i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:23, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 91 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: pick up, tű
PostPosted: 20:46, 18-10-2003 
ujonc

Pick Up-ot, tűt szeretnék venni! Milyet vegyek?
Az Ortofonon kívül érdekelne még a Shure és a Stanton! Mit tudtok róluk? Mennyibe kerülnek? Hol lehet őket megvenni?
Előre is kösz az információt!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:10, 19-10-2003 

én is most szeretnék venni pick upokat tűket..
szerintem az ortofon az eleg jo..
1 set ami a legolcsobb 1 pick up 3 tű az olyan 25kb.
1 tű az ajandek..
a stanton az is jó, de nekem az ortofon jön be a legjobban:)
én Bécsbe fogom megvenni..novemberben, mert ott SOKKAL olcsobb!!!
ha esetleg kell hozok neked szívesen..amugy meg neten megtod nezni..mennyibe kerül ilyenek..
ha tudsz angolul itt van 1 oldal..vannak kepek, leiras az ortofon tortenete ijenek..

http://www.all-electronics.com/html/ortofon.html

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:21, 19-10-2003 
pokemon

http://www.zaj.hu

http://www.pako.hu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:47, 19-10-2003 
pokemon

Nekem eddig ortofon OM PRO volt, de most Stanton 500 van, és szerintem az utóbbi sokkal frankóbb, nem kopik annyira, szebbek, lágyabbak mind a magas, mind a mély hangok is. Viszont nem tudom hogy hol lehet kapni mert a zajba nem volt.
Shure tű nem szól rosszul de szerintem a közép az el van cseszve benne meg azt mondták hogy sokáig bírja, nem kopik, észrevétel meg az hogy akármennyi sújt pakoltam rá néha úgy viselkedett mintha alapból kopott lett volna.

Ja és ha vesztek bármilyet is akkor nézzétek meg feltétlenül hogy mennyi súlyt ajánl hozzá a gyártó, és se többet se kevesebbet ne rakjatok rá mert rámehet a lemezek és a tű kárára is.

Peace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:07, 20-10-2003 
ujonc

Shure nekem nagyon jól bevált. Jó keverni és szkreccselni is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:53, 20-10-2003 
ujonc

STANTON TRACKMASTER!!!! csak ezt!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:15, 20-10-2003 
ujonc

egyik haver most vett ortofon pick up-ot, előtte stantonja volt, ez most hasonló jelátvitelű szerintem. a legolcsobb ortofon a night club: 1 pick up +1 tű (nincs pót) shell-re szerelhető (shell nélkül) kis műanyag dobozban asszem 17500 Ft, ugyanez settben (póttű+tisztítókefe+"ékszerdoboz") kb 22000 Ft. a concord kb+3000Ff
a súlyozás nagyon fontos, ha rosszul van beállítva vagy torzít, vagy a tü kopik, álltalában 2-3,5 a tartomány és ezen belül van egy optimális. a másik dolog az anti-skating, ez ellentart a centrifugális erőnek. ha skreccselsz akkor álltában egy picit nagyobb súlyt kell rá rakni és a skatingen (mivel a lemez mindkét irányban megy) vissza kell venni, hogy ne ugorjon meg a tű. ha torzítást hallasz akkor a súlyal van baj, ha a sztereo-kép nem smakkol akkor a skatingel.

a szkreccs pick up nem csak strapabíróbb tűvel van szerelve, de a belső felépítése is más.

a másik hogy néhol odaírják a típusszám után, hogy S vagy E, ez azt takarja, hogy a tű csiszolása gömb (Spherical) vagy elliptikus (Special elliptical). ezt néha keverem, de azt hiszem a gömb jobban tartja a barázdát, de kicsit rosszabb a karakterisztikája, és fordítva.

a pákót és személy szerint szeretem, de amikor én voltam csak numark pickupok voltak (ők is kezdenek fejlődni, nem is olyan rossz), a zajban van választék, de az eladók akárhányszor voltam (meg ezt más is mondta) rohadt bunkók voltak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:06, 20-10-2003 
son of nitrous

djzéshez Ses tű kell az Esnek szebb a hangja de nem szereti ha sikálsz vele az meg ugye kell még ha nem is szkreccselsz akkor is

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:20, 20-10-2003 
eki wrote:
rossz), a zajban van választék, de az eladók akárhányszor voltam (meg ezt más is mondta) rohadt bunkók voltak.

velem korrektek,udvariasak voltak,pedig nem ismertem senkit, "az uccarol mentem be"
De vasarlas kozben jussonaz eszetekbe,,hogy a vevo a kiraly.
ha 1 masodpercre is ugy erzitek nem korrektek,akkor ti is ereztessetek,hogy a TI zsebetekben van az o fizetesuk es a TI kezetek fog szamukra nagyon kellemetlen dolgokat beirni a panaszkonyvbe.

amugymeg ortofon om prora voksolnek

Post subject:
PostPosted: 21:41, 26-10-2003 

Nekem azt mondjátok meg hogy az OM pro és a concorde pro közt van-e vmi minőségbeli külömbség?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:05, 26-10-2003 
breakbeat.hu

Az OM és Concorde közötti különbéség egyes egyedül a kiszerelésben van. Vagyis az előbbi klasszikus, shell-re szerelhető hangszedő (OM), az utóbbi pedig a jól ismert csőr forma.

Minden szériából kapható e két verzió, izlés és kényelem dolga melyiket használod. A konkordos könnyebben szerelhető és a kábelezés is a hangszedő testén belül rejtve marad, így nem csúszhat szét.

Típusbeli változatok a DJ, Night Club, Pro stb nevek alatt futnak. Ezek közt elvileg frekvenciaátviteli különbségek vannak, bár fogalmam sincs, hogy ez menniyben igaz magára a hangszedő testre. Lehet, hogy különböző elektronikával szerelik őket? Vagy éppen csak marketingfogás, h a különböző tűkhöz tartozik satát pickup. Szerintem itt inkább a tűk dinamikája, és tartóssága a lényeg.

Más. Azt tapasztaltam az Ortofon tűknél, h a DJ (kék) könnyebben kopik, mint a PRO (ezüst).

HypnoBlog / Facebook / MySpace / Twitter

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:47, 10-11-2003 
ujonc

milyen pickup? milyen tű?
http://www.methodshop.com/mp3/articles/MP3DJ/iPodDJ.stm
én kérek elnézést... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:49, 10-11-2003 
pokemon

psychonaut wrote:

elnézi mindenki... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:10, 10-11-2003 
pokemon

psychonaut wrote:

:ban:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:29, 10-11-2003 

nem akarok ellenreklámot csinálni, de a Pako se egy túl jó hely, a Zaj meg a lehető legdrágábban árul mindent. Emlékszem amikor shellt akartam venni a pikápomhoz...8 ezerér vesztegették azt amit a körút túloldalán, a DJ Strore-ban 1500-ért megvettem!
Röhej!!! :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:27, 11-11-2003 
zee german

Grasshop wrote:
Minden szériából kapható e két verzió, izlés és kényelem dolga melyiket használod. A konkordos könnyebben szerelhető és a kábelezés is a hangszedő testén belül rejtve marad, így nem csúszhat szét.

concorde konnyebben ugrik sulya miatt szal ha nagyon rangatod a lemezeket erdemesebb shell-eset venni

nameg csak arra lehet ragasztani egyforintost

:P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:30, 11-11-2003 
zee german

psychonaut wrote:

ez vicces

The club's name is Dreambagsjaguarshoes and the event is called noWax. The concept for noWax is simple: MP3s, not wax. iPods, not decks. On noWax nights, mp3j’s bring their iPods and wait for the automated projector above the DJ booth to flash their number. They then plug-in and mix three songs back-to-back against another mp3j. noWax is a public competition very similar to ‘Rap Battles’, a la Eminem’s movie 8 Mile. Whoever doesn't get booed off stage and mixes the best set of songs wins.

amugy csondben megjegyzem hogy az az elso ipodos mp3 dj ritchie hawtin volt, o prezentalta az applenel nem is olyan regen egy ipodos szettel:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:34, 11-11-2003 
souljah

psychonaut wrote:
milyen pickup? milyen tû?

:loll: ez keeeeeesz, azt ugyan elismerik, h nincs pitch kontrol, de azert milyen fasza, h csak ugy letolthetsz barhonnan zeneket es nem kell a nehez lemeztatyit cipelni... :lol: hat csak gratulalni tudok a jovo mp3j-einek - no wax? dj megabyte's muppet show :ban: :kick:

:szent:

btw. az ipod egy kerrva jo kis keszulek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:58, 11-11-2003 
droid

Grass: finommechanikai mérnök vagy, vagy csak dj storeban dolgozol? :) honnan vágod így a témát? :?:

Profile  

Post subject: peace
PostPosted: 16:28, 11-11-2003 
ujonc

én is most szeretnék venni concord tűket de elotte el szeretném adni a régieket

szoval elado 2db ORTOFON OM PICKUP AL MINDENNEL!
árban megegyezunk írjál bizalommal

reck@hello.hu

peace

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 91 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]