mentalien wrote:
ezek a külsőségek vezetnek a híguláshoz, és azokhoz a történésekhez amiket már előbb leírtak
azert ez a higulas jo kis "tyuk vagy tojas?" kerdes

szoval a zene (egy, a dnb kozpontjaban viszont jelenleg uralkodo aga) kezdett el elobb igenyt kiszolgalni ("romlani"), v a "higulo" kozonseg valtotta ki ezt a hatast a zenebol? (filozofikus kerdes, haha)
de tenyleg, annyit kerulgettuk mar ezt a tobben lettek-e, vagy nem kerdest: probaljuk mar meg megbecsulni a hazai szcena letszamat

aktiv bulibajaro kozonseget, otthon zenet hallgatokat, videkieket, akik jarnak bpi bulikra, videkieket, akik megelegednek azzal, amit az otthoni bulikon kapnak (v nincs lehetoseguk a fovarosba menni bulizni), stb...
szerintem valamennyivel tobben lettunk, csak kozben a tobb buli es a helyi videki szinterek beindulasaval jobban szetoszlik a kozonseg (tehat vegeredmenyben _annyival_ megsem lettunk tobben

)
jamamura szadakó wrote:
mikor nyáron kint jártam, a fabricról lemaradtam, úgy tűnik: szerencsére. a klubéletről meg írtam a herbalos party-beszámolóban. valami olyasminek tudnék itthon is örülni.
azert ahogy seasidehair is irta, a fabricot erdemes megnezni - engem abszolut lenyugozott maga a hely, mert ilyen komplexumot itthon nem talalhatsz, es nagyon jol ereztem magam azon a bulin is. es pont azert is el kellett menni, mert visszagondolva viszont meg tudom hozni azokat a kovetkezteteseket, amiket leirtam.
fairman wrote:
Hat, en meg azt mondom, hogy addig vagyunk szerencsesek, amig le ne csap az un. nagykozonseg erre a stilusra is. Mert ha a nagy lemezkiadok ugy akarnak, vagy akarjak, akkor lecsapna, illetve le is fog csapni, ebbe nem nagyon van beleszolasunk...
bar az utobbi megallapitassal - hogy nem lenne beleszolasunk - nem lehet vitazni, ha vki visszatekint a szcena tortenelmen, akkor lathatja, h annyiszor probaltak mar meg a nagykiadok ratenni a kezuket... sot, sokszor meg sikerult is (es aki azt gondolja, hogy a Kosheen-nal kezdodtek a dolgok, annak annyit mondok, h Baby D. ja, es a Virgin, es az al-label Science anno Photeket (!) es Source Directet (!!) adott ki...) mitobb, probalkoztak ellenkezo iranybol, nem dnb producerek altal keszitett, legatyasitott pop-dnbvel (Bomfunk MCs, Puretone, ... kacagjunk), de ha ertek is el (chart/eladasi) sikert, nem voltak (nem negativ) hatassal magara a szcenara. szoval a nagykiadok felfedezik magunknak idorol-idore a dnb-t, de hiaba emlegetik fel a szkeptikusok evek ota ezt a veszelyt, en valahogy tovabbra se latom, h kepesek lennenek "megenni" a stilust.
ja, es azt se felejtsuk el, h angliaban (ugyebar szempontunkbol a meghatarozo ero) egesz mashogy mukodik a pop es a lemezipar. ott ugyanugy latsz warp-os lemezrol plakatot az utcan, mint spice girlst (v mittomen mi megy most helyettuk). egesz mashogy "szocializalodott" ott ilyen szempontbol a vasarlokozonseg, es elegen vannak (v voltak, de ne kanyarodjunk vissza megint az eladasi gondokhoz) ahhoz, h a retegzenet is a top40be emeljek. ez viszont nem fog jelenteni semmit magara a zenere nezve.
azert az oromteli, es ugy latom a donto tobbseg altal nem vitatott megallapitas, hogy magaval a Zenevel igazabol nincs baj: olyan szines most a dnb, hogy mindenki talalhat maganak tetszo hangzast... esetleg csak az a kerdes merulhet fel megint - ami mar felvetodott itt a topicban, de kulonosebb visszhang nelkul maradt -, hogy hosszu tavon vezethet-e ez esetleg a szcena reszekre szakadasahoz? ha mar a temainditasban is egy interjura hivatkoztam, itt egy reszlet egy Knowledge-ban megjelent
Doc Scott interjubol:
Knowledge - Doc Scott wrote:
Throughout this period Doc has still been DJing, of course, and, particularly since he's one of the of DJs who actually plays more overseas than in the UK, he's been able to get a good perspective on how the scene stands as a whole: "The scene in London and southern England is completely different to how it is abroad. There are certain aspects of the UK scene that are worrying. In fact, my main concern going into 2004 is that the music is becoming a little too fast. I've gone on after DJs who are playing at over 190bpm and at 200bpm it becomes gabba. If drum & bass becomes gabba it's not drum & bass anymore. It's dangerous because we're reaching that critical mass point. You can only go so fast, so loud and so hard, and drum & bass is only three or four paces away from that critical mass moment. If you break that barrier you're in very dangerous territory and it could split the scene.
"Drum & bass is strong and it's healthy but it doesn't need a split like there was in the mid-90s. You go on the internet now and you'll see kids moaning about clownstep! At the end of the day, speed is the issue. I like a broad spectrum of music and I like it hard - 31 will always put out hard stuff - but hard and fast aren't the same thing. If DJs think the only way to amp up the crowd is to amp up the tempo, it's a cop-out, it's a cheap thrill."
mondjuk szegeny doki sincs mostanaban a helyzet magaslatan, ugyhogy egyetertek azzal, aki furcsallja ezt pont az o szajabol