i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:53, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 249 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:13, 17-03-2005 
Smoke|Break

.:scum.daddy:. wrote:
tűntessünk a south park új szériájáért!

most indult márciusban a 9es sorozat :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:25, 17-03-2005 
ujonc

Király!!!!!

South Park :dillinja:

A Cool Tv-n asszem Péntekenként szokott lenni, ugyanarra gondolunk vagy a Duna Tv is műsorra tűzte ? :) 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:39, 17-03-2005 
souljah

/omlás/ wrote:
Király!!!!!

A Cool Tv-n asszem Péntekenként szokott lenni, ugyanarra gondolunk vagy a Duna Tv is műsorra tűzte ? :) 8)

tegnap este volt a coolon, 10-től kezdődik, de minden este, úgy tudom 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:43, 17-03-2005 
partiarc

thesparrow wrote:
jung wrote:
bizonyára arra gondolt, hogy fasiszta elemeket használ a politikában a saját hatalmának megalapozására.

azt hittem eléggé felkészült vagyok mind történelemből, mind amerikai belpolitikából, különösen a neokonzervatívokból (szakmai ártalom, félig-meddig), mely jelen esetben különösen hasznos lehetne, de bizonyisten nem tudom, melyek ezek az elemek.
de ugye jó pap holtig tanul, áruljátok el nekem!

ezt attól kérdezd aki írta.
annyit tudok csak hozzáfűzni, hogy Irak katonai lerohanását ő kezdeményezte és támogatta a legjobban.

"We now, after September 11th, have a graphic, clear understanding of what commercial airliners can do. Just to frame this clearly, the risks of inaction are the continuing and growing danger that tens of thousands, or even hundreds of thousands, of Americans will die in some catastrophic attack with a biological weapon, or if we wait long enough, a nuclear weapon.
That's, to me, the typical experience. In hindsight one might have wished that we had done more to anticipate a September 11th and prevent it, although if we'd gone to war against Afghanistan before September 11th people would have said we had no justification.

Anytime you send American troops into combat, you're running a serious risk of people dying for their country. And I don't believe you should send American troops to die, except in defense of the country, but that's one of the major risks.

I think it is highly probable and extremely dangerous. One place where I believe that people seriously exaggerate the risks, either out of ignorance, or just repeating some of the same errors that we heard eleven years ago about how the Middle East would go up in flames if there was a war with Iraq, I believe, frankly, that the risks of dealing with a post-Saddam Iraq are not only exaggerated, but are largely misstated."

A Kádár-időkben kiadott szótár meghatározása szerint:

Fasizmus: (Politika) 1. Az imperialista burzsoáziának a vad nacionalizmus és fajgyűlölet alapján álló terrorista diktatúrája.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:43, 17-03-2005 
metalhead

The_Don wrote:
tüntess a békéért?nem lehetett volna kicsit konkrétabban? :D

speciel itthon is folyik valamiféle háború,talán előbb arra kéne összpontosítani és csak utána megváltani a világot.jóval racionálisabb cél.

hiába összpontosít bárki is az itthoni problémákra, ha egyszer szarból nem lehet várat építeni - különösen nem szar emberek által.

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:54, 17-03-2005 
szupercella

jung wrote:
thesparrow wrote:
jung wrote:
bizonyára arra gondolt, hogy fasiszta elemeket használ a politikában a saját hatalmának megalapozására.

azt hittem eléggé felkészült vagyok mind történelemből, mind amerikai belpolitikából, különösen a neokonzervatívokból (szakmai ártalom, félig-meddig), mely jelen esetben különösen hasznos lehetne, de bizonyisten nem tudom, melyek ezek az elemek.

annyit tudok csak hozzáfűzni, hogy Irak katonai lerohanását ő kezdeményezte és támogatta a legjobban.

"We now, after September 11th, have a graphic, clear understanding of what commercial airliners can do. Just to frame this clearly, the risks of inaction are the continuing and growing danger that tens of thousands, or even hundreds of thousands, of Americans will die in some catastrophic attack with a biological weapon, or if we wait long enough, a nuclear weapon.
That's, to me, the typical experience. In hindsight one might have wished that we had done more to anticipate a September 11th and prevent it, although if we'd gone to war against Afghanistan before September 11th people would have said we had no justification.

Anytime you send American troops into combat, you're running a serious risk of people dying for their country. And I don't believe you should send American troops to die, except in defense of the country, but that's one of the major risks.

I think it is highly probable and extremely dangerous. One place where I believe that people seriously exaggerate the risks, either out of ignorance, or just repeating some of the same errors that we heard eleven years ago about how the Middle East would go up in flames if there was a war with Iraq, I believe, frankly, that the risks of dealing with a post-Saddam Iraq are not only exaggerated, but are largely misstated."

Fasizmus: (Politika) 1. Az imperialista burzsoáziának a vad nacionalizmus és fajgyűlölet alapján álló terrorista diktatúrája.

Ja, a Kádár-időkben...
Bagoly mondja verébnek. Ez jó.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:54, 17-03-2005 
Smoke|Break

/omlás/ wrote:
Király!!!!!

Az USA-ban. cool-on kb 5ös max 6os sorozatnál tartanak
nad ne offoljuk tovább

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:55, 17-03-2005 
poszthumusz

PHREEK wrote:
The_Don wrote:

speciel itthon is folyik valamiféle háború,talán előbb arra kéne összpontosítani és csak utána megváltani a világot.jóval racionálisabb cél.

hiába összpontosít bárki is az itthoni problémákra, ha egyszer szarból nem lehet várat építeni - különösen nem szar emberek által.

jó akkor merüljünk csak tovább a szarban hiszen mást úgysem tehetünk :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:57, 17-03-2005 
ujonc

oxi wrote:
Tavaly veletlenul keveredtem el erre a tuntetesre. Ott volt mindenki, aki tuntetni szokott. A tvbol ismert szeljobbos szittyak, az osszes agyament kornyezetvedo sok kutyaval, rendorok stb. 750 faklyas volt es kb ugyanennyi bameszkodo. Az bekentuntetes apropoja az iraki haboru kezdetenek egyeves evforduloja volt.
Ezen a napon szerte a vilagon tuntettek, a legtobben az Egyseult Allamokban es Londonban. Igy is lehet velemenyt nyilvanitani, meg ha le se szarja senki. Nem ertem mi ezzel a problematok.
nem értem mi a problémátok azzal, hogy nekünk problémánk van ezzel

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:02, 17-03-2005 
partiarc

kuli wrote:

Ja, a Kádár-időkben...

Látod, ezért mondom, hogy nem biztos hogy mindenkinek ugyanazt jelenti...
Abban azért egyetérthetünk, hogy a szó jelentése a latin fasces szóból ered és az olasz (Mussolini) használta a fascio (fasiszta) szót.
Jelentése: egyesült néptömeg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:12, 17-03-2005 
partiarc

asparagus wrote:
...nem hiszem ,hogy az célratörőbb lenne,ha kiutaznék Irakba,vagy bármilyen háborús övezetbe,és rávetném magam egy fegyveresre.Lelőne,mint egy kutyát,és arról tuti nem tudnának annyian,mint a békejelről.

Biztos többen tudnának róla.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:17, 17-03-2005 
metalhead

The_Don wrote:
PHREEK wrote:
The_Don wrote:

jó akkor merüljünk csak tovább a szarban hiszen mást úgysem tehetünk :roll:

nézd, én a saját példámról tudok beszélni.. többedmagammal már nem egy és nem két alkalommal, és már vagy egy fél évtizede próbálkozunk azzal a bizonyos építéssel.. amit az emberi butaság minden alkalommal már csírájában elfojtott. és nagyban is ugyanez a játszma megy (lásd tilos-balhé, stb). lehet próbálkozni, de sokminden nem fog változni. az ostobaságnál nincs nagyobb erő. az ostobaság egy igazi barlangi troll..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:18, 17-03-2005 
metalhead

az kimaradt, hogy a saját példa szombathelyre vonatkozik.. ami hiába nyugat, mert nem azt mutatja.. sorry :oops: 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:23, 17-03-2005 
szupercella

jung wrote:
kuli wrote:

Ja, a Kádár-időkben...

Látod, ezért mondom, hogy nem biztos hogy mindenkinek ugyanazt jelenti...
Abban azért egyetérthetünk, hogy a szó jelentése a latin fasces szóból ered és az olasz (Mussolini) használta a fascio (fasiszta) szót.
Jelentése: egyesült néptömeg.

A baj az, hogy ez mára inkább szitokszó lett, ahelyett, hogy egy ideológia megjelölésére használnák. Nem tudom elfogadni, hogy az amerikai kormány akárcsak elemeiben is fasiszta lenne (miközben kifejezetten faszfejeknek tartom őket, de ez más kérdés).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:31, 17-03-2005 
partiarc

jung wrote:
thesparrow wrote:
jung wrote:

Irak katonai lerohanása: az első öbölháború széleskörű támogatottságot élvezett. A neokonok - élükön többek között Wolfowitz-cal - már akkor szorgalmazták Saddam elmozdítását, mivel tisztában voltak azzal, hogy hosszútávon nem jó megoldás, ha a helyén hagyják és csak gazdasági szankciókat vezetnek be Irak ellen. Idősebb Bush azonban nem fogadta meg ezt a tanácsot, Saddam maradt --> történt, ami azóta történt.
A neokonoknál nem újdonság, hogy fel akarnak lépni minden totalitárius és elnyomó rendszer ellen, hiszen mindenek felett hisznek a demokráciában, és hisznek a dominó-elvben is, miszerint egy anti-demokratikus térségben egy országban fenálló demokrácia átterjedhet a környező országokra is (és ez működött is, gondoljunk csak a kommunizmus összeomlására a szovjetunióban, majd a kelet-európai országokban. Mindez Reagan következetesen neokon politikájának köszönhető). Ebből - és a neokonok zsidó származásából is - ered, hogy teljes mellszélességgel védelmezik Izraelt, és nem kis részben ebből ered a mostani iraki háború is, mely nagy valószínűséggel elkerülhető lett volna, ha annak idején nem hagyják Saddam-ot pozícióban. De idősebb Bush inkább hallgatott az amerikai baloldra és európai szövetségeseire, mint az őt elnökségehz juttató neokonokra, akik emiatt nem is támogatták őt a republikánus párt elnökjelölő konvencióján 1992-ben. További érdekesség, hogy amikor 2000-ben megválasztották ifj. Bush-t, a neokonok nagy része csalódott volt, és igaz, ami igaz, ezeknek "kapóra jött" 9/11, hiszen így rávehették az elnököt egy neokon fordulatra, szemben a pragmatista/izolacionista Colin Powell-el és Condoleezza Rice-szal.
Tehát nincs itt szó semmiféle imperializmusról meg vad nacionalizmusról.

Amúgy a neokonokról jó tudni, hogy nagy részük fiatalkorában trockista-baloldali volt, ám ennek képtelenségeit felismerve mentek át a jobboldalra - ezért nevezik őket neokonzervatívnak, és a törzsgyökeres "old right" konzervatívok baszottul rühellik őket, épp azért mert nem illenek bele a White Anglo-Saxon Protestant sémába.

még annyit, hogy a kádár korszakban a fennálló rendszert demokratikus népuralomnak nevezték.

amúgy meg baszottul utálok okoskodni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:31, 17-03-2005 
partiarc

kuli wrote:

A baj az, hogy ez mára inkább szitokszó lett, ahelyett, hogy egy ideológia megjelölésére használnák. Nem tudom elfogadni, hogy az amerikai kormány akárcsak elemeiben is fasiszta lenne (miközben kifejezetten faszfejeknek tartom őket, de ez más kérdés).

akkor ne fogadd el

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:42, 17-03-2005 
partiarc

thesparrow wrote:

amúgy meg baszottul utálok okoskodni.

igazad van, tőlem is távol áll, csupán értelmezési kérdésekről van szó.
de a fasizmus kérdését azért jól kikerülted :)
mindenesetre (vegyük a rómaiakat) a népegyesítés és közös fellépés, építés, cselekvés az, amit fasizmusnak lehet nevezni (még akkor is ha ez a nácizmusban került újra a színre).
és amerika most azt csinálja, hogy a terrorista támadást kihasználva (ahogy te is írtad, kapóra jött nekik) közös ellenségkép ellen egyesíteni próbálják a politikai gondolkodást...
részemről ennyi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:50, 17-03-2005 
ujonc

Véleményem szerint Magyarországon a butaságot a kereskedelmi Tv-k .......müsora generállja.

Talán 1-2 hónap műsorszünet gondolkodásra késztetné embertársainkat. ( bár tom hogy ez megvalósíthatatlan ) de azért

TÜNTESSÜNK A HÜLYE MŰSOROK ELLEN !!! :twisted:

( a Sp a klivételes kivételel közé tartozik) :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:51, 17-03-2005 
Torespont Radio

/omlás/ wrote:
Véleményem szerint Magyarországon a butaságot a kereskedelmi Tv-k .......müsora generállja.

Talán 1-2 hónap műsorszünet gondolkodásra késztetné embertársainkat. ( bár tom hogy ez megvalósíthatatlan ) de azért

TÜNTESSÜNK A HÜLYE MŰSOROK ELLEN !!! :twisted:

( a Sp a klivételes kivételel közé tartozik) :D

mi vagy te, jobbikos? :)

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:57, 17-03-2005 
ujonc

Nem vagyok jobbikos, de szentem nem is kell annak lennem ,hogy rájöjjek hogy amit a Tv-ben látok az egy fikarcnyit sem szolgállja értelmi fejlődésemet. Példákat a műsorújság felnyitása után bárki tud hozni...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 249 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]