(az alábbi nem official promo, hanem egy ajánló cikk, tehát stilisztikailag eszerint tessenek rá szemeikkel nézni.)
A dub reggae élő legendája Szombathelyen – Mad Professor Live!
A budapesti A38 állóhajó és egy southamptoni fellépés között az instrumentális jamaikai visszhangzás elvetemült uralkodója jön, és betépetlenül is elrángat a dub őserdejébe. Teszi mindezt MC-k társaságában az Oladi Művelődési Központban, december 4-én.
„Néhányan azt mondják, be kell tépned ahhoz, hogy dubot csinálj. Ami engem illet, rám a szó szoros értelemben nem hat a marihuana. Komolyan. Lehet, hogy nem is vagyok ember” — nyilatkozta Mad Professor 2004 áprilisában, amikor első ízben járt a magyar főváros Dunán ringó szórakozóhelyén. A Neil Fraserként napvilágot látott, pályafutását keverőpultok összerakásával meglendítő kütyüvarázslót a legtermékenyebb művészek között jegyzik: huszonöt szerzői albumán túl annyi produkciós kredittel bír, illetve remixekkel a Depeche Mode-tól a Beastie Boys-on át a Massive Attackig, hogy csodaszámba megy, egyáltalán miként marad még energiája turnézgatni.
Esetünkben ez természetesen csak mint költői kérdés merül fel; befogadói oldalról a summa annyiban áll meg, hogy rohadtmód örülünk eljövetelének a nyugati végekre, és ezt ráadásul nem is egymagában abszolválja: Electronic Dub Showjában a még nyolcvanas évek elején alapított kiadójának — ahol leginkább a lover’s rock és a conscious roots reggae volt a fő csapásirány —, az Ariwának legjobb ceremóniamesterei adják meg az alapzöngét. Lee „Scratch” Perry cimborája hangulatember: aszerint játszik, mit lát a közönség szemében, ez pedig már csak rajtunk múlik.
Menjünk hát, s élvezzünk a magunk javára vasárnap kilenctől az OMK-ban, a műfaj egyik legnagyobb nevű producere jóvoltából, valamint a helyi DJ Tommy Brutkho, MC Deego és MC Phreek01 előmelegítésével. Kettőfélért ez ajándék.
date: 2005-12-04
entry: elővételben 2000, ottan e 2500HUF
kapunyitás: 20:00
megközelítés: egyéne válogatja, tessék kérdezni (vasúton érkezés esetében 3-as busszal az állomástól)