i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:04, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 121 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:26, 07-06-2005 
mind overload

Podmaniczky u. Krt sarkan Lemeztisztitas!!!

(ha nyugatitol meg az ember, akorr azon az olodalon a Posta utani gyalogatkelo utan az elso kapualj - egy Nike bolt is van ott)

en kb evekkel ezolott voltam ott....de eleg meggyozoz a berendezes es a minoseg - bar kicsit draga :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:36, 07-06-2005 
breakbeat.hu

Trender: de jo kis nosztalgiat csempesztel a topikba :)

Lenco Clean folyadekot en is az Oktogon uzlethaz alaksoraban levo hanglemezboltbol vettem 2000-ben kb. Azota megszunt volna a bolt? Allitolag az a baj ezzel a folyadekkal, hogy az alkoholtartalma miatt kisse oldja a lemez anyagat.

Erről már beszéltünk régebben:
https://forum.old.drumandbass.hu/viewtopic.p ... ight=lemez

Fontos kerdes: hol lehet OLCSOBBAN kapni nylon-bélésű belső lemeztokot az Indiegon kivul?

HypnoBlog / Facebook / MySpace / Twitter

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:40, 07-06-2005 
breakbeat.hu

"a 0,5-1,5 grammos tűnyomásukkal szinte károsodás nélkül tapogatják végig a hanglemezek 50-150 mikron széles barázdáit (I.kép)"

uhh, egy gramm körül simán kidobja a tűt a barázdából egy kövérebb basszus :) bár már rég nem '78-at írunk, jócskán nőtt a dinamika azóta :lol:

HypnoBlog / Facebook / MySpace / Twitter

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:48, 07-06-2005 
pokemon

Grasshop wrote:
Azota megszunt volna a bolt?

a jómunkásemberek fragmentálták az üzletházat.... under construction :)

Grasshop wrote:
Fontos kerdes: hol lehet OLCSOBBAN kapni nylon-bélésű belső lemeztokot az Indiegon kivul?

a paulay ede utcában, azzal a bizonyos natasa kávázóval majdnemszemben van egy lemezbolt - aminek a nevére nem emlékszem :) - ott időnként lehetett kapni

Profile  

Post subject: Re: Vinyl szerviz topic, avagy ki hogy tartja karban lemezei
PostPosted: 14:08, 07-06-2005 
souljah

mentalien wrote:
meg jopar eve mikor a csucsmodell Taya lemezjatszomat vettem, kaptam hozza egy lenco cleaner folyadekot, ami remekul megszabaditja a zsirtol, es mindenfele raszaradt mocsoktol a lemezeimet
viszont semmi sem tart orokke, eleg fogyoban van ez a cucc, es tervezek egy "nagytakaritast", amihez valoszinuleg nem lesz eleg a maradek az uveg aljan
tehat, arra lennek kivancsi, hogy ki mivel tisztitja a lemezeit, milyen szerekkel/modszerekkel?
varom a tippeket/tanacsokat :wink:

Ezt a lenco folyadékot mág apum is használta anno, s ő azt mondta h nem éri meg használni, mert ha egyszer bekente a lemezeit utána rendszeresen be kellett kennie mert elkezdtek recsegni. Bár a mai lemezek.. ki tudja
Amúgy egy nem idevágó kérdés, de már régóta kiváncsi vagyok rá. Szerintetek a mai lemezek már más anyagból készülnek mint a 20 évvel ezelőttiek?

Profile  

PostPosted: 14:22, 07-06-2005 
souljah

máty_ wrote:
Amúgy egy nem idevágó kérdés, de már régóta kiváncsi vagyok rá. Szerintetek a mai lemezek már más anyagból készülnek mint a 20 évvel ezelőttiek?

LOL
igen más anyag...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:34, 07-06-2005 
souljah

Grasshop wrote:
Trender: de jo kis nosztalgiat csempesztel a topikba :)

hogy miccsiii?? de hát az én voltam!!

én!

én! én! én!

:fog:

ezentúl nem csempészek semmit sehova, ha nem tudjátok leírni rendesen a nickem :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:36, 07-06-2005 
ujonc

lehet hüledezni rajta de igaz:

ablaktisztító folyadék, én ezt használom hosszú évek óta, és semmiféle kárt nem tesz a lemezben.

amit az öreg árult az oktogon üzletházban az kb ugyanez volt, ő tudta hogy kell ötszörös áron eladni valamit :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:06, 07-06-2005 
impulsecreator.hu

suhaid wrote:
amugy meg szt istvan korut - podmaniczky sarkon kapualjban new port hanglemezbolt, ott a titkos oregember, 50ft / lemez volt egy eve a tisztitas, azota nem jatam ott. van neki ilyen jo kis gepe, amivel a szart is kiporszivozza belole. e-bayen mindig lehet kapni 2kilo koruli penzert.

150ft/lemez + asszem 50ft a "nylon" zacsi, ami ajanlott, mert - ezt az oreg mondta, es igazat adok neki - ha visszarakod a poros tasakba, akkor ugyanott vagy. meg jobb lenne az emlitett antisztat belsos tasakokba rakni a lemezt, de tenyleg nem barati, amig csak 100ft/dbert lehet bp-en beszerezni

vmi ilyesmi VPI gyartmanyu gepe van az oregnek, lemezborzen mar lattam olyat, aki arulta, tenyleg sujjos 200-300ezer forintos ara van, vmit csak tudhat...

nem olcso, es idoigenyes ez a mod, nyilvan nem ajanlanam teljes gyujtemeny letakaritasahoz, viszont szerintem jol johet, ha van par tenyleg dzsuvas korongod

worrior.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:09, 07-06-2005 
impulsecreator.hu

engem az érdekelne, hogy murawise hogy tartja karban a lemezeit (néha jónagy kiképzést kapnak) :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:10, 07-06-2005 
bladerunnaz

L.A.S. wrote:
engem az érdekelne, hogy murawise hogy tartja karban a lemezeit (néha jónagy kiképzést kapnak) :lol:

amiket jatszik, az mind kolcsonlemez, a sajatjai otthon vannak uvegvitrinben

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:33, 07-06-2005 
jazz turbulence

oktogonos faszi a maria terre koltozott, ott huzathatja le magat minden naiv lemezgyujto, de a komfort ablaktisztito tenyleg jobb bolt mint az oreg pacsulija.

indiegos csavo nem tudom mit kepzel az araival, de (REKLAM!!) a deepben rovidesen lesz hasonlo joval baratibb aron.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:04, 07-06-2005 

régebben szisztematikusan kicseréltem a belső tokokat nejlon+papír tokra (a hungaroton klasszikokba rakták a legkirályabbakat :wink:
de aztán ahogy gyarapodott a lemezpark, úgy szoktam le én is róla...

viszont van pár régebben használt tisztítófolyadék, ami többet ártott mint használt a lemeznek, jópár régi vinylen lehet látni a nyomát, mondjuk ez még ahgyján, de hallani is lehet :? összeszedett mindenféle koszt meg stb szal sztem érdemes meggondolni.
én max akkor tisztíttatok ha ugrik a lemez (bár azt is be lehet vizsgálni előtte vmi vékony tűvel)

good old lemeztisztító kefe a default
meg néha nem árt a tűt is megtisztítani

Image

Profile  

PostPosted: 21:21, 07-06-2005 
souljah

tompo wrote:
máty_ wrote:

LOL
igen más anyag...

Én sem lemezjátszóval a kezemben jöttem a világra... :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:05, 07-06-2005 
jazz turbulence

hat szegyelld magad! :)

talan arra gondolsz, h regen bakelitbe nyomtak a barazdakat, kb a hatvanas evek ota meg pvcbe.
aminek az osszetele termeszetesen nem allando, ma is oriasi kulonbsegek vannak vinil es vinil kozott leginkabb evjarattol es gyarto orszagtol fuggoen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:08, 07-06-2005 
ujonc

Most lehet, hogy nagy hülyeséget fogok kérdezni, de azon is lehet segíteni ha a lemezem nem a koszoktól ugrik, hanem gyárilag? :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:19, 07-06-2005 

igen, és azt a saját barázdájába visszafutó loopnak hívják :)

amcsi lemezek anyaga általában a legjobb sztem, eltalálják a vastagságát is, van normális szélességű bevezető szakasz, hiába ott azért vágják a témát (szó szerint is :)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:59, 07-06-2005 
partiarc

SickFreak wrote:
régebben, az oktogon üzletházban volt egy lemezbolt és onnan lehetett beszerezni egy elég hatásos tisztítószert. a nevét nem tudom, valamiféle folyékony műanyag, félliteres ásványvizes palackba töltve. :) a fluidot a lemez felületére kell kenni, az becsorog a barázdák közé és pár óra száradás után szépen le lehet húzni. nem ragad oda és alaposan tisztít. viszont cserébe 1 rohadt macerás és lassú folyamatot kell végigszenvedni. 1-2 lemez esetén még ez nem gond, de ha valaki neki akar esni az x ezer darabos gyűjteménynek inkább szerezzen be egy olyan - lejjebb emlegetett - tisztítógépet.

ehehehe, ezt akartam írni.
Egyébként ha az a lemezbolt megvan még, érdemes bemenni és megkérdezni a boltvezető bácsit, hogy hogyan érdemes tisztítani a lemezeket, mert hatalmas vinil-junkie és tud mindent a témáról. Mondjuk ha egyszer elkezd beszélni a lemezekről, nehezen hagyja abba : )
Amúgy asszem ez a folyadék a saját fejlesztése :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:05, 08-06-2005 
partiarc

solar winds wrote:
amit az öreg árult az oktogon üzletházban az kb ugyanez volt, ő tudta hogy kell ötszörös áron eladni valamit :wink:

akkor lehet, hogy mégsem a saját fejlesztése.
Mindegy, miután órákig beszélt megállás nélkül, én már mindent elhittem neki :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:20, 08-06-2005 
souljah

dris007 wrote:
Most lehet, hogy nagy hülyeséget fogok kérdezni, de azon is lehet segíteni ha a lemezem nem a koszoktól ugrik, hanem gyárilag? :oops:

sajna nem
szerezd meg mp3ban...én is szoptam így....megvettem újra, mert olyan volt (freak) 8)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 121 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]