Kevin wrote:
ez mind csak annak közönhető, hogy a kortars zene popularis mufajai (partyzenek, partykultura) a nyitottsag helyett a bevalt semakat eroltetik, ezzel egyre ismertebb, egyre konnyebben befogadhato szabalyrendszerbe kenyszeritve magukat (ez lehet producer, dj, promoter, szoval az egesz szcena)... sikeresen elerik, hogy a kozonseg megismerje annyira a zenei vagy party semakat, hogy konnyen befogadja, ezzel no a nepszeruseg is, viszont egyre tavolodik a kiserletezestol, az izgalmas alkotoi folyamattol... ez van, kiszolgalo popkulturava valtunk... persze er szellel szemben pisilni...
marczi wrote:
szerintem baromi zárt világ ez, és nem hiszem, hogy ez az általad leírt módon határozná meg a zenék progresszivitását - talán éppen azért lesz önismétlő a zene, mert a meghatározó emberek ugyanazok, és nincs bennük motiváció a változtatásra.
ok-okozat:az ismétlődő sémákat pont az állandóan cserélődő közönség miatt engedheti meg magának a szcéna,ettől nincs motiváció az újításra.
marczi wrote:
szerintem éppenhogy nehéz ezeket a zenéket befogadni, pl azért, mert nagyon nagy részben a múltra támaszkodnak (mindegyik zene a korábbiakhoz képest orientálja magát, akár mert azt folytatja, akár mert attól akar eltérni), és nemcsak a zenék működnek így, hanem a szubkultúrák is. és szerintem az is ezt támasztja alá, hogy azok, akik a 'scénákban' 'vezető szerepekben' vannak, mind minimum 5 éve, de inkább több ideje vannak jelen. a közönség tényleg cserélődik, de szerintem éppen azért, mert nem tud / nem akar bekerülni.
az hogy minden zene egy korábbi változathoz illeszkedik,teljesen logikus,hiszen abból születik,annak lesz egy új változata.pont ettől a 'rokoni' kapcsolattól kéne emészthetőnek lennie,hiszen az előzőből következik.csak a változás mibenlétét kell elkapni és akit ez érdekel,az el is kapja.
'családfa'