|
nem csak befolyásoltsággal lehet tenni bármit is a tiszta környezetért. ez egy összetett dolog, nem csak arra kell leszűkíteni, hogy kutyaszar, meg szemét az utcákon. mert egy bundavásárlása is természet rovására megy, mert kilőnek még egy csomó állatot, hogy pótolják azt a bundát, amit megvásároltak.
vagy, csak azértmert kíváncsi vagy milyen íze van egy cápa uszony levesnek, kifogkák szerencsétlen állatot, levágják az uszonyát és visszadobják. szegény állat pedig elpusztul.
de egy város fénnyel, és hanggal is szennyezi a környezetét, ami az ott élő madarak tájékozódását nagyban zavarja.
arról nem is beszélva mennyi barna varangy pusztul el tavasszal, mikor utra kellnek párzáskor, és át kell kelniük pl. egy autópályán. (szerencsére ma már úgy építik az autópályákat, hogy ezt a problémát megpróbálják orvosolni)
csak azzal, hogy én egyedül külön válogatom a szemetet, hetente fél kukányi papírt viszek le újra hsznosítani
a használt olajat, amit sütéshez használok, nem öntöm le a vécén, hanem külön gyűjtöm, és leadom külön, mikor gyűjtés van. de ez vonatkozik az elemkre is.
nem pattanok verdába egyből, ha egy sarokra van elintézni valódolgom, inkább megyek gyalog
azzal, hogy takarékoskodunk az árammal, vízzel azzal isközvetve hozzájárulunk a környezetvédelemhez.
koppenhágában mikor jártam, olyan megoldást láttam, hogy úgy voltak város szerte a kerékpárok, mint nálunk a bevásárlókocsik a bevásárló központokban. y pénzt bedobtál, és vihetted a bringát, és mivel olyan sűrűn voltak ilyen pontok, hogy minden kilométeren belelehetett ütközni, így ahol meguntad a bicózást, ott letudtad adni a bicót, és visszakaptad a pénzt
nem vágom a sok szórólapnak is mi értelme van, amivel teletömik a postaládákat, mert nem olvassa el az emberek 80%-a, az tuti, hanem egyből megy a kukába.
|