matulageci wrote:
Szerintem a vegetáriánusok azért lesznek egyáltalán vegetáriánusok, plane Magyarorszagon, mert azt hiszik, hogy a hús az ilyen béna pulyka- meg csirkemell, amit a Tescóban meg szar éttermekben lehet kapni, hogy az undorító sertésflekkenekről ne is beszéljünk. Szerintem ha kisgyerekkorától mindenkit jó véres bélszínekre, rózsaszínre sült kacsamellre és finoman fuszerezett baranybordara, ne adj isten szarvasporkoltre meg ropogosra sult szopos kecskere szoktatnanak, akkor ez a hulye PETA Pamela Andersonostul felkothetne magat, mindenki csak rohogne rajtuk, meg neha szopatasbol en megkerdeznem, hogy ha ennyire ertenek a zoldsegekhez, akkor milyen koretet javasolnak a nyulgerincemhez.
Nezd, en videken nottem fel, ahol a csirkek fuvet esznek, nem genkezelt tapot, sarga a tojas, meg van pilleje a tejnek.
Aztan a termeszet rendeje módja szerint, mikor nagymamad vágja a csirket, es neked meg kell fogni a labat, es erzed, ahogy megy ki belole az elet, es osszefrocskol a vere, az 4-5 evesen eleg horror. Aztan 10 evesen azt mondja, hogy te csinald, mert meg kell tanulni, mert ez az elet rendeje, es mert ha nem tudod hogy kell, senki nem vesz majd felesegul. Nos, en ez utobbit valasztottam.
Es valoban azt gondolom, hogy tenyleg a krumpilnak is van lelke, sot neha a novenyeket intelligensebbnek tartom mint az allatokat, csak az a kulonbseg, hogy ha tiz krumplibol megeszel 9-et, egyet elultethetsz, es lesz megint tiz. Tovabborokitetd az eletet, visszaadod a vilagnak, amit elveszel belole.
Aztan attol, hogy itt nagyvarosban sose latja senki, hogyan gyilkolta meg valaki, amit eppen eszik, attol, hogy elidegenitjuk magunkat tole, az meg igy van. Sok nagy husevore kivancsi lennek, mikor vagja el sajatkezuleg kessel egy allat torkat. Na, de mindegy. Ez az en sajat hozzaallasom, en igy elek, ugy eszem ahogy, de sose mondom masoknak, hogy nekik hogyan kellene. Ez mindenkinek a maga dolga, hogy mit es hogyan eszik.