i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:15, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 107 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21:32, 22-11-2005 
metalhead

huhh, remlik valami, az tenyleg ubersulyos :))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:50, 22-11-2005 
souljah

h most a német szarul hangzik? van akinek igen, nekem spec nem. németül is lehet szépen intonálni, és angolul is csúnyán. nem vagyok nyelvész, de azért azt lehet hallani, h vmi most jól jöne-e ki a zenére, dallamos, benne van a 'flow' :) v sem..
francia hip-hop-ot igencsak érzem, spanyolt is hallottam már jót, mint ahogy japánul is lehet jól szövegelni (mondjuk csak krush féle számokban hallottam) s micsoda véletlen, magyarul is. Szóval tulajdonképpen arra próbálok kilyukadni, h ha jól elkapja a ritmust az mc, jól keveri rímeket, akkor 'szinte' mindegy h milyen nyelven kommunikál feléd, konkrétan érted-e v sem. boh! :ras:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:17, 22-11-2005 
elmondom

Psure wrote:
Psure wrote:
FatherSun wrote:
Psure wrote:
de akkor te azt mondod, hogy az emszí feladata drámendbézesen celebrálni a bulit?

hm. néha igen, azt hiszem bulitól, zenei stílustól függ. de hagyományosan igen, azért lett annak idején mc - szerencsére (?) változott kissé a szerep azóta, de valahol az alap az hogy vezessük a balhét.

ilyen szempontból azért jobb amagyar nyelv használata mert akkor értik a népek és lehet rendesen kommunikálni. az angol viszont úgymond kulturálisan erösen kötödik az egész stílushoz, a tipikus kifejezések, formulák mind úgy vannak. hámostakkó válasszon az ember fia...

ezek a formulak azert "vannak" es azert "kotodnek" a kulturahoz, stilushoz, mert mindenki koti tovabb oket es nincs, aki mashogy csinalja..
a minimal technora ugye nemetul kell akkor a torziton keresztul dumalni, mert arra meg az hangzik jol?!

erre meg mindig kivancsi vagyok :)

jóvanmá vazze, más dolgom is van, a kisccsajok nem fognak saját magukkal flörtölni, oszt valakinek azt is intézni kell amig mindenki forumozgat ugye ;]

igen, minimaltechnora úgy kell. az hangzik jól. meg föleg ha a master fader ott leglejjeb van, na akkor szuper. =|

ezek a formulák azért vannak mert 15 év során kiforrtak, kialakultak. egy kis jamaicai duma, egy kis tipikus londoni "fast style", utcai szleng, szójátékok...

nyilván hogy egy idö után a formulák stagnálnak, az átörökítés során nem visznek bele új tartalmat, új variációkat, stb. ezért is tünnek fel idönként új, viszonylag formabontó stílusok és egyéni variánsok. (pl conrad, armanni, stb.) de, túlélik.

és persze hogy mindenki "köti" a formulákat a kultúrához, elvégre ezek signifierek, az életmód fontos összekötö elemei, tradíció úgymond. a "miénk", ezért szorítjuk mint a zászlórudat.

no most hogy magyar/országi szempontból ez a fétisszerü kötödés az angol nyelvhez "jó vagy nem" azt sajnos nem tudom hitelesen megítélni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:26, 23-11-2005 
droid

anĐr01Đ wrote:
Van egy 2000-es Tilos mixem (Mango vs. MCs), na abban ahogy kezdenek az mc-k az baromi jó!

Ja és magyarul! Kedvenc részem: "a protokol droid itt a helyszínen, nem hiszem, hogy változtatok a systemen" 8) :rave:

"égszakadás, földindulás basserek!" protokol droidz - tescosteron dropja előtt azt hiszem

ez lesz az, ugye? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:49, 23-11-2005 
droid

IxN@Y wrote:

Amúgy meg halottam én még anno (nagyon anno) jó dnb mczést a Jailhouse-ban - még amikor csöpögött a plafonról az izzadtság és nem volt szükség arra, hogy rágyújtson az ember, mert úgyis alig lehetett lélegezni.

úgy 99'- 00' környékén én is voltam jail-ben egy ilyen bulin
nem tudom ki volt az mc srác,de kb 11től reggel 4ig folyamatosan nyomta,nem is olyan rosszul
igaz a végén már a földön ült összeroskadva,de még mindig nyomta :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:08, 23-11-2005 
Torespont Radio

Psure wrote:
chin0 wrote:
maradjunk az angolnal sztem

itt mi (en legalabbis probalok) vitazunk es erveket utkoztetunk, te meg kinyilatkoztatsz, ezzel nem tudok mit kezdeni
..a politikusi palya szep :arrow:
:D

en a velemenyemet mondtam el pici horcsogom :lol:

ha jol kuldi vki, akkor telleg mindegy milyen nyelven. a magyarban talan az zavar, hogy ertem mirol beszelnek es felkapom a fejem az idetlenebbnel idetlenebb es szanalmasabb rimekre

angol mc-k minden szavat halistennek nem ertem, biztos ezert nem zavar annyira ha ordas butasagot mond

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:45, 23-11-2005 
souljah

szerintem meg mindegy, hogy a föld milyen irányba forog, a saját világomban dj isten vagyok! pa! pa!
mindegy, hogy a föld milyen irányba forog, a saját világomban dj isten vagyok! pa! pa! .. paaa!

pa!

:D

ezért nagyon utáltam a mangot :D

nem zárom ki, hogy lehet ezt jól csinálni magyarul, de kadnak egyszer sem jött össze. az én hangulatomon sosem dobott a pa! pa! pa!

a publo meg nevetséges volt akárhányszor hallottam (2000-2002 között), tőle még idézni sem érdemes :D

na pa pa paaa!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:51, 23-11-2005 
metalhead

spytech wrote:
IxN@Y wrote:

Amúgy meg halottam én még anno (nagyon anno) jó dnb mczést a Jailhouse-ban - még amikor csöpögött a plafonról az izzadtság és nem volt szükség arra, hogy rágyújtson az ember, mert úgyis alig lehetett lélegezni.

nem tudom ki volt az mc srác,de kb 11től reggel 4ig folyamatosan nyomta,nem is olyan rosszul

mi akkor a még létező szombathelyi method breakz-zel gyakran mentünk oda, még az is lehet hogy az én voltam.. good ol' times (ja én meg nagyképű vagyok pa pa pa) :lol: :lol: :lol: columbo is akkrotájt emszízett először, én adtam át neki a mikit, mostmegmár nézdcsak hová fejlődött a cserebogár 8)

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:59, 23-11-2005 
Smoke|Break

phreek spitwell wrote:
spytech wrote:
IxN@Y wrote:

mi akkor a még létező szombathelyi method breakz-zel gyakran mentünk oda, még az is lehet hogy az én voltam.. good ol' times (ja én meg nagyképű vagyok pa pa pa) :lol: :lol: :lol: columbo is akkrotájt emszízett először, én adtam át neki a mikit, mostmegmár nézdcsak hová fejlődött a cserebogár 8)

igen ezt már akkor is említetted, h columbo az egyik legfejlődőképesebb magyar mc

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:38, 23-11-2005 
pokemon

teknikolor wrote:
szerintem meg mindegy, hogy a föld milyen irányba forog, a saját világomban dj isten vagyok! pa! pa!
mindegy, hogy a föld milyen irányba forog, a saját világomban dj isten vagyok! pa! pa! .. paaa!

dzsungel, dzsungel! ne mondd, hogy nem kell.... 8)

én bírtam ezeket a szövegeket :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:10, 23-11-2005 
souljah

végülis ritmusra lökték, ezért respekt.

de a tv shop lesz estére, reklám meg reggelre.. na ne má :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:13, 23-11-2005 
mindscape

ja sztem is masszív volt kad
főleg ha saját alapokra nyomták

...de dnbre nem igazán megy a mesélős style

teknikolor csak nem ért hozzá

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:15, 23-11-2005 
souljah

és tényleg nem értek hozzá

bocs ezért a kis szösszenetért :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:42, 23-11-2005 
a38

troublestarta wrote:
magyar mc-k kellenek...nélkülük honnan lenne

ÁJJÁLLÁBRAVÉGREMÁRA 8)

ájjállábravégremára alapmű :lol:

rendben man

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:50, 23-11-2005 
metalhead

.bergi wrote:
rendben man

fü nem gondoltam volna hogy ezt a nevet látom itt valaha is felbukkanni.. big up máté :D :D pénteken úgyis húzok pécsre, na majd előadom neki ezt a sztorit.. :lol:

(bocs ha ez offnak minősül)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:53, 23-11-2005 
a38

phreek spitwell wrote:
.bergi wrote:
rendben man

fü nem gondoltam volna hogy ezt a nevet látom itt valaha is felbukkanni.. big up máté :D :D pénteken úgyis húzok pécsre, na majd előadom neki ezt a sztorit.. :lol:

(bocs ha ez offnak minősül)

annyira azért nem off, mivel életében egyszer ő is mczett
dnbre... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:55, 23-11-2005 
black hoe rec.

KAD-ot egyszer hallottam Pecsában Vadim előtt. Először nem figyeltem oda, mert nem hallottam ki a szövegeket rendesen, utána - mikor rákoncentráltam - csak kapkodtam a fejem. Hogy lehet ennyi hülyeséget egymás után mondani? :lol: dnb-re amúgy valóban nem szerencsés a mesélős mc-zés.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:04, 23-11-2005 
pokemon

phreek spitwell wrote:
szerintem azzal ferdült el itthon a dnb mc-kről alkotott kép, hogy sok amatőr imád felkéreszkedni a színpadra, akkor viszont addig pofázik, míg le nem lövik.

Nnna itt van a kutya elásva sztem. Ennek én is számtalanszor fültanúja voltam.

pAraZoRmaL wrote:
h most a német szarul hangzik? van akinek igen, nekem spec nem. németül is lehet szépen intonálni, és angolul is csúnyán. nem vagyok nyelvész, de azért azt lehet hallani, h vmi most jól jöne-e ki a zenére, dallamos, benne van a 'flow' :) v sem..
francia hip-hop-ot igencsak érzem, spanyolt is hallottam már jót, mint ahogy japánul is lehet jól szövegelni (mondjuk csak krush féle számokban hallottam) s micsoda véletlen, magyarul is. Szóval tulajdonképpen arra próbálok kilyukadni, h ha jól elkapja a ritmust az mc, jól keveri rímeket, akkor 'szinte' mindegy h milyen nyelven kommunikál feléd, konkrétan érted-e v sem. boh! :ras:

Ezzel is maximálisan egyet értek. A magyar hiphopban is rengeteget fejlődött az mc-zés, kialakultak egyéni hangok, stílusok. 5 éve alig volt jó flow-val reppelő magyar MC, ma jó pár tehetséges magyarajkú mikrofonista van a hiphopban. Csak idő kell sztem, és a gyorsabb tempójú elektronikus zenékhez is kiforr majd a magyar MC-zés.
Szerintem igenis kell a magyar nyelvű dnb (breakbeat, stb) MC. Pont a kommunikáció a lényeg, ha meg nem érti a közönség, vagy csak kevesen, vagy csak részlegesen, az nem jó.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:33, 23-11-2005 
metalhead

a mester is velem van :)))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:38, 23-11-2005 
metalhead

Tanny-D. wrote:
phreek spitwell wrote:
szerintem azzal ferdült el itthon a dnb mc-kről alkotott kép, hogy sok amatőr imád felkéreszkedni a színpadra, akkor viszont addig pofázik, míg le nem lövik.

Nnna itt van a kutya elásva sztem. Ennek én is számtalanszor fültanúja voltam.

true, innit? :) esetleg ha élnek olyan djk még, akik bírják az olyan mcket, akik tudnak mérsékelni és mérlegelni és akár énekelni, ordítsanak.. úgyis épp munkát keresek :lol:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 107 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]