ismét egy cikk a mai metroból
Halló...DJ Nadia
--------------------------------------------------------------------------------
A női lemezlovasok egyik képviselője
Március 20-án a budapesti A38-as állóhajón rendezik meg az első olyan találkozót, ahol hazánk női DJ-i együtt lépnek fel. A balett és a modell szakma nőies világa után hogyan kerültél a füstös éjszakai életbe? Tulajdonképpen egy érzelmi csalódás vezetett az éjszakai világba. Csalódtam egy olyan emberben, aki egyébként a hangok keverője, azaz DJ. A családomban mondhatni, hogy én voltam a fekete bárány. Évekkel ezelőtt, amikor megvettem a két lemezjátszót és elkezdtem zenét keverni, akkor még csak bizonyítani akartam a szeretteimnek, ma már úgy érzem, hogy ez a hivatásom.Miért nem használod az eredeti neved? Egyszerűen csak azért, mert nagyon nem szeretem, főként a keresztnevemet. Egy kedves barátom nevezett el Nadiának és hip-hop DJ-ként már négy éve így ismernek. Magyarországon ritka jelenség, hogy ebben a szakmában nőkkel találkozzon a közönség. Mi az, ami megfogott ebben? Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy miközben a közönségnek játszom, a zenét a saját hangulatomhoz keverhetem.Valójában ahhoz, hogy valaki igazán jó zenei keverő legyen, rengeteg trükköt kell elsajátítania. A számtalan lehetőség közül most éppen a szkreccselést igyekszem megtanulni. Ezt a műfajt egyébként hazánkban még női előadótól nem lehetett hallani. Ennek az a lényege, hogy minél finomabban, lágyabban kell a lemezt megérinteni ahhoz, hogy igazán különleges hangok szólaljanak meg.
Barsi-Tyukodi Adrienn