marczi wrote:
Quote:
Tizenöt éves zenei pályafutásod alatt felnőtt egy új generáció.
- Igen, ez valóban így van, régi barátaim gyerekei hívnak telefonon, hogy írjam fel őket a vip-listára. Új dj-k is vannak, akik vagy szeretnek, vagy nem. Sokan szabadulnának tőlem, mert úgy érzik, az útjukban vagyok. Ma Budapesten dj-k szervezik a bulikat és nem a szervezők, így egyre kevesebb esélyem van nagy bulikon játszani. Mivel ebben az országban senki sem azt teszi, amit kéne, aki a helyén van, és azt csinálja, amihez ért, mindig megpróbálják kiszorítani.
Szerencsére mára már vidéken is igen népszerű az elektronikus tánczene, sok helyre hívnak. Úgy tűnik, szeretnek az emberek, mert ahol fellépek, ott általában telt ház van. Nincs különösebb titkom, 15 éve megalkuvás nélkül teszem a dolgom, akkor is dolgoztam, amikor még nem volt nagy közönség. Ha a dj jó ütemben rakja fel a lemezeket, és az jó környezetben szól, akkor minden működik. Mindig az adott helyen dől el, hogy mit fogok játszani. Ami biztos, hogy a zene alatt szünetel a gerjesztett utálat.
vajon itt kikre gondol, mint az utálat gerjesztőire, v akiknek az útjában áll?
1. azokra a szervezőkre, akik pl tegnap este és egy hete is (meg úgy általában) dnb rave-eken játszatták,
2. azokra, akik - bármennyire is tisztelik az úttörő szerepéért - gázosnak találják azt, amit játszik, mivel az 'új generáció' dj-i minden külön területen mostanra már rég sokkal jobbak nála, vagy
3. azokra az erőszakos faszkalapokra, akik kitúrják a pultból a saját klubestéjén?
A helyzet az, hogy a nagymuterom halál jó arc, okos, intelligens, legjobb nő, de nem tudok vele elbeszélgetni heti négy-öt óránál többet, egyszerűen, más környezetben mozgunk, más az élettapasztalatunk, másképp látjuk a dolgokat, más dolgokra tanított meg az élet, más az értékrendünk.
Viszont Nagyi remekül el tud beszélgetni apám korosztályabeli arcokkal, hiszen azt a metódot érti még jól.
Szerintem a Palotai Zsolt kegyetlen jó arc, sokat tett, és fog is tenni, tényleg maximális reszpekt, de - és ezt nem dehonesztáló frázisképp - egy 16 éves srác nem fogja megérteni, és így tovább. Igazából csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy amiből kirekesztve érzi magát, az szerintem már nem is az övé igazán.
Ott áll előtte a tátongó luk, aminek a hiányát érzi, ahhoz ereje, lendülete bizonyítottan megvan, hogy ezt betömje, mégis üres szavak lángjátékaként fúj a partiszervező djkre, a változásokra.
Ez számomra ellentmondás, hiszen ő sem ugyanazt csinálja, amit 97ben a tilosbulikon a Pecsában eheh..