|
to to Eule:
Nna.Sztem inkább emilben intézzük,mert nem hinném,h tényleg olyan sok embert érdekelne ez a téma itt.Addig is gyors válaszok:
Egyébként mély a meggyőződésem,másként nem is lehetne,és igen,elég nehéz az eltérő társadalmi normákhoz igazítani a dolgokat.
Az,h hogy jutottam az Iszlámig,az túl hosszú,h ideírjam,inkább mailben.
Mekkában még nem voltam,az nem annyira kötelező,mint hiszed:a Korán szerint annak érdemes legalább eccer Mekkába zarándokolnia,aki azt megteheti(pénzügyi,egészségbeli kérdések,stb.)Tehát,ha nem áll módodban,nem kell megtenned.És nekem nem áll módomban.Majdhaeccergazdagleszekvéletlenül...
A Ramadánt eddig nem tartottam,idénre terveztem a böjtölést,de nem ment.És ez sem olyan kötelező,mint hiszed.Az emberek Iszlámról alkotott képének 90%-a a médiákból származik és nagyrészt hiányos is és téves is...:-(
És mielőtt megkérdeznéd:eszem disznóhúst.
Ezek a gyakorlati tanácsok tanácsok és nem parancsok.Én a filozófiai és szellemi értékei miatt választottam ezt,ezek a tulajdonképpeni külsőségek feleannyira fontosak,mint azt a "keresztények" meg miegymások gondolják.Ezek inkább az életmódra vonatkoznak,mert az Iszlám átfogóbb dolog,sok gyakorlati tanáccsal szolgál az élethez(egészség,pénzügy,illem,stb),amellett,h vallás.
Figyu:ez kurvasok,írj emilcímet és akkor szívesen leírok mindent bővebben kifejtve,jó?
Meg tényleg nem hiszem,h többeket is érdekelne ez az egész.
És ahhoz sincs kedvem,h esetleg egyesek a hülye közhelyeikkel nyaggassanak ezeket olvasva.
Sose felejtem el,amikor egy jehovista "ügynök" megtudva ezeket rólam ezt reagálta:
"Dehát azok karddal terjesztik a hitet és mindenkit megölnek,aki máshitű."
Hát bazzeg,ennél nagyobb faszság nincs.Azóta vonakodom erről beszélgetni emberekkel,mert a legtöbb ostoba és szerinte minden muszlim terrorista és nőalázó.
Na ehhez annyit,h egy normál muszlim nem tartja igaznak azt,aki pl.terrorista,mert ez nem egyeztethető össze az Iszlám lényegével.Csak van,aki ezt teszi.Az az ő baja.
A nők elnyomásához itt egy idézet a Koránból,aztán befejezem,mert ez a legnagyobb offtopic a Földön:
"Az asszonyoddal és minden nővel úgy bánj,
mintha a legértékesebb gyémánt lenne.
Halmozd el erőd és képességeid szerint,segítsd,védelmezd és szeresd!
Aki nem eszerint cselekszik egész életében,
nem lehet igazhitű Allah szemében."
Na a fő sztereotípiákat megcáfoltam,ha esetleg valakit valami még érdekel,írjon mailt inkább...Pá!
|