító hajlamú...bármilyen élelmiszer, innivaló, gyógyszer csomagolására KÖTELEZŐ ráírni, hogy egészen pontosan milyen összetevőket tartalmaz...egyedül a dohányiparnak van akkora hatalma a világban, hogy senki sem kényszerítheti erre. valójában a cigaretta még annál is SOKKAL ártalmasabb, mint amit tudunk róla. jobb is, hogy nem tudjuk, mi van benne, mert a tudatlanság boldog állapot. a létező egyik legkárosabb dolog, és legális...a mai light cigaretták sokkal veszélyesebbek, mint mondjuk a 100 évvel ezelőtti mezítlábas, igen erős cigik. igaz, attól is tüdőrákot kaptak az emberek, de akkor még tényleg papírba csavart dohány volt a cigi, nem pedig koncentrált méreg. a dohánygyárak igazgatói, tulajdonosai valószínűleg a leggonoszabb emberek a világon. és azt is elég valószínűnek tartom, hogy ők nem dohányoznak...
amúgy én dohányzom 6 éve, de már egyre kevesebbet...a napi 1 doboz szép fokozatosan leapadt heti 1-2 dobozra. egyelőre akarok leszokni, mert rájöttem, ha valaki meg tudja csinálni, hogy egy nap max 3-szor gyújt rá, akkor az a néhány szál hihetetlenül jól fog esni.
valaki kérdezte, hogy nikotintapasszal le lehet-e szokni. azt nem tudom, de az biztos, hogy a nikotin-rágó hasznos...nekem egy nagyon közeli barátom 5-6 év elég masszív dohányzás után le tudott szokni a (gyümölcsös) nikotinrágóval (ami egyébként drágább, mint a cigi!). vannak emberek, aki jobban rá vannak kattanva a dohányzásra, és vannak, akik kevésbé. ez a srác nagyon-nagyon szerette a cigit, és rájött, hogy nem tudja lecsökkenteni, mérsékelni a napi minimum 1 dobozt, vagy nagyon sokat szív, vagy semennyit, de keveset nem tud. ezért nagy szenvedés árán leszokott, viszont rákattant a nikotinrágóra (biztosan nem placebó, én is kipróbáltam, és tényleg érzed a nikotint), aminek viszont az a mellékhatása, hogy rendszeres szedés esetén eléggé fájni fog az ember gyomra.
|