i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 15:49, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 297 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:06, 19-08-2004 
ujonc

Enis beszallnek: nagyon tetszett a "koncert", pontosan azt kaptam, amit vartam. Bar a tomeg, a lokdosodes es a folyamatos pofazas tenyleg lehuzo volt, bar lehet, hogy csak rossz helyen alltam. Mindenki rajtunk keresztul probalt elorebb/hatrebb jutni, raadasul beallt mogenk egy irto ertelmes tarsasag, akik folyamatosan fikaztak a zenet. Ez meg nem is lett volna baj, o dolguk, ha nem tetszik, de ezt eleg gaz stilusban adtak elo...

Az albumrol: tenyleg teljesen mas, mint az eddigiek, de ez abszolut nem baj sztem. En sokkal tobbre tartom azokat a producereket, akik ennyi ev utan is kepesek megujulni, mint azokat, akik kitalalnak egy "hangzast" maguknak, es azt eroltetik, amig birjak. Persze ebben benne van, hogy nem fog tetszeni mindenkinek, csalodnak, mint ahogy Krcsko is. A sikongatas tenyleg neha erdekes volt, de ahogy en eszrevettem, akkor hordult fel a tomeg, amikor egy ismerosebb track kerult fel a lemezjaccora. Ez pedig talan bizonyitja, hogy a tobbseg tenyleg hallotta mar az albumot (mp3letoltok brrr :roll: ), es tenyleg azert voltak ott, mert szeretik krusht. Hangsulyozom, a tobbseg...

Meg akartam valamit irni de nem jut eszembe, majd kesobb :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:11, 19-08-2004 
partiarc

kevin ez egy fórum csupán, nem szaksajtó. az emberek a véleményüket írják le, miért vársz kritikát, indoklásokat ?

(btw. a szaksajtó kritikái is magánvélemény végülis, nem?)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:18, 19-08-2004 
chi recordings

igazad van. ez az egész szópárbaj nem a zenei hozzáértésről szólt, hanem arról, hogy ha megbánt az ember egy másik csoportot (tetszik<>nemtetszik) akkor legalább indokolja meg hogy azok tudjanak tanulni belőle. ;) ez inkább etikai kérdés és nem szaksajtó/forum függő... nade inkább csöndben maradok... :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:20, 19-08-2004 
son of nitrous

Kevin wrote:
nem feltételeztem én rólad semmit ... de a zenei kompetenciád alátámasztása érdekében valami nyomósabb indokot jelölj meg legközelebb a 12 évnél sztem :) Illetve esetleg ne azokat fikázd akiknek tetszett, hanem írd le, hogy mi is volt a baj igazából a produkcióval azon túl, hogy neked nem jött be. Miért annyiban merül ki a kritikád, hogy neked nem tetszik valami (ez ugye nem nevezhető kritikának).

na itt kevin elmondta h mi is van. (vagyis h én mit akartam ;) )

tehát nekem se az volt a bajom h neked nem tetszik (ez teljesen szabad dolog ugye), csak nemtudom h azért mert nekem tetszett miért vagyok fasz?

na mind1

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:23, 19-08-2004 
droid

judge wrote:
(mp3letoltok brrr :roll: )

sztm inkabb mp3letoltok, mintha senki nem ismeri az albumot

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:24, 19-08-2004 
chi recordings

OnTopic: Egyébként eszméletlen amilyen atmoszféra körüllengi Krusht, egy távolkeleti erdőben éreztem magam, amint éppen fiatal kezdő karatélyosként keresem az idős mestert, hogy utána évekig tanítson. :) a kalapemelgetés kiraly is volt :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:25, 19-08-2004 
droid

axs50 wrote:
judge wrote:
(mp3letoltok brrr :roll: )

sztm inkabb mp3letoltok, mintha senki nem ismeri az albumot

sztm inkabb mp3letoltok, minthogy senki ne ismerje az albumot.

amugy miert nincs az edit funkcio engedelyezve?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:29, 19-08-2004 
droid

MidLow wrote:
Krcsko wrote:
Ám legyen...

Én vagyok az elit sznobfasz, mert meg mertem kockáztatni, hogy ez nem volt jó (nekem), és csak a "vellnón szupasztar" által gerjesztett tömeghisztéria miatt kapott mindenki sikítógörcsöt.

Rohadjak meg, de biztos vagyok benne, hogy ha előpattant volna valahonnan Baranyából egy 19 éves senki, aki valahogy lehetőséget kapott a jóélettől (ebben az esetben a szervezőktől) arra, hogy együtt játszoni ezzel a fickóval, és tak-ra pontosan ezt adták volna elő, akkor egy kurva mukkot nem szólt volna senki, hanem unottan elment volna egy sörért, addig amíg az est fénypontja meg nem érkezik.

De mindegy, mert én is, meg ti is csak a saját véleményünket szajkózzuk, meggyőzés úgyse lesz ebből.

Písz

tehát nekem se az volt a bajom h neked nem tetszik (ez teljesen szabad dolog ugye), csak nemtudom h azért mert nekem tetszett miért vagyok fasz?

na mind1

Nem a lefaszozásról van szó. Mégcsak nem is a meggyőzésről. Akinek tetszett, annak tetszett, akinek meg nem, hát úgyis jó. Erről nem is lehet/nem is kell meggyőzni a másikat. Sőt, még különösebben érvelni sem kell. Ez egy fórum, nem? Mindenki leírja véleményét, adott esetben van egy párbeszéd, és kész.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:31, 19-08-2004 
droid

Kevin wrote:
OnTopic: Egyébként eszméletlen amilyen atmoszféra körüllengi Krusht, egy távolkeleti erdőben éreztem magam, amint éppen fiatal kezdő karatélyosként keresem az idős mestert, hogy utána évekig tanítson. :) a kalapemelgetés kiraly is volt :D

nagyon jo hasonlat. es a vizual is nagyon el volt talalva, sokat hozzatett a dologhoz.

meg nekem az tetszett, mikor bemutatta a "pikulast": "SHUZAN MORITA!" es utana halkan zarojelben azert o is bemutatkozott (krush)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:32, 19-08-2004 
axs50 wrote:
meg nekem az tetszett, mikor bemutatta a "pikulast": "SHUZAN MORITA!" es utana halkan zarojelben azert o is bemutatkozott (krush)

nagy pillanat volt

Post subject:
PostPosted: 17:49, 19-08-2004 

Kevin wrote:
A Chi-nek nemtom mi köze ehhez, egyébként úgy értékelsz ahogy akarsz, továbbra sem tudom mi köze a 12 év "elektronikuszene" -hallgatásnak ahhoz, hogy megítélhess valamit. Én pl X éve hallgatok zenét, de amint X+1 évhez érek, egyre több a kérdés, egyre kevésbé gondolom, hogy tudom a tutit! :)

Nem muszáj zenésznek lenni, klasszikus zenéhez sem kell érteni, márcsak azért sem, mert igazából nincs klasszikus és elektronikus zene, csak zene. De ezt hagyjuk... a zenei szaksajtó véleménye érdekel-e? szerinted? Persze jó érzés ha jót írnak az ember munkáiról, de sokkal kritikusabb vagyok azokkal szemben, mint a véleményalkotók, tehát általában én kevesebbre tartom azokat, mint a véleményalkotók. :)
Akiknek a véleménye érdekel, az azért van mert ők nem szcénáról, 12 évről, elektronikus zenéről beszélnek, mert ez az egész lényegtelen, csak máz egy régebben művészi kifejezésként, de mára csak "underground" néven futó minishowbizniszként működő IZÉn, aminek ha részei vagyunk, legalább ne akarjunk úgy tenni, mintha nem lennénk azok.

nem feltételeztem én rólad semmit ... de a zenei kompetenciád alátámasztása érdekében valami nyomósabb indokot jelölj meg legközelebb a 12 évnél sztem :) Illetve esetleg ne azokat fikázd akiknek tetszett, hanem írd le, hogy mi is volt a baj igazából a produkcióval azon túl, hogy neked nem jött be. Miért annyiban merül ki a kritikád, hogy neked nem tetszik valami (ez ugye nem nevezhető kritikának).

Látszik, hogy alapból másként gondolkozunk a zenéről, illetve a "hozzáértésről" (utálom ezt a kifejezést), ezért a válaszod egy részére nem is reagálok, mert felesleges vitának tartom. A kedvedért viszont leírom, hogy mi az, ami NEKEM nem tetszett a dologban, aztán lehet savazni tovább.

Mint már többször említettem, ahogy indult a dolog, az nagyon rendben volt. Ott álltam, mosolyogtam, becsukott szemmel bólogattam. És akkor jött az öreg. Zene lehúz, örömködés stb. És akkor elindult valami - SZÁMOMRA - olyan...nem is találom a megfelelő szót...megvan - olcsó hangzású dolog, amitől szó szerint visszazuhantam a valóságba. Már írtam, de most is csak azt tudom mondani, hogy harmadvonalbeli chill-out hangzást kaptam, amit az RTL-en a Survivor "érzelmesebb" részei alá vágnak be előszeretettel a szerkesztők, pálmafák, fehér homok és Stohl Buci szomorú szemei alá. Olcsó. Ez a jó kifejezés. Már csak az hiányzott, hogy egy szép kongaszóló fusson az egész alatt. Egyszerűen nem tud bennem megmozgatni semmit egy olyan trükk, hogy a folyamatosan emelkedő elektronikus alap hatását megpróbálja megsokszorozni egy folyamatosan emelkedő max 3 hanggal operáló fúvóssal.

Nagyon nagyon olcsó, elcsépelt hangzása volt annak a blokknak. És amikor lement az arc, megint mintha pattintott volna valamit, jött az a mély, nyakrángató dolog, ami egyből eltekeri a fejed.

Nekem ez volt a Krush és asszem ennél többet nem is ér meg. Azt értsd meg, hogy ha ilyet akarok hallani, akkor bemegyek a Tescoba és veszek egy Chill Out Voices válogatást, amin 15 számból 14-től ezt kapom+az intro.

Ha valami különlegeset akarok hallani, akkor visszamegyek az időben és beülök a Planetáriumba....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:00, 19-08-2004 
son of nitrous

krcsko
erre én most csak azért nem tudok igazán mit mondani, mert sose hallgattam tesco gazdaságos chill outot, és survivort se néztem soha.

amúgy ha az rtl-en ilyen szintu zene lenne egy bármilyen valóságshow alatt, az nem is magyarország lenne 8)

na mind1

télleg mindenki elmondott mindent, én megértem neked nem tetszett, szerintem meg ok volt, csak ne akard elmondani rólam (ugyh nem is ismersz) h mennyire vagyok sznob, és csak azért kiabáltam mert a többiek is...

ja és amugy én nagyon nagyon nagyon sokat tapsoltam, mert szerintem megérdemelte(ték).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:16, 19-08-2004 
droid

Krcsko wrote:
Már írtam, de most is csak azt tudom mondani, hogy harmadvonalbeli chill-out hangzást kaptam, amit az RTL-en a Survivor "érzelmesebb" részei alá vágnak be előszeretettel a szerkesztők, pálmafák, fehér homok és Stohl Buci szomorú szemei alá. Olcsó. Ez a jó kifejezés.

en teljes mertekben toleralom az eloadasrol alkotott velemenyedet...de azert nem kene tulzasokba esni..szerintem nem erdemli meg ez a produkcio hogy ilyen olcso hasonlatokkal -mint amilyeneket a kek mezoben talalhatunk- minositsd.... :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:16, 19-08-2004 
metalhead

csak halkan kérdezném, hogy lehet azzal a hangszerrel más hangzást is csinálni mint chill?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:17, 19-08-2004 
bladerunnaz

just4fun wrote:
csak halkan kérdezném, hogy lehet azzal a hangszerrel más hangzást is csinálni mint chill?

rakell kotni egy torzitot

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:19, 19-08-2004 
zee german

axs50 wrote:
amugy miert nincs az edit funkcio engedelyezve?

mert egy ido utan senki nem ertene mire szolt be/szolt vissza

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:37, 19-08-2004 
black hoe rec.

Én is csatlakoznék azokhoz, akiknek tetszett, amit látott, hallott tegnap. Bizony, én is tapsoltam jó sokszor, mert megérdemelték. A chillesebb blokkal szerintem nem volt semmi gond. Üldögélve talán jobban élveztük volna, mert ott álldogálva nagyon elfáradtam a végére. A Kemurira én is elmosolyodtam. Az utolsó pár perc pedig leírhatatlan volt!

Köszönet a szervezőknek, hogy immáron másodszor élvezhettünk Krush-szettet élőben!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:27, 19-08-2004 
original nuttah

nekünk is tetszett.
biztos, hogy túl van misztifikálva ez a Krush-történet, de ez gyakran előfordul olyan előadókkal, akik ilyen messziről érkeznek ilyen ritkán...
akiknek nem tetszett, azokat meg sajnálom, de nem hiszem, hogy létezik olyan előadó, akinek a produkciója mindig mindenkinek bejön. :wink:

majd Cam-en lehet folytatni az absztrakt-hiphop további megvitatását...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:09, 20-08-2004 
ujonc

hát voltak érdekes hozzászólások,de azok sztem nem is igazán értik Krush szellemiségének ,zeneiességének a lényegét!
aki meghallgatta az albumot és tudta hogyan kever Krush,az teljesen tisztában lehetett ,h mire számitson!
de sztem ezzel a nagyrészünk igy volt,hiszen nem véletlenül fogyott el a 650jegy!
Én pl nagyon örültem annak,h felkerült a lemezjátszóra pár régebbi darab is (köztük a kedvencem is a Kemuri),de voltak olyanok is amiket még nem hallottam töle. Tényleg vki megtudja mondani mik mentek az az elsö 5-10percben, mert arról lecsusztam sajna...
Mondanom se kell,h én is azokhoz csatlakozom,akik nem tetszett, levoltak nyügözve,vagy épp maguk alá vizeltek ,mert annyira elképeztő volt élöben hallgatni a jakuról a számokat shuzan morita-val egyetemben!!!
viszont csak azt bánom,h nem tudtam személyesen találkozni velük,s váltani 1-2 mondatot,de bizom benne 2006ban újra jön/jönnek :P
big up a szervezőknek,jah és simán megérte a 4ropit!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:51, 20-08-2004 
droid

gene_sequence wrote:
Tényleg vki megtudja mondani mik mentek az az elsö 5-10percben, mert arról lecsusztam sajna...

kill bill ost futyureszos szam (Bernard Hermann - Twisted Nerve) vmi remixevel vette at a lemezjatszokat.... meg is lepodtem ;)
aztan kis hatasszunet, es az Aesop Rockos Kill Switch. Aztan sokminden ismeretlen, Black Nosferatu, Distant Voices talan?, Kemuri, etc.

gene_sequence wrote:
viszont csak azt bánom,h nem tudtam személyesen találkozni velük,s váltani 1-2 mondatot

en azt hittem Krush nem igazan beszel angolul. Legalabbis regen nem tudott (10 eve :D ).

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 297 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]