Hello Kedves Mindenki!
Sikerült lehúznom a nyetről az SP2-t, és azon lendületből telepítettem is. Az alap gép így nézett ki (csak nagyvonalakban

)):
nForce2-es alaplap, tuning AMD proc, rakat vinyó, DVD-ROM, DVD-RW, szünetmentes táp, Thrustmaster F1 kormány (force feedback), 2db gamepad, Saitek force feedback egér, 19" monitor, GefFX 5900XT vidkártya, SP1-es winxp.
Először upgrade-del próbálkoztam. telepítéssel semmi gáz nem volt, azt leszámítva, hogy nem kapkodja el... fogalmazhatunk úgy is, hogy lassú, mint csiga az akácerdőben...

de fentvan. upgrade-ről lévén szó, nagy dolog

) első körben a tűzfalat néztem meg, ami alapból maximális érzékenységre van állítva. Kikapcsolni a "Control Panel -> Security Center -> Firewall" alatt lehet. a szívásokról majd később...
Tehát fent volt. Az első dolog, ami szembeötlött, hogy veszettül lelassult a gép. Az ablakok megnyitásától kezdve a 3D-s teljesítményig (3DMark2001SE ~15000 pontról ~11000 pontra esett vissza). Az első döbbenetből magamhoztérve megpróbáltam eltávolítani. Az SP2 beépített remover-je hibás (nem is kicsit), de ez csak a törlés közben derült ki. Újraindítások tömkelege, különböző kékhalálok következtek (a SATA drivertől a kernel32.dll-ig terjedt a kékhalál oka). Reinstall...

Amíg még rendesen működött, összepakoltam egy slipstream CD-t (xp install közben felrakja az SP2-t is).
Install kész, sebesség rendben, frissítések megvannak. Netezzünk! Böngészés sebessége OK (512/128kbps ADSL), a letöltés viszont 8-9KB/s a normál 64-68KB/s helyett... Első körben tűzfal lelő, nem használt. Kiderült az okosság... A Local Area Connection tulajdonságainál "nem volt bepipálva" a Client for Microsoft Networks. Pipa be, minden OK. Próbából kivettem a pipát, FTP letöltés visszaesett...

( Béka lenyelve, így állok hozzá.
Elkezdtem telepíteni a progikat. 3DMark03 és az Ace Mega CodecPack 5.93 telepítője olyan gyönyörű "Critical Error"-ral szállt el, hogy öröm volt nézni

(5.01 Ace hibátlanul felment...)
Jött a 2 Force Feedback-es eszköz telepítése. Mindkettő ment alapból jól, csak FF nem volt, ehhez kell a driver. Egéré fel, Jedi Academy elindít, kékhalál... Grrrr! Restart után újra megpróbáltam. Megy, csak az egér FF-je nincs sehol. Próbából felraktam a kormány driverét. EA Sports F1 99-2002 elindít, kormány OK, FF sehol... (megjegyzések elkerülése végett: mindkét programban engedélyezve volt az FF...

).
Netes játék teszt, Battlefield 1942-vel. Akár Woodoo táncot is járhattam, nem volt hajlandó csatlakozni egyetlen szerverre sem, pedig tűzfal kikapcs, játék eredeti, úgyhogy a serialja is rendben volt.
Gondoltam kódolok egy keveset. Microsoft Visual Studio .net Enterprise Architect felrak, VB .net elindít. Ha be volt a tűfal kapcsolva, kb 2-3 perc után notóriusan szétfagyott. Ha firewallt kikapcsoltam, akkor a kód fordításakor szállt el...
Ezek után elegem lett az SP2-ből...

((
Most SP1 van fent, és minden megy, mint annak a rendje.
Sajnálom azt az 1óra 10 percet, míg letöltődött... Nem javaslom senkinek, aki játszik, vagy kódol. Office-hoz talán jó!