i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:24, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 114 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:29, 12-12-2003 
droid

pontosan az ilyen "Erzsébet-hídi tüntetők" értelmi színvonalához igazították a Terror Háza berendezését, az effekteket, amiket félelmetesnek szántak, de kb. nevetségesek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:18, 12-12-2003 
original nuttah

w_mute wrote:
pontosan az ilyen "Erzsébet-hídi tüntetők" értelmi színvonalához igazították a Terror Háza berendezését, az effekteket, amiket félelmetesnek szántak, de kb. nevetségesek.

bazz, neked habzik a szád! a papa párttag, vagy a mama? büszkék lesznek rád, ha ezt olvassák... :D (csak vicc...)

az eheti hvg-ben van egy kis háttérinfo a kiállításhoz. én abból azt szűrtem le, hogy - mivel a történelemtudósok is vitatkoznak még az események okairól - felesleges bármiféle párhuzamot vonni a mai magyar politikai élet és az akkori események közt...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:24, 12-12-2003 
allnightbreakz

annyit mondok Ufi 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:27, 12-12-2003 
ujonc

w_mute wrote:
ami pedig a múzeum alapítóit/vezetõit illeti, nagyon szeretik hangoztatni, hogy "médiaterror" van, "visszatért a diktatúra". ezeknek az embereknek a politikai szövetségesei, barátai pl. a Magyar Rádió vezetõi, a fõügyész, a PSZÁF-elnök stb., stb. csupa-csupa magas pozíciójú ember.. a Terror Háza pedig több állami támogatást kap, mint bármelyik VALÓDI múzeum, pofátlanul sokat. itt tényleg diktatúra van, meg a nem kormánypárti vélemények zsarnoki elnyomása??

Igen, ez egy dolog, meg amit plastik is írt, h pártatlan körbevezetõt kaptak.. ez tényleg gáz, de ezt ne mossuk már össze a tartalommal.
Lehet, h a te családodat pont nem üldözték, lehet, hogy nem a belvárosban laktatok 3 percre az Andrássy úttól, de az enyém igen, szóval hadd tudjam, h nem kamu az a múzeum...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:32, 12-12-2003 
ujonc

w_mute wrote:
pontosan az ilyen "Erzsébet-hídi tüntetõk" értelmi színvonalához igazították a Terror Háza berendezését, az effekteket, amiket félelmetesnek szántak, de kb. nevetségesek.

Ez meg olyan, mintha én röhögnék az auschwitzi gázkamrák illusztrációin, mert nem éltem át és nem tudom milyen volt...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:54, 12-12-2003 
poszthumusz

fsob wrote:
w_mute wrote:
ami pedig a múzeum alapítóit/vezetőit illeti, nagyon szeretik hangoztatni, hogy "médiaterror" van, "visszatért a diktatúra". ezeknek az embereknek a politikai szövetségesei, barátai pl. a Magyar Rádió vezetői, a főügyész, a PSZÁF-elnök stb., stb. csupa-csupa magas pozíciójú ember.. a Terror Háza pedig több állami támogatást kap, mint bármelyik VALÓDI múzeum, pofátlanul sokat. itt tényleg diktatúra van, meg a nem kormánypárti vélemények zsarnoki elnyomása??

Igen, ez egy dolog, meg amit plastik is írt, h pártatlan körbevezetőt kaptak.. ez tényleg gáz, de ezt ne mossuk már össze a tartalommal.
Lehet, h a te családodat pont nem üldözték, lehet, hogy nem a belvárosban laktatok 3 percre az Andrássy úttól, de az enyém igen, szóval hadd tudjam, h nem kamu az a múzeum...

a fél-igazság is hazugság..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:56, 12-12-2003 
allnightbreakz

plastik wrote:
fsob wrote:
w_mute wrote:
ami pedig a múzeum alapítóit/vezetőit illeti, nagyon szeretik hangoztatni, hogy "médiaterror" van, "visszatért a diktatúra". ezeknek az embereknek a politikai szövetségesei, barátai pl. a Magyar Rádió vezetői, a főügyész, a PSZÁF-elnök stb., stb. csupa-csupa magas pozíciójú ember.. a Terror Háza pedig több állami támogatást kap, mint bármelyik VALÓDI múzeum, pofátlanul sokat. itt tényleg diktatúra van, meg a nem kormánypárti vélemények zsarnoki elnyomása??

Igen, ez egy dolog, meg amit plastik is írt, h pártatlan körbevezetőt kaptak.. ez tényleg gáz, de ezt ne mossuk már össze a tartalommal.

a fél-igazság is hazugság..

plas TE honnan tod miaz igazság??? (nem kötekedni akarok)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:05, 12-12-2003 
poszthumusz

természetesen nem tudom mi az igazság.de amit ott hallottam és a látottak egy része biztos,hogy távol áll tőle.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:09, 12-12-2003 
partiarc

sztem nagy hülyeség, amit itt egyesek összehordanak.. ha kamu, akkor miért jöhetett létre? ha nem igaz, akkor miért támogatja az állam? ennek a múzeumnak (a modern berendezései miatt is) magasak a költségei..

sztem nem w_mute mondja meg, meg plastik,h mi a frankó..
itt real dolgok vannak, ha hiszitek, ha nem, mindenki eldönti magában. létezik egy kuratórium is, erre nem gondoltatok? na okoskodjatok még egy kicsit, hátha jobban érzitek magatokat..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:13, 12-12-2003 
poszthumusz

ders wrote:
ha kamu, akkor miért jöhetett létre?

elég egyszerű a válasz..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:15, 12-12-2003 
allnightbreakz

plastik wrote:
ders wrote:
ha kamu, akkor miért jöhetett létre?

elég egyszerű a válasz..

látjátok ezért nem politizálok....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:20, 12-12-2003 
poszthumusz

és milyen igazad van! :D
akit érdekel nézze meg.
itt a vége .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:21, 12-12-2003 
poszthumusz

.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:31, 12-12-2003 
ujonc

plastik wrote:
természetesen nem tudom mi az igazság.de amit ott hallottam és a látottak egy része biztos,hogy távol áll tõle.

Na, de konkrétan mi az, amit nem tartasz valósnak? Erre kiváncsi lennék.

Funkbwoy: ha jól értettem ders válaszolt a kérdésedre, akkor én nem írok ide neveket. Bár Körmös Bauert mégis. :) Õt sokan ismerhetnék..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:56, 12-12-2003 
droid

ders wrote:
sztem nagy hülyeség, amit itt egyesek összehordanak.. ha kamu, akkor miért jöhetett létre? ha nem igaz, akkor miért támogatja az állam? ennek a múzeumnak (a modern berendezései miatt is) magasak a költségei..

sztem nem w_mute mondja meg, meg plastik,h mi a frankó..
itt real dolgok vannak, ha hiszitek, ha nem, mindenki eldönti magában. létezik egy kuratórium is, erre nem gondoltatok? na okoskodjatok még egy kicsit, hátha jobban érzitek magatokat..

nyilván nem az a kamu, hogy ÁVH volt Magyarországon meg terror meg diktatúra. ezek tények. de maga a Terror Háza nagyon szelektíven mutat be fél-igazságokat (ahogy plastik is jól megmondta), egyértelműen manipulatív szándékkal. nem az a kamu, amiről elvileg szól, hanem az a kamu, ahogyan megvalósították! ez egy nagyon fontos dolog, a múlt, a történelem feldolgozása meg minden, az is fontos, hogy minél pontosabban megismerjük a 40éves kommunista diktatúrát, de a Terror Háza kb a szellemvasút színvonalára süllyeszti a történelmet (aki járt már ott, az láthatta), és ilyen módon ők valójában visszaélnek a diktatúra áldozatainak emlékével, hogy a mindenkori politikai baloldalt lejárassák. de szívük joga! én egyáltalán nem akarom védeni a baloldalt, vagy kissebbíteni a kommunizmus bűneit. LEGYEN ilyen "múzeum", ha az emberek így akarják hülyíteni magukat. de ne állami pénzből! én visszafizettetném velük azt, amit eddig az állam rájuk költött.

ders:
"ha kamu, akkor miért jöhetett létre? ha nem igaz, akkor miért támogatja az állam? ennek a múzeumnak (a modern berendezései miatt is) magasak a költségei.. "
"létezik egy kuratórium is, erre nem gondoltatok?"

hogy kérdezhetsz ilyeneket?! :lol: te vagy nagyon naiv lehetsz, vagy pedig igazán kifinomult humorérzéked van, és most csak oltasz minket! (bár szerintem az első verzió)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:58, 12-12-2003 
droid

fsob wrote:
w_mute wrote:

Ez meg olyan, mintha én röhögnék az auschwitzi gázkamrák illusztrációin, mert nem éltem át és nem tudom milyen volt...

van egy kis különbség:
Auschwitzból nem csináltak múzeumnak álcázott szellemvasutat, az Andrássy út 60.-ból meg igen..
nem is olyan kis különbség!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:01, 13-12-2003 
droid

fsob wrote:
w_mute wrote:

a családom tényleg nem lakott 3 percre az Andrássy úttól, de az én családomból is volt, akit politikai okok miatt odavittek. ettől még tudom, hogy kamu az a múzeum..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:04, 13-12-2003 
pokemon

sztem most kéne pontot tenni az egész témára,mert SEMMI értelme.

ezt már tudhatnánk az elmúlt évek tapasztalataiból,hogy meggyőzni egymást úgysem tudjuk, csak összeveszés és anyázás lesz a vége...mi értelme?????...semmi...mindenki máshogy gondolkozik...és ezt el kell fogadnia MINDKÉT álláspontot képviselőnek... vkinek tetszik a terrorháza, vkinek nem...én személy szerint még nem voltam,nem is nagyon érdekel, de ebből politikai jellegű vitát nyitni nem érdemes....zsákutca....
az emberek "hitéből" áttéríteni őket úgysem lehet,és tényleg nincs értelme...
én kb ezeket a dolgokat a valláshoz tudnám hasonlítani...(de ez az én személyes véleményem)

és tudom,h itt most nem arról volt szó,mint amit én leírtam,csak olvasva az előzőket...ez jutott eszembe...

szóval písz yo mindenkinek!! :hippi: :hippy2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:12, 13-12-2003 
ujonc

w_mute wrote:
van egy kis különbség:
Auschwitzból nem csináltak múzeumnak álcázott szellemvasutat,

Dehogynem! Auschwitzból is ilyen látogatót sokkoló kiállítást csináltak.
Az, h a TH minimál szinten interaktívabb, az miért gáz? Elsõre az jut eszembe, h pl. egy kis fogdában folyamatosan csöpögött a víz, mert ez hosszú távon eléggé megzakkantja az oda bezárt embert (ha jól tudom, ezt nyilsok-ávósok egyaránt csinálták). Ezt megcsinálták úgy, h a fogdából tényleg csöpögõ víz hangja hallatszik. Ez miért problámás, miért ferdítés, vagy akármi???

Úgy érzem, mégis csak az a fõ problémátok, h sokkal többet foglalkoznak a komm. dikatatúrával, mint a nyilassal. Ezen valóban lehet vitatkozni, h ez így nem igazságos. Én annyi igazságot látok ebben, hogy a valóságban is ilyen arányokban volt Magyarországon a két diktatúra idõtartama & okozott nyomora. De ettõl még nem lehet hazugságnak nevezni a kiállított dolgokat, max. elfogultnak.

Rude: én is ezt próbálom elõvezetni, h ne azért legyen a terr. háza jó/rossz, mert fideszes.
Az egy másik kivetnivaló, h milyen pénzekbõl készült. Ezt szintén lehet igazságtalannak tartani, de szintén nem a tartalmával függ össze.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:36, 13-12-2003 
pokemon

rude wrote:

szóval písz yo mindenkinek!! :hippi: :hippy2:

:bike:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 114 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]