i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:41, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 90 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:32, 02-11-2004 
droid

jase_from_outer_space_-_do_what_you_want_(jacob_todd_exposure_breaks_mix)

Jacob Todd feat. Kevin Clark - Nothing Is Real (original mix).mp3

jacob_todd - the_metaphysics_of_paper

Medway - Trauma (Jacob Todd's Bodycount Mix)

ez néhány zene, amit érdemes csekkolni..ügyes gyerek ez a Jacob Todd.

szerintem
a legkomolyabb albumok ebben a stílusban: Sasha - Airdrawndagger és Digweed - MMII. ez utóbbi a legtökéletesebb ötvözete a break-nek és a house-nak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:35, 02-11-2004 
droid

Sasha - Bloodlock (Jacob Todd remix)

8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:43, 02-11-2004 
droid

Grasshop wrote:
, a proggy arcok verfrissitest vartak es talan talaltak is egy szikranyi idore a tortekben, de ez nem valtoztat a tenyen, hogy egy hangzascentrikus, iszonyatos sablonokkal es sallangokkal teli dologrol van szo - ezzel lehet, h megosztom itt a kozvelemenyt ;)

uff

a "proggy arcok" számára ez a break nem vérfrissítés volt, az ő zenéjüknek mindig is része volt ez a fajta tört ütem, és ez a fajta hangzás. Sasha már 1989-ben játszott ilyesmi (persze sokkal kezdetlegesebb) breakbeat-et, mint ezek. a "proghouse"-nak mindig is szerves része volt a break. szóval, az nem egészen igaz, hogy azért kezdenek most ütemeket törni, mert már nem tudnak mit kitalálni, és nekik ez új lenne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:03, 02-11-2004 
souljah

sasha_and_digweed_-_delta_heavy_2 - ezt hallotta már vki :?:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:06, 02-11-2004 
droid

frEsH` wrote:

ez a 2004-es WMC-s mix

nagyon jó, csak sajnos alig van benne basszus (legalábbis a soulseek-en elérhető kópia elég gyenge minőség)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:13, 02-11-2004 
partiarc

szerintem meg hallgassatok mindent, ne csak breaket, főleg ne csak a break egy irányzatát.
ezt azoknak a "kezdőknek" (bocs) mondom, mint pl a topic kezdeményezője, aki segítséget kér. Mindenben találhatsz neked tetsző zenét, még olyanban is amit általában rühellsz, ezen szoktam a legjobban meglepődni. szerintem a legrosszabb amit az emberek tehetnek (és tesznek is általában), hogy kiválasztják, hogy nekik ez a hangzás (stílus, előadó, dj, akármi) tetszik, oszt jólvan.
persze lehet fő irányvonal, meg minden, meg biztos vannak sokan akik frankón tudják h nekik mi is kell, de én megőrülnék ha ki kéne választanom valamit és onnantól kezdve csak azt hallgathatnám/játszhatnám. Ha egy hétig a kocsiban csak rockzenét van kedem hallgatni akkor kétszer olyan jó utána betenni egy breakmixet, vagy valami hip-hopot. A baj az h sokan előre tudják h mit akarnak egy bulin, és ha nem konkrétan az szól akkor már nem is érdekli őket, hogy egyáltalán amit hallanak az jó vagy nem jó. Már azért is meg kell küzdeni egy break bulin hogy felrakhass egy olyat aminek teszem azt nem tört az üteme (nevezzük gyűjtőfogalomként house-nak). Szóval keress zenét hallgasd meg és döntsd el tetszik-e. Hogy hogy hívják az kibaszottul mindegy, sőt az is kibaszottul mindegy hogy "underground" zenéről van-e szó, ilyen ugyanis nem létezik, csak underground hozzáállás.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:17, 02-11-2004 
souljah

w_mute wrote:
frEsH` wrote:

ez a 2004-es WMC-s mix

nagyon jó, csak sajnos alig van benne basszus (legalábbis a soulseek-en elérhető kópia elég gyenge minőség)

sasha_and_digweed_-_delta_heavy_2_wmc-promo-cd-2004-bpm_house - nekem ez van meg!

Tényleg nagyon zsír mikc és kurva sok benne a tört zene...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:21, 02-11-2004 
chi recordings

Jóbeszísz Karessz! ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:22, 02-11-2004 
souljah

erká wrote:
... Ha egy hétig a kocsiban csak rockzenét van kedem hallgatni akkor kétszer olyan jó utána betenni egy breakmixet, vagy valami hip-hopot...

WORD!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:31, 02-11-2004 
ujonc

hja, rk hez rájt
.
.
magasrol le van tojva, hogy honnan jon a zene, a lenyeg az, hogy eltalal vagy nem....
.
egyebkent deep house-ban timewriter a mogul nekem, a jigsaw pieces es az audio diary of a lonely sailorman cimu lp-k mindent visznek.... a srac bassface sasha different faces-en is besegitett vagy hat notaban, de mondjuk marcel elso albuman is kozremukodott.......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:13, 02-11-2004 
breakbeat.hu

w_mute wrote:
a "proghouse"-nak mindig is szerves része volt a break. szóval, az nem egészen igaz, hogy azért kezdenek most ütemeket törni, mert már nem tudnak mit kitalálni, és nekik ez új lenne

OK, elfogadom, h resze volt. De akkor is egy utkereseskent ertelmezem. Nem ugy ertve, h direkt fuziot kepeztek egy masik "stilussal", hanem a ritmuskepletek varialasaval a hangzas uj iranyait kerestek. Mind1 mi hatott mire elobb, ugysem szamit :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:19, 02-11-2004 
piper

Grasshop wrote:
w_mute wrote:
a "proghouse"-nak mindig is szerves része volt a break. szóval, az nem egészen igaz, hogy azért kezdenek most ütemeket törni, mert már nem tudnak mit kitalálni, és nekik ez új lenne

OK, elfogadom, h resze volt. De akkor is egy utkereseskent ertelmezem. Nem ugy ertve, h direkt fuziot kepeztek egy masik "stilussal", hanem a ritmuskepletek varialasaval a hangzas uj iranyait kerestek. Mind1 mi hatott mire elobb, ugysem szamit :)

a proghaznak max a break ritmuskeplet volt resze mindig is... azon tul kb. semmi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:27, 02-11-2004 
ujonc

kerdes, hogy van-e egyaltalan olyan stilus, hogy proghaz.
merthogy amire ramondjak, abban semmi kiserleti nincsen

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:34, 02-11-2004 
piper

sergio wrote:

no igen... ott a pont 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:57, 02-11-2004 
droid

sergio wrote:

na igen, sokan így gondolják..

csakhogy ez egy nagyon tág fogalom, nagyon sokféle zenét sorolnak ebbe a skatulyába. van sok lélektelen, sematikus, unalmas futószalag-zene, és vannak nagyon laza újító arcok, akik nagyon is mutatják az utat az új hangzások felé.

Lee Burridge, James Holden, James Zabiela, Nathan Fake, hogy csak egy párat említsek, ők például nagyon is kísérletező kedvűek, szerintem érdemes lenne belehallgatnod egy-két mixbe.

a drum'n'bass-en belül is van egy csomó alstílus, ugyanilyen a 'progház' is. ha én mondjuk egyáltalán nem ismerném a drum'n'bass-t, és valaki adna nekem egy Rascal & Klone meg egy Baron cédét, akkor azt mondanám, hogy a dnb az buta szar zene, és nem igazán progresszív. de ezt csak azért mondanám, mert nem ismerném a jóféle dnb-t. ezzel csak azt akarom mondani, hogy valószínűleg csak felületesen ismered a progresszív stílust, és nem ismered a jó oldalát. de minden stílusban van szar és van előremutató is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:58, 02-11-2004 
droid

'G' wrote:
a proghaznak max a break ritmuskeplet volt resze mindig is... azon tul kb. semmi...

tévedés.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:29, 02-11-2004 
piper

w_mute wrote:
'G' wrote:

tévedés.

miert?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:47, 02-11-2004 
droid

'G' wrote:
w_mute wrote:
'G' wrote:

tévedés.

miert?

művelődj a '89-'94 közötti underground zenékből, és akkor megtudod. 8)

én gyűjtöm ezeket, tudok kölcsönadni egy csomót. én is nagyokat szoktam rajta flesselni, hogy valójában sem a house, sem a break, sem a jungle nem fejlődött olyan óriási mértékben az elmúlt 15 évben, csak a technika. ma jobb hangokat lehet előállítani, sokkal szebben szólalnak meg a zenék, de a lényeg, az alapvető minták, sablonok ugyanazok maradtak. valójában ezek önismétlő zenék; ami progresszív, az retro is egyben. ezek a stílusok azonos szinten állnak összetettségben és innovációban. több közös vonás van bennük, mint különbség.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:04, 02-11-2004 
piper

w_mute wrote:
művelődj a '89-'94 közötti underground zenékből, és akkor megtudod. 8)

ok... tudod en nem nagyon ertek ezekhez a zenekhez...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:40, 03-11-2004 
ujonc

mute:
hat nem ertek egyet, lee burridge, zabiela, egyaltalan nem csinal kiserletit, bar holdent mindenek felett imadom, de azert azt sem neveznem eloremutatonak, cocodasilva : @ nite-ja ota nem hallottam semmi eredetit, de az is inkabb trance. az egesz arrol szol, hogy a trensz szo rohadtul ciki lett, ezert atneveztek progi housznak, pedig a sztori 99 ota nem mutatott fel semmit komoly ujdonsagot, amivel nincs baj, mert moshic is rohadt jo, de nem "progressziv". es nem is kotekednek, ha nem tennek ezek ele ezt a jelzot. egyszeruen ennyi. ha nem ujul a mufaj, adjunk neki uj nevet, en az ilyet nem komazom. akkor ennyi erovel jan delay es gentleman nu reggit/progressziv dabot jatszik....
szeretem a hauszt, meg transzt nagyon, de nem szeretek dobalozni ilyen kifejezesekkel, mert ez csak marketing para, a juro trensz utani panik megoldasa.
nekem a progressziv szo ujdonsagot jelent, valami meglepot, nem pedig konvencionalis profizmust (alstilust meg plane nem)
.
az altalad emlitett nevek remekul veretik az ipart, de kozel s tavol nem eloremutato, amit csinalnak.
lehet, hogy szorszalhasogatas, de engem tenyleg csak ennyi zavar.
vilagbeke rulz

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 90 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]