Igazából anélkül, hogy sértődést generálnék a szervezőkben, a jegyárakról jutott eszembe, hogy azért nagyon nagy a kockázat sztem ebben a buliban.
Jegy: 8000 - 10.000. Azt alapból le kell szögezni, hogy ilyen nevekért abszolut méltányos, ez alap.
De a szervezői érvelés valahogy úgy hangozhat: ha a partyzók kifizetnek 3e-4e pénzt egy "1 headlineres" buliért, legyen az Progression Sessions Bukem, Nowsound Ed Rush, Cinetrip vagy Blade Andy C buli, akkor nyilván 8-10e egy ilyen buliért ahol 1 este van 5 olyan név, akik külön-külön megérnének egy bulit, nem lehet gond.
Csak sztem a para ott van: hogy bár tökéletesen igaz a fenti állítás, sőt, értékében nem 2x kap többet az ember mondjuk egy Chemical+Groove Armada+Freeland+Hybrid estén, hanem sokkal de sokkal többször, a "szokott" 3-4ezres belépő szerintem az abszolut felső határ.
Ergo tudom, hogy a Gluglu konstellációért, ha mondjuk egy fél év alatt jönnek el a fellépők, kifizetnék x alkalommal is szokásosan magas belépőt, de a 8-10e abszolut értékében egyszeri alkommal (is) magas, mégha ezért egy halom sztárt kap is az ember.
Nem az ördögöt akarom festeni a falra, de szerintem ha valami, akkor ez probléma lehet. Én személy szerint szinte kivétel nélkül kíváncsi vagyok minden fellépőre, akik ráadásul nem csak hogy brutál nagy nevek, de jó érzékkel úgy lettek összeválogatva, hogy vagy még nem voltak korábban még soha Magyarországon, vagy épp valami különlegessel készülnek. Viszont nehezen tudom elképzelni, hogy ennyi pénzt adjak egy két napos fesztiválért. Hiába a racionális érvelés (fellépők számához mérten nagyon megéri), hiába hogy adott esetben ki is tudnám fizetni, nekem egy kicsit sok...
Ettől függetlenül csak üdvözölni lehet, hogy van ilyen kezdeményezés, mint a GluGlu (ezúton is már most grat érte!), és remélem, hogy nem az én érvelésem a helyes, és sikeres is lesz a fesztivál!!! Hajrá!
Na persze az a Groove Armada, az már csak a személyes kötődés miatt is kötelező nekem, úgyhogy csak ott leszek...