Bratwa dolgozatát olvasva el kell ismernem, hogy tájékozatlan vagyok a témában, úgyhogy amíg nem hallgatom meg azokat a zenéket amiket felsorolt (+ high contrast: music is everything, carlito & addiction: perfect combination - kösz Áron

addig jobb ha elkussolok. Hozzászólásommal inkább arra akartam reagálni, hogy túlzásnak tartom, amikor valamilyen irányzat úgy kerül szóba, mint a korábbi hallgathatatlan szemeteket végre valahára leváltó üdvözítő zene (jazzfunkvokál vs zúzda). Oké, már tisztáztuk, hogy senki nem állított ilyet, én reagáltam túl a dolgot.
valdi:
A hangulattalan kalapálás alatt olyan zenéket értek, amiben még véletlenül sincs egyetlen akkord sem, amitől "elszállna" a zene (pl. Optical a legnagyobb zúzásba is tud hangulatot vinni) csak valami ipari jellegű zakatolás az egész. Ez akkor válik kibaszott idegesítővé, amikor egy DJ mondjuk fél órán keresztül nyomatja folyamatosan. Konkrét példát sajnos nemigen tudok mondani, de pl. a Future Cut-nak tuti hogy van néhány ilyen száma. Egyperces segghülye kiállás valami primitív témával, aztán dobok meg sub alá oszt jóvan bazmeg! Ettől a falra tudok mászni.