ma voltam a mogyoródi aquarénában, egy kis élménybeszámoló:
jó a helyszín, bár egy ismerős véleményében lehet valami, miszerint a tereprendezés nem az erősségük (egyenlőre a bobcat-ek ott mászkáltak le-föl), mindenesetre tényleg egy élmény.
Bejárat: jó kis beléptető kapujuk van, bár a bejutást az lassítja, hogy ilyen forgókaros elektromechanikus beléptető van, így mielőtt felragasztják a kezedre a karszalagot, le kell olvastatni és aztán fordul el a kar, és enged be a kapun.
Étel-ital: pizza, meg egyéb szokásos büféjellegű vendéglátás, bár nem tudom, hogy gluglu-n a kajaellátást ki fogja biztosítani (mmint helyi személyzet, helyi kínálat, vagy nem), alkoholos italok közül a koktélokról tudok nyilatkozni: műanyag pohárban adják, és én nem ezekkel az összetevőkkel ismertem a kért koktélokat, de mindegy.
Öltözőkabin van, értékmegőrző is.
Röplabda, meg hasonló szárazföldi pálya van.
Medencék, csúszdák: gyakorlatilag 2 olyan medence van, amiben kifejezetten fürödhetsz + egy ún. lassú folyó, amiben szintén áztatják magukat az emberek, a többi három a csúszdák érkezéseként funkcionált, amit miután lecsúsztál, megérkeztél, el kell hagynod.
Mindegyik csúszdán mentem, szerintem 4 nagyon jó csúszda van: ún. Nagy Csobbanás, a Szabadesések, és még valami zöld, kanyargós, föld alatt is haladó kalandcsúszda. Az UFO (nagy szürke) az pont olyan mintha lehúznák az embert a wc-n.
De ezek szerintem úgyis majd egyéni elbírálásban részesülnek a gluglu után.
Az aquarena szomszédsága egyrészt a hungaroring, másrészt vmi golfpályához hasonlító terület, de lehet, hogy még az is hozzá tartozik, lehet az a kemping része, nem tudom.
A helyszín megközelítése egyenlőre nehézkes, a HÉV megálló nem tízpercre van, viszont a vezetőség akar indítani a szünidő első napjától (mikor van az?) az Árpád-hídtól óránként buszokat. Gondolom pl hajnali 2-kor ez nem fog az Árpád-híd és Mogyoród között ingázni, de megemlítettem.
Összességében elég jó, 2 napig elég szórakoztató lesz.
Hát kb ennyi.