i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 09:11, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 280 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:31, 19-09-2004 
impulsecreator.hu

hologroove wrote:
a ló túlsó oldala :

Ökoterroristák
A radikális állatvédők szerint semmi sem indokolhatja az állatkísérleteket
http://www.nol.hu/cikk/331510/

már miért lenne ez a "ló túlsó oldala"???

ökoterror rulz 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:39, 19-09-2004 
metalhead

pff..azert ha sulyos beteg volnal te is szeretnel meggyogyulni nyilvan, nem?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:48, 19-09-2004 
original nuttah

Psure wrote:
pff..azert ha sulyos beteg volnal te is szeretnel meggyogyulni nyilvan, nem?

azert az allatkiserletek nagyresze kozmetikai termekekkel kapcsolatos

marczi szeretne meggyogyulni, de vallalja, hogy budos lesz - cserebe kevesebb nyuszi fog meghalni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:50, 19-09-2004 
metalhead

megegyeztunk. de ertelmes szabalyozast a terrorizmus helyett.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:51, 19-09-2004 
pokemon

Az energiafű :

http://www.nol.hu/cikk/333319/

öltözzön sok pénzből parasztnak!

A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a
másikéra.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:16, 19-09-2004 
original nuttah

blabla wrote:
el wrote:
sentient wrote:
Ugyanez megtehető az autókkal, bár azt még nem próbáltam.
De elvileg, ha az üzemanyagot magnetizálják, mielőtt az égéstérbe kerül, egyforma töltésűek lesznek az üzemanyagmolekulák, ezáltal taszítják egymást. Mivel taszítják egymást több oxigén jut a részecskék közé így tökéletes égés megy végbe, ezáltal nincs káros szennyező anyag, ami a légtérbe jutna... stb... stb...

azért ezen csodálkoznék, ha így lenne... mert különben megoldottad az autógyárak (meg az elemi fizika) évszázados problémáját... (aztán persze lehet, hogy az autógyártók és az üzemanyagforgalmazók súlyos lobbija szőnyeg alá söpri az ilyen megoldásokat)

már rég fel találták a vízzel működő autókat, csak ez a nagy olajcégeknek az útjában van. 1970-ben horváth jános (magyar!) feltaláló már feltalálta a vízautót, az auto belső égésű motorját az hajtotta, hogy a víz hidrogénre, és oxigénre bomlott, ésdurranógáz képződött. mire teljesen kidolgoztas volna a laboratóriumát, nyomtalanul eltűnt. és ez csak egy a sok közül, számtalan ilyen lehet/van

:D

ez oké, de akkor miért nem magnetizál mindenki otthon gázolajat? :wink:

(egyébként a discovery-n hetente van erről valamilyen film...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:21, 19-09-2004 
souljah

"mire teljesen kidolgoztas volna a laboratóriumát, nyomtalanul eltűnt. és ez csak egy a sok közül,"

elég scooby-doo-s

de elég ha csak megveszik a találmányt és elrakják a fiók mélyére

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:32, 20-09-2004 
partiarc

mentalien wrote:
na, úgy látszik nem fogom megtanulni a magnetizálást... :)

Bocsi csak nem tudok minden nap a monitor előtt ülni:
Bizti halottál a kis mágnesgolyókról, amit a mosógépekbe dobnak és tényleg nem kell a calgon, mert tényleg nem lesz vízköves a géped. (ezt tap-ból tom)
Na ilyen kell, csak egy picivel nagyobb, vagy több kicsi a bejövő vezetékre és az egész lakásodban megoldódik a vízkőprobléma. Egy ilyen golyó max. 5000 Ft (de akkor már sokat kérnek) és örökéletű. Ennyit megér sztem, hogy ennyivel is hozzájárulj a környezetvédelemhez, de ha belegondolsz még te jársz jól.
Nekünk a gáz is így működik: telente -8000 gázszámla, mert tökéletesen elég az az amúgy rossz minőségű alacsony fűtőértékű gáz. És, hogy miért nem használja mindenki ezt?
Párszor feltettem magamnak én is a kérdést. Mert én sem szeretem a radikális ökósokat, de ami jó az jó!!!!!
És miért ne tenném könyörgöm, ha tényleg használ? Mert tudom, mert tapasztaltam. Én bizti nem fogom gazdagítani a vegyszergyárakat. :!: :!: 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:35, 20-09-2004 
partiarc

el wrote:
blabla wrote:
el wrote:
sentient wrote:
Ugyanez megtehető az autókkal, bár azt még nem próbáltam.
De elvileg, ha az üzemanyagot magnetizálják, mielőtt az égéstérbe kerül, egyforma töltésűek lesznek az üzemanyagmolekulák, ezáltal taszítják egymást. Mivel taszítják egymást több oxigén jut a részecskék közé így tökéletes égés megy végbe, ezáltal nincs káros szennyező anyag, ami a légtérbe jutna... stb... stb...

azért ezen csodálkoznék, ha így lenne... mert különben megoldottad az autógyárak (meg az elemi fizika) évszázados problémáját... (aztán persze lehet, hogy az autógyártók és az üzemanyagforgalmazók súlyos lobbija szőnyeg alá söpri az ilyen megoldásokat)

már rég fel találták a vízzel működő autókat, csak ez a nagy olajcégeknek az útjában van. 1970-ben horváth jános (magyar!) feltaláló már feltalálta a vízautót, az auto belső égésű motorját az hajtotta, hogy a víz hidrogénre, és oxigénre bomlott, ésdurranógáz képződött. mire teljesen kidolgoztas volna a laboratóriumát, nyomtalanul eltűnt. és ez csak egy a sok közül, számtalan ilyen lehet/van

:D

ez oké, de akkor miért nem magnetizál mindenki otthon gázolajat? :wink:

(egyébként a discovery-n hetente van erről valamilyen film...)

Kb. az emberek nem tudják, hogy van ilyen.
Mert itt se hallott, ahogy elnézem túl sok ember róla.
De akkor felteszem én is a kérdést: miért nem védi mindenki a környezetet???????????????????????????????????????
Kb. ugyanaz a kérdés volt ugye érzed.
Érdekek:
Persze, hogy nem tudsz róla. Kinek jó hogy kevesebbet fizetsz???
Ember gondolkodj mielőtt kérdezel. :wink: 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:42, 20-09-2004 
original nuttah

sentient wrote:
De akkor felteszem én is a kérdést: miért nem védi mindenki a környezetet???????????????????????????????????????
Érdekek:

eh, nem kell mindjárt felfalni... :wink:
három évig dolgoztam egy környezetvédelemmel (is) foglalkozó cégnél, van egy kicsi rálátásom azért egy-két dologra, de ez a magnetizálós dolog egy gyurcsok-alvállalkozás képét vetíti elém... :D
tudom, hogy prosztó vagyok, de ha megdobsz egy-két erre vonatkozó linkkel (nem ártana valami tudományos oldal is, ahol esetleg egy nemzetközi laboratórium visszaigazolta ezt...), akkor nagyon hálás lennék...

e-z

(a calgon dologhoz meg annyit, hogy amíg 600 ft egy fűtőszál a mosógépbe, addig nemtom minek azt egy 1000 ft-os varázsporral védeni... :wink:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:36, 20-09-2004 
partiarc

el wrote:
sentient wrote:
Érdekek:

eh, nem kell mindjárt felfalni... :wink:
három évig dolgoztam egy környezetvédelemmel (is) foglalkozó cégnél, van egy kicsi rálátásom azért egy-két dologra, de ez a magnetizálós dolog egy gyurcsok-alvállalkozás képét vetíti elém... :D
tudom, hogy prosztó vagyok, de ha megdobsz egy-két erre vonatkozó linkkel (nem ártana valami tudományos oldal is, ahol esetleg egy nemzetközi laboratórium visszaigazolta ezt...), akkor nagyon hálás lennék...

e-z

(a calgon dologhoz meg annyit, hogy amíg 600 ft egy fűtőszál a mosógépbe, addig nemtom minek azt egy 1000 ft-os varázsporral védeni... :wink:)

Nem igazán tudnék erről linket dobni neked :lol:
csak ismételni tudom önmagamat: van a mosógépemben golyóbis és csodák csodájára: nem vízkövesedik 2,5 éve a mosógép!!!
De ha neked ez nem elég... (nem elég a szavam) nem tudok mit mondani
kb. ez egy egyszerű mágnes, ami egyenlő töltést ad a részecskéknek ez a hatalmas "csoda" benne.
ehhez hova labor... stb
vagy vegyél egy mágnest és olvasd el a használati utasítását
nem hiszem, hogy az lesz ráírva, hogy a kockázatok és mellékhatások....
egyébként nem vagyok kannibál :lol: :whiteflag:
de azt hiszem hogy ezt láthattad calibre-n
asszem veled taliztam hátul, de javíts ki ha tévedek :hulye: :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:38, 20-09-2004 
partiarc

8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:41, 20-09-2004 
original nuttah

sentient wrote:
Nem igazán tudnék erről linket dobni neked :lol:
csak ismételni tudom önmagamat: van a mosógépemben golyóbis és csodák csodájára: nem vízkövesedik 2,5 éve a mosógép!!!
De ha neked ez nem elég... (nem elég a szavam) nem tudok mit mondani
kb. ez egy egyszerű mágnes, ami egyenlő töltést ad a részecskéknek ez a hatalmas "csoda" benne.
ehhez hova labor... stb
vagy vegyél egy mágnest és olvasd el a használati utasítását
nem hiszem, hogy az lesz ráírva, hogy a kockázatok és mellékhatások....
egyébként nem vagyok kannibál :lol: :whiteflag:
de azt hiszem hogy ezt láthattad calibre-n
asszem veled taliztam hátul, de javíts ki ha tévedek :hulye: :P

én voltam (macskák rulez :D)

és hol lehet ilyet venni?
azért azt remélem vágod, hogy az ember megpróbál utánanézni a részleteknek, mielőtt ötezer forintos vasgolyókat tuszkol a vízvezetékbe/mosógépbe... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:48, 20-09-2004 
partiarc

[quote="el"][/quote]
a vízkő nem csak a fűtőszálra szakosodik...
most ezek után lehet, hogy nem hiszed el, de tényleg nem kötekedni akarok veled, csak ne feltétlenül higgy a reklámoknak, meg az Irigy hónaljmirigy paródiáknak...
ha legközelebb talizunk akkor azért ne verj meg :lol: :lol: :lol:
:idea: viszont van egy jó ötletem: csak hogy lsd komolyan mondom, hogy nem akarlak direkt piszkálni, meghívlak majd vmire a kövi bulin. :randalir:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:51, 20-09-2004 
original nuttah

sentient wrote:
a vízkő nem csak a fűtőszálra szakosodik...
most ezek után lehet, hogy nem hiszed el, de tényleg nem kötekedni akarok veled, csak ne feltétlenül higgy a reklámoknak, meg az Irigy hónaljmirigy paródiáknak...
ha legközelebb talizunk akkor azért ne verj meg :lol: :lol: :lol:
:idea: viszont van egy jó ötletem: csak hogy lsd komolyan mondom, hogy nem akarlak direkt piszkálni, meghívlak majd vmire a kövi bulin. :randalir:

egy percig sem gondoltam, hogy kötekedni akarsz, de ez a magnetizálás komolyan érdekel... szóval, hol lehet ilyen cucchoz jutni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:59, 20-09-2004 
partiarc

Egyébként műanyaggal van bevonva a külseje, úgy kell beledobni simán a dobba. A vízvezetékre kell rátenni mint egy billllincset.
Egyedül a gáznál kell szakembert hívni, mert vissza kell venni a fogyasztást 20%-kal...
És azt inkább ne csináljuk házilag
ugyanez a helyzet az autóknál.
Étted?????????????
de azért örülök, hogy vki egyáltalán ilyen részletesen érdeklődik a témában :taps:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:10, 20-09-2004 
original nuttah

sentient wrote:
Egyébként műanyaggal van bevonva a külseje, úgy kell beledobni simán a dobba. A vízvezetékre kell rátenni mint egy billllincset.
Egyedül a gáznál kell szakembert hívni, mert vissza kell venni a fogyasztást 20%-kal...
És azt inkább ne csináljuk házilag
ugyanez a helyzet az autóknál.
Étted?????????????

értem. tehát a gázszerelőnél biztos van... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:22, 20-09-2004 
partiarc

A gázszerelőnél tuti nincs :lol:
De múltkor egy elég érdekes helyen találkoztam vele: méghozzá OTTÓ katalógusban, ha jól emlékszem...
de láttam már METRO-ban v. AUCHAN-ban vmilyen nagy hyperben...
Nekem ÖKONET-es van term. a drágábbik fajta, mert akkor még csak az volt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:22, 20-09-2004 
ujonc

szerdán hatkor gyertek bringával a műjégpályához, bringás demonstráció az automentes nap alkalmából!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:38, 20-09-2004 
ujonc

mai metroban volt:

Akadályozzuk meg a pusztulásunkat -.
Az emberiség jelenleg nem fenntartható módon tevékenykedik: ahogyan most élünk, termelünk és fogyasztunk, hosszú távon nem folytatható. Nem tartható fenn az erőforrások elhasználásának üteme, a környezet állapotának romlása és a gazdasági egyenlőtlenségek növekedése. A 21. században az emberiség halaszthatatlan feladata az, hogy ezen változtasson. Hosszú ideig úgy látszott, hogy elég a gazdasági fejlődéssel foglalkozni, a további problémákat a fejlődés majd megoldja. Az 1970-es években vált világossá, hogy a fejlődésnek amit sokan azonosítottak a mennyiségi gyarapodással korlátai vannak. Azóta általában fenntartható fejlődésről beszélnek. Az ezredforduló táján fogalmazták meg, hogy helyesebb csak a fenntarthatóságot használni. A fenntarthatóság azt jelenti, hogy biztosítani tudjuk az emberi szükségleteket a jelenben, ugyanakkor képesek vagyunk megőrizni a környezetet és a természeti erőforrásokat a jövendő generációk számára. A cél az emberhez méltó élet, ennek eszköze a gazdaság és feltétele a természet (a környezet) és az erőforrások megőrzése.A fenntarthatósággal azért kell foglalkozni, mert a helyzet kritikussá vált. Az emberiség létszáma 6 milliárdnál nagyobb, aktivitása megsokszorozódott. Margot Wallström, az EU környezettel foglalkozó főbiztosa 2004 márciusában már úgy fogalmazott, hogy a Föld új földtani korszaka kezdődött meg: az Antropocén kor. Ennek alapvető jellemzője, hogy az emberi tevékenység lényeges és néha domináns környezetformáló tényező.A Föld hatodik nagy kihalási időszaka valószínűleg az emberi tevékenység következménye lesz. A földtörténet során soha nem volt még példa a globális változások ilyen komplex rendszerére, amivel most szembesülünk.Az utóbbi évtizedekben nemzetközi egyetértés alakult ki a fenntarthatóság fontosságáról és aktuális feladatairól. Ezt számos nemzetközi konferencia ajánlások formájában is megfogalmazta. Ennek ellenére a Föld környezeti állapota egészében véve tovább romlott, a szegény és gazdag országok közötti különbség és a szegények száma tovább nőtt, az ajánlásokat nem tartották be.Nem elegendő néhány intézkedés vagy néhány kisebb korrekció az ipar, a mezőgazdaság, a közlekedés vagy az energiatermelés jelenlegi működtetésében. Minden ágazat mélyreható átalakítására van szükség annak érdekében, hogy a valós szükségleteket úgy elégíthessük ki, hogy az erőforrásokat,a természet állapotát meg tudjuk őrizni a jövő generációk számára.Az ember és a természet azonos lényegűek, a természet törvényei tartósak, megváltoztathatatlanok. Túlélése érdekében az emberiségnek együtt kell működnie a természettel. Abba kell hagyni a Föld erőforrásainak pazarlását, gyors felélését, és el kell kezdeni egy ésszerű, önmagát megújító működést. Ezt követve az emberi élet még hosszú ideig fennmaradhat. Az emberi életkörülményeket döntően fogja befolyásolni az, hogy mennyit tudunk, és ismereteinket hogyan hasznosítjuk. A környezet védelme nem csupán a természet szépsége és értékei miatt lényeges mindannyiunk számára. Ez életünk feltétele, az emberiség megmaradásának egyetlen esélye.

MESKÓ ATTILA geofizikus, az MTA Geofizikai Tudományos Bizottságának tagja

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 280 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]