L.A.S. wrote:
Fúúúúúú...
Orbitális tehetségtelenség...
Reklámzenék...Voltak, az tény. De ennyi erővel Yonderboi-t is lehetne fikázni, meg mindenkit, aki reklámzenét csinált.
Amúgy igazad van, Grooverider aktuális volt 10 évig, és nem azt mondom, hogy nem kedvelem, mert akkor hazudnék, de az is tény, hogy az utóbbi fellépései igencsak gyengére sikeredtek...
Egyébként meg hiába szidjuk a Faithlesst, vagy Moby-t, azt nem tagadhatjuk le, hogy maradandót alkottak.
Másrészt azt sem értem, hogy mit értesz az elektronikus zenék kispolgáriasítása alatt. Nem tudom miért baj, ha egy elektronikus zenei formáció zenéje szélesebb körben elterjed. És azt sem tudom, hogy miért kell mindenáron ragaszkodni ehhez a "mindenáron underground"-felfogáshoz...
Szerintem Te is örülnél, ha a Te lemezeid és CD-id is olyan számban keltek volna el, mint a CM-é...
Ennyi.
Hozzászólásod egy igazi gyöngyszem. Tulajdonképpen önmagában ki kellene állítani a Sziget bejáratánál, hiszen tökéletesen szemlélteti, hogy miért lehet a magyar emberek torkán minden fost lenyomni. Hidd el: egy-két év múlva már a te kedvenceid fogják elhozni, és te boldog leszel, miközben azt képzeled, végre releváns fellépők vannak ezen a kiváló fesztiválon.
Hadd javítsalak azonban mégis ki néhány ponton:
1. Igen, Yonderboit is lehetne fikázni.
2. A Faithless soha nem alkotott maradandót. Soha. Ez nem olyasmi, amin vitatkozni szokás úri társaságban. Az ő zenéjük az úgynevezett stadiontechno, amelynek közvetlen előde a stadionrock. Tudod, aminek a Scorpions és az Accept volt a két nagy alakja. Nagy, hangos, buta és kulturálisan fejletlen tinédzserek hallgatják.
3. Moby érdekesebb figura, ő legalább az első két lemezén tehetséggel nyúlta a brit rave-producereket. Sajnos időközben próféta lett, Play és 18 című lemezei pontosan Dido munkásságának színvonalán mozognak. Tudod, amit a mamád sem kapcsol ki, ha meghallja a kocsiban.
4. Az elektronikus zenék kispolgáriasítása alatt azt értem, amikor valaki egy izgalmas szubkultúrából gondosan kimos minden izgalmat, és az eredményt ízlésesen, fogyaszthatóan tálalja.
5. Ki ragaszkodik itt mindenáron az undergroundhoz??? Szerintem csak a Pixiest, a Libertines-t, és a Rapture-t kellene elhozni. És hidd el, ezek attól még nem underground együttesejk, hogy nem hallottál róluk.
6. Persze, hogy örülnék, ha annyi példányban kelnének el a lemezeim, mint a CM-é. Asszem neki is állok zenélni tanulni.
Gyerünk, te jössz.