Újabb partybeszámoló megint Dristől szerintem tükrözi a party színvonalát..respect Circus Maximus
Azok számára akik igazán jártasak a tech dnb-ben, és meghallják Mayhem nevét, pláne azt is, hogy hazánkban lép fel, rögtön érzik, hogy itt valami nagy dolog van készülőben. Akik viszont nem ismernék, számukra megemlítenék egy rövid és tömör biográfiát.
Atlantai barátunk sok megjelenéssel nem büszkélkedhet, azonban amik megjelentek azok mind-mind minőségi darabok. Hogy egy magyar illetőségű számot említsek, kiemelném a Chamber-t, melyet a Mindscape remixelhetett. Mayhem munkásságát dícséri, hogy pár évvel ezelőtt megalapította a Shadow-Law Recordings-t, és olyan producerek zenéit jelentette meg mint pl. Noisia, Sinthetix, Kiko, Pacific, etc.. Maga a "mayhem" szó pedig "csonkítás"-t jelent, de hál' istennek nem csonkította meg a péntekünket az amerikai, sőt..
...de kezdjük inkább a party elejétől, a magyar fellépőkkel.
Axel játékával most sem voltunk túl elégedettek, de tény, hogy mixtechnikailag nem vétett túlzó hibákat. Mindenesetre bemelegítésnek erősnek éreztem Pendulum: "Voyager", "Another Planet", és az ehhez hasonló zenéket. Szokás szerint éjfél tájban vette át az irányítást Sp és Scynetic, akik viszont Axel-el ellentétben ismét hozták a szintet. A már jól bejáratott lemezek mellett (pl. "Noisia - Vanishing Point", "Bad Company - Four Days", stb.) viszonylag új zenék is előkerültek, gondolok itt pl. "Noisia, Mayhem & Pacific - Centepod" -ra. A háttérben ott mászkált Matt-U is, úgyhogy a biztonság kedvéért le kellett nyomni a "Got Lost"-t is:))). Összefoglalva Sp-ék szettjét, minden a helyén volt, hogy megalapozzák és előkészítsék a terepet Mayhem-nek.
Megközelítőleg 2 órakkor ütött az óra a magyaroknak és jöhetett az Atlantai reszelés. Arra számítottam, hogy valami ütős darabbal indul majd a szett, de tévedtem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csalódtam. A szett nagyon tudatossan és jól volt felépítve. Gyengédebb darabbal indított Mayhem, majd fokozatossan elérte a kemény, sötét szintet. A tánctér első igazi megmérettetése "Noisia - Block Contorol"-al indult, majd sorban jöttek a kemény android zenék. Nem mehetek el szó nélkül "Mayhem & Psidream" kollaborálásának közös gyümölcse, az "Assimilation" mellett, mely amellett, hogy majd szét szedte a hangfalakat, minket is rendessen leizzasztott:))) Hazánkban szerintem előszőr hallhattuk partyn Noisia új felvételét, a "Believe"-t, illetve a "Lebanon" -t, ami Mayhem saját trackje. Mindezek után jött az elmaradhatatlan "Noisia + Bad Company - Meditaion", ami bőven megérdemelte a rewind-t, akárcsak a "Konflict - Messiah" remix. Hogy jelemezzem a felforrósodott hangulatot, a tömeg annyira tombolt, hogy Mayhem le is fényképezte a tömeget, ahogy egy emberként emelte mindenki a kezét a magasba;)Megmondom őszintén, hogy sokkal mélyebb volt a szett mint amire számítottam, elejétől végéig élvezhető volt. Egyedül a Phace zenék hiányát nem értettem, hiszen az utóbbi időkben nagy barátságban vannak, sőt most fog megjelenni Mayhem kiadójánál a "Phace-Implant". Itt zárójelben megjegyezném, hogy kértem is, hogy játsza le a "Vitamin P"-t, de nem volt nála:((((( A másik érdekes dolog, hogy végig cd-ről játszott Anthony, ami szerintem annak tudható be, hogy a kiadatlan zenéket nehéz lenne bakelitről játszani:) Technikailag egy-két helyen csúszást véltem felfedezni, ami a többségben majdnem észrevehetetlen volt, de ennek elennére nagyon profi, átgondolt szettet hallhattunk.
Circus-ék ismét bebizonyították, hogy feltudják dobni az embert egy péntek estével, Mayhem pedig simán megütötte a 2004-es januári fellépésének szintjét. Zárás képpen pedig egy személyes story-t osztanék meg veletek. Amikor sikerült pár szót váltanom Anthony-val, és aláirattam vele a "Chamber"-t, nagyon jó érzés volt tapasztalni hogy igenis vannak még olyan DJ-k, akik le tudnak ereszkedni a rajongóikhoz, és teljessen emberközelien tudnak viselkedni. Szinte sugárzott Mayhem-ről a boldogság, hogy "itt egy fiatal srác aki megvette a lemezemet, és most elhozta aláiratni". Ellentétben olyan producerekkel akik már alapból úgy jönnek oda az emberhez, hogy "na megint jön az unalmas autogrammosztás". Úgyhogy én azt hiszem, hogy Mayhem és a szervező gárda megérdemli a maximális respectet!!!!!!
dris007