i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:56, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 249 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:07, 17-03-2005 
partiarc

jung wrote:
thesparrow wrote:

amúgy meg baszottul utálok okoskodni.

igazad van, tőlem is távol áll, csupán értelmezési kérdésekről van szó.
de a fasizmus kérdését azért jól kikerülted :)
mindenesetre (vegyük a rómaiakat) a népegyesítés és közös fellépés, építés, cselekvés az, amit fasizmusnak lehet nevezni (még akkor is ha ez a nácizmusban került újra a színre).
és amerika most azt csinálja, hogy a terrorista támadást kihasználva (ahogy te is írtad, kapóra jött nekik) közös ellenségkép ellen egyesíteni próbálják a politikai gondolkodást...
részemről ennyi

nem próbálják meg egyesíteni, mivel nem tudják. Szembenáll velük a (hagyományosan multilaterális intervencionista - nemzetek konszenzusa, összefogás, flower-power stb.) demokrata párt, és az (izolacionista) "old right" a republikánus párton belül. Ellenségképnek meg nem nevezném azt, aki beleszáll a WTC-be. Az ellenség.
A neokonok úgy gondolják, hogy saddam a demokrácia ellensége, és így számukra az egyik legveszélyesebb ellenség.
ha figyeltél, nem kerültem ki a fasizmus kérdését: mindenek felett hisznek a demokráciában, mivel ezt tartják minden társadalmi rendszer legjobbikának. ez elég távol áll a fasizmustól. de még a baloldalt sem akarják teljesen kiírtani, sőt a szakszervezeteket sem. Sőt, nem nevezném fasisztának azokat a neokonokat, akik a '60-as években teljes mellszélességgel kiálltak a polgárjogi mozgalmak (feketék, nők) mellett, pedig ez konzervatív körökben legalábbis "ciki" volt, és most ugyanezek a neokonok ülnek az egyesült államok kormányának jelentős pozícióiban.
Engem ez kifejezetten megnyugtat.

Vessük össze a béketüntetéssel: ezek kimennek az utcára, "legyen béke, ne legyen több háború", aztán hazamennek..
A neokonok meg tesznek is valamit a békéért, mivel alaptételük szerint minél több demokratikus állam van, annál biztonságosabb a világ. És ennek eléréséhez minden lehetőséget megragadnak.
na ennyi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:07, 17-03-2005 
original nuttah

/omlás/ wrote:
Nem vagyok jobbikos, de szentem nem is kell annak lennem ,hogy rájöjjek hogy amit a Tv-ben látok az egy fikarcnyit sem szolgállja értelmi fejlődésemet. Példákat a műsorújság felnyitása után bárki tud hozni...

erre való az internet. itt legalább azt "csinálsz", amit akarsz :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:14, 17-03-2005 
ujonc

thesparrow wrote:
Irak katonai lerohanása: az első öbölháború széleskörű támogatottságot élvezett. A neokonok - élükön többek között Wolfowitz-cal - már akkor szorgalmazták Saddam elmozdítását, mivel tisztában voltak azzal, hogy hosszútávon nem jó megoldás, ha a helyén hagyják és csak gazdasági szankciókat vezetnek be Irak ellen. Idősebb Bush azonban nem fogadta meg ezt a tanácsot, Saddam maradt --> történt, ami azóta történt.
A neokonoknál nem újdonság, hogy fel akarnak lépni minden totalitárius és elnyomó rendszer ellen, hiszen mindenek felett hisznek a demokráciában, és hisznek a dominó-elvben is, miszerint egy anti-demokratikus térségben egy országban fenálló demokrácia átterjedhet a környező országokra is (és ez működött is, gondoljunk csak a kommunizmus összeomlására a szovjetunióban, majd a kelet-európai országokban. Mindez Reagan következetesen neokon politikájának köszönhető). Ebből - és a neokonok zsidó származásából is - ered, hogy teljes mellszélességgel védelmezik Izraelt, és nem kis részben ebből ered a mostani iraki háború is, mely nagy valószínűséggel elkerülhető lett volna, ha annak idején nem hagyják Saddam-ot pozícióban. De idősebb Bush inkább hallgatott az amerikai baloldra és európai szövetségeseire, mint az őt elnökségehz juttató neokonokra, akik emiatt nem is támogatták őt a republikánus párt elnökjelölő konvencióján 1992-ben. További érdekesség, hogy amikor 2000-ben megválasztották ifj. Bush-t, a neokonok nagy része csalódott volt, és igaz, ami igaz, ezeknek "kapóra jött" 9/11, hiszen így rávehették az elnököt egy neokon fordulatra, szemben a pragmatista/izolacionista Colin Powell-el és Condoleezza Rice-szal.
Tehát nincs itt szó semmiféle imperializmusról meg vad nacionalizmusról.

Amúgy a neokonokról jó tudni, hogy nagy részük fiatalkorában trockista-baloldali volt, ám ennek képtelenségeit felismerve mentek át a jobboldalra - ezért nevezik őket neokonzervatívnak, és a törzsgyökeres "old right" konzervatívok baszottul rühellik őket, épp azért mert nem illenek bele a White Anglo-Saxon Protestant sémába.

még annyit, hogy a kádár korszakban a fennálló rendszert demokratikus népuralomnak nevezték.

amúgy meg baszottul utálok okoskodni.

örülök neki hogy nincsen tele ilyenekkel a fejem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:18, 17-03-2005 
metalhead

en azert szeretnektuntetni hogy zarjak mar be ezt a topicot

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:19, 17-03-2005 
Torespont Radio

noel wrote:

azzal tuntetunk a beke mellett h nem zarjak be

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:22, 17-03-2005 
impulsecreator.hu

csino wrote:
noel wrote:

tehát mindenféle következmény nélkül lehet hülyeségeket beirogatni :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:23, 17-03-2005 
Torespont Radio

mentalien wrote:
csino wrote:
noel wrote:

bezaras nem = moderalas :D

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:25, 17-03-2005 
metalhead

mentalien wrote:
csino wrote:
noel wrote:

erre mondjak a nagyon okosok h szolas szabadsaga

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:25, 17-03-2005 
impulsecreator.hu

francba :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:01, 17-03-2005 
original nuttah

.:scum.daddy:. wrote:
tűntessünk a south park új szériájáért!

igenigenigen :slayer:
ahol wendy es stan vegre osszehazasodik

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:05, 17-03-2005 
original nuttah

wendy wrote:
.:scum.daddy:. wrote:
tűntessünk a south park új szériájáért!

igenigenigen :slayer:
ahol wendy es stan vegre osszehazasodik

fordítsuk mi is keresztbe a tv-inket az úton :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:09, 17-03-2005 
szupercella

Psure wrote:
mentalien wrote:
csino wrote:
noel wrote:

erre mondjak a nagyon okosok h szolas szabadsaga

Friderikuszra gondolsz?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:39, 17-03-2005 
son of nitrous

en sparrownak 2 dolgába akrok belekötni mert geci vagyok ;)

"A neokonoknál nem újdonság, hogy fel akarnak lépni minden totalitárius és elnyomó rendszer ellen, hiszen mindenek felett hisznek a demokráciában,"

szerintm a mondat alapvető ellentmondása az, h a demokraciaban benne folglaltatik az is h hagyod a masiknak azt csinalja amit akar (egész addig amigy wtc etcetc... ebben igazad van)

" mindenek felett hisznek a demokráciában, mivel ezt tartják minden társadalmi rendszer legjobbikának. ez elég távol áll a fasizmustól. de még a baloldalt sem akarják teljesen kiírtani, sőt a szakszervezeteket sem."

szerintem pont h az a fasizmus, ha valamire aztmondod, h ez a legjobb es semmi masnak nincs létjogosultsága. Amugy igazán "figyelmesek" h nem akarnak kiirtani senkit.

utolsó adalék:

fasisztának talán télleg erős nevezni őket, de h fasisztoid modszereket alkalmaznak, az sztem (!) vitathatalan.

ennyi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:45, 17-03-2005 
original nuttah

matulageci wrote:
/omlás/ wrote:
A béketüntetéssel egytértek ,de az is biztos hogy még a Mi életünkben lessz háború Magyarország területén....

Ne legyen igazam..

Szia!

Biztos arról is van elméleted, hogy kivel fogunk háborúzni, hiszen nyilván nem rettegsz bele csak úgy a vakvilágba. Kérlek fejtsd ki néhány mondatban az elméleted, hadd okuljanak a magyar drumandbass-arcok!

MidLow wrote:
tehát. lehet itt háborúellenes hangulat, mint ahogy volt is meg van is, de szolgáltak magyarok iraqban afganisztanban, fognak is, és télleg nagyon jó megnyugtatni magunkat, hogy tettunk valamit a békéért mikor nem is.

csatlósok vagyunk és úgy tűnik ez mostmár így is marad.pont ezért én sem tartom kizártnak,hogy részesei leszünk egy háborúnak.
amúgy tök szép ez a TÜNTESS dolog,de nem gondolom,hogy x ember a 'Felvonulási téren' vagy az aláírásuk megváltoztatna egy párezer éves kultúrát vagy csökkentené az amerikaiak megalomániáját...

ImageImage

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:50, 17-03-2005 
original nuttah

thesparrow wrote:
Sőt, nem nevezném fasisztának azokat a neokonokat, akik a '60-as években teljes mellszélességgel kiálltak a polgárjogi mozgalmak (feketék, nők) mellett, pedig ez konzervatív körökben legalábbis "ciki" volt, és most ugyanezek a neokonok ülnek az egyesült államok kormányának jelentős pozícióiban.
Engem ez kifejezetten megnyugtat.

Vessük össze a béketüntetéssel: ezek kimennek az utcára, "legyen béke, ne legyen több háború", aztán hazamennek..
A neokonok meg tesznek is valamit a békéért, mivel alaptételük szerint minél több demokratikus állam van, annál biztonságosabb a világ. És ennek eléréséhez minden lehetőséget megragadnak.
na ennyi.

úgy legyen.engem csak a 'na akkor most odacsapok' módszer nyugtalanít.

ImageImage

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:04, 17-03-2005 
kisfröccs

nagyon raer itt mindenki mindenert tuntetni
elmehetnetek inkabb mondjuk katyut foltozni
mindenkinek jobb lenne

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:10, 17-03-2005 
partiarc

MidLow wrote:
en sparrownak 2 dolgába akrok belekötni mert geci vagyok ;)

"A neokonoknál nem újdonság, hogy fel akarnak lépni minden totalitárius és elnyomó rendszer ellen, hiszen mindenek felett hisznek a demokráciában,"

szerintm a mondat alapvető ellentmondása az, h a demokraciaban benne folglaltatik az is h hagyod a masiknak azt csinalja amit akar (egész addig amigy wtc etcetc... ebben igazad van)

" mindenek felett hisznek a demokráciában, mivel ezt tartják minden társadalmi rendszer legjobbikának. ez elég távol áll a fasizmustól. de még a baloldalt sem akarják teljesen kiírtani, sőt a szakszervezeteket sem."

szerintem pont h az a fasizmus, ha valamire aztmondod, h ez a legjobb es semmi masnak nincs létjogosultsága. Amugy igazán "figyelmesek" h nem akarnak kiirtani senkit.

utolsó adalék:

fasisztának talán télleg erős nevezni őket, de h fasisztoid modszereket alkalmaznak, az sztem (!) vitathatalan.

ennyi

ténlyeg geci vagy :D
de mosmá' ez nem érdekel, ha nagyon akarsz erről beszélgetni (én mondjuk nem feltétlenül, foglalkozom ezzel eleget máshol) akkor majd beszélgetünk. inkább azt mondd meg, hogy szombaton éjfélkor indul-e még partybusz, ill. azt, hogy pontosan hol áll meg az Örsön. beírhatod a megfelelő topikba is :)
danke.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:12, 17-03-2005 
souljah

thesparrow wrote:
Vessük össze a béketüntetéssel: ezek kimennek az utcára, "legyen béke, ne legyen több háború", aztán hazamennek.. A neokonok meg tesznek is valamit a békéért, mivel alaptételük szerint minél több demokratikus állam van, annál biztonságosabb a világ. És ennek eléréséhez minden lehetőséget megragadnak. na ennyi.

es amerikaban bizonyara demokracia van, ugye??? nos, vegul is kinek mi a demokracia... csupan ertelmezes kerdese

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:23, 17-03-2005 
partiarc

fairman wrote:
thesparrow wrote:
Vessük össze a béketüntetéssel: ezek kimennek az utcára, "legyen béke, ne legyen több háború", aztán hazamennek.. A neokonok meg tesznek is valamit a békéért, mivel alaptételük szerint minél több demokratikus állam van, annál biztonságosabb a világ. És ennek eléréséhez minden lehetőséget megragadnak. na ennyi.

es amerikaban bizonyara demokracia van, ugye??? nos, vegul is kinek mi a demokracia... csupan ertelmezes kerdese

mikor ottjártam még az volt, sőt, nagyon remek állapotban volt, virágzott ott minden virág. Persze akkor még szopatóclinton volt az elnök, aki jó srác meg szaxofonozik, lehet h csak ezért volt demokrácia, merthátugye jobboldali kormány alatt sehol, semmi szín alatt nem lehet demokrácia, mert a demokrácia csak és kizárólag a baloldal saját édes-gyermeke. Értelmezés kérdése, ugyebár.
amúgy amennyire ottélő rokonomtól tudom, még mindig demokrácia van, de hát ő ugye republikánus szavazó, ergo biztosan egy fasiszta görény lehet.
a demokrácia az, ami észak-koreában, iránban, kínában van, gondolom én akkor.
na, én ezt már tényleg nem itt, és nem így.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:26, 17-03-2005 
kisfröccs

thesparrow wrote:
merthátugye jobboldali kormány alatt sehol, semmi szín alatt nem lehet demokrácia, mert a demokrácia csak és kizárólag a baloldal saját édes-gyermeke. Értelmezés kérdése, ugyebár.

te mi a faszrol beszelsz? :roll:

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 249 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]