i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:25, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 358 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20:37, 17-02-2005 
metalhead

minord wrote:
ha dj pult utan van kotve egy kompresszor akkor hogyan erdemes beallitani?

a. otthon van
b. partiban van

kosz

hallgasd a füleddel és nézd a kijelzőket. Többet sajna én sem tudok. :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:40, 18-02-2005 
metalhead

Most nézem a tegnapi értelmes "whitenoise" beszólásomat. :D
Humra, mélyfrekvenciákban a zajokra gondoltam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:03, 18-02-2005 
metalhead

implant wrote:
Szerintem beszéljünk a folyamatról kompletten.
Sztereópanoráma, már itt kezdődik, hogy a dobhangok ne középre legyenek betéve hanem cin picit jobbra, cymbal balra, kick, snare center.
Külön kompresszálni a lábdobot, cint effekttel, snare-t is, dinamikát állítani, és az eq-t, már itt. Az eq is fontos, a white noise, a zaj szűrése legalábbis nagyon.
Ha ezek nincsenek meg, szemetet teszel a szekvenszerbe és azt a végső lekeverésnél a büdös életben nem küszöbölheted ki.

Aztán a sávot egyben, szépen lekompresszálni.
Ott vannak még a teknikák, amikor megvágod a basszust elöl, és a dob adja meg a karakterisztikát, a basszus pedig a hangnemet. Érdemes bevetni, de nem kötelező szerintem kompresszálni, meg lehet figyelni a kompresszormentes zeneírást is, Marcus Intalex és St Files soha nem használ csak eqt.

zenet irni is igy kell
fogod, beraksz par szintit, raksz par effektek, szemplerbe dobot meg par hangmintat es a vegen meg mastereled

ennel kicsit advancedebb hozzaszolasokat varunk sztem

nem kell eqzni, ha jo helyen van a hangminta az adott zeneben
nem kell kompresszalni, ha megfelelo dinamikaju az adott hangminta a zeneben
magyarul hasznalj jo hangmintakat
ezt a mit KELL dolgot meg sztem ovatosabban kene kezelni
semmit sem KELL, kiveve egy dolgot, a fuledet hasznalni 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:48, 18-02-2005 
partiarc

Psure wrote:
implant wrote:
Sztereópanoráma, már itt kezdődik, hogy a dobhangok ne középre legyenek betéve hanem cin picit jobbra, cymbal balra, kick, snare center.
Külön kompresszálni a lábdobot, cint effekttel, snare-t is, dinamikát állítani, és az eq-t, már itt. Az eq is fontos, a white noise, a zaj szűrése legalábbis nagyon.
Ha ezek nincsenek meg, szemetet teszel a szekvenszerbe és azt a végső lekeverésnél a büdös életben nem küszöbölheted ki.

Ott vannak még a teknikák, amikor megvágod a basszust elöl, és a dob adja meg a karakterisztikát, a basszus pedig a hangnemet. Érdemes bevetni, de nem kötelező szerintem kompresszálni, meg lehet figyelni a kompresszormentes zeneírást is, Marcus Intalex és St Files soha nem használ csak eqt.

zenet irni is igy kell
fogod, beraksz par szintit, raksz par effektek, szemplerbe dobot meg par hangmintat es a vegen meg mastereled

:loll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:13, 19-02-2005 
metalhead

a4s wrote:
Psure wrote:
implant wrote:

zenet irni is igy kell

:loll:

Ne haragudj de szerintem azért ennyire volt bárgyú ez a hozzászólás mint amennyire lebézikezted és ez is a témához tartozott, ez is fontos. A kell szót pedig egyszer sem használtam (megnézheted).. Remélem segítettem azért ezzel is valakinek, úgy mint ezzel szeretnék.:
http://www.dnbscene.com/articles.php?mode=display&id=79
http://www.computermusic.co.uk/tutorial/effects1/1.asp
Psure, ha túl amatőrnek találod, nem muszáj elolvasni, és ha jól emlékszem nem volt kikötve az hogy csak profiknak szóla topik.
Cheerz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:17, 19-02-2005 
metalhead

Az első linkben nincs kompresszálásról szó de így is elég jó.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:16, 19-02-2005 
metalhead

ez kb olyan mintha elmondanad h milyen effektek leteznek

> Külön kompresszálni a lábdobot, cint effekttel, snare-t is,
> dinamikát állítani, és az eq-t, már itt.

dinamikat allitani, ezt talan nem a kompresszorral teszed? (no meg envelope)
kijelenteseket teszel, igaz h a kell szot nem hasznalod, de lenyegeben errol van szo
ha egybe kompresszalsz egy kicket meg egy snaret (esetleg meg egy cint is) luktetobb, egysegesebb lesz a dobsavod hangzasa, ha jok a hangmintaid (esetleg korabban mar eqztad oket), akkor nem kell groupolni, mehetnek egy outputra es lehet oket egybe is kompresszalni (persze igy lapossa is lehet tenni, szal csinjan)

> Az eq is fontos, a white noise, a zaj szűrése legalábbis nagyon.

white noise = az a hang, amikor a teljes spektrum minden frekvenciaja egyszerre szol azonos amplitudoval
mirol is beszelunk?
ha jo a hangmintad nem kell "zajt" szurni, ha kivagsz vagy emelsz valamit, akkor egy bizonyos frekvencia tartomany halkitasz vagy hangositasz, zajokat leginkabb gaterrel erdemes szurni, de eleve nem erdemes zajos hangmintat hasznalni, mert a valodi zajt nagyon nehez utolga kiszurni
ha a koncepcio resze a zajossag, akkor persze megint minden mashogy tortenik
doboknal az eqt inkabb arra hasznaljuk, hogy a zenebe illesszuk a kulonbozo dobhangokat (elferjen a basszus, a vokal, stb)

> Ha ezek nincsenek meg, szemetet teszel a szekvenszerbe és azt > a végső lekeverésnél a büdös életben nem küszöbölheted ki.

ezt a mondatot gyakorlatilag nem ertem
nem szekvenszerben zenel az ember? milyen vegso lekeveres? sztem eleve zeneleskor erdemes lekeverni a dolgokat, mert kiexportalt wav fileokat nehez neha tokeletesen a kepbe illeszteni (lehet h pl filter cutoff allitast kivan a helyzet, vagy a delay csokkenteset)

> Aztán a sávot egyben, szépen lekompresszálni.
utos dallam, fasza bass, porgos dob..ismet

> Ott vannak még a teknikák, amikor megvágod a basszust elöl, és > a dob adja meg a karakterisztikát, a basszus pedig a hangnemet.

megvagni? elol? karakterisztika? hangnem? :roll:

> Érdemes bevetni, de nem kötelező szerintem kompresszálni,meg
> lehet figyelni a kompresszormentes zeneírást is, Marcus Intalex
> és St Files soha nem használ csak eqt.

persze, de ehhez fel kell ismerni a jo hangmintakat, amik valoszinuleg alapbol kompresszalva vannak
nemhiszem h a marcus intalexek olyan dobokat hasznalnak, amik soha nem lattak kompresszort, ez lehetetlen, hiszen mar a felvetelkor ott a kompresszor a channel stripben

errol ennyit
pisz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05:12, 19-02-2005 
ujonc

Szerintem mindenki ismerkedjen meg egy hangmérnökkel, tegye köcsögévé, aztán mindent csináltasson meg vele, és csak a nevét adja a dologhoz...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05:15, 19-02-2005 
metalhead

:roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:17, 19-02-2005 
ujonc

:D :D :D :D teccett ez e vita.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:33, 21-02-2005 
partiarc

hagyma wrote:

Nekem is, bár a vita kifejezés talán erős.

Végül is mégsem: a vitában kiderül, hogy a felek mennyire vannak otthon a kérdéses témában, és itt bizony kiderült. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:04, 21-02-2005 
original nuttah

a4s wrote:
hagyma wrote:

Nekem is, bár a vita kifejezés talán erős.

Végül is mégsem: a vitában kiderül, hogy a felek mennyire vannak otthon a kérdéses témában, és itt bizony kiderült. :lol:

ja, azzal sztem senki nem megy sokra, hogy más által leírt beállításconfigból dolgozik, de tapasztalatnak megéri kipróbálni egyszer.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:49, 01-03-2005 

implant wrote:
minord wrote:

a. otthon van
b. partiban van

kosz

Szerintem a dj pult után limitert szokás tenni, de javítsatok ki ha nem így van. :roll:
Én sem nagyon értettem Implant hozzászólásait.

implant wrote:

Már ez sérti a "művészi szabadságot! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:26, 01-03-2005 
metalhead

a limitert is a hangcucc vedelmeben elvileg
es nem pedig a hangzas formalasara

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:54, 01-03-2005 

Nem értem miért nem tudja senki mi a különbség a limiter és kompresszor között! Már annyi fórumon is ki lett tárgyalva és annyi könyvben le is van írva. Agyon komprimált zenéket tovább komprimálni??? :cry:
Én nem vágom annyira ezt a témát, de kérdezem hogy a pergő és lábdob között ugye teljesen más a tranziens, ezért ha a kompin az attacket állítod nem szól bele az egyik a másikba, vagy ez a cél??

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:19, 01-03-2005 
metalhead

boris wrote:
implant wrote:
minord wrote:

a. otthon van
b. partiban van

kosz

Szerintem a dj pult után limitert szokás tenni, de javítsatok ki ha nem így van. :roll:
Én sem nagyon értettem Implant hozzászólásait.

implant wrote:

Már ez sérti a "művészi szabadságot! :lol:

csá Boris! mizujsag? jaja, a pult után limitert szokás tenni de a kérdés házistúdióra is mehet pl mix recording. Ha hardveres a kompresszor, szerintem lehet kötni de akkor inkább egy jó mic preamp jobbat tesz neki ha nincs akkor meg ott vannak az emulált vst kompresszorok. Diszkótechnikailag partin, jóhogy limitert, de ha minord kompresszort köt, köthet, más kérdés hogy ott tényleg nincs már értelme. :dal:
Az utóbbi lehet hogy sérti a művészi szabadságot, de az általam olvasott szakirodalom igencsak felhívja a figyelmet a panoráma gondos kitöltésére lsd nagyzenekarilag, gyárilag, sulikban viszont ahogy tudom tuti belesulykolják az emberek fejébe, mint gyársztenderd. Attól még mindenki úgyis azt csinál amit akar és úgy ahogy akarja. bocs a nyelvi hibákért :D még szokom

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:51, 01-03-2005 

[quote = "Implant"]jaja, a pult után limitert szokás tenni de a kérdés házistúdióra is mehet pl mix recording. Ha hardveres a kompresszor, szerintem lehet kötni de akkor inkább egy jó mic preamp jobbat tesz neki ha nincs akkor meg ott vannak az emulált vst kompresszorok.
Az utóbbi lehet hogy sérti a művészi szabadságot, de az általam olvasott szakirodalom igencsak felhívja a figyelmet a panoráma gondos kitöltésére lsd nagyzenekarilag, gyárilag, sulikban viszont ahogy tudom tuti belesulykolják az emberek fejébe, mint gyársztenderd. Attól még mindenki úgyis azt csinál amit akar és úgy ahogy akarja. bocs a nyelvi hibákért még szokom [/quote]

mic preamp??
Én suliban tanultam és nekem aztán nem sulykoltak semmit, nem mondták csak ezt szabad, vagy csak azt. Elmondták ez az miért jó szerintük, de úgy is neked kell rájönnöd, meg hiába olvasol olyan írásokat, ahol 2 millás kompival megcsinálnak valamit, ha azt a te softod meg sem közelíti. Hiába írom hogy 180-nál kézifék és a ferrari ezt-meg azt csinálja, ha te a trabival el sem éred ezt a sebességet. Félreértés ne essék, nekem sincs hardveres és ha nekem nem hisz valaki, akkor megsúgom egy hangmérnök mondta ezt, ha ő hazudott, akkor én is :lol: . Én hiszek neki.
A nagyzenekart ne keverjük bele a home/elektronikus zenei projectekbe. Az egy más világ és tele különféle nézetekkel, yeklin tárcsa és a többiek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:02, 27-03-2005 
droid

Kicsit mas iranyba ment ez a topic :)
terjunk vissza a dobokra :) ha vki tud egy-ket hasznos linket dob programozas temajaban az ne habozzon megosztani velunk :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:33, 21-05-2005 
partiarc

halucska wrote:
terjunk vissza a dobokra :) ha vki tud egy-ket hasznos linket dob programozas temajaban az ne habozzon megosztani velunk :)

:dob:

Wanted.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:03, 30-05-2005 
partiarc

a4s wrote:
halucska wrote:

:dob:

Wanted.

Jó, akkor mégse'... :sirko:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 358 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]