i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 15:46, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 107 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 19:42, 22-11-2005 
Torespont Radio

egyszer bekapcsoltam a tilost, epp vmi dnb mix ment eloben es kuldte ra a srac magyarul, hasonlo rigmusokban, mint _szörcsög a hörcsög_ stb...

maradjunk az angolnal sztem, bar hallottam mar nagyon jo magyar freestyle-t is :)

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:57, 22-11-2005 
metalhead

FatherSun wrote:
Psure wrote:
de akkor te azt mondod, hogy az emszí feladata drámendbézesen celebrálni a bulit?

hm. néha igen, azt hiszem bulitól, zenei stílustól függ. de hagyományosan igen, azért lett annak idején mc - szerencsére (?) változott kissé a szerep azóta, de valahol az alap az hogy vezessük a balhét.

ilyen szempontból azért jobb amagyar nyelv használata mert akkor értik a népek és lehet rendesen kommunikálni. az angol viszont úgymond kulturálisan erösen kötödik az egész stílushoz, a tipikus kifejezések, formulák mind úgy vannak. hámostakkó válasszon az ember fia...

ezek a formulak azert "vannak" es azert "kotodnek" a kulturahoz, stilushoz, mert mindenki koti tovabb oket es nincs, aki mashogy csinalja..
a minimal technora ugye nemetul kell akkor a torziton keresztul dumalni, mert arra meg az hangzik jol?!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:59, 22-11-2005 
metalhead

chin0 wrote:
maradjunk az angolnal sztem

itt mi (en legalabbis probalok) vitazunk es erveket utkoztetunk, te meg kinyilatkoztatsz, ezzel nem tudok mit kezdeni
..a politikusi palya szep :arrow:
:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:28, 22-11-2005 
droid

liquid magyar női vokállal!!! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:58, 22-11-2005 
partiarc

plastik wrote:
:egyetért:
plusz a magyar nyelv sokkal színesebb, egyes fogalmakra sokkal több kifejezés áll rendelkezésre, a megfelelőt kiválasztani nehezebb mint mondjuk angolban, ahol mondjuk arra fogalomra nem 10 változat van, hanem csk 3. félre ne értsen senki, nem az angol nyelvet akarom ledegradálni!
meg mondjuk az is elég lényeges momentum, hogy valójában mi is az mczés célja...

Ez nem igaz, hogy a magyar sokkal színesebb, mint az angol... mint ahogy
Psure wrote:
...olvasni kell és bővíteni a szókincset...

Anyanyelvi szinten beszélem mindkettőt, mielőtt belémkötnétek

Amúgy meg halottam én még anno (nagyon anno) jó dnb mczést a Jailhouse-ban - még amikor csöpögött a plafonról az izzadtság és nem volt szükség arra, hogy rágyújtson az ember, mert úgyis alig lehetett lélegezni. Szerintem jól is lehet nyomni a freestyle-t/rap-et/mc-zést magyarul is, de vigyázni kell, mert lehet NAGYON rosszul is. A jó kis magyaros angolt pedig inkább hanyagoljuk, az rosszabb, mint ha nincs semmi, szerintem. És ezt úgy mondom, hogy nem vagyok mc-párti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:02, 22-11-2005 
metalhead

IxN@Y wrote:
plastik wrote:
:egyetért:
plusz a magyar nyelv sokkal színesebb, egyes fogalmakra sokkal több kifejezés áll rendelkezésre, a megfelelőt kiválasztani nehezebb mint mondjuk angolban, ahol mondjuk arra fogalomra nem 10 változat van, hanem csk 3. félre ne értsen senki, nem az angol nyelvet akarom ledegradálni!
meg mondjuk az is elég lényeges momentum, hogy valójában mi is az mczés célja...

Ez nem igaz, hogy a magyar sokkal színesebb, mint az angol... mint ahogy
Psure wrote:
...olvasni kell és bővíteni a szókincset...

Anyanyelvi szinten beszélem mindkettőt, mielőtt belémkötnétek

Amúgy meg halottam én még anno (nagyon anno) jó dnb mczést a Jailhouse-ban - még amikor csöpögött a plafonról az izzadtság és nem volt szükség arra, hogy rágyújtson az ember, mert úgyis alig lehetett lélegezni. Szerintem jól is lehet nyomni a freestyle-t/rap-et/mc-zést magyarul is, de vigyázni kell, mert lehet NAGYON rosszul is. A jó kis magyaros angolt pedig inkább hanyagoljuk, az rosszabb, mint ha nincs semmi, szerintem. És ezt úgy mondom, hogy nem vagyok mc-párti.

ezt mondom én is..komparációt nem érdemes tenni a 2 nyelv között színességben, eleve nem tudom, hogyan definiálnám egyáltalán..az angolban rengeteg szó van a hajózással kapcsolatos dolgokra, a magyarban meg a lovaglással pl :))
rosszul, meg persze, hogy mindent lehet, de ez nem újdonság :))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:04, 22-11-2005 
droid

szerintem ha igazán jo az Mc akkor nem zavarja a zenét s lehet az akármilyen nyelvü szövegelés is...szerintem LTJ Bukem féle MC Conrad a csucs.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:06, 22-11-2005 
metalhead

hát szerintem meg éppenhogy a minimum lenne, hogy ne "zavarja" a zenét, hanem hozzátegyen (ha nem is konkrétan a zenéhez, de legalább a produkcióhoz) :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:08, 22-11-2005 
Oat mernem lehet, h amikor mondjuk kiallas van es jonnenek oanok, h 'put ur hands inda air', vagy 'do u want a rewind?' akkor ezt elmondani magyarul, h mindenki ertse (Itt mellekesen megjegyeznem, h eleg szomoru, h az orszag lakossaganak 71%-a abszolut nem beszel semmien idegennyelvet!!! Aki meg "beszel" azis hogyan! LOL ), ami ugye a celebralas, 'a balhe iranyitasa' lenyege, majd mikor csak a pofazas a lenyeg (Ami ugye konkretan nem tartozik az MC szerepehez.), akkor nyomni angolul! :roll:

A-ne-ne-oow-oow ... :D

Post subject:
PostPosted: 21:08, 22-11-2005 
droid

Psure wrote:
hát szerintem meg éppenhogy a minimum lenne, hogy ne "zavarja" a zenét, hanem hozzátegyen (ha nem is konkrétan a zenéhez, de legalább a produkcióhoz) :)

én igazán az ijen ho ho meg he he and pucs jor henc in di éjr...mc-re gondoltam akik igazábol szerintem semmit nem segitenek.......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:11, 22-11-2005 
ujonc

és mivan a jó öreg : k.a.d. csapat terrorizálja most az agyad ! -al ? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:11, 22-11-2005 
Mordred wrote:
Psure wrote:

én igazán az ijen ho ho meg he he and pucs jor henc in di éjr...mc-re gondoltam akik igazábol szerintem semmit nem segitenek.......

Azokat misem szeressuk! :wink:

Januarban Kecskemeten L.A.S., Migu, es szereny szemlyem (Meg par lelkes tamogato!), alig tudtunk elzavarni 1 onjelolt "MC"-t, mivel o kormeszakadtaig ragaszkodott ahhoz, h o mien jo, es mennyire elvezi a kozonseg amit csinal! gigaLOL :roll:

Post subject:
PostPosted: 21:12, 22-11-2005 
souljah

Mr.Spock wrote:
A-ne-ne-oow-oow ... :D

Nay-nee-nee-woh-oh, zig-ee-nay-nay-no-no-no

aláírás4life
muhaha :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:14, 22-11-2005 
Tudtam, h el fogom baxni... :oops:

Post subject:
PostPosted: 21:18, 22-11-2005 
droid

"Aztán ott van MC Columbo, egy remek hangú magyar mc srác"
(Karányi Dani interjúból, de egy a véleményem)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:20, 22-11-2005 
metalhead

Psure wrote:
FatherSun wrote:
Psure wrote:
de akkor te azt mondod, hogy az emszí feladata drámendbézesen celebrálni a bulit?

hm. néha igen, azt hiszem bulitól, zenei stílustól függ. de hagyományosan igen, azért lett annak idején mc - szerencsére (?) változott kissé a szerep azóta, de valahol az alap az hogy vezessük a balhét.

ilyen szempontból azért jobb amagyar nyelv használata mert akkor értik a népek és lehet rendesen kommunikálni. az angol viszont úgymond kulturálisan erösen kötödik az egész stílushoz, a tipikus kifejezések, formulák mind úgy vannak. hámostakkó válasszon az ember fia...

ezek a formulak azert "vannak" es azert "kotodnek" a kulturahoz, stilushoz, mert mindenki koti tovabb oket es nincs, aki mashogy csinalja..
a minimal technora ugye nemetul kell akkor a torziton keresztul dumalni, mert arra meg az hangzik jol?!

erre meg mindig kivancsi vagyok :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:21, 22-11-2005 
souljah

aj cvaj policaj :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:22, 22-11-2005 
Psure wrote:
erre meg mindig kivancsi vagyok :)

A nemet sehogy sem hangzik jol!
De mivel a minimalt amugysem szeretem, nyugodtan nyomjak ra nemetul.
Az 1ik xar nem fogja elbaxni a masikat! :lol:

Post subject:
PostPosted: 21:30, 22-11-2005 
metalhead

:roll:
probalunk erdemben vitazni, ajanlom a csett topikot

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:30, 22-11-2005 
original nuttah

Van egy 2000-es Tilos mixem (Mango vs. MCs), na abban ahogy kezdenek az mc-k az baromi jó!

Ja és magyarul! Kedvenc részem: "a protokol droid itt a helyszínen" 8) :rave:

2011.12.26. Need4Speed X-Mass Edition @ Kashmir Club

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 107 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]