|
| metalhead |
 |
|
egy abzinth nevő user megosztotta a hiphop.hu 'stones throw' topikjával csehországi élménybeszámolóját oh no, wild child, romes és percee p fellépéséről, szerintem ide is befér, és szépen lejön belőle pár dolog.. gondolom nem fog érte megorrolni  íme:
"eddig nem voltam netközelben, de akko álljon itt egy kis élménybeszámoló, egyenlőre fényképek, meg videók nélkül, de igyekszem őket mihamarabb felpakolni;)
péntek délben indultunk, s hogy ne menjen minden simán, shekk barátom előző este megtörte a kocsit, so rendszámtábla ülés alatt, a jobb első fényszóró burkolata meg a színhelyen, talán a szlovák határig nem is volt semmi a probléma, a magyarok szóltak, h ugyan tegyük már ki a rendszámot az ablakba, de a szlovákok már nem voltak ilyen toleránsok, gondolom, a kölcsönös ottrúglakaholérlek feeling jáccott be: asz javasolta a szlovák őr, h szépen menjünk vissza mo-ra, szereltessük meg a kocsit, s aztán mehetünk... szerencsére sikerült elsikálni a dolgot azzal, h felszereltük a rendszámtáblát, so... irány csehország a cseh határon azonban a két szemfüles őr kiszúrta, h egy repedés van a szélvédőn, úhhogy mi aztán nem léphetjük át a határt, végül azonban meggyőztük őket, h holmi repedés nem akadályozhat minket abban, h lássuk ohnoékat (megjegyzem, minden esetben elég volt a verbális ráhatás, nem kellett a zsebünkbe nyúlni eccer sem... legalábbis a határon;) végül este 7körül értünk prágába, a belvárosba zúztunk, felmarkoltuk a jegyünket, aztán irány a szállás, lecuccoltunk, és vissza megin a belvárosba... persze a buli nem ott volt, hanem vmi poplvatska nevű utcában, ami elég hosszú, a buli pl a 2ezer1cázxedik számnál volt, viszont érdekes módon senki nem tudott segíteni abban, h hogy jutunk el odáig, pedig kérdezgettünk boldogot boldogtalant, még egy csoport repparcot is követni kezdtünk, hátha odamennek, de nem... végül, miután magunktól megcéloztuk az utca közepét, találtunk egy pizzériát az argentinska utcában, ahol az egyik futár ismerte a helyet, és kiderült, h a poplvatska rossz oldalát szúrtuk ki, és minimum 5-6 kmre van a buli onnan, ahová mi indultunk, so taxiba be, 300korona, és már ott is voltunk az abatonban, jeee:) elég igényes klub, nem rég újíthatták föl a helyet... először az esett le, h elég kevesen vannak, kb 300an, viszont ahogy megérkeztünk, rögtön szembetalálkoztunk romes-szal meg ohnoval, so megnyugodtam, h nem azért gyér a közönség, mer sejtenek vmit, hanem pont azér, mer a többiek nem sejtenek semmit;) a második dolog, ami leesett, h a sör húgymeleg és vizezett, ami azér prágában nem esett olyan jól a harmadik, hogy nagyon szép lányok voltak, viszont hiperlaza rapmankiból is akadt jópár. ülőhely annál kevesebb, a 300emberre kb 30. miko megérkeztünk, épp beatbox battle volt, két helyi vagány prezentálásában, mindketten elég jól tolták: az egyik arc olyan bésszdramokat nyomott, h leszakította a fejem, de télleg a másiknak viszont nem volt rendesen belőve a mikije, mer bár ellég jó beateket tolt, nem szólt vmi flottul... aztán a kontrafakt nevű szlovák banda jáccott, akiket g*ci módon elneveztünk kontrafuckd-nak, mer elég gyengék voltak----még azt is bevállalták, h ismert instrukra reppeltek, bár ennek lehet az a magyarázata, h a szlovák szövegeket nem feltétlenül értették a csehek, vagy mittomén... aztán freestyle show, de akko mi már beherovkáztunk, sajna a sörszitu egyre rosszabb lett, de lega találtunk ülőhelyet. végül a helyi host elkezdte hevíteni a népet, bár én csak annyit értettem belőle, h zsmaszcsktohno?---jeeee!!-----csszmzscswildchild?----jeeeee!!! zsdzskriperceep?---jeeee!!! és jött romes, meg percee p akko kb mind a 300 ember ott figyelt a színpad előtt, percee nagyon ott volt, végig tolta keményen, ami azér elég komoly, ha , amilyen hadarba tolja;) mondjuk egy idő után én már vártam a többieket---kicsit meguntam az olschoolt... aztán jött wildchild, volt minden a kianatól a wonder yearsig, émmondjuk a jackalt hiányoltam, de gondolom azt hitte, h erre még nem jutott el a lemez, mer miko később kérdeztem, mér nem tolt semmit a sakálról, aszonta, h most az ismertebb zenéit hozta el, viszont ha gondolom, vegyem meg cd-n... nem tettem--nem is volt nálam annyi péz, h őszinte legyek:( végül jött ohno, eléhozta magával roc-c-t is, ő volt a kontrája végig, naon tehetséges az arc, nyomtak egy trekket a hamarosan roc-c lemezről, tuti jó lesz--bár nekem a move-ban nem jön be annyira, itt viszont télleg király volt! és szerény a gyerek bazzeg, ninsc elszállva egyáltalán!!! de vissza ohnora: volt ott minden, a disruptról szinte minden számot lenyomtak, nem maradt ki egy megasláger sem---naon dúúúrva volt!! talán kis üröm, h nem volt túl aktív a közönség, kijelenthetem: passzív volt, s ez láccólag idegesítette ohnoékat, főleg wildchildot, de azér a megább slágereknél volt nagy ugribugri, de olyan volt, mintha a fél banda asse tudta volna, mit is néz.. mindegy.. természetesen felhívtak pár lányt a színpadra segget rázni(szegények nagyon bénák voltak;), volt romes scratchshow, visszataps ráadás, új trekk, aztán 3körül vége lett a koncertnek, nem sokkal utána a bulinak is, pedig maradtam volna még... sajna ohnot meg romest a buli eleje után csak a színpadon láttam(az volt a lekkomolyabb, ahogy romes lebattyogott a színpadról a buli végén, a többiekkel viszont sikerült beszélnem nagyon jó arcok, semmi sztároskodás, rendesen kedvesek voltak!! percee megígértette, h elküldöm a közös képümket a honlapjára, wildchild elmondta, h jay dee jobban van, roc-cból viszont nem sokat tudtam kihúzni, csak hogy nemsokára jön a lemeze, meghogy cornbreadnek is (aki különben az egyik kedvencem). nagyon durvák voltak, ugráltakrohangáltak, folyt róluk a víz, dagadtak az erek a nyakukon, rendesen izzott a színpad az energiától, öccsillagos parti volt!!! nemtom, h miko lesz olyan magyar banda, akik ekkora hatást gyakorolnak rám, vagy bárki másra, vagy mikor lesz egyáltalán olyan, h egy banda ennyire átadja magát a zenének fellépés közben, mer émmég ilyet itthoniaktól nem láttam... sajnos... mindegy... másnap voltunk a bbarak shopban, a ruhák naon drágák voltak, a lemezek viszont olcsóbbak, mint itthon, és ami nagyon durva, h lega 15-20 cseh banda lemeze ki van vágva bakelitre, direkt van egy cseh részleg, meg egy európai, ahol megtaláltuk a kontrafakt lemezt pl, nem mintha akkora hatást gyakorolt volna rám, volt egy kópia a rapmotel lemezből is, ami annál nagyobb örömmel töltött el;) másnap a szokásos városnézős programot követtük, ami még érdekes, h prága főutcáján este rengeteg feka mászkál, szombaton lega 40et láttunk, többen magyar kukásmellényre emlékeztető szerkóban, és azér kapják a pézt, h becsalogassák az embereket a nightklubbokba---a szórólapokból ítélve ott legális a prostituáció a főuccán különben minden megvan, ha giccses ajándékot akarsz venni, az óváros viszont gyönyörű, csak rengeteg a turista... van szexszerszám múzeum, hurkaburger, ami a favoritom volt odakinn, a muzeum metrómegállóben meg még dealer is akad, ha épp cseh fűre fáj a fogad... nekünk nem fájt;) kábé ennyi hirtelen, a képeket maj linkelem, amint tudom! az tuti, h bármikor jönnek megin a srácok a közelbe, én megyek;) az lenne a lekkomolyabb, a dilladawg tenné tiszteletét errefelé!!! na pacsi ab"
|
|